BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 miesiąc temu #785104 przez aisod
Ale się tu słodko zrobiło ;)

Myśmy dziś na wycieczce u rodzinki byli i zmęczona jestem strasznie... Także tylko się witam i dobrej nocy życzę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #785116 przez andzia90
Hejka ja własnie wróciłam do domku , mąż zabrał mnie na kolacje do restauracji i byli tez moi rodzice :) strasznie się najadłam i teraz leże :P

11 lata 2 miesiąc temu #785132 przez kasiek21
tweety
faktycznie bodziakow duzo... ale to wszystko jest w 1 rozmiarze?? jakim??
ja tez musze ogarnac temat z ciuchami. posortowac rozmiarami uprac i uprasowac.
czekam na ciuszki od taty ale nie wiem kiedy je dostane.
za to jutro ja wybieram sie na zakupy dla siebie :-D musze kupic sobie jakies gacie, skarpety i koszulki bo kazda juz mi sie podciaga i brzucho na wierzchu... i dla mego mezczyzny skarpety jakies trzeba kupic. no i ja musze kupic sobie wiekszy stanik. bo ten juz maly sie robi :-D

a teraz leze ogladam w11 czekam na serial lekarze i pije zielona herbatke z cytryna i pigwa. jej jak ja uwielbiam zielona herbate. mmm

11 lata 1 miesiąc temu #785193 przez tweety1992
Kasieńko od 56-68 różne mam rozmiarówki ..niektore ciuchy bwet 74 80 mam

Ja sie martwie bo zaczyna mnie lapac dosc powaznie choroba ... a jutro mam do szkoly a w srode do babci w waznej sprawie ... takze jak sie rozloze to jest poskladane ;/

Robie herbatke i zaraz goraca wode i sobie nogi wymoczę moze to cos da.
Nie mam czosnku miodu itp rzeczy

11 lata 1 miesiąc temu #785201 przez Sarenka
Tweety - jestem pod wrażeniem. Ja mam jakieś body, dwa pajacyki, zimowy kombinezon i czapeczkę na powrót ze szpitala, półśpiochy i myślę, że z ciuszków jak na razie wystarczy. Wiadomo, że z małych rozmiarów Maleństwo szybko wyrośnie, a resztę się jeszcze dokupi, albo zawsze ktoś przyniesie w prezencie lub po swoich dzieciach.
Kurcze nie chcę jeszcze robić zakupów, bo to tyle czasu zostało. Ale momentami jak się tu wczytuję w to co piszecie, co macie i za jakimi rzeczami się już rozglądacie to wpadam w panikę, że może już powinnam być gotowa?
Skupiam się na razie na tym by z Małą wszystko było ok. Momentami się denerwuje. Załatwiłam sobie USG jamy brzusznej. muszę sprawdzić co to za ciągły ból pod żebrem. Martwi mnie już to...
Jeśli chodzi o jedzonko ostatnio nie mam w ogóle apetytu. Już dawno nie czułam głodu. jem bardziej oczami, na zasadzie "kurcze jak ja to lubię - zjem". A potem jem i czuję się taka pełna, najedzona, rozdęta, jakbym miała pęknąć. Ciągle mi się odbija, Dlatego zaczęłam się mocno ograniczać. Jem dużo mniejsze posiłki. Odpuściłam objadanie się słodyczami. coś delikatnie do kawki i koniec. I owoce. Teraz na tapecie głównie pomarańcze. Wyjątkowo mi smakują... Moje ograniczanie się nie trwa zbyt długo, ale mam nadzieję, że dam radę. Bo i z kolejnymi kilogramami coraz trudniej...
Dłuży mi się do wizyty. Zawsze miałam co 4 tyg, tym razem mam po 5. Chcę się upewnić, że wszystko w porządku.
Aska - mam taką propozycję. Dorzuć do tabelki jeszcze jedną kolumnę "data porodu" czy "data narodzin". Mam nadzieję, że to forum będzie trwać dłużej niż do lutego, więc potem będziemy podawać daty, kiedy urodziłyśmy Nasze Maluszki. Porównamy planowane terminy z datami realnymi. Strasznie jestem ciekawa jak to będzie wyglądać... Co Wy na to?

11 lata 1 miesiąc temu #785216 przez tweety1992
Ja część dostałam po siostrze męża część po synku przyjeciółki część kupiłam a jeszcze moja siostra kupi babcia moja zapewne i przyjaciółka przyśle więc ciuszków będzie duuuużo.
Teraz łóżeczko rzczy dla mnie i higieniczne produkty oraz butelki :)

No u mnie wrodzinie różnie było z porodami także może wszystko się zdarzyć. Ale wyprawkę zakończę w styczniu i w styczniu się spakuję. Wolę mieć wszytsko wcześniej niz potem na gwalt maz latac ma.
Moglby nie dac rade a jak bede juz zaciezarowana caliem to ciezko bedzie mi latac po sklepach wiec wczesniej wg mnie to lepiej.
Kazda z Nas ma inne zdanie to wiadoma sprawa :P

11 lata 1 miesiąc temu #785219 przez kasiek21
co do rzeczy które mamy to u mnie jest tak. oprócz kupy ciuszków w różnych rozmiarach mam juz lozeczko, przewijak, wózek, wanienke, laktator, butelke a właściwie to 2. jedna z AVENT druga TOMME TIPPE , nozyczki do paznokci, kropelki na kolki, 2 paczki pampersów, smoczek, myjke, szczoteczke ta do włosów, posciel razem z wkładem do lozeczka, reczniczek z kapturkiem, kocyk, pokrowce na przewijak, kombinezon, ciepła czape z szaliczkiem, dla mnie wkladki laktacyjne i pizame do karmienia. 12 pieluch tetrowych :-D w grudniu siostra kupuje materac do lozeczka :-) a wiec zostają nam jeszcze kosmetyki, przescieradlo, dla mnie rzeczy do szpitala... i juz sama nie wiem co... :-D

11 lata 1 miesiąc temu #785328 przez zubi
cześć dziewczyny miałam dziś próbę obciążenia glukozy i wynik wyszedł mi na czczo 75 a po godzinie 151, a powinno chyba być 140. Wiem ze pisałyście o tym wcześniej ale postów jest tyle że nie mogę znaleźć, czy któraś z was miała podobny wynik? I co zalecił lekarz - ja mam wizytę jutro i pewnie wszystkiego się dowiem, ale proszę napiszcie jak to u was wyglądało.

Pozdrawiam, aga

11 lata 1 miesiąc temu #785336 przez zosiaxvx
ja juz mam dla siebie : wkładki laktacyjne, podpaski poporodowe x2, majtki poporodowe , koszule do szpitala x2, podkłady poporodowe, liglina x2, stanik do karmienia,kapcie do szpitala,stanik do karmienia,
dla Małej :obcinaczki i nożyczki , szczoteczkę i grzebyk do włosków, , pampersy x2paczki , czapeczki (chyba 4), kombinezon x2, spiworek (fajna rzecz :) ), body z długim i krótkim rękawem po kilka sztuk , skarpetki x2, spodenki też kilka sztuk ,spioszki itp...

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #785339 przez zosiaxvx
zubi napisał:

cześć dziewczyny miałam dziś próbę obciążenia glukozy i wynik wyszedł mi na czczo 75 a po godzinie 151, a powinno chyba być 140. Wiem ze pisałyście o tym wcześniej ale postów jest tyle że nie mogę znaleźć, czy któraś z was miała podobny wynik? I co zalecił lekarz - ja mam wizytę jutro i pewnie wszystkiego się dowiem, ale proszę napiszcie jak to u was wyglądało.

Pozdrawiam, aga

Zubi mi się też wydaje że powinno byc 140 :dry: ja nie wiem.... nie robiłam i to mnie dołuje !

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #785373 przez Edi28
Dzień Dobry Kobietki :)
Wow Kasiu, Ty masz już praktycznie całą wyprawkę skompletowaną, ja jestem jeszcze w ciemnym lesie :)
Zubi, nie chcę Cię martwić, ale norma powinna wynosić poniżej 140 po dwóch godzinach, a czemu miałaś mierzony poziom po godzinie? Wydaje mi się, że będziesz musiała przejść na dietę, może dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej i będziesz musiała sobie mierzyć poziom cukru, dobrze, że wizytę masz już jutro, dowiesz się wszystkiego od lekarza, tylko nie martw się za bardzo :)
A ja już dziś idę podejrzeć Hanię :)
Miłego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #785382 przez zubi
Edi28 napisał:

Dzień Dobry Kobietki :)
Wow Kasiu, Ty masz już praktycznie całą wyprawkę skompletowaną, ja jestem jeszcze w ciemnym lesie :)
Zubi, nie chcę Cię martwić, ale norma powinna wynosić poniżej 140 po dwóch godzinach, a czemu miałaś mierzony poziom po godzinie? Wydaje mi się, że będziesz musiała przejść na dietę, może dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej i będziesz musiała sobie mierzyć poziom cukru, dobrze, że wizytę masz już jutro, dowiesz się wszystkiego od lekarza, tylko nie martw się za bardzo :)
A ja już dziś idę podejrzeć Hanię :)
Miłego dnia :)

No lipa z tą glukozą jestem taka wściekła o niczym innym nie mogę myśleć ! Nie rozumiem tego wyniku ponieważ nie jem prawie wcale słodyczy, dietę w ciąży mam zróżnicowaną ( bogatą w węglowodany z owoców i warzyw)i nie wiem jak mogłabym ją jeszcze uszczuplić. W moczu nie mam śladów glukozy, mam nadzieję że ten wynik jest nieodpowiedni ponieważ był sprawdzany po godzinie, a nie po dwóch- nadzieja matką głupich jak to mówią. A w ciąży na razie przytyłam 4,5 więc na prawdę wynikiem jestem zaskoczona.

11 lata 1 miesiąc temu #785408 przez Edi28
Zubi, widziałam wcześniej, że któraś z mam podawała linka do tej strony www.slodkiemamy.edu.pl/ wydaje się ciekawa :) warto zajrzeć i poczytać :) Głowa do góry, na pewno będzie dobrze :)

11 lata 1 miesiąc temu #785470 przez Aneteczka
Zubi ja mialam mierzony po 2h, tata choruje na cukrzyce i tez jak mierzy ti na czczo a potem 2h po posilku.

Z tymi czasami to dziewczyny roznie maja, jedne po godzinie inne po 2. Ja mialam 75g glukozy 2h, moze przy 50g jest po godzinie...

Czytalam na necie, ze niby najpierw robi sie obciazenie 50 a w razie zlego wyniku 75. Ja od razu mialam to drugie.

Wydaje mi sie, ze jak na czczo cukier byl ok, to kaze CI jeszcze raz lekarz robic to badanie dla upewnienia. Zle by bylo jakbys oba pomiary miala za wysoko.

11 lata 1 miesiąc temu #785474 przez Aneteczka
Co do wyprawki dla Maksia, ja jeszcze nic nie mam. Eybieram sie w polowie grudnia z siostra :) szwagierki tez obiecaly mi ubranka, ale prosilam zeby daly mi je dopiero w styczniu, bo narazie nie mam komody na te rzeczy :)

Mimo ze dostane ciuszki te chce sobie kupic kilka nowiutkich, to moja pierwsza dzidzia i chce miec kilka nowiutkich cudeniek :) Na zakupy biore siostre bo ona ma doswiadczenie co i ile trzeba czego kupic, zeby pozniej nie lezaly rzeczy nieuzywane.

Kolezanka odradzila mi kupowanie body na te pierwsze chwile, bo jej corcia ma juz roczek i tez to bylo jej pierwsze dzieciatko, to wspominala, ze bala sie jej to zakladac, w tym sensie ze przez glowe itp, a to taka kruszynka :D

Mam kilka linkow z allegro, ktore czekaja jak klikne kup teraz :D, ale jeszcze wytrzymam

Jestem zakochana w tym komplecie :)

allegro.pl/16-el-posciel-dziecieca-120x9...isy-i3637223931.html

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka