BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #785801 przez Aneteczka
Juz po wizycie :) Maly wrocil na wlasciwy tor i nie jest juz za maly :) na dzien dzisiejszy 1207 gram i poraz pierwszy na usg wygladal jak sliczny dzidzius, takie pucate ma policzki, slodziak :P 4 tygodnie temu wygladal jeszcze jak ufol

Chyba bede mamusia styczniowa, pytalam lekarza czy mam miec jakies zaswiadczenie od okulisty, bo mam wade wzroku i rok temu jak nie bylam w ciazy to okulistka mowila mi, zebym uwazala przy duzym wysilku, na siatkowke, ktora moze mi sie odkleic. Dzis gin kazal mi podejsc do tej pani zeby wydala mi zaswiadczenie, ze wzgleda na te siatkowke powinnam miec cc i jak to doniose to umowimy sie na cesarke koncem stycznia :)

Mocz zly i tak jak myslalam znow mam antybiotyk, po 10 dniach mam powtorzyc badanie, jak bedzie zle to mam sie zglosic do niego, a tak wizyta 3 grudnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #785807 przez Aneteczka
Sarenka napisał:

Fajne te Wasze łóżeczka. My myślimy o jakimś tradycyjnym, szczebelkowym. Jakbyśmy mieli taki pokoik bardziej dziecięcy, to pewnie zdecydowałabym się na jakieś takie z motywem. Są super. Muszę się porozglądać za pościelami. Macie jakieś fajne linki? Któraś z Was pokazywała super pościel, ale jej rozmiar to 120x90, a łóżeczka są raczej 120x60? Czy dobrze się orientuję?

Jak patrzylam u tego sprzedajacego na komplet posciel + lozeczko to tez tak bylo lozeczko 120x60 a posciel na 90, wiec pewnie to tak pasuje :)

tu jest link do lozeczka z calym oporzadzeniem :)
allegro.pl/18-el-lozeczko-z-aplikacja-ma...-el-i3672781061.html

11 lata 1 miesiąc temu #785841 przez tweety1992
Aneteczka śliczna opcja dla maluszka :) Te z misiami w kolorze beżowo brązowym mi się podoba

11 lata 1 miesiąc temu #785872 przez zosiaxvx
Aneteczka napisał:

Juz po wizycie :) Maly wrocil na wlasciwy tor i nie jest juz za maly :) na dzien dzisiejszy 1207 gram i poraz pierwszy na usg wygladal jak sliczny dzidzius, takie pucate ma policzki, slodziak :P 4 tygodnie temu wygladal jeszcze jak ufol

Chyba bede mamusia styczniowa, pytalam lekarza czy mam miec jakies zaswiadczenie od okulisty, bo mam wade wzroku i rok temu jak nie bylam w ciazy to okulistka mowila mi, zebym uwazala przy duzym wysilku, na siatkowke, ktora moze mi sie odkleic. Dzis gin kazal mi podejsc do tej pani zeby wydala mi zaswiadczenie, ze wzgleda na te siatkowke powinnam miec cc i jak to doniose to umowimy sie na cesarke koncem stycznia :)

Mocz zly i tak jak myslalam znow mam antybiotyk, po 10 dniach mam powtorzyc badanie, jak bedzie zle to mam sie zglosic do niego, a tak wizyta 3 grudnia :)

jaka masz wade jesli moge spytac??

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #785889 przez andzia90
Ja właśnie wróciłam od weterynarza z moim psem i biedny leży bo go głupi jaś trzyma hehe jutro mam do odbioru jego wyniki krwi bo może coś mieć z wątrobą ;/ byłam tez na chwilkę w galerii i chciałam Maciusiowi kupić super dresik ale gdyby nie ta cena to bym kupiła. A o to on słodki prawda ???

www.hm.com/pl/product/16058?article=16058-A

11 lata 1 miesiąc temu #785892 przez wola82
czesc dziewczyny.

Majowka fajnie ze sie znowu odezwalas, mysle ze wyjazd do Polski udal sie w pelni :)

I ja musze przegladnac te wszystkie ubranka, ktore mam. Lozeczka tez sliczne, my mamy wieksze niz standardowe bo ma 90/140 i nie moge znalezc przewijaka na niego, chyba ze kupimy taki osobny z polkami pod spodem.

Aneteczka no widzisz jak szybciutko urosl.
ja tez mam wizyte 3 grudnia, przedostatnia u lekarza prowadzacego.

Tweety z migdalami to lepiej do lekarza idz, ja mialam 2 razy juz w ciazy, ale lepiej nielecz na wlasna reke, ewentualnie zeby zlagodzic bol, to tak jak dziewczyny polecaja plucz gardlo woda z sola i duzo pij najlepiej ciepla herbate z miodem i sokiem malinowym, mi pomoglo.
Zycze zdrowka.

Ja tez nie nadazam z czytaniem dostalyscie jakiegos powera z tym pisaniem, a ja przez tenkurs, nie potrafie sie jakos zebrac zeby cos naskrobac. :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #785896 przez wola82
andzia90 napisał:

Ja właśnie wróciłam od weterynarza z moim psem i biedny leży bo go głupi jaś trzyma hehe jutro mam do odbioru jego wyniki krwi bo może coś mieć z wątrobą ;/ byłam tez na chwilkę w galerii i chciałam Maciusiowi kupić super dresik ale gdyby nie ta cena to bym kupiła. A o to on słodki prawda ???

www.hm.com/pl/product/16058?article=16058-A

Bidulek..
Slodki dresik, ale cena faktycznie powala.

A ja znalazlam cos takiego i chyba zamowie, bo sliczne jest
www.nkd.com/schnaeppchen-kindermode-baby..._RObiin1DKdH_A24WfLM

11 lata 1 miesiąc temu #785898 przez Aneteczka
zosiaxvx napisał:

jaka masz wade jesli moge spytac??

-5,5D i astygmatyzm, musze sprawdzic kiedy przyjmuje ta okulistka, ktora mi o tej siatkowce mowila i sie wybrac. Chyba nie powinno byc problemu z zaswiadczeniem

Co do dresiku cudny :) ja bede szukala kombbinezonu zimowego z uszkami, bedzie taki maly misio :)

11 lata 1 miesiąc temu #785908 przez kasiek21
jesli chodzi o ta wadę wyroku no to ostatnio siostra podeslala mi fajna stronke...

canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/16/1083

ja też mam wadę wyroku. astygmatyzm i to dosc spore + na jedno oko ponad 6. z tym ze nic nie wiem na temat swojej siatkowki czy czego to tam :-D bede rozmawiac o tym z moim lekarzem w poniedzialek na wizycie.

a do tego dzis rano robiac siku zauwazylam w moczu kamienie (cos takiego jak osad z wody na czajniku) alez sie przestraszylam...

11 lata 1 miesiąc temu #785909 przez andzia90
widziałam jeszcze taki kombinezon i tez nad nim myślałam
www.hm.com/pl/product/10670?article=10670-A

11 lata 1 miesiąc temu #785922 przez Aneteczka
Andzia ten jest cudowny :) Uwielbiam takie cudenka :)

11 lata 1 miesiąc temu #785925 przez andzia90
oj cudny to on jest a jaki miękki w dotyku :)

11 lata 1 miesiąc temu #785936 przez Edi28
Witajcie,
ja już po wizycie, z Malutką wszystko w porządku, przekroczyliśmy kilogram :) Hania waży 1115 :) ale oczywiście całą wizytę miziała się po buzi i nie mogliśmy zobaczyć, a tym bardziej zrobić zdjęcia w 4D, znowu na zdjęciu mamy jej łapki :) co za niepokorne dziecię :silly:
Wszystkie kompleciki są przesłodkie, chyba wszystkie ubranka dla Dzidzolków takie są :)
a dołączam się do grona przebywających na L4, wszystko dobrze, ale lekarz uznał, że starczy tego dobrego i warto odpocząć :)
Majówka fajnie, że się odezwałaś :)
Miłego wieczorku :)

11 lata 1 miesiąc temu #785938 przez tweety1992
Piękny Andzia :) Tez taki chciałam ale nie miałam za bardzo czasu chodzić po sklepach

11 lata 1 miesiąc temu #785943 przez andzia90
teraz trochę żałuje ze nie kupiłam, tylko ta cena i nie wiem czy rozmiar 62 czy 58 ale prędzej bym brała 62

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka