BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 6 miesiąc temu #747496 przez w.monia
Dzień dobry :)

W Rzeszowie pogoda dalej okropna :( zimno i leje ;(
a ja w pracy.

Boli mnie gardło od rana i jestem jakaś taka rozbita :(
... jakieś skuteczne metody na to, żebym przetrwała??

... Chęci do wstania mam tylko przez to, że dzisiaj USG połówkowe :lol:

Wszystkim mamusiom, które były na badaniach :) gratuluję pięknych dzieciątek :) i dobrze, że wszystko jest OK :woohoo:

Co do wózka to po wczorajszej wizycie w sklepie mój faworyt :silly:
edrema.eu/iq.html
widziałam go w kolorze oliwkowym, ale w rzeczywistości wygląda ładniej niż na zdjęciu :) a co najlepsze, producent polski i do tego z podkarpacie :) więc pewno uda się wesprzeć lokalny rynek :silly:
W sobotę mężuś ma pojechać z nami i oglądnąć, ale myślę, że ten już zostanie :)
A łóżeczko i komoda wyglądają tak:
łóżeczko: wujec.com.pl/zbyszek-z1
komoda: wujec.com.pl/komoda-zyrafa
tylko wszystko w kolorze buku :D bo nie chce totalnego misz masz w tym naszym małym mieszkanku :side:

A Filipek dzisiaj jakiś spokojniutki od rana :) wczoraj szalał :) a dzisiaj jakoś cisza :unsure: :evil:

Pozdrawiam Was
buziaki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #747500 przez myszka76
Super wózek, bardzo mi się podoba! Jaka cena?

11 lata 6 miesiąc temu #747513 przez w.monia
myszka76 w Rzeszowie, w sklepie w którym go oglądałam wersja: gondola + spacerówka + fotelik i jakieś bajery drobne - 1350,00 :lol:
Na necie widziałam w okolicach 1450,00-1550,00 :) zależy jeszcze jaki fotelik jest w zestawie :)

11 lata 6 miesiąc temu #747528 przez Edi28
Dzień Dobry :)
choć wcale nie taki dobry, noc minęła mi słabo i jestem tak niewyspana, że na biurku w pracy będę chyba zasypiała :D
Wszystkim dziewczynom gratuluję i cieszę się, że z Maleństwami wszystko dobrze :)
Marudka miałam taką samą sytuację jak Ty, też miałam przekonanie, że chłopczyk, a jednak dziewczynka, co oczywiście wcale mnie nie zmartwiło, ale pojawił się problem z imieniem, mój W. nie chciał zaakceptować moich propozycji, no ale w końcu po wielu dyskusjach stanęło na Hani,jedyne imię, które nam się obojgu podobało :) pomimo tego, że mam w rodzinie jedną Hannę, ale uznaliśmy, że olewamy to i nasza Mała będzie małą Hanią :)
Monia wózek świetny, też muszę zacząć się rozglądać :) poczytać jakieś opinie, nigdy nie kupowałam i nie wiem w sumie na co zwracać uwagę, może jakieś rady?
Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #747539 przez aska27
Zosia wcześnie miałas badanie! :)

Monika wózek, komoda i łóżeczko są naprawde ładne :)

A Ty mi się pytałas o te getry?

11 lata 6 miesiąc temu #747541 przez myszka76
Bardzo mi się podoba,ciekawe dlaczego cena na necie wyższa niż w sklepie.
Ja chyba też muszę zacząć się rozglądać bo nie mam NIC dla dzidzi :( Tylko jak jadę do pracy to wszystko zamknięte a jak wracam to marzę o jak najszybszym wyłożeniu nóg "do góry", ogromnie mi puchną. Ale na przyszły tydzień zapowiadają poprawę pogody to może wezmę dzień urlopu i poszaleję z zakupami ;)
Pozdrawiam gorąco wszystkie kobietki i ich maleństwa, pogładzić po brzuszku proszę od "cioci myszki" ;).

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #747558 przez wola82
Dzien dobry.
Alk sie rozpisujecie od rana :)
Monia wozek super tym bardziej ze widzialas na zywo, gondola wyglada na gleboka takze na zime super i przede wszystkim sztywna i mysle ze warty tej ceny a wcale w sumie drogi nie jest, mysmy przy Lukkasie mieli miekka i nie polecam.
A lozeczko z szuflada to chyba nie ma nic lepszego, wogole wszystko sliczne.

Ciocia Myszko pozdrowienia i dla Ciebie :)

Zosia a dlaczego na borelioze robicie mieliscie jakies podstawy, ale to w sumie dobrze.

Marudka jak dla mnie Marysia ladniejsze :)

A mi przyszly wyniki z laboratorium i mam anemie, musze isc do lekarza znowu i pewnie zelazo jeszcz edojdzie do lykania :dry:
Czy ktoras z was tez ma :unsure:

11 lata 6 miesiąc temu #747572 przez myszka76
Też mam, dostałam Sorbifer Durules, ale nie mogę go brać, bo dosłownie po około 15-20 minutach, bardzo"kocham miskę lub muszlę" dlatego opieram się na innych "lekach" tj. piję sok z buraka i miodu, oraz codziennie 2 łyżki miodu gryczanego, ananasa i brokuły(nie codziennie) zawsze pomagało więc mam nadzieję że następne wyniki będą już ok. Polecam i pozdrawiam :)

11 lata 6 miesiąc temu #747575 przez kasiek21
dzien dobry ze slonecznego Malborka :-D
pogoda nas rozpieszcza oby tak zostalo caly dzien bo na deszcz sie nie zapowiada i dobrze. :-)

my dzis idziemy do lakarza, bo ja czuje sie paskudnie, w nocy tak strasznie bolalo mnie gardlo i kaszel mam okrutny :-( a wiec trzeba sie wspomoc lekarzem niestety :-( domowe sposoby nie pomoga...

milego dnia :-)

11 lata 6 miesiąc temu #747586 przez zosiaxvx
Asiu dlatego tak wczas mialam bo laboratorium od 7 otwarte i chcialam jak najszybciej to zrobic bo musialam byc na czczo :)

Wola na bolerioze to moj maz robil nie ja :) bo zlapal kleszcza tydzien temu a dopiero dzis sie zebral na badania :) a wole dmuchac na zimne bo moja kuzynka po kleszczu zlapala ta chorobe bolerioze i miala masakre mdlalo ja itp...

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #747620 przez issska1986
hej mamuśki :)

super ,że u Was wszystko ok, co do tej płci w 12-13 tyg to właśnie często zdarzają sie pomylki, więc moze lepiej ,ze wcześniej nie wiedziałam, chociaż ja robiłam w 11 tyg i 5 dni to powiedział ,że za wcześnie...

Asiulka będzie dobrze :)

Mam pytanie do Was, może któraś miala PH moczu na granicy? Ja musiałam zakwasić mocz i jem żurawinę, ale nie wiem jak długo musze to robić?

11 lata 6 miesiąc temu #747657 przez wola82
myszka76 napisał:

Też mam, dostałam Sorbifer Durules, ale nie mogę go brać, bo dosłownie po około 15-20 minutach, bardzo"kocham miskę lub muszlę" dlatego opieram się na innych "lekach" tj. piję sok z buraka i miodu, oraz codziennie 2 łyżki miodu gryczanego, ananasa i brokuły(nie codziennie) zawsze pomagało więc mam nadzieję że następne wyniki będą już ok. Polecam i pozdrawiam :)

Dziekuje Myszko za rade, o miodzie i ananasie nie slyszaly, a na zielone warzywa mam caly czas ochote, salatke z buraczkow tez czesto jem, ale najwidoczniej to nie wystarcza.

Issska na szczescie u mnie z moczem wszystko dobrze, ale jak mialam zapalenie pecherza to jakis tydzien lykalam tabletki z zurawiny o ile dobrze pamiettam 2 dziennie. I do tej pory jest dobrze.

Zosia to oby nie mial Twoj maz zadnej boreliozy. Moj brat tez mial i zanim lekarze doszli do tego co mu dolega to zajelo to prawie rok. I przez to zaczal nosic okulary.

11 lata 6 miesiąc temu #747673 przez myszka76
Kobieto ty moja kochana :) weź sobie dużego buraka-oczywiście chodzi mi o warzywo a nie na 2 nogach ;) wydrąż w nim dziurę i zalej miodem, na 2 dzień wypij ten soczek i znów zalej miodem i tak w kółeczko... moją kuzynkę straszyli już szpitalem ale jak się wzięła za buraki to po miesiącu ani śladu anemii, a co do miodu:
"Bardzo znakomity wpływ na układ krwionośny miodu gryczanego znany jest już człowiekowi od wieków. Polecany jest on bardzo często w leczeniu niedokrwistości. Istnieją nawet przypadki wyleczenia wrodzonych wad serca oraz naczyń krwionośnych dzięki kuracji wzbogaconej właśnie o miód gryczany. Miód ten zawiera bardzo dużą ilość żelaza i innych pierwiastków pozytywnie wpływających na nasze zdrowie. Żelazo zawarte w miodzie gryczanym jest w pełni przyswajalne w przeciwieństwie do żelaza zawartego na przykład w mięsie czy warzywach. Tak dobra przyswajalność jest zależna od obecności innych składników zawartych w miodzie.
Wiele osób uważa nawet, że naturalny miód gryczany posiada także właściwości odmładzające. Bardzo dobrym pomysłem jest więc wzbogacanie naszych posiłków miodem gryczanym, powoduje to bowiem zwiększenie wchłaniania żelaza przez nasz organizm. Dodatkowo miód taki może być znakomitym dodatkiem do kawy. Bardzo wiele osób bowiem stosuje go zamiast cukru. Takie działanie na pewno wyjdzie nam na zdrowie."
Mam nadzieję że Cię nie zanudziłam :) ale to cytat oczywiście z neta :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #747710 przez aska27
Byłam przed chwila na spacerku z Mikołajkiem.. zimnoooo Kasiu wiec zazdroszczę słoneczka :blink: Mikuś spi,a ja mam tyle do zrobienia, sił i chęci brak.
a Maluda w brzuszku harcuje na całego :)

issska 11 czy 13 tydzień to rzeczywiście szybko, myslałam,ze skoro to juz 20t to podejrzymy kto tam u mnie w brzuszku mieszka,ale dzidziula się nie dała :blink:

nie miałam problemów z moczem, wiec cieżko mi coś doradzić. Zapytaj lekarza jak długo masz pić/jeść zurawinę, potem na pewno zaleci kolejne badania,żeby spradzić czy jest juz ok.

11 lata 6 miesiąc temu #747717 przez wola82
Myszko nie nie zanudzilas, przeciwnie dziekuje za cenne informacje i mysle, ze nie tylko mi sie przydadza.
Dobrze, ze teraz jest sezon na buraki te prawdziwe nie na "dwoch nogach" :laugh:, a miod gryczany mysle ze tez znajde w jakims sklepie tylko musze sobie przetlumaczyc jak po niemiecku bedzie gryczany.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka