BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 4 miesiąc temu #727322 przez wola82
Aska nie za fajnie, ale jak to mowia to najlepiej jest samym mieszkac. Trzymaj sie, dasz rade.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #727359 przez w.monia
Witam Kochane Mamusie :)

Mój urlop się skończył i wróciliśmy z Malborka i chłodniejszego pomorza do gorącego Rzeszowa.

Kochane :) Dzisiaj byliśmy u lekarza i wiemy już.... że nasz "kropek" jest chłopakiem :D - mówiłam, że z formy na pustak cegła nie wyjdzie :D tylko mojemu mężowi i teściowej dziewczynka w głowie była :D hehehe

Lekarz stwierdził, że z tego co ma między nogami to małe szanse, że się dziewczyna urodzi :)
Z małym wszystko w porządku, teraz 19 września idziemy na usg połówkowe a potem na wizytę 27 września :) eeeehhhh normalnie doczekać się nie mogę :)

11 lata 4 miesiąc temu #727368 przez wola82
Monia gratuluje chlopczyka, powiedzonko dobre :laugh: Skad Ty masz ten entuzjazm :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #727444 przez Majowka
Asia, no nie za wesolo :( przykro mi Ze tak wyszlo, ale wola dobrze mowi, lepiej na swoim! Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo po Waszej mysli!

W.monia, gratuluje synusia!!!! Fajnie ze juz wiecie! Teraz mozesz szykowac wyprawke! :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727478 przez aska27
Dzięki dziewczyny, jestem dobrej myśli.. mimo wszystko. Na teściach świat się nie konczy,nie? Najważniejsze jest dla mnie zdrówko moich dzieci,a wszystko inne ułoży się.

Monika gratuluję synka! :)

Wola trzymaj kciuki,oby nam się udało :blink:

Elmirka jeszcze chwila i poczujesz ruchy bobaska :blink:

Majówka
:kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #727504 przez w.monia
Bardzo dziękujemy :)

wola82 entuzjazm??? hhhmmm :laugh: nie wiem gdzieś siedzi w głębi mnie i ważne że daje o sobie znać częściej aniżeli smutek i przygnębienie.... :) ja już tak mam :)

11 lata 4 miesiąc temu #727625 przez kasiek21
hej hej kobitki :-*

tak sie rozpisalyscie ze nawet nie wiem na co odpisac :-D napewno gratuluje tym co poznaly plec maluszka. ja tez bym juz chciala ale wizyta dopiero na 16 wrzesnia. wiec juz w sumie polowkowa. bylam dzis wlasnie u ginekologa sie zapisac. a do tego kupilam dzis sukienke na wesele, skromna ale ladna plus to ze moge ja zalozyc i do leginsow i w ogole, cena tez ladna :-D 170 zl eh. ale coz jakos wygladac trzeba. nachodzilam sie dzis tak ze nozki to wchodza mi w 4 litery :-D
mam lekka chandre bo dzis jest rocznica slubu mych rodzicow 24. a moi rodzice nie sa razem od ponad 2 lat. ojciec zostawil mame dla jej przyjaciolki i tak o.
dlatego tez ja slubu nie chce brac.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727771 przez wola82
Czesc dziewczyny, jak samopoczucie dzisiaj :unsure: :)
U nas w koncu upal odpuscil i jest przyjemnie chlodno, jak ja czekalam na to.

Kasiek to przykra sytuacja jak sie rodzice rozchodza, ja tego nie znam, ale jak przyjechalam do Wiednia dopiero zaczelam spotykac ludzi z rozbitych rodzin (w tym moj maz). Mam nadzieje ze nas to nigdy nie spotka.

Idziemy an spacer z Lukasem, bo on jeszcze ma 2 tyg wolne w przedszkolu i musze mu jakos czas zorganizowac, bo mi marudzi.

Aska trzymam kciuki, bo ja tez mam problem z tesciowa, no chyba ze sie jej podporzadkuje, niedoczekanie... :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #727777 przez kasiek21
dzien dobry :-)

u mnie pogoda tez na szczescie lepsza :-) nawet deszczyk popaduje :-D cudownie!!!

co do mej "tesciowej" nigdy chyba za mna nie przepadala :-D zazdroscila mi cyckow :-D i mialam zawsze wrazenie ze patrzy sie na mnie jak na jakies dziwactwo :-D teraz jak rosnie we mnie maluszek, jeszcze sie z nia nie widziala. wiem tyle ze w sumie to sie cieszy ale to nie musi ozaczac ze zmieni sie jej stosunek do mej osoby, ale ja zawsze powtarzam ze ja z tesciowa nie bede zyla wiec niech se bedzie jaka chce, obym za czesto jej nie spotykala jesli ma byc zolzol. ale wiem tez ze uwielbia male dzieci wiec bede miala darmowa nianke :-D

11 lata 4 miesiąc temu #727933 przez aisod
Hej Mamuśki!

Wszystkim, które znają płeć gratuluje!

Kasiek fajnie tak wygrać kasę w totka... :) Prawie na sukienkę było :P Pochwal się jakimś zdjęciem, jak możesz :)

Asia nie martw się, że nie czujesz ruchów, to wcale nie musi oznaczać nic złego, przecież ruchy dziecka powinno się poczuć około 18-22 tygodnia, więc jeszcze dzidzia ma czas na konkretne kuksańce ;) Ale jak masz nam się stresować to lepiej dzwoń do lekarza i nie czekaj tak długo. Musi Cię przyjąć, jak coś Cię niepokoi. Dolegliwości też się mogły skończyć z dnia na dzień, przecież to koniec pierwszego trymestru tego najgorszego :P

Wola super, że nie musiałaś robić tej amnocośtam ;) Cały czas czułam, że u Was musi być wszystko w porządku :)

Co do teściowej... heh za dużo, by gadać ;) Ja na pewno jej żadnego dziecka do pilnowania nie dam :P Z teściami to najlepiej od święta się widywać :D

Przepraszam jeśli kogoś pominęłam, ale tylko na chwilkę... Miłego dnia

11 lata 4 miesiąc temu #727942 przez aska27
aisod napisał:

Co do teściowej... heh za dużo, by gadać ;) Ja na pewno jej żadnego dziecka do pilnowania nie dam :P Z teściami to najlepiej od święta się widywać :D

zgadzam się z Toba w 100%

Kasiu fajnie,ze sukienkę kupiłas taką jaka Ci się podoba no i praktyczną. Co do małżenstwa to nie reaguła, na szczęscie.
Bąz dobrej mysli.

Wola no to witaj w klubie :blink: obym jak najszybciej się wyprowadziła od "mamusi"

U nas też pada, ale co tam..

Dziewczycny luknijcie na tabelkę,coś dopisac? Dziewczyny które znają juz płeć dzidziuli zaznaczyc w tabelce?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727948 przez wola82
Dziewczycny luknijcie na tabelkę,coś dopisac? Dziewczyny które znają juz płeć dzidziuli zaznaczyc w tabelce?[/quote]

Na razie u mnie zostaw tak jak jest, jak inny lekarz potwierdzi to wtedy tylko imie Lenka zostawisz, ale dam Ci znac :)

Oj ja jak odmawialam tesciowej, wyjazdow z Lukasem to mnie sadami zaczynala straszyc, a zazdrosna jest jak nastolatka. Ale jesli chodzi o temat tesciow to chyba trzeba nowy watek otworzyc bo to temat rzeka. A jesli chodzi o mieszkanie to ona by chciala z nami ale kategorycznie sie sprzeciwilam, najwazniejszy jest dla mnie spokoj a nie ciagle pod kontrola i obserwacja prawie jak "Big brother".

11 lata 4 miesiąc temu #727967 przez aska27
Wola ok

Masz racje,teściowa niby dobrze życzy a swoje trzy grosze zawsze wtrąci.. rzeczywiście szkoda naszego czasu i wysiłku na produkowanie się o tesciach :silly:

Jej,a jak mi się spać chce.. szok!!!!!
Co do ruchów dzidzi to ja juz czuję,właśnie przed chwilą maluda dała o sobie znać :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #728006 przez wola82
Czytalam teraz znaczenie imion i zaczynam zastanawiac sie nad Lena, moj opis imienia jakby sie zgadzal do Lukasa tez pasuje jeszcze musze meza imie poczytac.
Zastanawialyscie sie nad znaczeniem imion, to nie jest moze w sumie takie wazne ale dobrze wiedziec.

11 lata 4 miesiąc temu #728009 przez aska27
Pewnie,ze tak :blink: czytam choćby z ciekawości,ale porównując do znajomych coś w tym jest :)
Moja znajoma ma córeczkę Lenę,śliczna dziewczynka i mądra! :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka