BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 6 miesiąc temu #750699 przez issska1986
Cześć,

co do zakupków dla dzidzi to ja jeszcze nic nie kupuję, bo uważam ,że jeszcze za wcześnie... z resztą nie wiem jaka płeć i w ogóle ... mam sporo ciuszków od ciotki i koleżanki więc będę je systematycznie zwozić.... ale póki co... to tylko pokuszę się na tetrówki z Biedry :)

Ja tez mam jakies głupie sny, generalnie slabo sypiam bo te pozycje nie wygodne :( ciągle na tym lewym boku nie daję rady, pośladki mnie później bolą bo cały czas mam nogi podkulone ...masakra !!1

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #750746 przez wola82
Hej, to wy macie sny dziewczyny jak byscie braly udzial w jakichs filmach akcji, nie no ale ja tez dzisiaj mialam dziwny sen, ale polowy nie pamietam i dobrze.
A co do spania to rano tez mam okropny bol plecow i sie podniesc nie moge, i mimo ze staram sie spac na tym lewym boku to i i tak budze sie na plecach.

Robilyscie kiedys zupe z mielonego miesa, porow i serkow topionych, ja jej nie jadlam jeszcze, ale jak bylam w polsce to moja mama ja robila,ale ja ze wzgledu na mieso jej nie probowalam a ponoc dobra, takze chyba sie przelamne i sprobuje.

Ja pieluszki tetrowe mam w sumie to wstzystko mam, tylko wozka ciagle szukam i ciezko mi sie zdecydowac, bo i do woozka musze deseczke dokupic dla Lukasa, zeby na piechote nie chodzil.

11 lata 6 miesiąc temu #750885 przez aisod
Hej!

U mnie też dziwne sny się znów pojawiają, ale nie takie jak u Was ;)

Co do wózka podwójnego, właśnie dziś znalazłam coś takiego... Może komuś się przyda ten link allegro.pl/buggypod-io-super-dostawka-do-wozka-i3569911398.html Wydaje się fajnym pomysłem.

Uciekam usypiać małego! Także miłego popołudnia

11 lata 6 miesiąc temu #750905 przez kasiek21
kobietki wyczailam dzis butelke dla mlodego

sklep.mambaby.pl/produkty_butelki_0_miesiaca_mam_anti-colic_160ml.html

uzywala ktoras z was moze ta fireme MAM ?? i moze sie na ten temat wypowiedziec??

spodobalam mi sie i raczej zamierzam ja kupic. a na chwile obecna, kupilam dzis 2 pieluchy tetrowe. kolorowe :-D niebieska w kaczuchy :-D

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #750919 przez wola82
Nie Kasiu nie mialam takiej butelki, uzywalam jak juz to z NUK, ale tylko na cherbatki, bo na mleko nie potrzebowalam.

11 lata 6 miesiąc temu #750920 przez wola82
Nie Kaiu nie mialam takiej butelki, uzywalam jak juz to z NUK, ale tylko na cherbatki, bo na mleko nie potrzebowalam.

11 lata 6 miesiąc temu #750943 przez Elmirka85
ja karmiłam tylko piersią i potem jak mały miał kilka miesięcy zrobił się problem bo nie mogłam go z nikim zostawić bo nie chciał ssać butelki. nakupiłam pełno różnych butelek i dopiero Nuk First Choice mu spasowała, więc polubiłam tą firmę i teraz też taką butelkę kupię :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #750951 przez wola82
Elmirka85 napisał:

ja karmiłam tylko piersią i potem jak mały miał kilka miesięcy zrobił się problem bo nie mogłam go z nikim zostawić bo nie chciał ssać butelki. nakupiłam pełno różnych butelek i dopiero Nuk First Choice mu spasowała, więc polubiłam tą firmę i teraz też taką butelkę kupię :laugh:

Dokladnie taka sama jeszcze mamy, bo Lukas w niej kakao pije.

