BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 7 miesiąc temu #739295 przez aska27
Dziewczyny chciałbym kupić na allegro legginsy ciążowe... jest tego mase, moze któraś z Was kupowała juz?
Moje spodnie stały się opięte i w pasie na brzuszku boli,muszę wiec się zaopatrzyć w coś wygodnego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #739409 przez Majowka
Aska, no ja rozumiem, myslalam, Ze znasz jakies skutki uboczne.... Cukru sie nie boje, jem duzo czekolady na noc, po kazdym posilku I jeszcze nigdy po niej nie przytylam. W ciazy z Lucaskiem tez jadlam I cukrzycy ciazowej nie mialam. A to Ze gazowany, czyli ten dwutlenek wegla, nie znam sie....ale teraz wszystko co jemy ma chemie. :(

Odnosnie legginsow to ja mialam w poprzedniej ciazy nieciazowe z microfibry z Intimissimi I super mi sie nosilo, pod brzuszkiem byla gumka, wcale nie ciasna. Teraz tez je kupie.
Jakies sukienki musze kupic, cieple dlugie tuniki, etc ale ja jeszcze czekam za sie bardziej powieksze :laugh:
Bo w ubieglej ciazy kupowalam tuniki na zapas, a pozniej w biodrach byly mega ciasne, wogole ich nie zuzylam :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #739423 przez wola82
Hej
Ale sie rozpisalyscie, ja wczoraj nawet nie mialam ochpty siedzie przy laptopie.

Dziewczyny jestesmy w ciazy- jedzmy, pijmy i robmy to na co mamy ochote :woohoo:
Ale rozsadnie, jesli zadna nie pali i nie pije alkoholu , to mozemy byc spokojne.

Kaska ja tez przytylam dopiero 2 kg, a w pierwszej w tym czasie juz cos miedzy 5a 7 kg bylam do przodu.

Aska nie mialam takich leginsow, z ciazowych to mam jeansy i spodnice i 2 pary spodenek, ale w zimie nie bede chodzuc w spodenkach, a ja sie jeszcze mieszcze w moje normalnne ciuchy, takze tez poczekam jeszcze z kupowaniem ciazowych ubran.

Co do karmienia piersia to chcialabym karmic, ale juz nie tak dlugo jak Lukasa do 6 miesiaca, ale nie wiem tez jak Lukas bedzie reagowal jak dzidzius bedzie lezal i ciagnal cyca.

11 lata 7 miesiąc temu #739450 przez Edi28
Asiu, ja na razie kupiłam legginsy jeansowe takie z gumka i są wygodne i kupiłam normalne jeansy ciążowe, ale takie ciut większe na później :)
mam pytanie co myślicie o szkołach rodzenia? planujecie, chodziłyście w pierwszej ciąży?
Miłego dzionka :)

11 lata 7 miesiąc temu #739471 przez wola82
Edi nie chodzilam do szkoly rodzenia w pierwszej ciazy i teraz tez nie bede chodzic. Ale jak masz mozliwosc to dlaczego nie.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #739542 przez Elmirka85
ja mam też 11-ego badanie i już nie mogę się doczekać. zawsze przed wizytą u lekarza mam jakiegoś stresa, martwię się czy wszystko będzie dobrze :unsure:

dzień mi dziś szybko mija bo rano Aleksa do przedszkola, potem pojechałam z mamą do tesco na zakupy i do Rosmana i tak do 11 nam zeszło. Teraz sprzątałam, myłam podłogi i naczynia i właśnie siadłam na dupci ale chyba muszę do kuchni po jakąś kawkę z mleczkiem wrócić :laugh:

codo szkoły rodzenia to w pierwszej ciąży nie chodziłam i też się teraz nie wybieram :)

11 lata 7 miesiąc temu #739621 przez aska27
ja tam juz jestem za duza na zwykłe jeansy... szukam wiec czegoś wygodniejszego ;)

Edi w pierwszej ciąży myślałam o szkole rodzenia,ale nie miałam czasu :/ dość długo pracowałam.. a teraz raczej też nie pójdę,ale moje znajome chodziły i chwaliły sobie.

Elimrka 11 to już niedługo :) wszystko jest dobrze,ale rozumiem Cię,ja tez zawsze bardzo się denerwuję.

Też dzisiaj byłam na zakupach, kupiłam Mikusiowi fajne buciki na jesień :)

11 lata 7 miesiąc temu #739725 przez w.monia
Witam Mamusie :)

Jejku jak się cieszę, że dzisiaj piątek bo po całym tym tygodniu w pracy mam serdecznie po kokardkę :) ... ale jest dobrze... rok szkolny rozpoczęty, nauczyciele pobory dostali, zus poszedł i plan budżetu na rok 2014 przygotowany :) teraz tylko odpoczywać ;D ... kocham moją pracę :lol:

Co do używek... :) od początku ciąży nie piję kawy a piłam dwie dziennie :) jakoś mnie nie ciągnie a czuję się dobrze, więc stwierdziłam, że nie będę :) Herbatę piję do śniadania w pracy i czasem jak jakiś smutny i deszczowy dzień to z cytrynką albo z soczkiem a tak generalnie to duużżzooo wody ale z cytryną :) dobry kolega z pracy codziennie przypomina, że butelka 1,5 na koniec dnia ma być pusta :laugh:

My do przodu jesteś my jakieś 3,5 kilograma na chwilę obecną :)

Co do spodni to ze względu na to, że cały czas pracuję to w spodnie z pasem ciążowym zaopatrzyłam się. Przez wakacje mogłam do pracy chodzić właściwie w czym chciałam i było fajnie a teraz kiedy rok szkolny się rozpoczął nie każdego dnia wypada mi iść w jeansach (a zresztą te też już ciążowe) muszę mieć wygodnie spodnie ze względu na fakt, siedzenia właściwie 8 godzin za biurkiem i nic nie może mojego synusia ściskać i ugniatać :blink: a mnie również w tych spodniach jest dużo wygodniej. :)

Na USG połówkowe idziemy 19 września a potem mamy wizytę u lekarza 27 września :) a najbardziej chyba cieszę się z tego że udało się wszystko tak poukładać, że 19 szanowny tatuś również idzie i zobaczy swojego "Kropka" :)

Co do szkoły rodzenia, kompletnie się nie zastanawiałam, czasem chodzi mi to po głowie, ale wiem, że musiałabym chodzić sama, bo Łukasz ze względu na pracę nie będzie miał jak... i chyba przez to jakoś odsuwam ten pomysł od siebie :)

Elmirka85 Ty mówisz Kochana, że przed wizytą masz jakiegoś stresa... ponieważ przed każdą wizytą u mojego lekarza idzie się do położnej, ona waży, mierzy ciśnienie i inne takie :) to śmiała się, że nie skomentuje mojego ciśnienia i tętna, i żebym przyszła po wizycie, bo teraz to i tak się z celem mija :)
Generalnie jestem pozytywnie nastawiona, wszystko jest ok a ja i tak zawsze jakoś się troszkę denerwuję ;) no cóż taki mój urok :)

Pozdrawiam Was kochane i chyba idę się położyć i tak po prostu poleniuchować ;)
Buziaki i spokojnego wieczoru ;)

11 lata 7 miesiąc temu #739734 przez Elmirka85
w.monia ja też mam ciśnienie wysokie u ginekologa a całe życie miałam za słabe i w domu jak mierze to też mam słabiutkie :laugh: :laugh: :laugh: ale ja się zawsze muszę na zapas pomartwić :)

jakie plany na wieczór? my byliśmy z mężem w centrum handlowym. kupiłam Aleksowi taką cieplejszą kamizelkę z takiego materiału jak kurtka, mój K. był u fryzjera, ja byłam w aptece i nie mieli niczego co chciałam ani tranu mollers owocowego dla dzieci ani witamin da mnie :angry: :angry:
no i zakupiliśmy sałatki na wynos na wieczór, będziemy oglądać mecz Polski :laugh: :laugh:

teraz moi chłopcy grają na ogrodzie w piłkę a ja zmykam do wanny :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #739742 przez wola82
O to dziewczyny macie cisnienie bialego fartucha :) ja tak mialam w pierwszej ciazy, to przed porodem chcieli mnie zostawic przez to w szpitalu, ale dostalam kartke do wypelnienia i musialam mierzyc 3 razy dziennie w domu i bylo niskie.
A teraz u lekarza tylko 100/60, zobaczymy przed porodem.

Ja plnow na razie zadnych, wykapie Lukasa siebie i spac, bo na meza nie mam co liczyc :angry:

11 lata 7 miesiąc temu #739748 przez w.monia
Plany na wieczór?? :)
Co prawda jedyne na co mam ochotę to iść się wykapać i nura w pióra :), ale chyba wybiorę się do klubu niedaleko domu chociaż na chwilę, bo od kiedy Łukasz w delegacji to nie było mnie tam tak dawno, aż znajomi dzwonili :)

wola82 "ciśnienie białego fartucha" hehe rewela :) aż chyba zapamiętam ;)

11 lata 7 miesiąc temu #739767 przez kasiek21
hej hej kobietki

ja o szkole rodzenia nie mysle. nie chce mi sie po prostu, a poza tym ja za nerwowa jestem i wszystko mnie wkurza, wiec jak jakas baba ma mi mowic jak mam oddychac to ja podziekuje.
jak pojde do lekarza to musze koniecznie poprosic go o cos na te moje nerwy, bo ja dzisiaj chyba ze 5 razy sie rozzloscilam az do lez!! me dziecie to pewnie ma mnie juz dosyc. ale co ja poradze jak ma tak tepego ojca jak nie wiem. :-( najchetniej to bym go zabila!!! i tyle

a z tych dobrych rzeczy. bylam dzisiaj po lozeczko i juz skrecone stoi w pokoiku :-) czeka na materac i dzieciatko :-) tatus niestety sie nie poczul by je ze mna odebrac a wiec bylam z mama i jej facetem. bo tatus wolal sobie gdzies pojechac, bo zapomnial!!!! jej no jestem klebkiem nerwow :-(

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #739831 przez Edi28
Do nas przyszedł nasz znajomy i oglądamy meczyk chłopacy spijają procenty, a ja oczywiście soczek:-)
Mam dziś jakiś krysowy dzień mogłabym cały przepłakać bez powodu:-( eh te hormony:-(
myślałam, że chociaż jedna z was będzie mogła coś powiedzieć na temat uczęszczania do szkoły rodzenia:-) no nic ja chyba zaryzykuję:-) jesteśmy lekko przerażeni więc taki kurs moze nam trochę pomoże:-) zobaczymy :-)
Milego wieczorku:-)

11 lata 7 miesiąc temu #739850 przez wola82
Kaska nie przejmuj sie ja tez mam nerwy na wierzchu :angry:
Edi z opowiadan znajomej to warto tam sie wybrac i nie tylko ddychania tam ucza ale i wiele roznych cwiczen i jakies porady.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #739871 przez Edi28
Wola tak się właśnie zapoznawałam z programem i wydaje sie całkiem fajny zobaczymy najważniejsze że popoludniamy i mój W. będzie mógł chodzić :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka