- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Pipinka cisze sie ze sie odexwalas i ze u Was tak fajnie;)
Motylek juZ nie wiem czy Ci odpisywalam na te szczepienia.musisz powtorzyc to 5w 1 czy 6w1 bo nie pamietam ktore masz po 6 do 8 tych od pierwszej dawki i pneumo i rota tez w takich odstepach.wiec tak jak pisalas musisz isc na szczepienia.
U mas dzis caly dzien goscie.Ramo o 10 jedni, pozmiej o 14 drudzy, posiedzieli do 17 a po 20 kolejni przyjada;) fajnie lubie spotkania, ale juz padAm troche.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do przepajania to podaje herbatke koperkowa dziennie.
My dziś wiekszosc dnia spędziliśmy na spacerku, taka pogoda piekna, że trzeba było wykorzystać.
Byłam na wizycie u gin.bo plamienie nie ustało tyle czasu od porofu i niestety cos te szpitale nas prześladują, wracam w poniedzalek na czyszczenie, łożysko pozostało i to spory kawałek. Mam nadzieje że wszystko pójdzie dobrze i wyjde na drogi dzien.
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
My jutro wracamy do domu wkoncu. Umeczona juz tym wyjazdem jestem. Podroz mala zniosla jako tako. Za duzo nie spala a jak juz to kilka minut i sie budzila. Po drodze musialam ja przebrac na tylnim siedzeniu bo na stacji.nie mieli miejsca zebh to.zrobic. Dzis za to mnoswto ludzi i mala troche przytloczona tym byla-ja juz tez zreszta padam. Wogole wkladamy ja do wanny z woda a ta krzyk. Chyba cos jej nie podpasowalo albo juz przemeczona byla. Jakos jednak maz ja uspil i teraz juz i ja sie.klade. Oby jutro spokojnie droga do domu nam wyszla. W czwartek mamy szczepienie-mam nadzieje ze przez ten wyjazd nic jej nie bedzie doskwierac
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Od czego maluch może mieć zapalenie oskrzei.albo.płuc? Kasiek trzymaj się!
Bella kochana biedactwo.. I Ty i Jasiu.. Bardzo mi Was szkoda, dobrze ze już ok. Jaki podawalas probiotyk? Kurcze, ja zaszczepilam teraz na rota pierwszą dawke. Wiadomo od czego się tak stało? Az mi się smutno zrobiło, najgorsze za Wami, teraz będzie dobrze :*
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Igor raczej załapal ode mnie pisałam wam że jestem na antybiotyku że mam zapalenie górnych dróg oddechowych ze zmianami na oskrzelach :'(
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mamy za sobą dość ładna noc. myślałam że będzie jakoś gorzej... ogólnie jesteśmy w szpitalu bo w ciągu dnia nie podobało mi się to że mały cały czas na ręku... śpi tylko chwilę i to nie spokojnie, no i ogólnie jaki inny był... do tego już pod wieczór. ok 18 jak wróciliśmy ze spaceru obudził się do jedzenia i tak strasznie dziwnie oddychal, strasznie mi się to nie podobało no i wzięłam sąsiada (biedaczek już ledwo zipie a jeszcze wszedł na piechotę na 3 piętro na oddział...)pojechaliśmy najpierw na pogotowie, tam pani zbadała no i mówi że według niej jest czysto no ale w razie gdyby dala skierowanie do szpitala żeby przebadal pediatra... no to pojechaliśmy do szpitala... zbadał nas bardzo dobry lekarz, bardzo dokładnie go osluchal, sprawdził wszystkie węzły chłonne no i się zapytał czy chcemy iść do domu czy zostajemy na oddziale, no to ja mówię że wolałabym być z nim w domu, wiadome jak to u siebie, no ale jednak musieliśmy zostać bo nie mam w domu inchalatora a nie wiadome czy dostałabym tak późno wieczorem w aptece inchalator... tak więc nie ryzykowalismy... po przyjęciu na oddział zrobili małemu inchalacjie, pobrali krew i założyli werflon... takiemu malenstwu... ma założony na lewej dłoni, ale prawa też na pokłota, bo najpierw myślała że założy na prawej... płacz był niesamowity ale wcale się nie dziwię... o 21 zasnął wymeczony. pospal do 23 zjadł mleko no i dalej spać, obudził się dopiero o 5. a ja zupełnie jakby to była nasza pierwsza wspolna noc, budziłam się na każde stekanie... teraz też zjadł i zasnął... ja też spróbuje jeszcze chwilę drzemnac... odezwe się po obchodzie...
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Czy jak karmie piersia to tez powinnam dawac jakies probiotyki? Chyba niekoniecznie.
Ja nie wzielam na wyjazd termometru i troche zaluje ale dzis juz wracamy wiec sprawdze czy wszytsko ok. Powiem wam ze takie wyjazdy z 2miesiecznym bobasem to nie jest dobry pomysl. Za miesiac na swieta tu znowu przyjedziemy i mam nadzieje ze troche lepiej bedzie bo teraz to ja wymeczona jestem tak samo jak mala..
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Kasiek oby szybko wyszedl z tego synus i zeby na pluca nie zeszlo.
U takich maluszkow to szybko rozwija sie cos powaznego bo krotkie te drogi oddechowe.
Unas dzis byla rehabilitantka i dolozyla nam cwiczen.teraz wychodzi nam 4 x dziennie po okolo 20 minut.ale postepy Leos robi duze.zadowolona z kontroli glowy i o asymetrii mozemy zapomniec.budujace takie slowa i az chce sie cwiczyc.
A noc byla ciezka.zasnal o 19.50 i pobudka 23.30 i 2.30. Niestety obudzil sie o 3.30 i do rana juz nie spal a wiec ja tez nie.przysnal o 6.10 ale ja niestety nie bo o 6.25 wstal Remik.no i po spaniu.o 7.50 przyszla pani na cwiczenia.
A dzis pada deszczyk u nas ale jeat cieplo wiec spacer taki godzinny to napewno zrobimy.
Lece do Remika.uczymy sie dodawac i odejmowac do 10.
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasiek trzymajcie sie i dobrze że w szpitalu jesteście bo synek przynajniej pod opieka dobra jest. Moj kamil też miał wenflon i vo ,2 dni wymieniali mu najpierw jedna rączka, potem droga a potem na nogach zakladali, ale nie było mnie przy zakładaniu nigdy. Okronie się nacierpia te dzieci,.
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bella - czemu miałaś do siebie pretensje? Przecież na pewno świadomie go nie naraziłaś.
Monia - fajnie, że wypad na zakupy się udał Ja jak nie chcę nic dużego kupować to kupuję lakier do paznokci, maluję wprawdzie raz na pół roku, ale fajnie mieć kolorowy lakier
Motylek - jak Twoje nerki? Jest poprawa? Mam nadzieję, że zaraz będzie w pełni formy.
Remiś - byliście w końcu z Remikiem u tego psychologa w Warszawie? Bo nie pamiętam już, jak to się skończyło. Ale niesamowity jest, naprawdę. I już zaczyna arytmetykę! Za rok całki
Pipinka - bardzo się cieszę, że Odetka taka spokojna. Zazdroszczę też, ale tak najżyczliwiej. A myślałam, że nie zaglądasz, bo takie masz urwanie głowy Chociaż sama z dwójeczką dzieci - na pewno nie narzekasz na nudę Pozdrawiam ciepło i napisz czasem, jak się córeczki rozwijają.
U nas jakby lepiej. Wczoraj pojechaliśmy z Hanią na naszą działkę i ją przewieźliśmy w koło Ogólnie wróciła mniej więcej do swojej normy, czyli dalej się wierci i stęka. Ale już ma momenty bez płaczu, więc dobrze. No i nocka jako tako minęła tym razem. Wieczór był ciężkawy, ale po północy już jakoś zasnęła. No i były dwie kupy wielkie. Dziwne, bo w czwartek daliśmy pół viburcolu, w piątek drugie pół, a kupki nie było. A tej nocy był dwie, nie wrzeszczała przy nich ani nic takiego, tylko się bardzo wierciła i nie mogła zasnąć (i dobrze, bo w takiej kupie spać byłoby kiepsko). Rano była bardzo grzeczna dzisiaj, teraz trochę marudzi. Niestety dalej czasami budzi się z płaczem na spacerze no i nadal wrzeszczy strasznie w wodzie. To mnie chyba martwi najbardziej.
Ja karmię piersią i nie przepajam, za to podaję probiotyk, ale niechętnie. Ogólnie odkąd faszeruję Hanię farmaceutykami to jest chyba gorzej. Niby nie mogą zaszkodzić, ale coś dziwnego.. No nie wiem. Dawałam Dicoflor, ale był w saszetkach, teraz daję Biogaia. To wszystko ze względu na śluz w kupce. Inaczej na pewno nic bym nie podawała. Daję też Infacol na gazy i Debridat na perystaltykę jelit. Nie zauważyłam absolutnie żadnej poprawy po tym wszystkim. Jedyne, co w miarę działało, to espumisan na początku. Nie wiem, po co ten Infacol wzięłam, on też jest aromatyzowany. Po cholerę dają aromaty w lekach dla niemowląt?!?! I to jeszcze cytrusowe, które mogą uczulić. Debridat ma aromaty i Infacol też. Drugi raz na pewno nie wezmę, wezmę espumisan i tyle. Śluz w kupce jest nadal, nadal jest nieregularnie i dalej całe dnie Hania stęka i się pręży. W środę idziemy do kolejnej lekarki w Luxmedzie, muszę tam znaleźć kogoś fajnego, bo ten lekarz ostatnio mi nie podszedł. To już szósty lekarz, który Hanię będzie badał. Ciekawe, czy coś odkrywczego powie. Generalnie jak opisujecie, jak się Wasze dzieci zachowywały, jak zachorowały - to jakbym widziała Hanię, tylko u niej to norma. Poza gorączką oczywiście. Dobrze, że te biedne dzieci nic z tego potem nie pamiętają.