11 lata 6 miesiąc temu #750985 przez w.monia
Witam Was kochane :)

Ja po wczorajszym popołudniu w domu, dzisiejszym poranku w pracy bo pobory muszą być zrobione i wizycie u lekarza wylądowałam na L4 do końca tygodnia :)

Co do butelek nie mam kompletnie pojęcia w tej kwestii :)
Będę się uczyć :D a co :D

No sny dziewczyny to Wy rzeczywiście szalone macie :) ja mało kiedy pamiętam rano co mi się śniło. :)

W sobotę oglądaliśmy z Łukaszem wózki i zostaje ten - kolor oliwka :)
w rzeczywistości wygląda ładniej :woohoo:
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #751005 przez zosiaxvx
Hej kobitki ;)

Monia sluczny wozeczek :) mi sie tez takie podobaja :) tylko ja bede szukac uzywanych...
Co do butelek to kupuje z aventa ;) na allegro wyczailam 4 butelki plus myjka do butelek za 60 zl ;) tak to w normalnym sklepie za jedna butle musialabym dac 20 zl :dry:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 6 miesiąc temu #751012 przez w.monia
zosiaxvx kochana wózek fajny, bo na aluminiowym stelażu, więc jak nim ruszyłam to przynajmniej nie miałam wrażenia że czołgiem jadę :woohoo:
Komplet: gondola, spacerówka + pokrowiec na nóżki, fotelik + pokrowiec na nóżki i wkładka redukcyjna na noworodka + jakieś jeszcze drobne rzeczy - 1390,00 :) więc dla mnie cena rewelacyjna :) bo jakoś 2000,00 i wzwyż na jakąś zagraniczną markę to nie mam i nie wydam :S

A producent polski i do tego fabryka jest jakieś 70 km od Rzeszowa co jeszcze bardziej do mnie przemawia :)

Z tej mojej choroby, to chyba Filipek w brzuchu jest zadowolony, bo mama się w końcu położyła do łóżka i leży i nic nie robi :D :lol: a gościu ze szczęścia aż skacze w brzuchu :D

11 lata 6 miesiąc temu #751036 przez zosiaxvx
Zeczywiscie tanio jak na tyle rzeczy :) musze poszukac jakis uzywanych :)

Dzis bylam u poloznej dala mi liste co trzeba zabrac do szpitala dla siebie i dzidzi ;)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #751164 przez aska27
issska1986 napisał:

Cześć,

co do zakupków dla dzidzi to ja jeszcze nic nie kupuję, bo uważam ,że jeszcze za wcześnie... z resztą nie wiem jaka płeć i w ogóle ... mam sporo ciuszków od ciotki i koleżanki więc będę je systematycznie zwozić.... ale póki co... to tylko pokuszę się na tetrówki z Biedry :)

Ja tez mam jakies głupie sny, generalnie slabo sypiam bo te pozycje nie wygodne :( ciągle na tym lewym boku nie daję rady, pośladki mnie później bolą bo cały czas mam nogi podkulone ...masakra !!1

issska u mnie dokłądnie tak jak u Ciebie, z zakupami czekam.

a co do lewego boku to czasami mam już naprawdę dość, cała ścierpnięta,ale co się nie robi dla dobra dziecka. Czasem tez budzę się na prawym boku, no
cóż.

Kasiu butelka fajna,ale moze poczekaj.. moze bdziesz karmiła piersią i długo nie bedzie Ci potrzebna,co? A gdyby coś..to w sklepach pełno, ja polecam antykolkowe.

Kiedyś miałam dla Mikusia z formy Dr. Browns.. teraz Avent tak jak Zosia te mogę polecić.

Monika
wózek BARDZO ŁADNY! cena nawet fajna za tyle rzeczy,opłacało się!
skoro jestes na zwolnienu to odpoczywaj :blink: jesli dasz rade!

aaa przewijak musze kupić :)

11 lata 6 miesiąc temu #751213 przez wola82
Monia wozek swietny, tez taki chce :woohoo: , wyglada na zgrabny i za taka cene, to ja uzywane tutaj kupie, musze sie zastanowic, moze Cie poprosze o adres sklepu i siostra mi kupi, tylko jest jeden problem my nie potrzebujemy fotelika bo mamy.

Wprzewijak tez musze sie zaopatrzyc , ale to troche pozniej.

11 lata 6 miesiąc temu #751215 przez aska27
Ja sie jeszcze zastanawiam nad pożyczeniem,bo przewijak tak "na chwilę" tylko przecież. Musze popytać.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka