BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 4 miesiąc temu #724489 przez Elmirka85
Cześć dziewczyny. Chciałam się przywitać i do Was dołączyć :)
jestem w ciąży po raz trzeci. Mam synka a drugą ciąże w zeszłym roku poroniłam w 6 tygodniu.
Tym razem musi być ok :laugh: Byłam wczoraj na usg genetycznym i wszystko jest w porządku a ja odetchnęłam z ulgą. Ponieważ jestem już na L4 i siedze w domku, mam sporo czasu więc chciałabym z Wami pisać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #724688 przez wola82
Witaj Elmirka i trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze z dzidziusiem.
Cichutko tutaj, nikt mnie nie wita po urlopie hihi :silly: .

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #724796 przez kasiek21
Wolu
no jak to nikt Cie nie wita po urlopie :D witamy witamy!! :D miejmy tylko nadzieje ze urlop byl udany i choc troszke sie wypoczelo :)
ja przeiaduje ze u mamy...:D jutro ide do lekarza... ehh nie lubie tamtejszej poloznej.. ale miejmy nadzieje ze jakos to przetrwam... a moze i od tamtego czasu (jakies 2 lata w stecz) sie zmienila.. bo tak to byla taka wredna juz nawet z samej twarzy...
Dopadlam sie do laptopa brata i po prostu od samego pisania to polce mnie bola :D tak sie odzwyczailam... wiecznie tylko w telefonie :) musze forme nadgonic :D
A tym czasem to chyba czas juz spac :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #724800 przez Majowka
czesc dziewczyny,

u mnie juz po Wielkim Dniu :laugh: wracam powoltku do normalnosci.

dzis bylismy u gina, mowi ze juz siusiaczka widzi :laugh: :laugh: :laugh: czy wy znacie juz plec swoich maluszkow?
ogolnie wszystko dobrze! fasolka podskakiwala radosnie :)
jutro jade na pobranie krwi na to badanie genetyczne

11 lata 4 miesiąc temu #724803 przez kasiek21
tym co znaja juz plec zazdroszcze... u mnie nic nie wiadome... ehh wolalabym dziewuche ale czuje ze to facet jak nic...

11 lata 4 miesiąc temu #724877 przez Elmirka85
ja w pierwszej ciązy do porodu nie dowiedziałam się płci bo mój synek był tak uparty że zaciskał nóżki. Mam nadzieję że tym razem dowiem się wcześniej niż na porodówce :P

11 lata 4 miesiąc temu #725022 przez missyy
Hej,

tak mi się ten dzień dłuży, że szok :( , przeleże go do końca. Dopiero wieczorem mam wizytę.
Jeszcze mnie zdołowało to brązowe plamienie, boje się, że coś się dzieje.
Miała któraś z Was podobnie?

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 4 miesiąc temu #725120 przez Marudka
ja tam mialam jakieś 2-3 tygodnie temu, lekarz powiedział ze to od powiekszania się macicy cos moze się jeszcze oczyszczac zbadał mnie było ok,zapisałm przez 5 dni luteine i no-spe i wszystko przeszło :)

11 lata 4 miesiąc temu #725148 przez wola82
Majowka napisał:

czesc dziewczyny,

u mnie juz po Wielkim Dniu :laugh: wracam powoltku do normalnosci.

dzis bylismy u gina, mowi ze juz siusiaczka widzi :laugh: :laugh: :laugh: czy wy znacie juz plec swoich maluszkow?
ogolnie wszystko dobrze! fasolka podskakiwala radosnie :)
jutro jade na pobranie krwi na to badanie genetyczne

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia, bo to Ty chyba mialas wesele i jak sie udalo?

Plamien zadnych nie mialam, ale missyy glowa do gory bedzie dobrze.

Ja dzisiaj zrobilam wycieczke Lukasowi do domu morza, ale mial radoche, az z tego wszystkiego zrobil siku w majty :) Najbardziej byl zadowolony jak poglaskal malpke kapucynke. Wspaniale uczucie widziec takie szczesliwe dziecko az sie cieplo na sercu robi.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #725173 przez aska27
Hej dziewczyny!

Majówka wszystkiego co dla Was najlepsze!!!
znsz juz płec? super! My jeszcze nie, następna wizyta 18 wrzesnia dopiero.

Missyy daj znać jak bedziesz po badaniu. Plamienia nie miałam,wiec ciężko coś radzić.

U nas duzo zmian, Kasiu pisałaś o przeprowadzce,no i mnie tez to spotkało. Teście wywalili nas z domu. Mieszkamy na walizkach u moich rodziców. Ręce mi opadają.

Z wieści ciązowych,pamięcie jak pisałam o spaniu na lewym boku? Cytuję:

15 tydz ciazy. "O czym warto pamiętać?

Już na tym etapie ciąży staraj się spać na lewym boku. Leżąc na plecach, musisz się liczyć z tym, że ciężar brzucha uciska na naczynia krwionośne. W kolejnych tygodniach sen na plecach może utrudniać nawet oddychanie. Dużo gorsze jest spanie na brzuchu, które powoduje ucisk macicy i rozwijającego się dziecka….Czas zatem na zmianę przyzwyczajeń!"

Wola witaj ,witaj :blink: nie witałąm,bo nie zgladałam..wszystko przez ta przeprowadzkę.

Elmirka witaj :) i gratuluję! Świetnie,ze wszystko w porządku bo to najważniejsze!
Dopiszę Cię do naszej tabelki :)
mozesz mi tylko podać datę porodu i ewentualnie: imiona dla dzidziusia jesli juz wybrałaś i skąd jestes ( miasto lub województwo).

11 lata 4 miesiąc temu #725195 przez wola82
Aska no to dosc brutalie was potraktowali Twoi tesciowie, ale moze u rodzicow Ci lepiej bedzie. Dziwne to jest ze takciezko jest sie dogadac z rodzicami meza :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #725281 przez Elmirka85
dzięki za miłe przywitanie :laugh:
dane do tabelki: termin porodu 16 luty, małopolska a imion nie wiem jeszcze. Dla dziewczynki podobają nam się dwa Wiktoria i Magdalena a dla chłopca żadne wspólne ;)

Missy ja Cię ze staraczek pamiętam więc czekam na wieści po lekarzu. Ty chyba miałaś mieć też usg teraz?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #725311 przez aska27
Wola tescie wsykoczyli ni stąd.. w szoku byłam. No cóż. Oby się nam ułożyło!

Elmirka Wiktoria bardzo mi się podoba,a Magdalena juz mniej,ale to dlatego,ze znałam takie "fajne" Mady :blink: wiesz jak jest.

juz zmieniam tabelkę.

issska i jak dopisujemy do tabelki imię Nadia? :)

Kasiek jak humor? jak się czujecie? Może będzie Maja, taka niespodzianka :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #725318 przez kasiek21
uszzz.. tak sie rozisalam a mie wylogowalo i dupa.. normalnie wsciec sie idzie...

a wiec w szybkim skrocie...
Asienko
mam nadzieje ze to przejsciowe z tymi tesciami i ze ich jakos sumienie ruszy bo jak mozna kogos wywalic z domu tak z dnia na dzien... a poza tym jesli jestescie tam zameldowanie to nie ma takiego prawa... no ale co sie bedziesz klocic... mam nadzieje ze wszystko jakos sie ulozy kochana i trzymam za to bardzoooo mocno kciuki...

u mnie dzis pogoda do duuu.... caly dzien pada ehh... a w dodatku poszlam do lekarza sie zarejstrowac i nic nie zalatwilam... urlop do 16 sierpnia... a wiec poraz kolejny trzeba isc w poniedzialek... mam nadzieje ze pogoda bedzie lepsza bo oszalec idzie... jak nie goraco to deszcz... a wiec i tak zle i tak nie dobrze... narzekam gorzej niz baba w ciazy...
Namówiłam dzis mame ma (46 letnia kobiete) na zmiane koloru wlosow :D i jestem zadowaolna...:D a wiec jedyny pozytywny aspekt dzisiejszego dnia...

co do spania...
zasypiam na lewym boczku ale w nocy jest nie uniknione przewrocenie sie na plecy lub 2 bok... a wiec jak spie to dokladnie nie wiem :D zssypiam z ta wielka poduszke na ktora ja mowie rogal :D i powiem wam ze jest cudooowny :D polecam bardzo...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #725320 przez aska27
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka