BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749486 przez zosiaxvx
Witamy sie i my :)

Nienawidze niedzieli !! Nudy nudy i jeszcze raz nudy :dry:
Na polku pogoda super po obiedzie wybioree sie chyba z monim chlopcami na spacer do parku :)

Czy was tez tak ciagnie do fast fudów ?? Ja codziennie musze zjesc hamburgera bo normalnie to bym pypcia dostala gdybym nie zjadla :) wczesniej jadlam non stop frytki ,potrafilam zjesc z 4 porcje na dzien :)

Do dziewczyn ktore maja dzieci : boicie sie swojego nastepnego porodu ?? Bo ja sobie go nawet nie chce wyobrazic , boje sie strasznie !.. choc pierwszy porob to byl meega wypas :lol: poszlo szybko i sprawnie :lol:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #749491 przez issska1986
hej dziewczyny,

ja zaraz lecę do kina na "Dianę" z mamą i ciotką ,bo mąż wyjechał służbowo i będzie dopiero wieczorem, potem na lody... ja też mam ochotę właśnie na jakiegoś Mc ale trochę gryzą mnie wyrzuty, ale myślę,że jak raz zjem to moze nic się nie stanie... ehhh...

11 lata 3 miesiąc temu #749509 przez aska27
Zosia mojego porodu jestem mega ciekawa, z Mikołajkiem nie było mi doświadczyć ... żadnych bóli,żadnego rozwarcia... mimo licznych prób i kroplówek nic nie chciało się dziać. Moze tym razem urodze własnymi siłami.

Co do Fast foodów to czasami mam ochotę, pewnie. Frytek nie lubię,wiec nie,ale najbardziej na zapiekanki czy pizze /często robię wiec sama w domu/

A ja już dziś rano byłam na grzybkach... moze przesadziłam,bo kiepsko jednak się czuję.

11 lata 3 miesiąc temu #749519 przez zosiaxvx
Asiu sliczny awatarek :)
Moj mąż byl wczoraj i przedwczoraj na grzybach mam normalnie teraz przez to las w domu :silly:
Asiu moze za duzo pochodzilas i to przez to sie zle czujesz ja jak przejde wiecej to potem okropnie podbrzusze ciagnie ...

11 lata 3 miesiąc temu #749521 przez aisod
Hej!

Myśmy też już byli na spacerku, tylko trochę zimno.

Aska to, jak się źle czujesz to marsz do łóżka! Lepiej dmuchać na zimne :)

Zosia, ja się porodu w ogóle nie boję... Nawet pierwszego się nie bałam (Jedyna co źle wspominam to nacięcie) :P Najważniejsze jest dobre nastawienie :)

Fastfoody też mnie ciągną :P Ale na szczęście nie mam pod ręką więc zazwyczaj szybko przechodzi taka ochota. Ale często robię właśnie domową pizze :P

Co do pieluch to ja już kiedyś pisałam epopeje na ten temat... Jedyna rada jest tak, żeby przed porodem nie robić zapasów... Nie wiadomo czy dziecku pieluchy podpasują i wtedy pieniądze wyrzucone w błoto. Na początek lepiej kupić tylko jedną paczkę pieluch i jedną paczkę chusteczek, bo one wszystkie uczulają. Ja też w rodzinie mam dzieciaka, który od pampersów miał od razu całą czerwoną pupę, także marka tu nie gra roli. Najważniejsze jest to, żeby pieluchy polubiły się z pupą niemowlaka. Czasami też jest tak, że uczulenie wychodzi po kilku paczkach... U nas wystąpiło po babydremach rossmanowskich, ale właśnie przy 4-5 paczce. :)

11 lata 3 miesiąc temu #749531 przez zosiaxvx
Asiu sliczny awatarek :)
Moj mąż byl wczoraj i przedwczoraj na grzybach mam normalnie teraz przez to las w domu :silly:
Asiu moze za duzo pochodzilas i to przez to sie zle czujesz ja jak przejde wiecej to potem okropnie podbrzusze ciagnie ...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749536 przez aska27
Zosia dziekuję :blink:

wiesz ja uwilbiam zbierać grzybki,ale jesc to niebardzo,chyba,ze to sos,krem lub sówki :)

Aisod a no racja.. tylko sama z Mikusiem jestem,ale juz odpoczywam,bawimy się razem, spacerek juz dzisiaj odpada.

a ile trwał Twój poród? Jak było?

Ja taka ciekawa jestem,pierwszym razem skończyło się u mnie cięciem,a chciałam sama..teraz wiem,ze tak musiało być.

Podoba Wam się imię Daria?

11 lata 3 miesiąc temu #749568 przez wola82
Czesc dziewczyny.
Mysma wlasnie wrocili z hali zabaw dla dzieci, ale sie wyhasal, nawet Lukasowi juz sie nie chce o laptopa walczyc :)
Ja tez uwielbiam grzyby zbierac, ale teraz nie ´moge ich jesc , nawet pieczarek bo mnie czysci po nich.

Porodu sie nie boje z pierwszym tez sie w sumie nie balam obawy byly, ale nie my pierwsze i nie ostatnie.
Z Lukasem trwal 9 godz ale malo co pamietam z niego, maz mi pozniej opowiadal.

11 lata 3 miesiąc temu #749591 przez aisod
Ja grzyby lubię jeść, ale się na nich nie znam, więc się trochę się ich obawiam i rzadko jem. A zbierać to już w ogóle nie umiem ;) Mogę chodzić tam i spowrotem koło grzyba, a i tak go nie zobaczę :D

Mój poród cały trwał niecałe 5 godzin (liczę z szyciem), skurczę to 4 godziny (od razu pojawiły się co trzy minuty), półgodziny parcia (15 minut leżałam pod ktg i nie mogłam się ruszać, ani przeć) w sumie po trzech partych Michał wyskoczył. Cały poród się śmiałam, żartowałam z położnymi i lekarzem. :P Ale mówię najważniejsze nastawienie!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749670 przez zosiaxvx
Tez sie smialam i zartowalam z lekarzami ;) pozniej na oddziale nazywali mnie torpeda :lol: bo tak szybko mi poszlo...
Teraz mam obawy ze tak nie bedzie ze bede cierpiec jak fiks :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #749780 przez aska27
łeee to takie porody to marzenie :blink:

Jeszcze chwila i bedziemy pisać jak znowu było! ;)

11 lata 3 miesiąc temu #749822 przez aska27
Dzień dobry :)

a co tutaj taka cisza? :blink:

Jak po weekendzie? wypoczęte? :)

11 lata 3 miesiąc temu #749845 przez Elmirka85
co do pieluszek to ja na początku używałam pampersów na zmianę z huugisami. bo miałam tak że Aleks zaczął mi przesikiwać pampersy. jedne siuśki i cały mokry a huggisy sprawdziły się rewelacyjnie i nie uważam żeby były gorsze jakościowo od pampersów. Potem jak Aleks był już większy odkryłam pieluszki Gaga w Tesco i uważam że są naprawdę rewelacyjne, a przy tym naprawdę tanie.

więc na początku będziemy używać pamersów lub huggisów a potem właśnie te gaga

Oj Kasia to pyszna musi być taka herbatka z żurawinką :laugh: i samo zdrowie

Asiu ja po weekendzie wypoczęłam. wczoraj się wynudziliśmy cały dzień w domu, byliśmy tylko w kościele.
Możesz mi dopisać w tabelce imiona Wiktoria/ Tomasz :laugh: bo nie znamy jeszcze płci ale chyba w końcu zdecydowaliśmy

11 lata 3 miesiąc temu #749850 przez wola82
Oj jeszcze jak wypoczelam, az budzika nie slyszalam, tak twardo dzisiaj spalismy. :laugh:
Ale macie dziewczyny kolorowe awatary, tak pierwszego dnia jesieni u nas wiosna na watku :)

11 lata 3 miesiąc temu #749857 przez Elmirka85
Mam gazetkę z biedronki i będą w promocji pieluchy tetrowe 10 szt za 21,99zł więc zakupię chyba. Tylko się zastanawiam czy 10 czy 20 szt? bo przydadzą się do karmienia, odbijania , wycierania itp :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka