BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 6 miesiąc temu #747726 przez kasiek21
a my wrocilismy od lekarza i mamy zapalenie gardla :-( dostalam jakis spray do gardela i musze jeszcze kupic jakies tabletki by ssac... eh masakra.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #747757 przez aisod
Hej!

Co do kupna wózka:
-najlepiej zobaczyć na żywo (kupić można przez neta, bo często taniej), żeby sprawdzić czy się dobrze prowadzi(np. jak by się nim wjeżdżało na wysoki krawężnik, jak się będzie nim skręcać i nawracać), bardzo ważne, żeby był lekki i żeby można go było złożyc do samochodu (w domu też się to przydaje)
-gondola niech będzie sztywna i duża (u nas na marcówkach, dzieciaki przenosiły się do spacerówek już pod koniec 3 miesiąca, bo niektóre gondole były tak malutkie), chodzi o długość
-fajnie jeśli jest możliwość ściągnięcia tapicerki i wyprania jej w pralce, wózek się kurzy, pobrudzi mlekiem soczkiem itp. i przy takiej opcji szybko można go wyczyścić
-zwracać trzeba też uwagę na koła, jeśli chcesz jeździć po wertepach i kamieniach to najlepiej kupić pompowane koła, a jeśli tylko po chodniku w mieście to już niekoniecznie. Wielkość kół też jest ważna, z dużymi lepiej się prowadzi(moim zdaniem ;) )
No to chyba z grubsza :)

Leki na gardło: herbata z miodem, sam miód też można jeść (zwłaszcza przy drapiącym kaszlu), dużoo czosnku (to przy każdym przeziębieniu, bo to naturalny antybiotyk), płukać gardło szałwią, wodą z solą, no i tantum verde można spokojnie sobie popsikać(też przy karmieniu piersią) ;), co do tabletek do ssania z tego co pamiętam to nie kazde sie nadają (zależy od składu).

Isska co do moczu to ja mam z nim można powiedzieć ciągły problem ;) Więc żurawinę możesz jeść nawet cały czas :), ewentualnie można też jeść witaminę C (tylko 1000mg), ale jak już będziesz miała dobre wyniki to możesz przestać, bo to jednak kosztuje :) Możesz sobie kupić żurawinę suszoną i taką też podjadać :)

Czy coś jeszcze było poruszane... nie pamiętam już :P

U mnie też dziś pochmurno i zimno, w Ttrach spadł śnieg więc tu u nas już czuć mroźne powietrze... Nie wyspałam się i chodzę jak zombi, ale pocieszam się, że nie tylko ja :P

Miłego popołudnia Laski!

11 lata 6 miesiąc temu #747760 przez wola82
Kaska wspolczuje, musi bolec, ale moge Ci polecic pastylki Isla cassis mi je pani w Polsce w aptece polecila jak mialam angine, sa homeopatyczne takze bez obaw mozemy je brac. Ale w aptece moze tez Ci cos innego i lepszzego poradza,nawet chyba hoolsy sa dobre :)
Zdrowiej.

11 lata 6 miesiąc temu #747814 przez ineeze
Gratuluję Wszystkim poznania płci maluszków i pozdrawiam czwartkowo, my nadal debatujemy nad imieniem dla Synka :unsure:

[url=http://www.suwaczek.pl
/] [/url]

11 lata 6 miesiąc temu #747841 przez issska1986
Dzięki za odp. Ja miałam infekcję-pierwszy raz i po wyleczonej miałam powtórzyć mocz i PH mam na granicy dlatego mi kazała łykać żurawit i łykam jakąś żurawinę w kapsulkach, z natką pietruszki i wit. C, ale nie wiem jak długo, już dwa tygodnie lykam i nie wiem czu już starczy czy nie?

11 lata 6 miesiąc temu #747943 przez Marudka
u nas doszły jeszcze imiona Basia,Hania i Zuzia :P hehe
ja dalej obstaje przy Marysi juz tak do niej mówie więc pewnie stanie na moim :)

11 lata 6 miesiąc temu #748028 przez zosiaxvx
Na gardlo pomogly mo hoolsy czarne :)
Bylismy ogladac wozki,zadnego niestety nie kupilam ale kupilam cala reklamowke ciuszkow w tym kombinezon ;)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #748163 przez w.monia
Dzień dobry kochane :)

My jesteśmy po USG połówkowym :)
Wiemy na 100%, że jest synek :) oj nie dało się ukryć i nie pokazać :silly:
Najważniejsze, że pan doktor oglądnął go dokładnie z każdej strony i Filipek jest zdrowy i wszystko jest w porządku :)

Synek spał sobie w najlepsze i w nosie miał, że mamusia i tatuś chcieli go zobaczyć :D oj typ niepokorny :) nie pomogło chodzenie, czekolada i jabłka :D trzeba było wytrząsnąć po brzuszku i się wtedy odwrócił :)

Dzieciątko w pełni sprawne :lol: nóżki przy głowie sobie trzymałem :evil:

Mężuś z uśmiechem i zachwytem oglądał dzieciątko :)
Ja USG 3D polecam, ale najważniejsze, że była możliwość zbadania wszystkich narządów i części ciała czy jest ok :) a 3D to takie coś bardziej realne i oczywiste dla rodziców :)

Oto nasz Filipek :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #748173 przez kasiek21
wmonia
gratuluje udanej wizyty i zdrowego pieknego syna :-)
najwazniejsze ze zdrowy :-)

ja nie chcialam robic tego 3d ale po zrobieniu nie zaluje i kazdemu polecam :-) fakt faktem platne, ale sie oplaca, wrazenia nie zapomniane, a jesli jeszcze dostanie sie filmik, jej pamiatka na cale zycie :-)

11 lata 6 miesiąc temu #748179 przez Marudka
ja tez nie załuje i polecam mozna zobaczyc dzidzie taka rzeczywistą no i tatus widzi wkoncu dzidziusia i zaczyna do niego docierac ze jest tatą :)

monia moja tez nie chciała z nami współpracować, pół dnia przed badaniem się kreciła a na samo badanie spała i sie rączką zakrywała. a zjadłam czekolade chodziłam po korytarzu lekarz kazał mi się obracac w te i spowrotem a ta uparta :P

11 lata 6 miesiąc temu #748184 przez wola82
Czesc
Monia swietnie to wyglada i jak rysy twarzy dokladnie widac, a ta nozka i glowka nie no swietne ulozenie i pamiatka dla rodzicow i dzieciatek jest. Ja jak od lekarza dostalam zdjecie to takie blade i nic nie widac.
Wczoraj u nas swiecilo sloneczko, a dzisiaj pada od rana, a za chwile zbieram sie do lekarza z moimi wynikami, ech jak mi sie nie chce z domu ruszac.

11 lata 6 miesiąc temu #748215 przez Elmirka85
cześć dziewczyny

nie było mnie wczoraqj na necie bo jakoś miałam dzień zajęty. Rano byłam z mamą na zakupach... uwielbiam to :laugh: kupiłam sobie nowy staniczek i bieliznę. spodnie dresowe alladynki zielone z pom arańczowymi paskami Aleksowi do przedszkola, a mama kupiła mi firankę do salonu :laugh:

wczoraj pierwszy raz czułam takie prawdziwe ruchy dzidzi :laugh: :laugh: ale fajne uczucie :)

11 lata 6 miesiąc temu #748268 przez zosiaxvx
Monia synus sliczny i co najwazniejsze ze zdrowy ;) super zdjecia :)
Dzis ide odebrac wyniki ... ostatnio z krwi zle mi wyszly ciekawe jak bedzie dzis...az sie boje...

Ja juz super czuje ruchy ,czasem mala sie tak rusza ze az caly brzuch mi plywa :lol:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 6 miesiąc temu #748303 przez issska1986
Witam :)

ale fajnie monia,że już wiesz na 100%, ja mam usg w 21 tygodniu... mam nadzieję,ze pokaże co ma między nóżkami :)
za tydzień też muszę zrobić badania bo 30 września mam wizytę, ale ona usg nie robi więc na nic nie mogę liczyc... :dry:

Zosia 3mam kciuki :)

11 lata 6 miesiąc temu #748395 przez Marudka
dziś tez wstawie fotkę mojej niuni i wam pokaże jak wróce z pracy :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka