- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
o tak asia wiekszy stanik jest rewelacja :-D ja ostatnio tez kupilam bo w tamtym wytrzymac nie moglam,a mialam go jakies niecale 2 miesiace, a tyle kasy za niego dalam. ja poznaje po tym za maly stanik jak juz nie moge w nim wytrzymac, a same jego sciagniecie jest dla mnie przyjemniejsze niz orgazm :-D a w tamtym juz po prostu tak mnie piersi bolaly ze jak go zakladalam to prawie plakalam :-P
dobrze to ujęłaś
no masz racje,jak stanik za mały to potrafi umęczyć ... jutro kupie jeszcze kolejne dwa,ale... przewidując ciąze zostawiłam sobie staniki z czasów poprzedniej ciąży,bo jak piszesz co chwile trzeba wymieniać. Jutro dokopie się do nich i sprawdzę rozmiary
no nic, ruszam swoje szanowne cztery litery i idę się kąpać!
Buźka!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Szefem się nie przejmuję, to po prostu ten okres, w którym narzeka, jak ma mało pieniędzy, że mamy debet i mamy więcej pracować i wszystkim po kolei się obrywa, ale jesteśmy przyzwyczajeni
Jejku jej zawstydzacie mnie, każda z was już zaczęła kolekcjonować rzeczy dla waszych Maluszków a ja nic, chyba muszę zacząć powoli się rozglądać Te rzeczy dla Maluszków są takie śliczne
Miłego Dzionka
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
edi
ja sobie postanowilam ze do konca grudnia chce miec juz wszystko przygotowane. a wiec po woli kompletuje. duzo nie brakuje a jednak takie duperelki sa najgorsze.
a tak poza wyprawka...
dziewuchy te noce sa okropne wstaje co 2 godz do toalety aby puscic 3 kropelki. potem zasnac nie moge, me dziecie sie kreci i wierci eh.
i z innej beczki...
jak duzo juz przytylyscie?
kurcze bo ja ani kilo. wazylam sie co bylam w szpitalu i waga nadal taka sama... nie wiem czy to dobrze...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maluszek tez mnie budzi kopniaczkami, ale to miłe
Edi ja tak czekam do 18,moze juz poznam płeć,będzie łatwiej kompletować ciuszki.
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Co do stanikow to chyba kazda z nas juz nie raz sciagala z ulga stanik, ja juz tez kupuje numer wieksze, i cieszylabym sie gdyby taki rozmiar juz zostal.
Kaska u mnie 2 kg do przodu, ale uwazam tym razem zeby za duzo nie przytyc.
Edi i tak trzymac, moj maz tez narzeka na szefa, to chyba teraz taki czas po urlopie.
Ja tez mam badanie polowkowe 18 i tez juz nie moge doczekac i mam nadzieje, ze juz mnie lekarze wiecej nie beda straszyc ze cos jest nie tak.
- w.monia
- Wylogowany
- gaworzenie
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...
Jakoś weny twórczej do pracy mi brakuje :)ale co zrobić...
Co do wyprawki to trochę rzeczy mam, a resztę powoli będzie trzeba szykować, bo normalnie pieniążki uciekają dlatego wolę po kilka rzeczy a nie wszystko od razu
Kochane, ja po wczorajszej gimnastyce dzisiaj przypomniałam sobie o istnieniu mięśni o których pamiętałam jeszcze za czasów studenckich gdy ćwiczyłam. Zajęcia bardzo fajne, kameralna grupka (jest na 4 i pani instruktorka) Dużo ćwiczeń z piłką, wzmocnienie mięśni brzucha, nóg, miednicy czyli wszystko co do porodu Zajęcia w bardzo fajnym tempie, ale powiem wam, że po godzinie ćwiczeń byłam zmęczona... ale tak pozytywnie
Zasuwam dzisiaj na basen, bo muszę trochę rozruszać te zakwasy
Plan ambitny na ten tydzień: zakończyć sprawę doprowadzenia mediów na działkę, zapisać się na podyplomówkę, iść do dentysty... i czekać piątku gdy mężuś wróci do domu
Co do staników i biustu nio żeby tylko taki został ale ulga jak go zdejmuję też jest mi znana
Na dzień dzisiejszy 3,5 kilo do przodu
Buziaki dla Was
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
co do wagi to jestem 3 kg na plusie
Rzeczy dla maluszka na razie żadnych nie kupiłam. czekam aż może płeć poznam. Myślę że gdzieś za miesiąc jak zacznę to wystarczy
a nie wiem czy Wam pisałam. bo w piątek rano wyjeżdżamy daleko do rodzinki na cały weekend a ja coś przeziębiona jestem, Aleks też obudził się z katarem i się martwię żebyśmy się nie rozchorowali
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Myszko, ale fajnie duza masz rdzinke! Tez bym tak chciala! Ja teraz mam 32, urodze majac 33 I jeszcze jedno dziecko bysmy chcieli miec tak, po 4-5 latach, wiec tak jak Ty teraz. Znam duzo dziewczyn, ktore maja dzieci po 35, wszystkie sliczne I zdrowuitkie! Glowa do gory! Wszystko bedzie dobrze!
Robisz badania prenatalne?
Bo z dziewczyn tu na forum, to tylko ja chyba robie, a I Wola tez chyba robila....
Super ciuszki, lozeczko! Piekne rzeczy juz macie! Ja z niecierpliwoscia czekam na dzisiejsza wizyte! Od jutra zaczne zakupy!!!!!!! Ciekawe kto tam w brzuszku mieszka!
Za 2h jedziemy do kliniki, wiec po poludniu Dam wam znac!
Aska, wszystkiego najlepszego dla Mikolaja! Million buziek
Super prezent! Lucas tez takie Tory dostal na roczek, ale mu schowalam, Bo jeszcze za maly jest!
Co do wagi, to tez chyba 3kg do przodu, dzis sie okarze!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie,ze u dzidziusia wszystko dobrze
Moja dzidziula tez ruchliwa i to jak
Monia ale z Ciebie aktywna mamusia podziwiam,poważnie!
a dlaczego media chcesz zaprosic na działkę? hmm
Wola takie zasypianie to nawet niekiedy miłe i zbawienne
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Co do wagi u mnie prawie dwa kilo na plusie, ale już widać gdzie to się mieści Kasiek Ty się narazie wagą nie przejmuj, jeśli dzidzia rośnie to wszystko jest ok. Dopiero w ostatnim trymestrze się "tyje" szybciej
Staniki mam po ostatniej ciąży dobre, bo mi cycki nie zdążyły zmaleć Długie karmienie piersią ma dobre strony
Co do USG, tak mi się przypomniało, że wato zjeść na godzinę, półgodziny wcześniej kilka kostek czekolady, maluszki się powinny chętniej ruszać i będzie większe prawdopodobieństwo podglądniecia co tammiędzy nogami kryją
Co do wyprawki ja muszę ogarnąć co mam po Miśku (urodził się na koniec marca), bo pewnie większość się przyda. Chyba, że będzie dziewczynka, to ciuchy z autami będą musiały iść w odstawkę Na razie kupiłam tylko śpiworek do spania, taki mały, bo nie miałam dla Michała, a zapłaciłam za niego całą złotówkę Uwielbiam ciuchlandy
Wszystkiego najlepszego dla Mikołajka!
Chyba z grubsza ogarnęłam tematy...
Ja dziś dołączyłam do męża i syna, w taki o to sposób chorujemy sobie we trójkę :/ Ehh ta pogoda... Jutro USG, już się doczekać nie mogę
- w.monia
- Wylogowany
- gaworzenie
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...
A co do aktywności sportowej, to chyba dlatego, że ucieka tydzień za tygodniem, a ja od kiedy Łukasz w delegacji zrobiłam się taka "zkapcianiała" dres, kocyk, książka lub pilot tylko że sama się źle z tym czuję Lubie być pozytywnie zmęczona rowerem za którym piekielnie tęsknie, basenem bo kręgosłup przestaje boleć, gimnastyką a wcześniej fitnessem po prostu daje mi to jakąś energię
Media... kochana mamy ambitny plan na budowę domu na przyszły rok, a w tym roku koniecznie chcemy sfinalizować uzbrojenie w media
Wszystkiego najlepszego dla Mikołajka!
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
Majowka robilam prenatalne nieinwazyjne przeziernosc karczku plus biochemia z krwi, a na inwazyjne czyli amniopunkcje sie nie zgodzilam.
Elmirka nie daj sie chorubsku.
U nas z wyprawki zostaje wozek i przewijak, ale pomalu jeszcz etroche czasu mamy.
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Tutaj te testy prenatalne z krwi robi sie wszystkim kobitkom, niezaleznie od wieku, Bo to tylko pobranie krwi, a zawsze cos mozna wykryc....
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja po dniu w pracy wracam do domu i padam, choć staram się również popracować w domu, robię dodatkowo korekty, zawsze to jakieś dodatkowe pieniądze, które teraz są bardzo potrzebne...
Asiu, wszystkiego najlepszego dla Mikołajka
Elmirka trzymajcie się ciepło i nie dajcie się chorobie
Kasiu pomysł, by zgromadzić wszystko dla Maluszka do grudnia jest naprawdę bardzo dobry. Ja się wstrzymam, dopóki nie ogarniemy niewielkiego remontu w mieszkaniu, zacznę w październiku no może ewentualnie jakieś ubranko czy drobiazg kupię
A co do wagi ostatnio się nie ważyłam, ale podczas ostatniej wizyty (29.08.) miałam kilogram do przodu