BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 miesiąc temu #777773 przez tweety1992
Andzia u mnie na nfz mozna sie zapisać miedzy 28-32 tyg. W szpitalu trzeba u mnie placic. Ja nie wiem czy pójdę bo maz odradza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #777774 przez andzia90
no i znalazłam :) w jednym szpitalu są kursy za darmo i chyba tam też będę rodzić :) u mnie to jest strasznie szeroki wybór co do szpitali i do tej pory nie wiedziałam gdzie rodzić , ale teraz już wiem :)Tylko czy mój mąż będzie tam chciał o to jest pytanie :D

11 lata 2 miesiąc temu #777777 przez andzia90
ja bym poszła do szkoły rodzenia choćby na ćwiczenia jakieś :D

11 lata 2 miesiąc temu #777778 przez zosiaxvx
ach Ci mężowie :) szkoda że nie sa zawsze zgodni z nami :lol:

ubrałam jeansy i teraz brzuch mnie boli ;/ tak to zawsze chodzę w leginsach ...

ogląda ktos z was na TLC program porodówka??

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 2 miesiąc temu #777780 przez zosiaxvx
jak wy włączacie przez ipla te seriale??

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 2 miesiąc temu #777781 przez andzia90
ja oglądałam ale to jeszcze przed ciąża :) teraz już nie ogladam

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777817 przez tweety1992
Ja uwielbiam porodówkę :D Nawet mąż ogląda niekiedy ze mną .
Gdyby mężowie byliby idealnie łatwiej by było ale też nudno bo nie byłoby się z kim niekiedy posprzeczać :p

Ja włączam IPLA wchodze w seriale i szukam Pierwsza milosc.

Ja zastanawim sie nad ta szkola rodzenia ale czy warto?

Ja będę rodzic w szpitalu w którym rodziła moja babcia dwójkę swoich dzieci i moja mama mnie tam rodziła teraz ja będę mojego dzidzia tam rodzić :D Podobno za... szpital super opieka mila atmosfera i wgl.

Co do jeansow to ja dopiero z jedej pary wyroslam. Ja nosze tylko jeansy ale leginsy lubbie :) Niestety m,oj mąż nienawidzi leginsow i nie moge w nich chodzic bo dostaje do glowy chlopak

11 lata 2 miesiąc temu #777826 przez andzia90
ja już od dawna w spodniach ciążowych chodzę no od września hehe;p bo niestety wszystkie spodnie za małe bo poszło mi lekko w bioderka. a znowu ja tak za leginsami nie przepadam ale ubiorę czasem

11 lata 2 miesiąc temu #777863 przez tweety1992
Ja mam leginsy pare par ale piekny to wscieklizny dostaje. Twierdzi ze "kobiety upadle" w czyms takim chodza.

Jednym slowem zazdrosny.

Ja mam rozne jeansy i dlatego wchodze w nie jeszcze. Ale powoli tez mi sie "wyrasta"

Dziewczyny wgl ja myslalam ze juz 24 a tu patrze a dopiero 22 :p

11 lata 2 miesiąc temu #777957 przez Lysy
Cześć Dziewczyny,

Ja też chodzę w leginsach i tunikach. Niestety mój mąż dostaje szału, bo uznaje tylko eleganckie ubrania u kobiet czyli eleganckie kiecki a jeśli leginsy to takie czarne z połyskiem. Niestety mamy sporo awantur na ten temat :-( Przykro mi, że nie podobam się swojemu mężowi ale z drugiej strony to teraz muszę się ubierać przede wszystkim wygodnie i bezpiecznie (bo tu jest jeszcze sprawa butów - kozaki nie na szpilce to podobno kalosze;-)

Ja dziś od rana sprzątam - generalnie. Mam wolne przedpołudnie i postanowiłam trochę porobić w domu. Po południu idziemy na groby.

Od wczoraj poważnie zastanawiam się na zwolnieniem. W pracy są różne sytuacje, których powinnam unikać:
1. mam trudne wychowawstwo - trudne dzieciaki dostałam w tym roku,
2. mam paru konfliktowych rodziców, którzy nieźle mnie wkurzają i sprawdzają moją cierpliwość,
3. w szkole wprowadzam ważny program, który też zabiera mi mnóstwo czasu, energii a daje za to trochę stresu,
4. wczoraj dwóch chłopaków przyłapałam na bójce, kiedy ich rozdzielałam, to oberwałam łokciem w brzuch - wróciłam do domu i leżałam, bo nieźle się przestraszyłam.

Na uczelni też mi nie idzie, zajęcia ze studentami cudowne (w końcu dostałam super grupę) ale pisanie doktoratu i przeprowadzanie badań mi nie idzie. Do tej pory naukowo pracowałam po nocach a teraz nie mam siły. Dzidziuś zmusza mnie do spania. Zastanawiam się nad zwolnieniem i zajęciem się swoim hobby - znalazłam super kurs fotograficzny a ponadto wczoraj kupiłam sobie wszystko do szydełkowania - postanowiłam się nauczyć szydełkować albo robić na drutach (moja starsza córka powiedziała, że chciałaby mieć szalik zrobiony przeze mnie - może uda mi się spełnić jej marzenie).

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to przy pierwszej córce położna przychodziła do mnie do domu (bo niestety musiałam leżeć a w abonamencie mieliśmy opłaconą szkołę rodzenia). Wykładała mi tak naprawdę tylko teorię, bo żadnych ćwiczeń nie mogłam wykonywać ze względu na skurcze, które mnie męczyły od 22 tc.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)

11 lata 2 miesiąc temu #777993 przez tweety1992
Cześć :) JA miałam dobry humor ale oczywiście szanowny mężulek mnie zaś wkur ... ! Mamy o 12 jechać na groby a ten zaś ten je... komputer. Zaraz sama se pojadę bo mnie on juz do furii doprowadza.

Wybaczcie za słownik ale jestem zadenerwowana straszliwie

11 lata 2 miesiąc temu #778025 przez aska27
andzia90 napisał:

ja już od dawna w spodniach ciążowych chodzę no od września hehe;p bo niestety wszystkie spodnie za małe bo poszło mi lekko w bioderka. a znowu ja tak za leginsami nie przepadam ale ubiorę czasem

ja tez juz od dawna chodze w wygodniejszych ciuszkach :blink:

Lysy własnie kupiłam osbie ostatnio wyższe buty na płaskim,bo mąz naległa,zebym z ukochanych szpilek zrezygniwała... a synek zawsze pyta "mama masz kalosze?" :silly: no cóż.

Ogólnie zakładam leginsy i tuniki lub sukienki i rajty ciązowe, byle wygodnie i ładnie.

Lysy a co do pracy to rzeczywiście niwłtow z dziecmi pracowac, trzeba miec oczy do ookoła głowy, ja pracowałam w przedszkolu do 9 mieisąca,ale taki mus, robiłam awans... jednak ryzyko jest zawsze. Plus mozliwośc zarazenia się, w przedskzolu czesto dzieci choruja.

Tweety co ten Twój mąz tak lubi ci cisnienie podnosci,co? :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #778054 przez tweety1992
no jakbys zgadla aska. Ale juz go postawilam do pionu ;p Pojechalam na groby a teraz bede sie opieprzac do konca dnia.

A Wy jak tam dziewczynki ?

Nienawidze nowych butow bo jak sie nie rozchodza to mnie nogi strasznie bola. Ja mam takie buty polki.pl/work/privateimages/formats/E/142514.jpg

Ale może na przyszly tydzien sobie pojde cos innego kupic juz w kwestii ziowej,

11 lata 2 miesiąc temu #778098 przez andzia90
Hej dziewczyny :) ja już po grobach i właśnie jedziemy z mężem do kielc :) maciek tak się w brzuchu rusza że nie wiem jak mam siedzieć tylko mąż się że mnie śmieje jakie pozycję przyjmuje :) a jak tam u was?

11 lata 2 miesiąc temu #778101 przez tweety1992
O cześć Andziu ;) Pozdrawiam z nudnych Katowic. Ja już dawno przyjechałam do domu. Teraz przynudzam w łóżku patrząc na Dlaczego Ja. U mnie dzisiaj przełom. Maluszek się rusza i daje znać o sobie cały dzień.

Mam nadzieje że będziesz się odzywała bo tu samej tak nudno że masakra. Innych dziewczynek nie ma

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka