BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 3 miesiąc temu #746184 przez wola82
Czesc dziewczyny, witaj Ineez a co do imion podoba mi sie Aleksander i Wiktor :)
Miliaasuper ze sie urlop udal i malenstwo juz samolotem lecialo :unsure:
Kasia ja mialam 3d ale nic nie placilam bo to podlegalo kasie chrych i mialam skierowanie , ale to bylo w pierwszej ciazy.
Elmirka a jak zdrowko?

Ja tez dzisiaj w lozku i oczywiscie z bolem glowy :( i leje tez od rana az sie z lozka nie chcialo wychodzic.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #746194 przez zosiaxvx
Ineze witaj!! Wiktor mi sie bardxo podoba u nas jak by byl chlopczyk to wlasnie by byl Wiktor lub Maksymilian ;)

Kasiek ja tez siedze na l4 ale mi sie nie nudzi moj syn zapewnia mi duzo rozrywki hee :lol:

Co do usg 3d ja nie ide bo duzo u nas za to sobie liczą :dry: ale bardzo bym chciala miec taka pamiatke
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 3 miesiąc temu #746200 przez ineeze
Dziękuję Wam Dziewczyny za miłe przyjęcie :)
Do kręgu imion wkroczył też Adam, ale mężowi się nie bardzo podoba.

[url=http://www.suwaczek.pl
/] [/url]

11 lata 3 miesiąc temu #746203 przez zosiaxvx
Adam mi sie zle kojarzy :lol:
Ineeze to pierwszy twoj dzidzius ?? Napisz cos wiecej jak sie czujesz??

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 3 miesiąc temu #746207 przez Miliaa
Wola82 już kilka razy leciało wcześniej. Ja często latam między Łodzią a Wielką Brytanią.

Co do imion to my także zastanawiamy się nad Aleksanderem. Mnie podoba się jeszcze Filip, a mężowi Jakub.

w. monia oj takie ciepło zwłaszcza teraz to super sprawa. Ja nie mogę się odnaleźć jesienią. Ciągle bym pod kocem siedziała.

Muszę się pochwalić, że w rocznicę ślubu pierwszy raz poczułam kopniaczki.

11 lata 3 miesiąc temu #746215 przez ineeze
Może napiszę coś o sobie, jestem z Zagłębia Dąbrowskiego, wiemy dokładnie jaka będzie płeć malucha poprzez amniopunkcję której się poddałam ze wskazań medycznych-złe wyniki testu Pappa.Amniopunkcja robiona była w Genomie w Rudzie Śląskiej, i zdecydowaliśmy się na metodę fish, czy wstępny wynik po 3 dniach, reszta kariotypu po 3-4 tygodniach. Mieliśmy podwyższone ryzyko Zespołu Edwardsa, mimo że samo USG wyszło książkowo :(
Teraz oczekujemy badania połówkowego za ok. 2 tygodnie :woohoo:

/] [/url]

11 lata 3 miesiąc temu #746265 przez Edi28
Witaj Ineeze w gronie lutowych mam :) wszystkie imiona bardzo ładne mi najbardziej podoba się Aleksander i Wiktor, ale to akurat z sentymentu do mojego męża :)
Miliaa gratuluję i rocznicy i kopniaczków. Dzidzia zrobiła Ci prezent :)

eh jak ja nie lubię wtorków, wyjątkowo mi się nie chce pracować :D

11 lata 3 miesiąc temu #746282 przez Lysy
Cześć,

Ja już wróciłam z pracy - na szczęście we wtorki do końca września nie mam za wiele. Od października będzie gorzej bo będę miała od 8:00 do 19:00. Ostatnio mam straszny kryzys. Jestem strasznie śpiąca, zmęczona i rozbita a na głowie mam strasznie dużo i ciągle to się nawarstwia. Powinnam z czegoś zrezygnować, ale nie wiem z czego.

Jeśli chodzi o L4, to przy pierwszej ciąży leżałam od 22tc z założonym pessarem. Strasznie się nudziłam i denerwowałam.

11 lata 3 miesiąc temu #746287 przez wola82
ineeze napisał:

Może napiszę coś o sobie, jestem z Zagłębia Dąbrowskiego, wiemy dokładnie jaka będzie płeć malucha poprzez amniopunkcję której się poddałam ze wskazań medycznych-złe wyniki testu Pappa.Amniopunkcja robiona była w Genomie w Rudzie Śląskiej, i zdecydowaliśmy się na metodę fish, czy wstępny wynik po 3 dniach, reszta kariotypu po 3-4 tygodniach. Mieliśmy podwyższone ryzyko Zespołu Edwardsa, mimo że samo USG wyszło książkowo :(
Teraz oczekujemy badania połówkowego za ok. 2 tygodnie :woohoo:

A ile masz lat inezee i jak wysokie wyszlo Ci ryzyko i czy w rodzinie tez mialas jakies przypadki zachorown na ten zespol. Bo u mnie bylo rowniez podwyzszone ryzyko zespolu downa, ale na amniopunkcje sie nie zgodzilam przewazylo to ze mielismy wysokie ryzyko poronienia, czasami mysle ze jednak moglam sie poddac amniopunkcju, choc ani w mojej rodzinie ani w rodzinie meza nie bylo zadnych tego typu przypadkow,troche sie obawiam, ale wierze, ze dzidzius jest zdrowy.

11 lata 3 miesiąc temu #746292 przez kasiek21
lysy
eh ja wlasnie leze ale bez pessara... rozwieramy sie po malu ale lekarz nic nie powiedzial o zakladaniu. jutro mamy wizyte u lekarza a wiec musze dowiedziec sie jak najwiecej.
a powiedz mi kochana donosilas ciaze do konca i w ogole jak to tam bylo.?? bo ja tak strasznie sie stresuje ze cos bedzie nie tak ze az glowa mala :-(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #746309 przez ineeze
Witajcie
Odnośnie zapytania, nie miałam w rodzinie przypadków chorób genetycznych, u męża w rodzinie też nie było, ryzyko trisomii podwyższone po teście pappa 1:78
Czuje się już lepiej,bywało różnie-najgorszy był stres w oczekiwaniu na wyniki amniopunkcji. Nadal pracuję, na L4 może za miesiąc się wybiorę.
To nasze pierwsze dziecko, a mam skończone 30 lat więc troszkę późno się zdecydowaliśmy :)

Odnośnie ryzyka poronienia to jak tłumaczył lekarz było 1:100 przypadków, co znaczyło że ryzyko trisomii było większe od ryzyka poronienia.
Po zabiegu brałam magnez, no-spę oraz duphaston.

/] [/url]

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #746422 przez aska27
hej

Zosia nie wiem ile mam w pasie :huh: hm z ciekawości zmierzę :)
Co do mieszkania,szukam! echh.. ciezko tutaj coś znaleźć.

Myszka super,ze u Ciebie ok.. hmm u Was :blink:

hehe Kasiu i ja na l4 jestem.. dzidizula na poczatku dała mi popalic,chcąc czy nie musiałam się zgodzić na zwolnienie :)

Ineeze witaj!!! :) Wszystkie imiona ładne!!! echh :blink:

Dobra idę uzupełnić tablekę :)

Ostatnio malo zaglądam, wyprowadziłam się z Mikołajkiem od tesciów,,w niedzielę spakowałam torby. Mieszkamy z męzem osobno,ale on przyjezdza codzinnie.. wraca tylko tam na noc. Obyśmy szybko znaleźli to mieszkanie.

11 lata 3 miesiąc temu #746435 przez kasiek21
aj asienko wspolczuje tych tesciow :-( obyscie jak najszybciej poszli na swoje.
wiem jak to jest byc razem ale jednak osobno. bo my z G tez w chwili obecnej mieszkamy osobo. a do tego nie widujemy sie codziennie on pracuje, w domu czesto jest ok 18 a nastepnego dnia o 5.30 pobudka wiec lipnie. najbardziej brakuje go wieczorem i w nocy.
chociaz w chwili obecnej igraszkie nie wchodza w gre, ale tak sie przytulic. :-)

mikolaj tez pewnie nie za ciekawie to znosi co?? :-*

ale glowka do gory. bedzie dobrze bo musi byc dobrze :-*

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #746441 przez aska27
Dziewczyny sprawdźcie czy coś zmienić, dopisać

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #746445 przez aska27
Kasiu no jest ciężko, bałam się własnie reakcji Mikołaja,ale odpukac jest ok. Mąz przyjezdza, prze di po pracy, jak go nie ma to Mikołaj wie,ze pracuje. O tamtych dziadków /na szczęście/ nie pyta.

A Wy bedziecie szukac czegos dla siebie,czy na razie tak zostanie?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka