BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743266 przez aska27
ooo Issska kupe lat :silly:
kurcze co do skurczy nie pomogę,nawet tego Duphastonu nigdy nie brałam, a dzwoniłas do lekarza? Kiedy masz wizytę?

Elmirka i u nas słoneczko,super, dzisiaj wiec wybierzemy się na dwór z Mikusiem :)
no i super,ze humor fajny i ,ze dobrze się czujesz :) to najważniejsze!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #743279 przez issska1986
:D no kupę :)

byłam wczoraj między pacjentami, powiedziała,zeby nie odstawiac Dupka, no spa i magnez... no i żurawinę na zakwaszenie moczu bo ph mam na granicy..... nast wizyta 30/09, a połówkowe usg mam 10/10.. wtedy moze powie co będzie :)bo prenatalne miałam w 11 tyg i 5 dni to pow ze nie będzie widać :(

11 lata 3 miesiąc temu #743316 przez aska27
no tak w 11 czy nawet 12 tyg to wcześnie,ale moze juz tego 30 się dowiesz,ewentualnie 10 października :)
a jak przeczucia? :)

Ja dzisiaj byłam na małych zakupach, stanik zakupiony, Mikołaj wystrzyżony :)

11 lata 3 miesiąc temu #743357 przez Elmirka85
Aśka to zakupy udane :laugh: taką pogodę trzeba wykorzystać bo jutro znowu może lać. a ja przed chwilą widziałam przez okno jak dzieci z przedszkola szły na spacerek i szedł tam mój Aleks za rączkę z kolegą :laugh: Fajny widok, takie małe bąble spacerują

co do płci to ja nie mam przeczuć żadnych. chciałabym tylko wiedzieć bo w pierwszej ciąży nie wiedziałam do porodu bo nie było widać :P

11 lata 3 miesiąc temu #743375 przez aska27
Elmirka może lada dzień się dowiesz :)

Mój Mikołaj w przyszłym roku pójdzie do przedszkola,w lipcu akurat skończy 3 latka :)

11 lata 3 miesiąc temu #743386 przez wola82
Czesc dziewczyny, ja wlasnie skonczylam pierogi lepic, juz ugotowane, jeszcze poporcjowac czesc i zamrozic, bedzie na zapas. :laugh:

Isskaskurczow nie mialam, ale magnez mam brac, takze nic nie podpowiem, a moze sie przepracowujesz :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743389 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Dzieki za gratulacje! :kiss:

Marudka, sliczny brzusio! Widac jak rosnie!

Issska, z tymi skurczami to dziwne. Tak jak Wola mowi, ja bym lezala plackiem, nigdy nic nie wiadomo. A Ty pracujesz?
A magnezu nie biore, lekarz mowi Ze tylko kwas f I zalazo wystarczy.

Ja tez sie wybieram dzis na zakupy, musze sobie troche ciuchow kupic, przede wszystkim legginsy, I szerokie buzki, swetry, etc.

11 lata 3 miesiąc temu #743477 przez kasiek21
dzien dobry dziewczynki :-D

wola
my tez wlasnie skonczylysmy z mama lepic pierozki :-D my ruskie z mieta :-) a ty?

asia
zazdroszcze zakupow. my to sie nigdzie nie wybieramy dzis. caly dzien pada deszcz. ble... wstretna pogoda

a my jutro mamy wizyte u lekarza :-) na 11,45 az nie moge sie doczekac.

11 lata 3 miesiąc temu #743482 przez Edi28
Hej,
ale wam zazdroszczę tej ładnej pogody, tu zimno, buro i deszczowo, niby z pogody skorzystać bym nie mogła, bo i tak cały dzień w pracy, ale zawsze to tak milej jak słoneczko świeci :)
Elmirka może tym razem Maluch pokaże co ma miedzy nóżkami :)
wola ale narobiłaś mi ochoty na takie domowe pierogi, chyba aż zaszaleję w weekend i też się pobawię i polepię :)
Marudka świetny pomysł z takim okresowymi zdjęciami, ja żałuję bo nie pomyślałam, żeby zrobić jakieś zdjątko na początku
Majówka gratulacje synka :)
Asiu fajnie, że zakupy udane, to najważniejsze, gorzej jak chce się coś kupić, a nic ciekawego nie ma. Zawsze mam takiego pecha, że jak czegoś potrzebuję to nic mi się nie podoba, a pod koniec miesiąca, jak z kasą trzeba uważać, to nagle wszystko jest takie jak potrzebuję :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743549 przez wola82
kasiek21 napisał:

wola
my tez wlasnie skonczylysmy z mama lepic pierozki :-D my ruskie z mieta :-) a ty?

asia
zazdroszcze zakupow. my to sie nigdzie nie wybieramy dzis. caly dzien pada deszcz. ble... wstretna pogoda

Ja ulepilam ruskie i z kapusta, zawsze 2 rodzaje robie.
A z mieta pierwszy raz slysze, dobre sa :unsure:

Edi nie przejmuj sie u nas tez brzydko, ale do Lidla ide kupic Lukasowi jakies spodnie przeciwdeszczowe, wszystko inne ma a na deszcz spodni brak.

11 lata 3 miesiąc temu #743585 przez issska1986
Pracuje, pracuje... nie wiemm od czego te skurcze, teraz mnie kłuje dół brzucha po prawej str... eh wiecznie coś...

Elmirka, ale ten twój mały wstydzioch był,że całą ciażę się nie ujawnił..:)

a ja mam ochotę na pyzy z mięsem :) też namówię mamuśkę bo tu już trzeba sie narombać z wyciskaniem tych ziemniaków tartych...

11 lata 3 miesiąc temu #743586 przez issska1986
kasiek21 napisał:

wola

asia

Ruskie z miętą? też nie słyszałam? ze szpinakiem to tak, włoskie, ale z miętą?

11 lata 3 miesiąc temu #743588 przez kasiek21
wola sa cudowne :-)
u mnie w domu od zawsze do pierogow ruskich dodaje sie miety. moj G tez na poczatku sie dziwil ze jak to z mieta. a teraz zajada sie nimi jakby w zyciu nie jadl nic :-D

11 lata 3 miesiąc temu #743677 przez myszka76
Hey dziewczyny,
nie było mnie dwa dni a tu tyle nowości... Majówka gratuluję synka, cieszę się bardzo :)
Ja badania prenatalne robiłam, ale tylko usg przesiewowe i badanie krwi, szczerze wynik odebrałam wczoraj(przy okazji kupiłam sobie getry, spódniczkę i tunikę-bo jakoś dziwnie zaczynam się nie mieścić w MOJE ciuchy) ale nie znam się na tym kompletnie, pielęgniarka wydająca wynik powiedziała mi że powinno być wszystko ok,a do lekarza mam 16 więc może dowiem się coś więcej.
Narobiłyście mi ochoty na pierogi.. ale za nic nie chce mi się robić-TOTALNY LEŃ to się nazywa. I wiecie co wam powiem... urodziłam trójkę dzieci i NIGDY nie chciałam znać płci, wiem porąbana jestem, ale tak jakoś... sama nie wiem dlaczego.
Pozdrawiam was dziewczynki, życzę spokojnej nocki bez skurczów i kopniaczków ;)

11 lata 3 miesiąc temu #743708 przez Elmirka85
iskaa a jak kłuje brzuch z boku to podobno nie groźne gorzej jak pośrodku. bo z boku to może być albo w pachwinie bo się coś tam rozciąga albo jelita. ja nieraz mam tak że mnie z boku kłuje i to jelita na pewno bo jak pomasuje to leci bączek :lol: :lol: :lol:

Ja się żegnam i życzę miłego weekendu, bo rano wyjeżdżamy. Do zobaczonka w poniedziałek :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka