BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 3 miesiąc temu #748686 przez Lysy
Jeśli chodzi o ruchy, to czasami jak leżę na plecach to wydaje mi się, że czuję delikatne. Ale to rzadko i tylko wieczorami. Martwi mnie to, bo przy pierwszej ciąży już czułam niezłe kopniaki. Powiedziałam o tym tydzień temu lekarzowi i kazał czekać...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #748714 przez kasiek21
co do ruchow to ja juz czuje :-) codziennie, niezaleznie od godziny. i to coraz wyrazniej. najczesciej jednak w spoczynku :-D ale ja wlasciwie w spoczynku jestem wiekszosc dnia :-)

11 lata 3 miesiąc temu #748724 przez Lysy
Czasami tak sobie tłumaczę, że to przez to, że non stop w ciągu dnia jestem w ruchu a wieczorem (a raczej w nocy) jak już usiądę, to padam, zasypiam jak tylko zobaczę łóżko. Ojej abym szybko poczuła, bo zaczynam się nieźle stresować.

A tak przy okazji, moja córka poskarżyła się pani w przedszkolu, że nie pozwalam na imię Amelka dla jej siostrzyczki. Powiedziała, że tata chce, ona chce a ja się buntuję ;-) Niezły sposób znalazła moja córka na mnie, myślała, że jej wychowawczyni się przestraszę hihihi

11 lata 3 miesiąc temu #748735 przez wola82
A ja nie mieszkam w Polsce i nie orietujje sie w tym wogole, i pozytywne jest to w Austrii ze tutaj matka od 8 mies czy chce czy nie musie isc na zwolnienie, takie madre prawo.

Ja juz ruchy jakies 2 tyg czuje.

Lysy to teraz nie ma wyjscia musisz sie zgodzic na Amelke :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #748781 przez Edi28
Lysy ja też jeszcze nie czuję ruchów, znaczy się coś czuję i wydaje mi się, że to Malutka, ale cały czas czekam na takie mocne i pewne, że nie będzie wątpliwości, ale ja się pocieszam, że to moja pierwsza ciąża i mam łożysko z przodu, a ono podobno osłabia odczucia.
Dziś boli mnie brzuch właściwie cały dzień i już zaczynam snuć czarne myśli, mam nadzieję, że Mała po prostu robi sobie więcej miejsca i ten ból jest stąd :) a może się zbytnio przepracowałam, dziś miałam dzień urlopu i w sumie zamiast leniuchować, wzięłam się za porządki i tak w sumie cały dzień...
Ja jeszcze nie jestem na L4, ale mam inne pytanie, który ZUS wypłaca pieniądze, ten z miejscowości, w której pracuję, czy ten w mieście, w którym jestem zameldowana? Orientuję się może któraś z Was?

11 lata 3 miesiąc temu #748790 przez kasiek21
edi
to zalezy gdzie szef odprowadza skladki. ja pracowalam w warszawie, nadal mam tam podpisana umowe i w ogole i tam szef odprowadza skladki i tam zanosi zwolnienia, a ja teraz mieszkam u mamy w malborku, bo tam nie oplacalo mi sie wynajmowac, i bylam ostatnio w zusie i pytalam sie co i jak i uprzejma pani poinformowala mnie ze wyplatami moimi i w ogole zajmuje sie tamtejszy zus...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748851 przez aska27
Ostatnio mam naprawdę mało wolnego czasu... próbuję nadrobić co piszecie,ale wiadomo,ze nie zawsze moge..dlatego pomyślałam,ze jeśli coś chciałybyście zmienić w tabelce piszcie do mnie na priv, wtedy mi na pewno nie umknie.

Buziaki :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #748862 przez kasiek21
a my wlasnie kladziemy sie spac :-) a wlasciwie to ja, bo Igor to raczej zamiaru takiego nie ma, takie jakies mam odczucie :-P wierci sie jak szalony, oj mam nadzieje ze po porodzie nie da mi az tak mocno popalic :-D bo go wsadze do brzucha spowrotem :-P jak wylezie tak i wlezie hehe.

meczy mnie kaszel okrutnie :-( mimo tego psikacza, nie kaszle jak siedze, ale na siedzaco to nie sen. a do tego najadlam sie wczoraj fasolki po brotonsku, dzis golabkow... jutro beda grzybki (chociaz po tym co widze w tv chyba zrezygnuje), ale sa aeszcze golabki :-D a w poniedzialek, to co lubie najbardziek, czyli kluski ziemniaczane (szare kluchy) ze szpinakiem i twarogiem :-D mniam!!!! szalony misz, masz :-D

a juz za niecaly tydzien dentysta,usz... ale to dobrze,bo dzis rano bolalo mnie dziaslo, i napuchlo troszke...

a teraz, DOBRANOC :-*

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748938 przez zosiaxvx
Witam sie w tą okropna pogode :)

Ja juz posprzatalam teraz synkowi sniadanie robie a potem bede sie nudzic :dry: bo mąz na grzyby pojechal :)

Asiu jesli bedziesz mogla to zagladaj do nas i pisz co u ciebie :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 3 miesiąc temu #748961 przez kasiek21
a ja witam sie z wami i i daje wam troszke sloneczka ktore nas z rana wita :-)
pogoda jest piekna.. na niebie zadnej chmurki a wiec ide na spacer z psem :-)
mlody od rana szaleje w brzuszku, daje mamie popalic :-P

my rowniez na dzis mamy brak planow eh. wiec pewnie bedziemy sie mudzic.

11 lata 3 miesiąc temu #748972 przez Marudka
a we wrocławiu pochmurno i smutno ja dzis 9 h w pracy wiec dzień do du*** :P

Ja też juz czuje ruchy od jakiś 2 tygodni :)

Pytam o zus bo ja od tego miesiąca mam zmienione stanowisko a od przyszlego etat, a dodatkowo jeszcze zatrudniłam się w innej firmie na pół etatu i boje się ze jak przejde na zwolnienie przed porodem to zus bedzie się mnie czepiał o tą dodatkową prace bo rozpoczełam we wrzesniu bedac juz w ciaży, dlatego chce w sumie pracowac tak długo ile dam rade.

11 lata 3 miesiąc temu #749058 przez kasiek21
Marudka
a kiedy masz zamiar isc na zwolnienie ?
ja tam nie wiem jak to jest.. zwolnienie pracujac w 2 firmach ? a na zwolnieniu ktory nip podac ? :D
bo jak zwolnienie to z obu firm na raz prawda ??

A ja postanowilam dodac troszku kloru do naszego formu :D bo jakos tak tu czarno :)
a tak to zawsze jakos bardziej kolorowo :)

wiecie... tak zastanawiam sie nad pampersami... i czy uzywac na poczatku tych z pampersa czy od razu zaczac od jakis innych? Myslalam o tych z biedronki tych DADA bo i tak przeciez sa produkowane przez pampersa (tak slyszalam) a sa tansze... i porównywałam dzis nawet te 2 pieluszki i powiem wam ze wiekszej ruznicy nie bylo... poza jakas dodatkowa wkladka w Pampersie... a nie ma co ukrywac drogie sa i idzie ich od gromaa...
wiem ze jest jeszcze troche czasu... ale wolalabym sie juz powoli zaopatrywac i w takie rzeczy, to jesc nie wola a wiec stac sobie moze... a i jakos tak te wydatki by sie rozlowylo...

tak wiec prosilabym te mamusie ktore juz maja swe malenstwa, zeby w razie mozliwosci wypowiedzialy sie na ten temat :D
No i ogolnie co sadzicie ??
chyba ze to ja mam juz zapedy :D:D hehe

Myslalam dzis rowniez o laktatorze... ale kurcze dosc drogie sa... a uzywany jakos tak do mnie nie przemawia... i w sumie bez roznicy czy reczny czy elektryczny... hmmm...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749066 przez aska27
Kasiu ja juz pisałam i zdania nie zmienię, Pampersy sa lepsze od pieluszek Dada,
jakościowo. Dada są takie suche,nie sa najgorsze to trzeba przyznać,teraz jak oduczam małego od pieluch to je tez czasami kupuję,ale dla małej dzidzi,dla noworodka kupię Pampersy.
Co do ceny..w promocji za Pampersy zapłacisz TYLE SAMO co za te zwykłe :blink: a promocje są często i zawsze kupuję w ten sposób :)

Twój wybór, moze Dady u Was się sprawdzą :blink:

a propos PROMOCJI tutaj jest fajna stornka, są tam artykuły dla niemowląt i małych dzieci, z promocyjnych ofert marketów z CAŁEJ POLSKI :) Warto zaglądać :blink:

www.promobaby.pl/

11 lata 3 miesiąc temu #749075 przez kasiek21
tak asienko owszem fajnie jest dostac pampersy w dobrej cenie, ale tak jak np. teraz w rosmanie jest promocja. owszem cena fajna ale szkoda ze tylko od 3 w gore. ciezko trafic na promocje tych malych, tym bardziej w malych miejscowosciach, gdzie brakuje reala, kerfura, "oszoloma", stokrotki, piotra i pawla, oraz wielu wielu innych. a jak w dodatku nie ma sie samochodu to juz w ogole :-( wiec ja np ubolewam nad tym strasznie. dlatego rozwazam kupno tych tanszych :-P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749098 przez aska27
ee tam w Rossmannie rzadko kiedy można coś w fajnej cenie kupić.

W Malborku nie ma większych sklepów? :cheer:
Ja to dopiero mieszkam w takiej dziurze :laugh: że szkoda słów :silly: Kupuję jednak przy okazji innych zakupów.

Oczywiście,żeby nie było niedomówień ;) nie neguję innych pieluszek,wolny wybór :) Jest tego mase.
Napisałam co ja uważam i co wolę dla swojej dzidzi :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka