BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 6 miesiąc temu #746858 przez myszka76
Dzień dobry,
Normalnie dziś zaspałam ;) ale życzę wszystkim udanego dnia i oczywiście wspaniałych wyników . Pozdrawiam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #746871 przez Marudka
mam samo usg bo chodze do lekarzy w ramach nfz i ich sprzęt nie jest najwyzszej jakości dlatego oboje polecili mi abym na połówkowe wybrała się na lepszy sprzęt i jak chce to nawet z 3d więc ide. Lekarz wykona dokładne badanie anatomii płodu a pozniej z tym ide na wizyte do swojego lekarza. Powiem wam ze mam 2 lekarzy a od poczatku ciąży tylko za 1 razem byłam padana ginekologicznie tak to tylko usg, cisnienie, waga i tyle. Zobaczymy moze teraz jak bede 26 u swojej to mi zrobi bo mowiła ze trzeba cytologie zrobić

11 lata 6 miesiąc temu #746872 przez Marudka
we wrocławiu rano było 4stopnie :P ale już słoneczko wychodzi więc chyba zapowiada się ładny słoneczny dzień :)
dzidziol się kręci od rana :) wczoraj wkoncu poczułam kopniaka jak przyłożyłam rękę do brzucha :)

11 lata 6 miesiąc temu #746873 przez w.monia
Dzień dobry :)

Asiu :) poprawka w tabelce - imię wybrane będzie Filip :)

Pogoda w Rzeszowie dalej fatalna, leje i zimno :( normalnie piękna złota jesień chyba Podkarpacie omija :( a szkoda bo mam taką ochotę pojechać w Bieszczady :)

Co do porodu :) u nas wygląda to tak :) mężuś chęciami sam z siebie ogromnymi to nie pałał, ale powiedział, że jeśli ja mam się czuć lepiej, bezpieczniej i pewniej przez to że on będzie obok mnie to będziemy rodzić razem :) :woohoo:

My USG mamy jutro o 19:30, ponieważ na badanie idę do innego lekarza niż mój prowadzący to jest to tylko USG i dlatego mąż idzie ze mną :) aż mnie skręca z ciekawości jaka będzie jego reakcja :lol:

Natomiast na standardowej wizycie zawsze mam badanie ginekologiczne i USG
Pan doktor twierdzi, że mama spokojniejsza jak raz w miesiącu dzieciątko zobaczy :) i chyba coś w tym jest, bo właściwie czeka się od wizyty do wizyty :)

Ponieważ tak jak pisałam teściów mam rewelacyjnych a mieszkam tylko dwa piętra nad nimi w tym samym bloku to właściwie tak jakbyśmy razem mieszkali w domu. :) Różnica jest tylko taka, że rodzice nie przychodzą do nas bo twierdzą, że to nasze mieszkanie i my sobie tam rządzimy a my wręcz odwrotnie w ich mieszkaniu jesteśmy 40 tysięcy razy :) więc generalnie jest wesoło :)
Wczoraj teściową nosiło popołudniu, więc wymyśliła i pojechałyśmy do hurtowni dziecięcej pooglądać co nieco :) i tak na tą szarą i brzydką pogodę znalazłyśmy receptę :)
Upewniłam się, że łóżeczko i komoda, które mi się podobają to dobry wybór :) problem się tylko zrodził z wózkiem, bo to co miałam w głowie umyślane po zobaczeniu na żywo okazało się, że nie koniecznie jest fajne i warte tych pieniędzy :) Cóż tą kwestię zostawię Łukaszowi :) niech się tatuś wykaże :)

Ale na poprawę humoru wpadłam do Pepco i kupiłam ręczniczek, kilka pieluch tetrowych i rajstopki :)

Kochane zmykam i zabieram się na pracę :)
Za wszystkie które dziś maja badania trzymam kciuki :) i wszystko będzie ok :)
Buźka

Miłego i spokojnego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #746892 przez wola82
Dzien dobry.
Jestem mega zdenerwowana, w nocy prawie nie spalam, Lukas i moj maz sie krecili chyba ten stres im sie udzielil. A moj synek dzisiaj wyjatkowo duzo przez sen gadal i smial sie :laugh:
Monia a bylas moze w tej hutrtowni dla dzieci Sezam o ile sie nie myle to jest chyba w Kraczkowej, bo bylam tam raz i te ceny wcale takie hurtowe nie byly. A z wozkami to tak jest na zdjeciu super wygladaja a jak przychodzi co do czego to "klumpot".

Dobra lece, Kolo poludnia powinnam byc spowrotem i u nas tez zaczelo padac :angry:

11 lata 6 miesiąc temu #746902 przez w.monia
wola82 Kochana właśnie tam byłam :) ponieważ łóżeczko i komodę też u szukałam na necie a wiedziałam, że mają mebelki tego producenta i chciałam zobaczyć na żywo :)
Tak jak mówisz ceny wyższe :) ale widziałam na własne oczęta :woohoo:

Mój maluch też dzisiaj od rana ruchliwy taki :D normalnie szok :) ale się z tego cieszę :)

11 lata 6 miesiąc temu #746904 przez kasiek21
dzien dobry dziewuszki :-)

my juz na nogach. ostatnin caly czas sie tak budze, dluzej spac nie da rady. a szkoda bo uwielbiam spac :-P
u nas pogoda... hm sloneczko gdzies tam przez chmurki sie przebija moze na chwile wyjdzie, a bynajmniej mam nadzieje ze padac dzis nie bedzie :-)

co do wizyt i w ogole to ja na kazdym mam badanie ginekologiczne i usg przezpochwowe, i wlasnie dzieki temu wiadomo ze sie rozwieramy. zobaczymy jak to bedzie dzis. bo wizyta prywatna. musze mu powiedziec ze chyba jakies guzki mi sie na cycku zrobily, niech je troche "pomaca" :-D a oprocz tego musze dowiedziec sie co dalej z tym mym rozwarciem. :-)
plytke mamy juz przyszykowana zeby nagrac usg. pewnie troszke nas wymeczy ale ciesze sie i w koncu moj zobaczy swego pierworodnego :-D a pozniej babki poogladaja :-D gdybym mogla to bym podgladala je codziennie.

a co do cytologi to ja mialam robiona na 1 wizycie :-)

trzymajcie kciuki aby nie polozyli nas do szpitala !!!

11 lata 6 miesiąc temu #746908 przez kasiek21
dzien dobry dziewuszki :-)

my juz na nogach. ostatnin caly czas sie tak budze, dluzej spac nie da rady. a szkoda bo uwielbiam spac :-P
u nas pogoda... hm sloneczko gdzies tam przez chmurki sie przebija moze na chwile wyjdzie, a bynajmniej mam nadzieje ze padac dzis nie bedzie :-)

co do wizyt i w ogole to ja na kazdym mam badanie ginekologiczne i usg przezpochwowe, i wlasnie dzieki temu wiadomo ze sie rozwieramy. zobaczymy jak to bedzie dzis. bo wizyta prywatna. musze mu powiedziec ze chyba jakies guzki mi sie na cycku zrobily, niech je troche "pomaca" :-D a oprocz tego musze dowiedziec sie co dalej z tym mym rozwarciem. :-)
plytke mamy juz przyszykowana zeby nagrac usg. pewnie troszke nas wymeczy ale ciesze sie i w koncu moj zobaczy swego pierworodnego :-D a pozniej babki poogladaja :-D gdybym mogla to bym podgladala je codziennie.

a co do cytologi to ja mialam robiona na 1 wizycie :-)

trzymajcie kciuki aby nie polozyli nas do szpitala !!!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #746948 przez myszka76
Dziewczynki,MUSI być dobrze, Kasia trzymam kciuki- zobaczysz że będzie wszystko OK, :)

11 lata 6 miesiąc temu #746972 przez Edi28
Dzień Dobry :)
ja sobie zrobiłam w pracy przerwę na kawkę i przejrzenie naszego forum :) widzę, że od rana już dyskusja trwa :)
Wszystkim oczekującym na wizytę życzę powodzenia, Wola mniej stresu, na pewno wszystko będzie dobrze :)
Kasiu Ty też się nie martw :)
Trzymam kciukaski za wszystkie :)
a też miałam cytologie na pierwszej wizycie.
Miłego dzionka :)

11 lata 6 miesiąc temu #746978 przez zosiaxvx
Hej:)

Ja tez makos teraz wczesniej wstaje wczesniem to nie szło mnie dobudzic :)
Dziewuszki zdajcie pozniej relacje z wizyt i koniecznie zdjecia usg :silly:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 6 miesiąc temu #747024 przez issska1986
Hej laski,

chyba zostanę tu już z Wami na zawsze :lol: :lol: zmykam z testów bo jakos nieprzyjemnie i wręcz hamsko zaczęło się tam robić... :dry:

Witam też nowe mamusie... :kiss:

Ja aktualnie jestem na etapie odświeżania pokoju i robienia miejsca na łóżeczko... maż będzie w nast tyg malował...

Usg mam połówkowe 10 października i wówczas najprawdopodobniej dowiem się płci.
Już nie pamiętam która z dziewczyn chce nazwać Aleksander, tak jak ja :lol: ale to pomysł męża , ja co do imienia dla chłopca nie miałam w ogóle pomysłu, miał być Krystian ale maż wymyślił Aleksanda :)

A jeżeli chodzi o poród to mój średnio chce być, ale ja mu tłumaczyłam,że poród to nie tylko etap przyjścia na świat tylko poród zaczyna się długo wcześniej... i wtedy potrzebna jest druga osoba, nie musi mi w krok zaglądać, mówilam mu że może wyjść na same "wyjście" dziecka, albo się odwrocić plecami, głowy między moimi nogami mieć nie musi :lol: :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #747033 przez aisod
Hej!

Chwilę mnie nie było i tu tyle czytania :D Może uda mi się nadrobić potem, bo ja dalej na 100 stronie jestem ;)

Ktoś pisał, że dziś mam badanie... ale to chyba nie o mnie chodziło, bo ja byłam w zeszłym tygodniu u lekarza, a następna wizyta dopiero za 3 tygodnie. :)

Miłego dnia Mamuśki!

11 lata 6 miesiąc temu #747039 przez aska27
myszka76 napisał:

Dzień dobry,
Normalnie dziś zaspałam ;) ale życzę wszystkim udanego dnia i oczywiście wspaniałych wyników . Pozdrawiam :)

myszko wzajemnie :)

Marudka u nas tez zimno rrano było, teraz juz lepiej., nawet fajna pogoda się zrobiła.
Fajnie tak poczuć dzidziusia nie? :blink:

Monia ok, zmienimy i dopiszemy Filipka :) ładne imię!

Wola "klumpot" ??? :laugh: :laugh:

a jak badanie?

Kasiu
już ściskam kciuki!!! :kiss: :blink:

Issska no zostań tutaj z nami,zostań! :kiss: :) Imię zmieniamy w tabelce?
a co tam na tych testach dziewczyny tak wojują? Hormony? :)

aisod no ja pisałam.. widocznie pokręciło mi się :blink:
a jaki się czujesz???

11 lata 6 miesiąc temu #747040 przez zosiaxvx
issska1986 napisał:

Hej laski,

chyba zostanę tu już z Wami na zawsze :lol: :lol: zmykam z testów bo jakos nieprzyjemnie i wręcz hamsko zaczęło się tam robić... :dry:

:

czytalam wlasnie, nawet nie wiem czemu weszlam na tamten wątek :blush: troche to przykre ze wszystkie tak zaczely najezdzac :ohmy:
Ide chyba spac... :lol:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka