BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 7 miesiąc temu #735230 przez wola82
Oj cos mi sie podwojnie wstawilo, jak usunac posta :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #735334 przez kasiek21
hej hej kobietki.
tak sie rozpisalyscie ze po prostu szok. ;-)
juz po weselu, jeszcze tylko dzis poprawiny i urodzimy kajuni :-)
zabawa przeswietna, tyle konkursow i tancow, siostra mowi ze prawie jak zumba. :-D
nawet poloneza tanczylismy, jedzenie wysmienite, nawet caly pieczony dzik byl :-o ale ja miesa nie toleruje wiec zbytnio sie nie najadlam :-( wrocilam do domu prawie glodna, ani miesa ani slodkiego... eh probowalam ale nic z tego. a w dodatku tak mi hormony buzuja ze na oczepinach wybuchlam krzykiem i placzem :-( a potem caly brzuch mialam strasznie napiety i troszke bolal. mowie wam jestem taki nerwus ze bez kija to ani rusz, nawet torta nie ruszylam bo w tym momencie probowalam uspokoic sie w toalecie, chcialam zostac sama to mama przyleciala i sie dobijala do mnie, nie rozumiala ze chce zoswac sama. tak sie wydarlam ze balam sie ze cala sala mimo orkiestry mnie uslyszy, eh.

11 lata 7 miesiąc temu #735426 przez wola82
Oj Kasiek, Kasiek nie przejmoj sie jak to mowia Polak glodny Polak zly, a jak nie pojadlas to nie ma sie co dziwic, ze wybuchlas. A sama bylas czy z Twoim?
Mysmy wlasnie wrocili z zakupow i sama sie powstrzymywalam zeby nic dzidziusiowi nie kupic bo mam.

11 lata 7 miesiąc temu #735567 przez kasiek21
a ja już po poprawinach. po
tym co usluszalam wolalam
pojechac do domu.a wiec wrocilam po 17 do domku, a pojechalismy o 15. siedzialam
sobie na przeciwko kuzyna
mego ojca (tlustego oblesnego
starucha) jadlam sobie kluski
slaskie z jakims sosikiem az
nagle on sie odzywa "jej jak
tak na ciebie patrze to az mi
pala staje" doslownie w
momencie polecialam do kibla
zwymiotowac...
a do tego chyba cos zrobilam
sobie w kostke , choc nie
pamietam abym gdzies zle
ustala albo co. eh boli. jestem
wykonczona.

czy wy tez tak macie ze caly
czas jestescie glodne??

wola, bylam ze swoim :-) ale on tez mnie wkuzal jak nie wiem :-P

11 lata 7 miesiąc temu #735598 przez wola82
Kaska masakra, jak tak mogl fuj...
Nie jestem caly czas glodna, tylko mam cos takiego, ze nagle mnie glod lapie i musze cos przekasic.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #735654 przez aska27
hej!
Ja już wróciłam :) komputer po regeneracji,oby było wszystko dobrze!

Zaraz nadrobie co napisalyście :)

Kasiu oj, fuj... okropne :dry:
widziałam zdjecia z wesela, ślicznie! A włosy masz rewelacyjne! Ja mam teraz krótkie i do tego cienkie i trochę, nie to co Ty :blink:

Wola faktycznie zakupy kuszą! Ja czekam nabadanie,moze jak poznam płeć to coś kupię.. w końcu na zimową porę brakuje mi ciuszków dla dzidziuli.

Majówka Ty chudzinko, SLICZNY masz brzuszek!!!! :) Super!

Marudkagratuluję!!! :) Brawo! :)

Edi28 widziałas tablekę? Napisz coś wiecej, moze imiona dla dzidziusia jesli masz wybrane, lub skąd jestes, dopiszę.

Majówka napisz jak wyniki,ale wierzę,ze wszystko jest ok.

Dziewczyny jesli coś trzeba zmienic w tabelce napsizcie.

11 lata 7 miesiąc temu #735767 przez wola82
Czesc Aska, milo ze juz jestes, a jak sytuacja z mieszkaniem u Ciebie unormowalo sie wszystko :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #735779 przez aska27
Wola gdzie tam.. szukam mieszkania do wynajęcia,bo zanim sprzedamy to na pewno potrwa. Mam dość towarzystwa teściów. No i nerwów, cały czas powtarzam sobie,ze nie moge się denerwować,ale wiesz jak jest.

Ale cieszę się,ze mam juz komputer, i wreszcie mogę zaglądac na forum :) takie oderwanie od tych kłopotów..no i książka, teraz dopiero zaczęłam czytać 50 twarzy greya :blink: ale wciągnęła mnie bardzo. No i Mikołaj,dobrze,ze jest, przy nim zapominam o klopotach, bawię sie z nim i jest ok, oby dzidziula tez była taka radosna jak on :)

A jak Twoje samopoczucie??

11 lata 7 miesiąc temu #735811 przez wola82
Aska dziekuje nawet, nawet ja tez mam serdecznie dosc tesciowej i nie mam zamiaru sie z nia godzic, ale tak po za tym to naprawde ostatnio jest dobrze, tylko ze moj >Lukas od jutra bedzie nosil okulary i nie wiem jak to zniesie, no i po miesiacu przerwy wraca do przedszkola i nie jest z tego zadowolony.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #735815 przez aska27
aaa bo to juz czas na przedszkole. Lukasek się przyzwyczai, najtrudniejsze pierwsze dni :blink:
Ja jestem nauczycielką, pracowałam też z dziećmi w przedszkolu, zawsze dziwili mnie 'rozpaczający" rodzice, teraz gdy mam synka i miałabym go zaprowadzić do przedszkola,przezywałabym równie mocno.
Wczesniej zastanawialyśmy się czy lepiej byc nauczycielką bez dzieci i poswięcić się pracy,czy miec dzieci i pracować z dziećmi. Teraz zdecydowanie wybieram druga opcję, bardziej rozumiem uczucia rodziców i w inny sposób "podchodzę" do dzieci, obcych dzieci. Wczesniej wydawało mi się,ze byłam dobrą nauczycielką,dzieci kocham, ale gdy pojawił się Mikołaj uwrażliwiłam się chyba jeszcze bardziej.

11 lata 7 miesiąc temu #735855 przez Marudka
co do witamin ja biore Pregna plus, bardzo fajny skład kwas foliowy, zelazo i kwasy DHA ktore są bardzo wazne :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #735939 przez w.monia
Witam kochane mamusie :)

Po tygodniu szału w pracy... tak to jest przed rozpoczęciem roku szkolnego cieszę się, że mamy weekend. Co prawda Łukasz w dalszym ciągu w delegacji i właśnie jest w drodze do Niemiec, ale jakoś dajemy sobie radę :)

Pojechałam dzisiaj z zamiarem kupna spodni, bo koniec wakacji, nauczyciele wracają do szkoły, dzieci i rodzice więc czasem wypadałoby założyć coś innego niż jeansy i t-shirt, ale tak jakoś wyszło... że rozmiaru nie było... więc spodni nie ma :) ale po raz pierwszy kupiłam coś naszemu synusiowi :) :)

Jak tylko będę miała jak to pokażemy i swój brzuszek :)

Asiu Lukas da rade a Ty razem z nim :d zobaczysz :) a kochana jak tak 50 Twarzy Greya ,bo ja właściwie pierwsza część pochłonęłam w pociągu na trasie Rzeszów - Tczew a teraz czeka na mnie w domu druga, ale w domu jak to w domu zawsze znajdę tysiąc zajęć, więc w dalszym ciągu leży na półce :)

Ja idę się jutro zapisać na ćwiczenia, bo normalnie kondycja wynosi zero, a na następnej wizycie znów mój Pan Doktor zapyta, czy się chociaż troszkę ruszyłam :D serio serio lekarz lekarzem, ale fizycznie jestem coraz słabsza i nie najlepiej się z tym faktem czuję :)

Chyba, pójdziemy coś poszukać w kuchni... :) a potem trzeba jeszcze usiąść i sprawdzić czy płace nauczycieli na dzień jutrzejszy dobrze naliczone, żeby z czystym sumieniem jutro można było zrobić wypłatę :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #735940 przez aska27
Marudka napisał:

co do witamin ja biorę Pregna plus, bardzo fajny skład kwas foliowy, zelazo i kwasy DHA ktore są bardzo wazne :)

ja biorę Femibion 2
w poprzedniej ciąży tez te witaminki łykałam. Tylko trochę drogie za 30 kapsułek prawie 70 zł . Raz w promocji kupiłam za 45zł, echh mogłam kupić dwa opakowania.

Monia ale ładne ciuszki!!! Czekam na zdjęcie brzuszka :)
Lukasek jest Woli naszej.. mój synek dopiero za rok pójdzie,ale ten czas leci!!!!

11 lata 7 miesiąc temu #735945 przez w.monia
Jejku :ohmy: tak to jest jak się tylko raz na jakiś czas tutaj do Was zagląda po wariackim tygodniu :* przepraszam :pinch:

11 lata 7 miesiąc temu #735956 przez aska27
Monia nic się nie stalo :blink:

Tabelka, napiszcie co poprawić :)

Edi masz wybrane imię dla córeczki?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka