BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 7 miesiąc temu #737666 przez wola82
Edi kurs niemieckiego, chcialam angielski ale niestety urzad pracy nie finansuje.
A zeby nie tracic czasu to przynajmniej jeszcze 3 mies. bede powtarzac niemiecki, a ze mieszkam we Wiedniu to na pewno mi sie przyda :)

Miliaa najwazniejsze ze z dzidziusiem jest wszystko dobrze.
Ja nie korzystalam wiec nic nie powiem na ten temat.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #737688 przez aska27
Miliaa no i super,ze wszystko jest ok, dzidziulek trochę wstydliwy po prostu :blink:

Monia na jaką gimnastykę sie zapisałas? :cheer: :)

Co do cery i włosów to u mnie maakra! W dodatku na buzi mam piegi ,a teraz jakos tak nieładnie wydaje mi się,ze wyglądają :dry: z Mikusiem wszyscy gratulowali mi urody,ze dobrze wyglądam i takie tam :blink: a teraz na komplement raczej nie mam co liczyć heeheh echh tylko wtedy co chwile do dentysty biegałam :cheer:

Ważne,zeby dzidziulka moja była zdrowa! :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #737725 przez w.monia
Miliaa kochana najważniejsze, że jest OK :) a zobaczysz, że jeszcze się ujawni :)

Asiu zapisałam się na "Aktywne 9 miesięcy" bo przed ciążą byłam raczej aktywną kobietą a teraz to normalnie szkoda gadać. Źle się czuje z tym że nic nie robię, a ciąża przebiega prawidłowo i sam lekarz mnie zachęcał, żebym wybrała się na basen albo właśnie na gimnastykę,i duuużżżzoo spacerować bo jeśli wszystko jest ok to twierdzi, że kobieta powinna się dużo ruszać. :)

Kochana co do tych komplementów, to wszyscy mówią, że ładnie wyglądam, ale sama widzę w jakim stanie jest moja skóra :)

Buziaki kochane :) zjadłam śniadanko, piję herbatkę i zabieram się za pracę, bo lista w kalendarzu na dzień dzisiejszy bardzo długa :laugh:

Miłego dzionka :)

11 lata 7 miesiąc temu #737730 przez kasiek21
hej hej kobietki :) j juz na nogach :D

pogoda dzis zapowiada sie pieknie, mamunia pojechala na grzyby :D
Brat do pracy a u mnie w Lozy spi sobie moj G :) hmmm troszke sie nie wyspalam gdyz mam "male" lozko w przeciwieństwie di tego w warszawie :D i jedno na drugie sie pchalo :D
Ja dzis musze ruszyc do mego gina.. ale tylko aby przelozyc wizyte na wczesniejszy termin.. zobaczymy czy w ogole sie to uda...
Bylam wczoraj na wizycie u tesciow.. i powiem wam ze jestem przemile zaskoczona :D Tesciowa nawet opowiadala o swojej ciazy i w ogole :D juz nawet butki ma dla malenstwa :)

co do cery.. to u mnie wlasnie pojawily sie pryszcze tak ze 3 na brodzie ;/ ale to dlatwgo ze gdyby nie ciaza prawdopodobnie za kilka dni dostalabym okres. wiem do specjalnie sobie liczylam :D a wlosy... wlosy sa ok :D nie moge jakos na nie chyba narzekac :)
ja mam znow problem z rozstepami ;/ nadal nie moge sie zmobilizowac sie smarowania i robie to strasznie sporadycznie.. a wiec nic mi to nie da... ale coz :) pamiatka :D Moj G przez te prazki na brzuchy mowi na mnie trgrysek :D

Miliaa
fajnie ze sie do nas odezwalas :) no i ze z malenstwem wszystko dobrze :)wiesz.. jestem troche zdziwiona odnosnie watrubki i kaszanki, mi moja pani doktor powiedziala ze w ciazy nie powinno sie takiego czegos jesc (ja naprzyklad uwielbiam watrubke, ale wlasnie ze wzgledow na ciaze po prostu jej nie jadam) pewnie chodzi o to ze masz malo zelaza ?? szpinak ma bardzo duzo :)

Wola
zazdroszcze checi uczenia sie :P ja chciaam teraz wrocic do szkoly ale jednak stwierdzila ze to nie najlepszy pomysl... 1 semestr ok fajnie ale w 2 bym urodzila i nie chcialabym zawalic tej szoly, tym bardziej ze ja chce karmic piersia a wiec jak bym byla w szkole to tez ciezko z karmieniam.. przeciez mama czy ktokolwiek nie bedzie specjalnie w zimie lecial do mnie do szkoly abym nakarmila manelstwo... wiec odpuscilam sobie. moze za rok...

Asia

mowisz o zabkach :) ja ide 9 wrzesnia zapisac sie do pani dentystki :) i tak trzebs odbyc ta wizyte i tak, a wiem ze mam pare plab do zrobienia nic wiecej a wiec jakos przezyje... Nie wiem jak to jest naprawde, ale ponoc kobieta w ciazy leczenie kanalowe i w ogole ma za darmo. ktoras z was jest to w stanie potwierdzic ? :)

11 lata 7 miesiąc temu #737737 przez aska27
Kasiu też gdzieś słyszałam o darmowym leczeniu ząbków gdy kobieta jest w ciaży... ale szczerze nie wiem.

Fajnie,ze teście byli mili, oby tak dalej!!! :blink:

A dlaczego chcesz przyspieszyć wizytę?

Miliaaja tez nie jem wątróbki, słysząłam,ze nie zalecają... tak jak Kasiek pisze.. ale moze chodzi o zbyt czeste jedzenie,bo skoro pani doktor Tobie poleciła to moze nie ma problemu :unsure: Nie zapomnij o szpinaku, brokułach i płatkach owsianych :) Pamiętaj tez o wit C,bo wtedy łatwiej się przyswaja (wiem coś o tym,kiedys miałam ten sam problem)tak wiec zielona pietruszka i cytrusy koniecznie.

w.monia ech ta praca :silly: Spokojnego dnia :)

11 lata 7 miesiąc temu #737741 przez kasiek21
Asia
wizyte chce przelozyc na wczesniej bo mam 16 a wolalabym 12 bo do 12 mam zwolnienie L4 i wolalabym miec zachowana ciaglosc... a jesli mi nie przelozy bede musiala cos sama wykombinowac... a ta moja polozna z malborka hmm... jest strasznie wredna.. a nawet ja sie jej boje, tak szczerze mowiac :D hehe

11 lata 7 miesiąc temu #737757 przez Marudka
a ja od 7.30 w pracy i spie na siedząco:P hehe nie moge rano się wybudzic w ogole :)
na szczescie do 15 i jade do tesciowej na kawkę :)

11 lata 7 miesiąc temu #737764 przez aska27
ooo Kasiu jesli chodzi o zwolnienie to raczej musi Ci pomóc. Zapomniałam,a juz pisałaś mi kiedys. Daj znać.

Marudka nie dziwię się :blink: dzisiaj nawet taka pogoda "na spanie".

Mieliśmy jechać na grzybki,a maż śpi. Przydałby mi się taki mały spacerek.

11 lata 7 miesiąc temu #737789 przez Edi28
wola, taki kurs językowy to fajna sprawa, ja się zastanawiam, miałam kontynuować naukę angielskiego, ale nie wiem, czy jest sens płacić za kurs, biorąc pod uwagę, że będę musiała później zrobić przerwę... Może po prostu poczekam i od marca poszukam jakiegoś nowego kursu.
Miliaa muszę przyznać, że mnie też zaskoczyła sprawa z wątróbką, myślałam, że jest wręcz zabroniona w ciąży, no ale lekarz chyba wie najlepiej. Nie martw się wstydzioszek na następnej wizycie pokaże co skrywa między nóżkami :)
Kasiu, w takiej sytuacji na pewno zrozumie i przełoży Ci wizytę :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737802 przez wola82
Czesc dziewczyny.
A u mnie dzisiaj samopooczucie fatalne, mdlosci i do tego jak wyszlam z przedszkola to mi sie slabo zrobilo, musiala przysiasc bo myslalam ze zemdleje, ale dotarlam do domu, takze ja dzisiaj leze i odpoczwam do okolo 15, a pozniej ide z Lukasem na "kinderparty" :)

Super dziewczyny, ze jakos sie dogafdujecie z tesciowymi i oby tak dalej.

Kasiek trzymam kciuki zeby sie udalo z terminem.

A na grzyby to tez bym chetnie poszla, ale w parku nie rosna.

11 lata 7 miesiąc temu #737860 przez Miliaa
Mnie też z tą wątróbką zaskoczyła bo wcześniej czytałam, że w ciąży jest zabroniona. Też do tego sceptycznie podchodzę, więc chyba skończy się na kaszance. Wspomniała jeszcze o "czarnym", ale niestety nie przepadam.

Asia dziękuję za radę, nie wiedziałam o tej witaminie C.

Kasia dokładnie, te wszystkie zalecenia dlatego, że mam problem z żelazem. Nawet dostałam leki. Mam nadzieję, że pomogą.

U mnie z cerą ok, ale włosy mi garściami wychodziły i wczoraj musiałam skrócic.

Dziewczyny, ale mi narobiłyście ochoty na grzyby. Może namówię siostrę lub szwagra i się wybierzemy.

11 lata 7 miesiąc temu #737881 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Miliaa, super ze z dzidzia wszystko ok. Nastepnym razem pewnie uda sie podpatrzec :)

Wlasnie, u mnie to samo, wlosy tez strasznie wypadaja :( a w pierwszej ciazy byly super mocne....

Wiecie, tutaj jest dluga lista rzeczy ktorych nie mozna jesc w ciazy, wiem Ze w Polsce nie mowi sie o tych wszystkich rzeczach, np.
- salte mozna jesc tylko w domu, bardzo dobrze umyta, nigdy w restauracjach
- truskawki unikac
- wedliny tylko pakowane hermetycznie
- sery tylko pasteryzowane
- owoce morza zakazane, tzn te ktore sie gotuje mniej niz 10min, a jest ich wiekszosc
- wino/szampan mozna tylko lampke do kolacji, reszta alkoholi wodka, whisky, likiery zabroniona
- zadnych pasztetow
- ryby tylko te, ktore nie plywaja gleboko w oceanie. Dorsz, tunczyk np maja duzo olowiu, wiec unikac lub wykluczyc
Ogrom tego jest!
Moj gin mowi zeby pic 2 kubki mleka dziennie, wlasnie Ze wzgledu na zeby

11 lata 7 miesiąc temu #737952 przez Marudka
a ja dzisiaj musze jechać po wózek, dostaliśmy w prezencie, praktycznie nie używany no ale musimy go juz wziąć do siebie :P hehe a niedługo przyjedzie łóżeczko więc hehe wszystko co najwieksze bedzie już stało :P heheh

We wrocławiu tez taka ponura pogoda, że szok :(

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737995 przez aska27
Wróciliśmy z grzybów, są :blink: Mikołaj zasnął w aucie..tez bym się zdrzemnęła,ale za chwile kierunek Poznań :dry:

Marudka co do alkoholi to ja nie polecam również wina.. te pare miesięcy mozna sobie i dziecku odpuścić :blink:

A co do mleczka,to owszem...tylko ja w pierwszej ciązy masowo piłam i maślanki + jogury, miałam na nie po prostu apetyt,a zęby i tak padały jeden po drugim! ale mleczne produkty jak najbardziej :)

Ostanio mam ochotę na pomarańczę, mandarynki.. grejpfruty ..te ostatnie mam, resztę dokupię dzisiaj koniecznie Mąż sobie popija Fante i robi mi smaki..echhh

a codo uzywek to nie potrafię powstrzymać się od nie picia herbaty :dry: ograniczam się do 1-2 dziennie,ale chciałbym w ogóle jej nie pić. Może poszukam jakiejś dobrej owocowej,bo te czarne wiadomo.

11 lata 7 miesiąc temu #738003 przez kasiek21
hej hej.
asienko a moze zielona?? nie myslalas. ja np. uwielbiam zielona, z pigwa albo cytryna. jest duzo zdrowsza od czarnej a i smaczniejsza. :-)
fajnie ze wyjazd na grzybki sie udal. mama moja tez nie dawno wrocila. troche nazbierala a wiec jesc bedzie co :-)

ja juz po wizycie.
na szczescie nie bylo tej wrednej baby, na urlopie jest :-D a wiec mam wizyte 13 w piatek :-P mam nadzieje ze pechowy nie bedzie :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka