- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
A tak przy okazji, moja córka poskarżyła się pani w przedszkolu, że nie pozwalam na imię Amelka dla jej siostrzyczki. Powiedziała, że tata chce, ona chce a ja się buntuję Niezły sposób znalazła moja córka na mnie, myślała, że jej wychowawczyni się przestraszę hihihi
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Ja juz ruchy jakies 2 tyg czuje.
Lysy to teraz nie ma wyjscia musisz sie zgodzic na Amelke
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziś boli mnie brzuch właściwie cały dzień i już zaczynam snuć czarne myśli, mam nadzieję, że Mała po prostu robi sobie więcej miejsca i ten ból jest stąd a może się zbytnio przepracowałam, dziś miałam dzień urlopu i w sumie zamiast leniuchować, wzięłam się za porządki i tak w sumie cały dzień...
Ja jeszcze nie jestem na L4, ale mam inne pytanie, który ZUS wypłaca pieniądze, ten z miejscowości, w której pracuję, czy ten w mieście, w którym jestem zameldowana? Orientuję się może któraś z Was?
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
to zalezy gdzie szef odprowadza skladki. ja pracowalam w warszawie, nadal mam tam podpisana umowe i w ogole i tam szef odprowadza skladki i tam zanosi zwolnienia, a ja teraz mieszkam u mamy w malborku, bo tam nie oplacalo mi sie wynajmowac, i bylam ostatnio w zusie i pytalam sie co i jak i uprzejma pani poinformowala mnie ze wyplatami moimi i w ogole zajmuje sie tamtejszy zus...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Buziaki
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
meczy mnie kaszel okrutnie mimo tego psikacza, nie kaszle jak siedze, ale na siedzaco to nie sen. a do tego najadlam sie wczoraj fasolki po brotonsku, dzis golabkow... jutro beda grzybki (chociaz po tym co widze w tv chyba zrezygnuje), ale sa aeszcze golabki :-D a w poniedzialek, to co lubie najbardziek, czyli kluski ziemniaczane (szare kluchy) ze szpinakiem i twarogiem :-D mniam!!!! szalony misz, masz :-D
a juz za niecaly tydzien dentysta,usz... ale to dobrze,bo dzis rano bolalo mnie dziaslo, i napuchlo troszke...
a teraz, DOBRANOC :-*
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
Ja juz posprzatalam teraz synkowi sniadanie robie a potem bede sie nudzic bo mąz na grzyby pojechal
Asiu jesli bedziesz mogla to zagladaj do nas i pisz co u ciebie
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pogoda jest piekna.. na niebie zadnej chmurki a wiec ide na spacer z psem
mlody od rana szaleje w brzuszku, daje mamie popalic :-P
my rowniez na dzis mamy brak planow eh. wiec pewnie bedziemy sie mudzic.
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja też juz czuje ruchy od jakiś 2 tygodni
Pytam o zus bo ja od tego miesiąca mam zmienione stanowisko a od przyszlego etat, a dodatkowo jeszcze zatrudniłam się w innej firmie na pół etatu i boje się ze jak przejde na zwolnienie przed porodem to zus bedzie się mnie czepiał o tą dodatkową prace bo rozpoczełam we wrzesniu bedac juz w ciaży, dlatego chce w sumie pracowac tak długo ile dam rade.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a kiedy masz zamiar isc na zwolnienie ?
ja tam nie wiem jak to jest.. zwolnienie pracujac w 2 firmach ? a na zwolnieniu ktory nip podac ?
bo jak zwolnienie to z obu firm na raz prawda ??
A ja postanowilam dodac troszku kloru do naszego formu bo jakos tak tu czarno
a tak to zawsze jakos bardziej kolorowo
wiecie... tak zastanawiam sie nad pampersami... i czy uzywac na poczatku tych z pampersa czy od razu zaczac od jakis innych? Myslalam o tych z biedronki tych DADA bo i tak przeciez sa produkowane przez pampersa (tak slyszalam) a sa tansze... i porównywałam dzis nawet te 2 pieluszki i powiem wam ze wiekszej ruznicy nie bylo... poza jakas dodatkowa wkladka w Pampersie... a nie ma co ukrywac drogie sa i idzie ich od gromaa...
wiem ze jest jeszcze troche czasu... ale wolalabym sie juz powoli zaopatrywac i w takie rzeczy, to jesc nie wola a wiec stac sobie moze... a i jakos tak te wydatki by sie rozlowylo...
tak wiec prosilabym te mamusie ktore juz maja swe malenstwa, zeby w razie mozliwosci wypowiedzialy sie na ten temat
No i ogolnie co sadzicie ??
chyba ze to ja mam juz zapedy :D hehe
Myslalam dzis rowniez o laktatorze... ale kurcze dosc drogie sa... a uzywany jakos tak do mnie nie przemawia... i w sumie bez roznicy czy reczny czy elektryczny... hmmm...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jakościowo. Dada są takie suche,nie sa najgorsze to trzeba przyznać,teraz jak oduczam małego od pieluch to je tez czasami kupuję,ale dla małej dzidzi,dla noworodka kupię Pampersy.
Co do ceny..w promocji za Pampersy zapłacisz TYLE SAMO co za te zwykłe a promocje są często i zawsze kupuję w ten sposób
Twój wybór, moze Dady u Was się sprawdzą
a propos PROMOCJI tutaj jest fajna stornka, są tam artykuły dla niemowląt i małych dzieci, z promocyjnych ofert marketów z CAŁEJ POLSKI Warto zaglądać
www.promobaby.pl/
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W Malborku nie ma większych sklepów?
Ja to dopiero mieszkam w takiej dziurze że szkoda słów Kupuję jednak przy okazji innych zakupów.
Oczywiście,żeby nie było niedomówień nie neguję innych pieluszek,wolny wybór Jest tego mase.
Napisałam co ja uważam i co wolę dla swojej dzidzi