- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
siostra przywiozla mi ciuszki :-D na chwile obecna mam 13 bodziakow na krotki rekaw 10 na dlugi plus 7 pajacykow ze 6 pary spodenek z 5 koszulek na dlugi rekaw to z takich mniejszych, tych wiekszych tez jest troche a nawet do 12 miesiecy. wiec z ciuchami moge sobie odpuscic ewentualnie cos cieplejszego no i kombinezon, skarpety (nie licze juz tych ktore mama robi mi na drutach ) i z pare czapeczek. :-D cudownie.
to wszystko jest takie malenkie ze az juz by sie chcialo ubierac :-D
Super Kasiek, wszystko sie przyda! Te body, pajacyki, to samo zloto! Uwielbiam sweterki I skarpetki recznie robione z welny, cudne sa! Ale masz dobrze! Mi jeden komplecik sasiadka podarowala
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do maści na brodawki to polecam PureLan
WARTO! Jest świetna! i co ważne nie trzeba zmywać przed karmieniem,a jaka ulga na podrażnioną skórę.. miód! www.ninoshop.pl/243,medela-purelan-100-m...wki-sutkowe-37g.html
ale miałam dziś sen! Śniło mi się,ze szłam na badanie do lekarza, długo czekałam,u jakiejs babki byłam, w koncu zbadała i okazało się,ze będę miała córeczkę. Mąż dopytywał się jak to? i ona ze szczegółami tłumaczyła.. potem wracaliśmy jakąś dziwną drogą w nocy, dziwny sen.
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Moj Lukas tez z sierpniia takze kombinezon mam ale wlasnie tak jak wy na 6 mies. Musze znalezc jakas strone gdzie moze jest mozliwa zamiana.
A co do szpitala to ja nic nie potrzebowalam brac ze soba, jedynie ubrania na wyjscie dla mnie i dziecka i kosmetyki, a cala reszte tam mieli, nawet smoczki dla dzieci.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
mama moja robi takie skarpety i w ogole na sprzedaz. ma welny nie gryzace wiec dla malca sa idealne, ale nie tylko robi tez dla doroslych. jesli ma swoja welne to bieze 10 zl jesli nie to 10 plus koszt welny wiec dla was tez pewnie z mila checia by cos zrobila
co do pajacykow i bodow. to jestem troche innego zdanie. pamietam jak zajmowalam sie siostry maluchami, uwielbialam je zakladac i w ogole. w nocy przebrac rewelacja. brzucho zasloniete plecki tez. ale kazdy ma swoje zdanie
ja dzis dzien zaczelam bardzo intensywnie. od spaceru z 9 miesiecznym labradorem. jej jakie to jest bydle. siostra ma nam go zostawila bo jutro ida na wesele a dzisiaj tluczenie szkla. taki zwyczaj
jutro podroz do warszawy a w srode spowrotem do malborka. jej najezdze sie jak glupia. ale coz.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hehe dopiero teraz sie doczytalam ze napisalas ze to samo zloto.. a ja na poczatku przeczytalam zlo... :D
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Ja przewijaka nie miałam i powiem, że u mnie by się nie sprawdził, bo mój skarb niestety za ruchliwy był Można powiedzieć, że od początku lubił sobie spacerować po łóżku Turlać się, pełzać itp. Gdybym miała przewijak to pewnie używałabym go tylko dwa miesiące
Maść na sutki to polecam Maltan, też nie trzeba zmywać przed karmieniem. Jedna z położnych polecała Bepanthem i mówiła, że też nie trzeba go zmywać, ale po przeczytaniu ulotki jednak okazało się inaczej. Poza tym mi nie pomagał.
Laktator dobra sprawa, ale nie jest niezbędna, bo ręką tez można Nie no na poważnie to warto kupić, ale nie od razu najdroższy, bo ja swojego użyłam dosłownie 10 razy, tylko przy nawale.
Termometr kąpielowy, jak dla mnie zbędny wydatek. Młodego kąpaliśmy najpierw w takiej wodzie, jak zalecali, zmierzona dokładnie... Ryk i bek, jakbyśmy dziecko ze skóry obdzierali... Później tata zrobił wodę o temp. wyższej ( na dotyk, taką jak on lubił) i było wszystko ok
Krem do pupy polecam Linomag zielony
Podgrzewacza, sterylizatora, a niani tak jak Asia nie miałam. Podgrzewacz może się przydać, nawet herbatkę podgrzać, czy nawet zupkę, ale można sobie radzić bez
Polecam też kupić kilka pieluch flanelowych, tylko raczej większych. Do opatulania, zamiast rożka, albo kocyka jeśli by było za ciepło i można brać ze sobą do przychodni i rozkładać, jak będzie trzeba dziecko rozebrać na przewijaku. Zawsze to milej pod ciałkiem
Hmm to na razie wszystko co mogłabym podpowiedzieć dodatkowo
Co do szpitala to dokładnie trzeba się pytać co do nich wziąć, bo np. u mnie dla dziecka tylko chusteczki i pieluchy trzeba było mieć. Resztę zapewniali.
Kasiek to faktycznie zabiegana będziesz
Aska fajny sen, może proroczy
Uciekam obiad robić Czemu się samo nie moze gotować? Miłego popołudnia dziewczęta!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak plecki zsłonięte, tak jak Kasiek napisałas
Dzisiaj jadę z okularami, zakładam do jazdy autem, niestety za sprawką Mikołaja nie nadają się już nawet do naprawy!
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
też się zgadzam,ze bodziaki są super. Kaftaniki niekoniecznie i nie planuję ich kupować.
A tak plecki zsłonięte, tak jak Kasiek napisałas
No, mi chodzilo o body zapinane z przodu. Kladzie sie na nie dziecko, wklada raczki I zapina zatrzaski po obu bokach body (w sumie 4 zatrzaski), brzuszek I plecki zasloniete
Bo sa body zakladane przez glowe, krotki rekaw to jeszcze jakos ujdzie, Bo latwiej zlapac material, ale dlugi rekaw to naprawde, katorga dla dziecka...
My dzis mielismy ciezka nocke z Lucaskiem, wiec teraz odpoczywam
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Co do kaftaników, to ja miałam kilka spadkowych i używałam ich zamiast sweterków, czy bluz, jak było chłodniej w domu Także nie jest to takie bardzo niepotrzebne. Ja np. mało używałam śpiochów, wolałam pajace, a jeśli śpiochy, to tylko takie rozpinane też u dołu.
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
a Wy dziewczyny kiedy macie zamiar zacząć kompletować wyprawkę?? bo ja się zastanawiam kiedy najlepiej zacząć jakieś ciuszki kupować, ale chyba poczekam na usg połówkowe to może płeć poznam Mój synek jest z października więc mam malutki kombinezon bo jak zaczęliśmy w listopadzie pierwsze spacery to była już zima. wózek głęboki mam dobry, na pewno kupie spacerówkę ale to w dalszym terminie jak dzidzia podrośnie. łóżeczko Aleks rozwalił bo spał w nim do 3,5roku ale dostałam teraz od koleżanki śliczne łóżeczko bo jej synek nie lubił w nim spać
zgodzę się z majówką co do body, najlepsze zapinane przez całość. a ja najbardziej lubiłam bawełniane pajace bo mają rozpięcie w kroku i łatwo się przewija dzidzię, wystarczy w kroku rozpiąć i nóżki wyciągnąć a śpiochy to trzeba całe ściągać a np.w nocy to wolałam tak na szybko
- Moni@
- Wylogowany
- gaworzenie
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Kasiek kombinezon jest sliczny i dla chlopca i dla dziewczynki.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Elmirka ja planuje kupować cuszki po badaniu we wrzesniu, będzie to 20 tydz, moze tez poznam płeć. Już kiedyś tutaj pisałam,lepiej wcześniej kompletować wyprawkę,bo to jednak niezły wydatek jest.
Wózek zostanie po Mikołaju, łóżeczko raczej tez, zostaje mi pare drobiazgów,ale to wszystko kosztuje.
Z bodziakami się zgadzam, no i śpiochy czy pajace koniecznie rozpinane w kroku. Pamiętam,ze gdy dostałam takie śpiochy które nie były rozpinane w ogóle ich nie używałam.
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Aska, dokladnie, kupa kasy jak ktos zaczyna od zera, lepiej juz powolutku kupywac. My robilismy tez pokoik od podstaw dla Lucaska, wiec sporo nas wyszlo. Teraz bedzie duzo mnie, musze kupc tylko lozeczko-kolyske do sypialni, Bo Lucas jeszcze w swoim dlugo bedzie spac. Wozek dla Lucasa, parasolke, aby zwolnic wozek z fotelikiem lub gondola (Bo mam oba gadgety) dla nowego brzdaca.
Aisod, Ty tez jestes mamusia maluszka, twoj synek jest 4miesiace starszy od mojego. Rozwarzasz kupno wozka dla dwojki? Bo ja ostatnio caly czas sie rozgladam za czyms takim na necie. Mysle Ze u nas to sens, Lucas dopiero co nauczyl sie chodzic.....
Chcialabym wlasnie kupic uzywany, Np cos takiego:
www.google.com/search?q=wózek+dla+dwójki...%7CUnaMtVFj5BVqtM%3A