BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 4 miesiąc temu #723469 przez kasiek21
:-( kolejna rozlaka, kolejna proba :-( nie ma mnie tam zĺedwie niecaly dzien a ja juz chce wracac, nie potrafie zas mieszkac z mama i zas byc traktowana jak mala dziewczynka :-( chce do swojego malenkiego mieszkanka gdzie nie ma zwierzat, gdzie wszystko mam poukladane jak chce!!!
a tu?? nawet herbaty nie potrafie sobie zrobic... i wkurza mnie wszystko :-( ta przestrzen, to gadanie mamy, zwierzeta i ich siersc, to ze nie ma tu mojego!!! jej to jakis koszmar!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #723650 przez aska27
Kasiu wiem dobrze co czujesz, coś za coś niestety.
Ja wczoraj pogryzłam się z teściami, siedzę teraz i debatuję czy przenieść się do moich rodziców. Tam miałbym spokój,ale bez męzą, on nie chce.
Samo życie. Nie ma to jak "na swoim".

11 lata 4 miesiąc temu #723876 przez Marudka
to ja wprowadze troche pozytywu :)
Moje urodzinki wypadają dziś a ze poniedziałek a ja od 13 do 20 w pracy więc moj narzeczony wczoraj zrobił mi przyjęcie(grill) niespodziankę i zaprosił prawie wszystkich najbliższych :) nie wiedział co mi kupić to zrobił mi taką niespodziankę miłą :) więc można powiedziec, że mam w tym roku 2dniowe urodziny :) a co :) hehe za rok pewnie bede przy małym dziecku urobiona ze bede się zastanawiać czy chociaz jakies ciasto upiec:P

Dziewczynki wy tez czujecie jakby wam coś w brzuchu co jakiś czas się "kotłowało"? hehe ja mam takie odczucie jakby coś mi w środku pływało :) tak bardzo delikatnie jak się nie ruszam to czuje

11 lata 4 miesiąc temu #723934 przez aska27
Marudka STO LATEK MAUŚKA!~~ :kiss: :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #724074 przez aisod
Marudka Sto lat! Wszystkiego najlepszego!
Możliwe, że to już ruchy Twojego maluszka czujesz :)

Ja dziś po badaniu i jak na razie wszystko ok :) Mam tylko odpoczywać, nie dźwigać za bardzo i nie chodzić po schodach :)

Kasiek dużo cierpliwości życzę... Wiem co to mieszkanie z kimś kto ma zwierzaka i musisz się mu dostosować... Jestem z Tobą :)

11 lata 4 miesiąc temu #724139 przez Miliaa
Czesc dziewczyny ;)

Dziś miałam badanie genetyczne na które skierowała mnie moja Pani doktor. Pani doktor, która wykonywała badanie powiedziała, że wszystko jest prawidłowo, ale dodała zaraz za tym, że te badania to tylko 80% pewności dają, a jak chce mieć 90% to żebym dziś zrobiła sobie test podwójny ( chyba chodziło o badanie krwi), który kosztuje 400 zł. Byłam zaskoczona i zrezygnowałam z tego badania. Jak dojechałam do domu zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam. Moim znajomym nikt nie proponowała takiego badania. Bo badaniu przezierności karku lekarz mówił, że wszystko jest ok i nie ma się czym martwić. Pierwszy raz słyszały o jakimś teście. A wy? Miałyście taki test?

Asia współczuję kłótni z teściami. Teraz nerwy są Ci najmniej potrzebne. Mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy.

Marudka spełnienia marzeń ;)

Kasiek życzę Ci, aby rozłąka z Twoim partnerem szybko minęła. Podobno pierwsze dni zawsze są najgorsze ;/

11 lata 4 miesiąc temu #724310 przez w.monia
Witam Mamusie :)

U nas wszytsko w porządku. Po fali ogromnego upału na południu tj. w Rzeszowie pozdrawiamy Was z chłodnego ale jakże uroczego urlopu w Malborku :)

Mężuś w pracy a ja uskuteczniam słodkie "nicnieróbstwo" ... ehhh jak mi to potrzebne... czytanie książek, gazeta i krzyżówka :D normlanie rewelacja :)

Asiu :) Głowa do góry... kobieto wiesz ile ja się osłuchałam, że jestem nieodpowiedzialna bo na urlop chce jechać :D najlepiej jakbym leżała od pierwszego dnia do porodu i nie wstawała z łóżka :D a mnie od kilku dni enegria rozpiera :) :lol:

Marudka - :) wszytskiego co najlepsze :) duuuużoooo szcześcia i spełnienia wszytskich marzeń :)

My idziemy na wizytę zaraz po powrocie do domu :) w poniedziałek 19 sierpnia :) i zobaczymy co tam słychać ciekawego :)

11 lata 4 miesiąc temu #724319 przez wola82
Czesc dziewczyny.
I ja wrocilam, strasznie krotki ten pobyt w Polsce byl az zal bylo wyjezdzac. A od soboty mam angine, 2 dni przelezalam jeszcze u rodzicow, ale oni przynajmniej sie Lukasem zajeli, a moj mezulek wiecie co szkoda gadac, chyba lepiej jest spedzac urlop osobno.
No i mam duzo zaleglosci w czytaniu i postaram sie nadrobic, a i mialam miec dzisiaj amniopunkcje ale przez to ze mam antybiotyk przesuneli mi.

Marudka 100 lat i wszystkiego co najlepsze.

Aska wspolczuje Ci z tymi tesciami, wiem ze nie jest latwo, ja mam tylko tesciowa, ale raz w miesiacu przynajmniej mam z nia pieklo, chociaz nie mieszkamy razem.

A jak sie czujecie minely mdlosci i inne dolegliwosci.

11 lata 4 miesiąc temu #724321 przez Marudka
dziekuje dziewczynki :)

Millia - ja tez miałam usg genetyczne, ale nie daj sobie wkręcić, że trzeba robić z krwi też lekarze tak nakręcaja zeby wiecej kasy zarobić ( tak mi powiedziała koleżanka lekarka) a lekarz u którego byłam na tym badaniu powiedział ze wszystko wyszło ok i ze nie musze robić z krwi chyba ze chce, bo jeżeli wychodzi wszystko ok na samym usg to nie ma potrzeby chyba ze było by coś nie tak warto wtedy zrobić z krwi dla lepszej diagnozy.

Tak więc nic sie nie martw wszystko jest ok, niestety lekarze tez próbują nas naciągac na kazdym kroku. U mnie w jednej przychodni jest promocja na pakiet badania genetycznego :)

11 lata 4 miesiąc temu #724414 przez missyy
hej :)

mój urlop zaczął się fatalnie. :( W sobotę dostałam biegunkę, pobolewał mnie brzuch. Wczoraj poszłam do internisty, bo się wystraszyłam, że coś złego się dzieje. Powiedziała, że to zatrucie i dała leki i dietę.
Dziś jest trochę lepiej. Ale.. poszłam do łazienki, a tu jakiś lekko brązowy gęsty śluz :(
Już nie wiem co się dzieje.
Pech mnie prześladuje i nie chce odpuścić
Jutro mam planowaną wizytę u gina.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 4 miesiąc temu #724453 przez wola82
w.monia napisał:

Witam mamusie :)

Przepraszam za kilkudniową przerwę, ale jakoś nic mnie ostatnio nie nastraja...

Najpierw jakiś dziwny humor i płacz... ale chyba i to jest każdej z nas potrzebne, potem 4 rocznica ślubu (01.08.2009) którą spędziliśmy zdala od siebie bo mąż w Malborku a ja w Rzeszowie.

A pogoda cuuuuddddnnnaaaaa ale na wakacje a nie ma siedzie w mieszkaniu, dlatego jeśli tylko mam okazje to uciekam do rodziców na wieś tam przynajmniej jest czym oddychać a dni do urlopu i wyjazdu do mężusia odliczam jak oszalała :) :laugh:

z ogromną radością witam nowe mamusie i życzę samych przyjemnych dni... :)

Dziewczyny ... my znów głodni jesteśmy ... no normalnie masakra jakaś ... :laugh: ja do lekarza chodzę co 4 tygodnie.

buziaki i pozdrowienia z gorącego Rzeszowa... chyba się muszę gdzieś ruszyć z domu :)

No prosze mysmy tez brali slub 01 :) sierpnia 2009. Wszystkiego najlepszego na dalszy wspolna droge zycia.

11 lata 4 miesiąc temu #724458 przez kasiek21
w.monia
witam serdecznie z mego rodzinnego miasta :-D ja w chwili obecnej tez tu przebywam :-D u mamusi na garnuszku hi hi

11 lata 4 miesiąc temu #724459 przez wola82
kaSia195 napisał:

hej kochane dziewczyny....
u nas dzisiaj chłodno.. bo ogólnie to z mężem jesteśmy w DE.... wreszcie jeden dzień bez upałów.... bardzo mnie to cieszy...
chyba żadna z was nie ma takiej sytuacji jak ja... chodzi mi o to zgrubienie na karku u dzidziusia.. teraz na ostatniej wizycie nic tam nie było i już mam nadzieje ze nic nie będzie ze nasza kruszynka będzie zdrowa... Modlę się o to codziennie
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie ;* :kiss:

U mnie jest podobna sytuacja i za tydzien w poniedzialek mam pobieranie wod plodowych, bo mam wysokie ryzyko ze dziecko moze byc chore, ale wiem ze bedzie ok, tym bardziej ze nie jestem wogole w grupie ryzyka, ale z przeziernosci karrku i z krwi wyszlo, ciezko mi bylo podjac decyzje, ale...

11 lata 4 miesiąc temu #724469 przez wola82
Uff przeczytalam.

A teraz drzemka.

11 lata 4 miesiąc temu #724471 przez kasiek21
missy
nie martw sie wszystko na pewno jest w porzadku :-* trzymam za was kciuki na jutrzejszej wizycie :-)

wola
anginy wspolczuje eh. miejmy nadzieje ze szybko minie i oby twoj mlody sie nie zarazil bo bedzie klops :-(
co do mdlosci to moje juz minely i jest dobrze,chociaz zmeczenie mnie nie odpuszcza, dzis wstalam o 11 i to tez tylko dlatego ze przyjechali moi chrzestni.

wiecie co chyba czuje me malenstwo. a wlasciwie jego ruchy :-) czasem jak juz sobie odpoczywam to takie hm, niby boli niby giogocze, ale to napewno nie ruchy jelit :-D i jak przyloze dlon w to miejsce to sie uspakaja :-D jej fajne uczucie takie chocaz pewna w 100 % pewna nie jestem i reki uciac se nie dam heh
kurcze pogoda dzis paskudna leje jak nie wiem i do tego burza eh. a ja tyle mam do zalatwienia, musze isc zmienic lekarza prowadzacego, na poczte odebrac list jakis, do tego jeszcze do zusu eh latania jak nie wiem a mi sily brak :-(
a do tego te zblizajace sie wesele... czasem tesknie za tymi czasami beztroskimi heh.
ale w tym wszystkim jest i dobra strona, moja przyjaciolka przyleciala z hiszpanii, nie widzialysmy sie 2 lata, a wiec mamy duzo do nadrobienia :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka