- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- w.monia
- Wylogowany
- gaworzenie
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ratunku kochane !!! mam zgagę ........aaaaaaaaaaa.........
skąd ja to znam?!
Usnęło mi się z Mikołajkiem a zgaga mnie obudziła zasada nr1 "Nigdy nie kłasć się tuż po jedzeniu" echhh
Edi spróbuj,moze będzie fajnie
Kasiek nie denerwuj się, łóżeczko stoi już skręcone,wiec czekamy na zdjęcie
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
My bylismy dzis na kilku spacerkach I na duzych zakupach spozywczych
Kupilam miesa na caly miesiac!
Ja tez nie chodzilam do szkoly rodzenia, forum pomoglo we wszystkim!
Polecam obejrzec filmiki na YouTube jak kobitki rodza, szybciej sie mozna nauczyc oddychania w ten sposob niz na tych cwiczeniach
My tez wlasnie ogladalismy meczyk no I Portugalia wygrala! Wiec swietujemy!!!
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
dziewczyny rewelacja!!! :-D polozylam sie do lozeczka i tak was czytam (asia wlasnie twoj post czytalam) a tu nagle takie puk!!! i se mysle ooo?? cos tam sie dzieje, a wiec klade reke na brzuszku a tu znowu -puk!!! chwila ciszy i znowu!!! i to takie wyrazne ze szok!!! jej cudowne uczucie poczuc tak wyraznie ze tam kochanie jestes!!!
a co do zdjecia, wstawie asienko jutro
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ha!!!!
dziewczyny rewelacja!!! :-D polozylam sie do lozeczka i tak was czytam (asia wlasnie twoj post czytalam) a tu nagle takie puk!!! i se mysle ooo?? cos tam sie dzieje, a wiec klade reke na brzuszku a tu znowu -puk!!! chwila ciszy i znowu!!! i to takie wyrazne ze szok!!! jej cudowne uczucie poczuc tak wyraznie ze tam kochanie jestes!!!
a co do zdjecia, wstawie asienko jutro
ooo SUPER! No to maluszek przywitał się z mamą
Majówka podobno drugi poród szybszy jest,nie? hehee teoretycznie
Ja tam nie wiem w sumie jak to jest rodzić, nie miałam nawet skurczy ... moze tym razem urodzę naturalnie Czas pokaże
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Zjadlam wlasnie caly kubelek lodow mango I jest! Czuje maluszka!!!!! Bardzo delikatne ruchy, Bo am teraz 10cm dopiero, ale czuc juz, jak fika!
Jestem w siodmym niebie!!!!!
Aska, no niby tak mowia.
Bo ja juz kilku osobom mowilam Ze tym razem chce cesarke, ale dziewczyny mi odradzaja, mowia Ze duzo duzo latwiej jest! Zobaczymy!
Kasiu, gratuluje!!!!!!!
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My dziś rano bylismy juz w lesie na spacerku, grzybków troszkę pozbieraliśmy, super.
Teraz mały odpoczynek i sprżatanie,ale moze dopiero jak Mikuś obudzi się,nie chcę hałasować.
A jak Wam mija sobota?
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
My bylismy z Lukim po swieze buleczki I ciasteczka, a tak to od rana leniwie. Za godz jedziemy do dziadkow na wis na obiad
Asiu, a z tym sprzataniem, to jak ja Cie rozumiem, jak juz by sie wydawalo, Ze wkoncu mozna posprzatac Bo maly spi to sie boisz, Ze go obudzisz I nic nie zrobisz!
Milego dnia dziewczyny!
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kasiu Gratuluję, to na pewno cudowne uczucie, ja nadal czekam :)choć dziś dzidzia daje mi intensywnie odczuć, że jest, tak mnie boli po prawej stronie pod żebrami eh chyba sobie Maleńka więcej miejsca robi
Marudka ja też się zapisałam do szkoły na listopad My niestety do płatnej szkoły, ale tak ją wszyscy polecają, że zaryzykujemy
Sobota na razie mija leniwie, ale już chyba czas się zebrać i wziąć za sprzątanie, a potem do pracy muszę zacząć robić korektę naprawdę nudnej książki:(
Asiu, możesz dopisać do tabelki imię podjęliśmy decyzję i będzie mała Hania
Miłego dzionka
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
u nas pogoda cudowna. sloneczko pieknie swieci
skonczylam wlasnie z mama sprzatac mieszkanie. jej jestem wykonczona. tak ogarnac 4 pokoje, kuchnie, lazienke i przedpokuj dla mnie to masakra :-D
dzis przyjezdza siostra ze swa szarancza, oj bedzie wesolo :-D
asienko obiecalam zdjecie a wiec prosze lozeczko razem z kombinezonem w ktorego posiadanie tez juz weszlam :-P
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Kasia gratuluje ruchow dzidzi, a llozeczko bardzo ladne, takie inne jej a kombinezon jaki slodki.
Ja od 7 juz na nogach, obudzil mnie Lukas, a za chwile poczulam ruchy malucha, takze obydwoje razem mnie obudzili, naprawde uczucie swietne
A ja jestem w trakcie prasowania z mala przerwa.
Lukas znowu pojechal do zoo z babcia, oczywiscie ja o niczym nie wiedzialam, ze tesciowa ma przyjechac, wrocilam z Lukasem z parku, a tu ona (naturalny podnosnik ciisnienia)
Majowka my na naszego synusia tez mowimy Luki
Edi Hania sliczne jest imie, Lukas ma najlepsza kolezanke Hanie.
Aska a z Ciebie to "grzybiarka" pelna para.
Dobra koniec przerwy, ale cos mnie brzuch pobolewa.
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Wola, jak brzuch pobolewa to dłuższa przerwa z leżeniem się należy Trzeba nie nadwyrężać się teraz.
Kasiek łóżeczko śliczne i z tym kombinezonem w środku robi wrażenie
W.monia na zgage jest wiele sposobów Nie wiem czy pamiętam wszystkie, jakie przerabiałam... MOżesz zjeść kilka migdałów, napić się mleka, podobno najlepsza jest herbata z mlekiem (to jedyny sposób, jakiego nie próbowałam), głowa wysoko, jak leżysz, zjeść coś miętowego (może być cukierek, guma, albo porzuć liścia mięty), no i mi pomagało napicie się pepsi (dosłownie kilka łyków). Jak sobie jeszcze coś przypomne to napiszę
Edi jeśli masz możliwość to się zapisz do szkoły rodzenia, podobno mniejszy stres jest wtedy. Ja nie chodziłam, bo nie miałam jak i gdzie
Miłego dnia wszystkim! Może uda się to wpadnę poźniej!
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam już tez troche ciuszków, które dostałam a kolejne czekaja już na dostawę
Moi rodzice mieli kiedys sklep z ciuchami i mama ma 2 kartony pełne nowiutkich ciuszków w foli od 0 do nawet 24mc więc myśle, ze jak bede musiala coś dokupić to beda to tylko jakies skarpeteczki i tego typu drogiazgi.
Z racji tego ze pracuje w aptece jestem kierownikiem częsci kosmetycznej to i odkladam sobie od dłuzszego czas różnego rodzaju gratisy dla maluszka zresztą jak przedstawiciele do mnie przychodza i dowiadują się ze jestem w ciąży to sami przynoszą mi jakieś gifty wiec juz mam odłozone pare balsamów, kremów i emulsji do kąpieli
W poniedziałek mam wizyte u swojego prowadzącego :)póżniej usg 3d połówkowe, a 26 znów wizyta u Pani doktor. w sumie z racji ze chodze do 2 lekarzy jakoś szybko mija mi czas od wizyty do wizyty i zauważyłam ze juz tak na nią nie czekam czuje, że wszystko jest ok więc juz się tak nie martwie, brzusio zaczał tez juz się pojawiać 3.5kg na plusie wiec juz tak tez nie czekam kiedy kiedy heheh
Ja dzis w pracy od 9 do 18 pozniej imieniny teściowej więc tez pewnie wróce w póżnych godzinach do domu na szczescie jutro wolne:)
Miałam pracować do końca października ale postanowiłam ze jak bede się dobrze czuć to bede pracować ile się da, haha nie bede naciągać państwa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wola lubię łazić po lesie.. niekoniecznie potem musże te grzyby jeść ,no chyba,ze jest jakas pyszna zupka grzybowa,najlepiej krem lub sosik..albo sowy.
Wola nogi do góry i lezymy.. odpoczynek nam się nalezy,szczególnie gdy brzuszek daje znac o sobie.
Kasiu łózeczko super! Ekstra! Jeszcze tylko materacyk i pościel i tylko wyczekiwać na dzidziusia
Marudka Tobie tylko pozazdrościć, ciuszki i kosmetyki to juz naprawdę duzo!
Co do pracy to zobaczysz ile będziesz miała sił
Fajnie,ze masz tak często badania a chodzisz prywatnie do dwóch czy na kasę chorych?