BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 6 miesiąc temu #750222 przez zosiaxvx
Dlaczego drygi raz mi sie wkleil ten sam post i to po takim czasie ?? Hehe magia :)

Witaj Lunia milo ze do nas dolaczasz :) nie przejmuj sie do lutego zorganizujesz wszystko ;)
Ja tez przeczuwalam synka a tu prosze coreczka ;)

Ja wizyte mam dopiero 7 pazdziernika

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #750254 przez kasiek21
zrobilam kolejny interes zycia :-D zamowilam laktator z AVENT za 30 zl :-D

11 lata 6 miesiąc temu #750263 przez zosiaxvx
Kasiek no to udany interes :)

Ale mnie w plecach łupie :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #750283 przez w.monia
Witam Was kochane :)

co prawda z łóżka, ale równie serdecznie :)

Generalnie zaczęło się od gardła, potem troszkę kataru a dzisiaj efekt btł taki, że Pani Dyrektor wygnała mnie do domu... bo żal było na mnie patrzeć :(

A jutro to chyba, przygotuję co mam przygotować w pracy i chyba pójdę do rodzinnej i czym prędzej do domu i łóżka.

Kochane Filipek dzisiaj szaleje, więc chociaż tyle radości w tym, że się kijowo czuję :*

Lunia - witaj kochana :)

kasiek21 - nio to rzeczywiście interes życia :*

Buziaki :)

11 lata 6 miesiąc temu #750310 przez wola82
Witaj Lunia.
Kaska Ty to masz nosa do zakupow, ja jakosnie mam szczescia do takich zakupow, a szukamwozka i tez jakos ciezko jest mi sie zdecydowac bo zawzecos nie pasuje.
w.monia kuruj sie , bo mnie znwu cos zoladkowego dokuza boli mnie i jest mi niedobrze i do tego jaksas slaba jestem i tak caly dzien.

11 lata 6 miesiąc temu #750411 przez Edi28
Witajcie :)
Kasiu, masz zadziwiające szczęście do zakupów :)
Lunia, witaj:) też miałąm przeczucie na synka, a jest mała Księżniczka :) nic się nie martw mnie dziewczyny też zawstydzają, mają już tyle rzeczy, a ja nic :P kupiłam tylko maciupkie skarpetki i bodziaka i nic poza tym :) zacznę dopiero pod koniec października, planujemy mały remont, więc się wstrzymam, za to moja mama szaleje, codziennie telefon, bo ona codziennie musi coś kupić dla Małej, no ale pierwszy wnuk więc szaleje :D
Monia kuruj się, nie szalej z pracą, do lekarza i do łóżka, tym bardziej że pogoda taka okropna :(
a tak wracając do zakupu Kasi, co myślicie o laktatorach, używałyście? warto kupić?
Miłego wieczorku :)

11 lata 6 miesiąc temu #750453 przez aisod
Lunia witaj wśród nas i rozgość się!

Edi co do laktatorów, powiem tak. Warto mieć, ale nie warto przepłacać na samym początku ;) Także zakup Kaśki jest super. Ja też używałam Aventa ręcznego i go polecam.
Przy nawale zawsze możesz użyc ręki i laktator będzie zbędny :P Ja swojego używałam bardzo sporadycznie więc byłoby mi szkoda wydać parę stów.
Co innego jeśli planujesz dużo mleka odciągać, np. gdy masz zamiar karmić odciągniętym mlekiem przez butelkę to wtedy można zainwestować w coś droższego, niektóre mamy sobie chwalą elektryczne laktatory (mi się one jednak kojarzą z dojarką dla krów ;) sama nie wiem czemu).
To chyba tyle w tej kwestii :)

Idę spać także dobrej nocy!

11 lata 6 miesiąc temu #750462 przez kasiek21
edi
co prawda to moje pierwsze dziecie, ale z tego co mowila siostra i ogolnie znajome to raczej sie przyda :-)
tym bardziej ze np, jak chcesz gdzies wyjsc a karmisz piersia, to odciagniesz sobie i masz ta pewnosc ze dziecie twe zje twoj pokarm a nie sztuczny :-) albo np jesli masz pokarmu duzo to szkoda go tracic. odciagasz, zamrazasz i w dobie kryzysu cos tam dla malenstwa masz :-)
bynajmniej ja jestem takiego zdania... ale moze lepiej by wypowiedzialy sie na ten temat mamusie ktore juz mialy z tym doczynienia :-)

11 lata 6 miesiąc temu #750482 przez zosiaxvx
Ja mialam laktator reczny z baby ono czy jakos tam. Bylam mega zadowolona tylko ze nawet nie wiem gdzie go mam ale bede szukac w aptece tego samego :) kosztowal cos ok 50 zl ;)
Ale mala mi szaleje w brzuchu :)
Monia wspolczuje chorobska, kuruj sie kobietko :silly: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #750488 przez zosiaxvx
Kasiek no to udany interes :)

Ale mnie w plecach Å‚upie :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #750534 przez wola82
No bez laktatora ani rusz, przynajmniej na poczatku, wiem ze tez jest mozliwosc wypozyczenia elektryczych laktatorow ze szpitala, ale nie wiem jak jest w Polsce i ile kosztuje.
Ja mam laktator reczny z NUK i nie narzekalam na niego ,a przydal mi sie bo mialam nawal pokarmu.
kidisklep.pl/pl_PL/p/s/2649

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #750555 przez aska27
zosiaxvx napisał:

Trzeba normalnie bank okrasc zeby to wszystko kupic :lol:

RACJA!!!

Lunia witaj!
Co do wyprawki itp..jeszcze jest czas, my tylko mobilizujemy się tutaj wzajemnie :)

Zaraz dopiszę Cię do naszej tabelki!

Kasiu no no,fajny zakup :blink:

Monia ZDROWKA!!!!

11 lata 6 miesiąc temu #750630 przez myszka76
Dzień dobry, kobietki :)
Nie było mnie trochę, ale to przez paprykę... "kochane koleżanki", przez 2 dni ją robiłam, ale sosy do spaghetti wyszły super. Pozdrawiam gorąco Was i dzieciaki :)

11 lata 6 miesiąc temu #750662 przez kasiek21
dzien dobry mamusie

witamy sie z wami po kiepskiej nocy. na nogach jestesmy od godziny 6 :-( nie dosc ze ulozyc sie nie moglam, to odziwo me loze bylo dla mnie tej nocy jak twarde ze cale plecy mnie bola. do tego jakis glupi sen ze porwal mnie jakis psychopata, cpun, i gwalciciel!! ale nic mi nie zrobil, pamietam ze caly czas plakalam, bylam w pizamie i prosilam aby mnie nie skrzywdzil bo jestem w ciazy, otrzymalam pomoc o jakiejs dziewczyny ktora okazala sie byla cpunka i w dodatku siostra faceta ktory mnie porwal... jakas katorga kobitki, naprawde. a gdyby tego bylo malo, mam takie zatwardzenie i w ogole, ze caly brzuch mnie bolal, a wiec suma, sumarum pospalam zaledwie pare godzin, cos okropnego. :-(

11 lata 6 miesiąc temu #750681 przez Edi28
Dzień Dobry Kobietki :)
Kasiu ,oby dzień był lepszy niż noc :)
muszę przyznać, że też mam dziwne sny ostatnimi czasy, ale dziś to już masakra i też mi się śnili ćpuni :P chociaż ja znam przyczynę, zaczęliśmy z W. oglądać nowy serial The Wire, jesteśmy na pierwszym sezonie, a tam dużo ćpunów i dilerów, a potem mi się takie cuda śnią :D ale ogólnie serial warty polecenia, choć przez pierwsze dwa odcinki trzeba przebrnąć, żeby się przyzwyczaić :)
ale mi się dziś wyjątkowo nie chce pracować, więc piszcie, co bym mogła często przerwy robić i Was czytać :D
Miłego dnia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka