BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 3 miesiąc temu #742321 przez aska27
kasiek21 napisał:

o tak asia wiekszy stanik jest rewelacja :-D ja ostatnio tez kupilam bo w tamtym wytrzymac nie moglam,a mialam go jakies niecale 2 miesiace, a tyle kasy za niego dalam. ja poznaje po tym za maly stanik jak juz nie moge w nim wytrzymac, a same jego sciagniecie jest dla mnie przyjemniejsze niz orgazm :-D a w tamtym juz po prostu tak mnie piersi bolaly ze jak go zakladalam to prawie plakalam :-P

dobrze to ujęłaś :laugh:

no masz racje,jak stanik za mały to potrafi umęczyć ... jutro kupie jeszcze kolejne dwa,ale... przewidując ciąze zostawiłam sobie staniki z czasów poprzedniej ciąży,bo jak piszesz co chwile trzeba wymieniać. Jutro dokopie się do nich i sprawdzę rozmiary :)

no nic, ruszam swoje szanowne cztery litery i idę się kąpać!

Buźka!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #742392 przez Edi28
Witajcie Kochane :)
Szefem się nie przejmuję, to po prostu ten okres, w którym narzeka, jak ma mało pieniędzy, że mamy debet i mamy więcej pracować :P i wszystkim po kolei się obrywa, ale jesteśmy przyzwyczajeni :)
Jejku jej zawstydzacie mnie, każda z was już zaczęła kolekcjonować rzeczy dla waszych Maluszków :) a ja nic, chyba muszę zacząć powoli się rozglądać :) Te rzeczy dla Maluszków są takie śliczne :)
Miłego Dzionka :)

11 lata 3 miesiąc temu #742471 przez kasiek21
dzien dobry :-)

edi
ja sobie postanowilam ze do konca grudnia chce miec juz wszystko przygotowane. a wiec po woli kompletuje. duzo nie brakuje a jednak takie duperelki sa najgorsze.

a tak poza wyprawka...
dziewuchy te noce sa okropne :-( wstaje co 2 godz do toalety aby puscic 3 kropelki. potem zasnac nie moge, me dziecie sie kreci i wierci eh.

i z innej beczki...
jak duzo juz przytylyscie?
kurcze bo ja ani kilo. wazylam sie co bylam w szpitalu i waga nadal taka sama... nie wiem czy to dobrze...

11 lata 3 miesiąc temu #742492 przez aska27
Kasiu ja 3kg na pewno.

Maluszek tez mnie budzi kopniaczkami, ale to miłe :blink:

Edi ja tak czekam do 18,moze juz poznam płeć,będzie łatwiej kompletować ciuszki.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742496 przez wola82
Aska ja tez czesto przysypiam przy usypianiu Lukasa.
Co do stanikow to chyba kazda z nas juz nie raz sciagala z ulga stanik, ja juz tez kupuje numer wieksze, i cieszylabym sie gdyby taki rozmiar juz zostal.
Kaska u mnie 2 kg do przodu, ale uwazam tym razem zeby za duzo nie przytyc.
Edi i tak trzymac, moj maz tez narzeka na szefa, to chyba teraz taki czas po urlopie.

Ja tez mam badanie polowkowe 18 i tez juz nie moge doczekac i mam nadzieje, ze juz mnie lekarze wiecej nie beda straszyc ze cos jest nie tak.

11 lata 3 miesiąc temu #742525 przez w.monia
:) Dzień doberek :)

Jakoś weny twórczej do pracy mi brakuje :)ale co zrobić... :)

Co do wyprawki to trochę rzeczy mam, a resztę powoli będzie trzeba szykować, bo normalnie pieniążki uciekają :) dlatego wolę po kilka rzeczy a nie wszystko od razu :)

Kochane, ja po wczorajszej gimnastyce dzisiaj przypomniałam sobie o istnieniu mięśni o których pamiętałam jeszcze za czasów studenckich gdy ćwiczyłam. :) Zajęcia bardzo fajne, kameralna grupka (jest na 4 i pani instruktorka) :) Dużo ćwiczeń z piłką, wzmocnienie mięśni brzucha, nóg, miednicy czyli wszystko co do porodu :) Zajęcia w bardzo fajnym tempie, ale powiem wam, że po godzinie ćwiczeń byłam zmęczona... ale tak pozytywnie :)

Zasuwam dzisiaj na basen, bo muszę trochę rozruszać te zakwasy :)

Plan ambitny na ten tydzień: zakończyć sprawę doprowadzenia mediów na działkę, zapisać się na podyplomówkę, iść do dentysty... :) i czekać piątku gdy mężuś wróci do domu :woohoo:

Co do staników i biustu :) nio żeby tylko taki został :) ale ulga jak go zdejmuję też jest mi znana :lol:

Na dzień dzisiejszy 3,5 kilo do przodu :)

Buziaki dla Was :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742563 przez Elmirka85
Witam się po wizycie. U dzidziusia wszystko dobrze, ładnie się ruszał. Płci jeszcze nie znam ale połówkowe mam za ok.,3 tygodnie się umówić to liczę na to że wtedy poznam :laugh:

co do wagi to jestem 3 kg na plusie
Rzeczy dla maluszka na razie żadnych nie kupiłam. czekam aż może płeć poznam. Myślę że gdzieś za miesiąc jak zacznę to wystarczy ;)

a nie wiem czy Wam pisałam. bo w piątek rano wyjeżdżamy daleko do rodzinki na cały weekend a ja coś przeziębiona jestem, Aleks też obudził się z katarem i się martwię żebyśmy się nie rozchorowali :angry: :angry:

11 lata 3 miesiąc temu #742602 przez Majowka
Czesc dziewczyny!

Myszko, ale fajnie duza masz rdzinke! Tez bym tak chciala! Ja teraz mam 32, urodze majac 33 I jeszcze jedno dziecko bysmy chcieli miec tak, po 4-5 latach, wiec tak jak Ty teraz. Znam duzo dziewczyn, ktore maja dzieci po 35, wszystkie sliczne I zdrowuitkie! Glowa do gory! Wszystko bedzie dobrze!
Robisz badania prenatalne?
Bo z dziewczyn tu na forum, to tylko ja chyba robie, a I Wola tez chyba robila....

Super ciuszki, lozeczko! Piekne rzeczy juz macie! Ja z niecierpliwoscia czekam na dzisiejsza wizyte! Od jutra zaczne zakupy!!!!!!! Ciekawe kto tam w brzuszku mieszka! :laugh:

Za 2h jedziemy do kliniki, wiec po poludniu Dam wam znac!

Aska, wszystkiego najlepszego dla Mikolaja! Million buziek :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Super prezent! Lucas tez takie Tory dostal na roczek, ale mu schowalam, Bo jeszcze za maly jest!

Co do wagi, to tez chyba 3kg do przodu, dzis sie okarze! :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #742605 przez aska27
Elmirka zdrówka!!!! Oby jednak Cie nie wzięło!
Fajnie,ze u dzidziusia wszystko dobrze :)
Moja dzidziula tez ruchliwa i to jak :blink:

Monia ale z Ciebie aktywna mamusia :) podziwiam,poważnie! :)

a dlaczego media chcesz zaprosic na działkę? hmm

Wola takie zasypianie to nawet niekiedy miłe i zbawienne :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #742633 przez aisod
Hej!

Co do wagi u mnie prawie dwa kilo na plusie, ale już widać gdzie to się mieści ;) Kasiek Ty się narazie wagą nie przejmuj, jeśli dzidzia rośnie to wszystko jest ok. Dopiero w ostatnim trymestrze się "tyje" szybciej :P

Staniki mam po ostatniej ciąży dobre, bo mi cycki nie zdążyły zmaleć :D Długie karmienie piersią ma dobre strony ;)

Co do USG, tak mi się przypomniało, że wato zjeść na godzinę, półgodziny wcześniej kilka kostek czekolady, maluszki się powinny chętniej ruszać i będzie większe prawdopodobieństwo podglądniecia co tammiędzy nogami kryją :P

Co do wyprawki ja muszę ogarnąć co mam po Miśku (urodził się na koniec marca), bo pewnie większość się przyda. Chyba, że będzie dziewczynka, to ciuchy z autami będą musiały iść w odstawkę ;) Na razie kupiłam tylko śpiworek do spania, taki mały, bo nie miałam dla Michała, a zapłaciłam za niego całą złotówkę :P Uwielbiam ciuchlandy :D

Wszystkiego najlepszego dla Mikołajka!

Chyba z grubsza ogarnęłam tematy...

Ja dziś dołączyłam do męża i syna, w taki o to sposób chorujemy sobie we trójkę :/ Ehh ta pogoda... Jutro USG, już się doczekać nie mogę :)

11 lata 3 miesiąc temu #742643 przez w.monia
aska27 Kochana, generalnie jestem raczej kobitką aktywną :) Od początku ciąży pracuję calutki czas, ale to też dlatego, że mam fajna Panią Dyrektor, kolegę w pokoju, który się o mnie troszczy :) i pracę, którą bardzo lubię nio a jednocześnie taką, która pozwala mi na to, że w dalszym ciągu do niej chodzę :)

A co do aktywności sportowej, to chyba dlatego, że ucieka tydzień za tygodniem, a ja od kiedy Łukasz w delegacji zrobiłam się taka "zkapcianiała" :D dres, kocyk, książka lub pilot :) tylko że sama się źle z tym czuję :) Lubie być pozytywnie zmęczona :) rowerem za którym piekielnie tęsknie, basenem bo kręgosłup przestaje boleć, gimnastyką a wcześniej fitnessem :) po prostu daje mi to jakąś energię :)

Media... :) kochana mamy ambitny plan na budowę domu na przyszły rok, a w tym roku koniecznie chcemy sfinalizować uzbrojenie w media :)

Wszystkiego najlepszego dla Mikołajka!

11 lata 3 miesiąc temu #742650 przez wola82
Aska niby zbawienne, ale nie moge sie pozniej opamietac :) A co do torow to swietny prezent,Lukas tez ma i moj maz dokupil wiecej bo chyba te drewniane chyba wszystkie do siebie pasuja, a Lukas chetnie sie nimi bawi.
Majowka robilam prenatalne nieinwazyjne przeziernosc karczku plus biochemia z krwi, a na inwazyjne czyli amniopunkcje sie nie zgodzilam.
Elmirka nie daj sie chorubsku.
U nas z wyprawki zostaje wozek i przewijak, ale pomalu jeszcz etroche czasu mamy. :)

11 lata 3 miesiąc temu #742653 przez wola82
Monia Ty to naprawde zaskakujesz, pozytywnie zakrecona, aktywna, super co jeszcze ukrywasz...? :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #742668 przez Majowka
Wola, ja robie dokladnie to samo, tylko test zlozony, a aminopunkcje, to wtedy gdy bedzie wskazanie.
Tutaj te testy prenatalne z krwi robi sie wszystkim kobitkom, niezaleznie od wieku, Bo to tylko pobranie krwi, a zawsze cos mozna wykryc....

11 lata 3 miesiąc temu #742687 przez Edi28
Monia, faktycznie jesteś tak aktywna, że od samego opisu Twojego dnia poczułam się zmęczona :)
ja po dniu w pracy wracam do domu i padam, choć staram się również popracować w domu, robię dodatkowo korekty, zawsze to jakieś dodatkowe pieniądze, które teraz są bardzo potrzebne...
Asiu, wszystkiego najlepszego dla Mikołajka :)
Elmirka trzymajcie się ciepło i nie dajcie się chorobie :)
Kasiu pomysł, by zgromadzić wszystko dla Maluszka do grudnia jest naprawdę bardzo dobry. Ja się wstrzymam, dopóki nie ogarniemy niewielkiego remontu w mieszkaniu, zacznę w październiku :) no może ewentualnie jakieś ubranko czy drobiazg kupię :)
A co do wagi ostatnio się nie ważyłam, ale podczas ostatniej wizyty (29.08.) miałam kilogram do przodu :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka