- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Moje spodnie stały się opięte i w pasie na brzuszku boli,muszę wiec się zaopatrzyć w coś wygodnego.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!

Odnosnie legginsow to ja mialam w poprzedniej ciazy nieciazowe z microfibry z Intimissimi I super mi sie nosilo, pod brzuszkiem byla gumka, wcale nie ciasna. Teraz tez je kupie.
Jakies sukienki musze kupic, cieple dlugie tuniki, etc ale ja jeszcze czekam za sie bardziej powieksze

Bo w ubieglej ciazy kupowalam tuniki na zapas, a pozniej w biodrach byly mega ciasne, wogole ich nie zuzylam

- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Ale sie rozpisalyscie, ja wczoraj nawet nie mialam ochpty siedzie przy laptopie.
Dziewczyny jestesmy w ciazy- jedzmy, pijmy i robmy to na co mamy ochote

Ale rozsadnie, jesli zadna nie pali i nie pije alkoholu , to mozemy byc spokojne.
Kaska ja tez przytylam dopiero 2 kg, a w pierwszej w tym czasie juz cos miedzy 5a 7 kg bylam do przodu.
Aska nie mialam takich leginsow, z ciazowych to mam jeansy i spodnice i 2 pary spodenek, ale w zimie nie bede chodzuc w spodenkach, a ja sie jeszcze mieszcze w moje normalnne ciuchy, takze tez poczekam jeszcze z kupowaniem ciazowych ubran.
Co do karmienia piersia to chcialabym karmic, ale juz nie tak dlugo jak Lukasa do 6 miesiaca, ale nie wiem tez jak Lukas bedzie reagowal jak dzidzius bedzie lezal i ciagnal cyca.
- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

mam pytanie co myślicie o szkołach rodzenia? planujecie, chodziłyście w pierwszej ciąży?
Miłego dzionka

- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Elmirka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

dzień mi dziś szybko mija bo rano Aleksa do przedszkola, potem pojechałam z mamą do tesco na zakupy i do Rosmana i tak do 11 nam zeszło. Teraz sprzątałam, myłam podłogi i naczynia i właśnie siadłam na dupci ale chyba muszę do kuchni po jakąś kawkę z mleczkiem wrócić

codo szkoły rodzenia to w pierwszej ciąży nie chodziłam i też się teraz nie wybieram

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Edi w pierwszej ciąży myślałam o szkole rodzenia,ale nie miałam czasu :/ dość długo pracowałam.. a teraz raczej też nie pójdę,ale moje znajome chodziły i chwaliły sobie.
Elimrka 11 to już niedługo

Też dzisiaj byłam na zakupach, kupiłam Mikusiowi fajne buciki na jesień

- w.monia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...

Jejku jak się cieszę, że dzisiaj piątek bo po całym tym tygodniu w pracy mam serdecznie po kokardkę

Co do używek...

My do przodu jesteś my jakieś 3,5 kilograma na chwilę obecną

Co do spodni to ze względu na to, że cały czas pracuję to w spodnie z pasem ciążowym zaopatrzyłam się. Przez wakacje mogłam do pracy chodzić właściwie w czym chciałam i było fajnie a teraz kiedy rok szkolny się rozpoczął nie każdego dnia wypada mi iść w jeansach (a zresztą te też już ciążowe) muszę mieć wygodnie spodnie ze względu na fakt, siedzenia właściwie 8 godzin za biurkiem i nic nie może mojego synusia ściskać i ugniatać

Na USG połówkowe idziemy 19 września a potem mamy wizytę u lekarza 27 września

Co do szkoły rodzenia, kompletnie się nie zastanawiałam, czasem chodzi mi to po głowie, ale wiem, że musiałabym chodzić sama, bo Łukasz ze względu na pracę nie będzie miał jak... i chyba przez to jakoś odsuwam ten pomysł od siebie

Elmirka85 Ty mówisz Kochana, że przed wizytą masz jakiegoś stresa... ponieważ przed każdą wizytą u mojego lekarza idzie się do położnej, ona waży, mierzy ciśnienie i inne takie

Generalnie jestem pozytywnie nastawiona, wszystko jest ok a ja i tak zawsze jakoś się troszkę denerwuję

Pozdrawiam Was kochane i chyba idę się położyć i tak po prostu poleniuchować

Buziaki i spokojnego wieczoru

- Elmirka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

jakie plany na wieczór? my byliśmy z mężem w centrum handlowym. kupiłam Aleksowi taką cieplejszą kamizelkę z takiego materiału jak kurtka, mój K. był u fryzjera, ja byłam w aptece i nie mieli niczego co chciałam ani tranu mollers owocowego dla dzieci ani witamin da mnie

no i zakupiliśmy sałatki na wynos na wieczór, będziemy oglądać mecz Polski

teraz moi chłopcy grają na ogrodzie w piłkę a ja zmykam do wanny

- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

A teraz u lekarza tylko 100/60, zobaczymy przed porodem.
Ja plnow na razie zadnych, wykapie Lukasa siebie i spac, bo na meza nie mam co liczyc

- w.monia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...

Co prawda jedyne na co mam ochotę to iść się wykapać i nura w pióra

wola82 "ciśnienie białego fartucha" hehe rewela

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
ja o szkole rodzenia nie mysle. nie chce mi sie po prostu, a poza tym ja za nerwowa jestem i wszystko mnie wkurza, wiec jak jakas baba ma mi mowic jak mam oddychac to ja podziekuje.
jak pojde do lekarza to musze koniecznie poprosic go o cos na te moje nerwy, bo ja dzisiaj chyba ze 5 razy sie rozzloscilam az do lez!! me dziecie to pewnie ma mnie juz dosyc. ale co ja poradze jak ma tak tepego ojca jak nie wiem.

a z tych dobrych rzeczy. bylam dzisiaj po lozeczko i juz skrecone stoi w pokoiku

- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mam dziś jakiś krysowy dzień mogłabym cały przepłakać bez powodu:-( eh te hormony:-(
myślałam, że chociaż jedna z was będzie mogła coś powiedzieć na temat uczęszczania do szkoły rodzenia:-) no nic ja chyba zaryzykuję

Milego wieczorku:-)
- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Edi z opowiadan znajomej to warto tam sie wybrac i nie tylko ddychania tam ucza ale i wiele roznych cwiczen i jakies porady.
- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-