BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #785563 przez zubi
aska27 napisał:

zubi napisał:

cześć dziewczyny miałam dziś próbę obciążenia glukozy i wynik wyszedł mi na czczo 75 a po godzinie 151, a powinno chyba być 140. Wiem ze pisałyście o tym wcześniej ale postów jest tyle że nie mogę znaleźć, czy któraś z was miała podobny wynik? I co zalecił lekarz - ja mam wizytę jutro i pewnie wszystkiego się dowiem, ale proszę napiszcie jak to u was wyglądało.

Pozdrawiam, aga

Zubi no to niestety cukrzyca, lekarz sam ci pwoie. Ja miałam 146 po 2h. Kiedy masz wisyte u lekarza?

Andzia aneteczka sliczne łózeczka! :)

Sarenka na spokojnie, dasz rade,a w razie czego mąz sie postara i zrobi wyprawkę,teraz jak ma się kase to tylko iść do sklepu i gotowe.

Tweety bardzo duzo rzeczy, no i problem z głowy jak to się mówi :blink:

Aneteczka co do rozstepow to cię rozumiem,no cóż,czasem to nieuniknione niestety.

jutro mam wizytę, przede mną pewnie ten drugi test z 75 glukozy i pomiar po godzinie i po dwóch. Pierwsze nerwy i złość za mną jestem dobrej myśli, wynik nie jest najgorszy bo poniżej 180 gdyby był większy to od razu by to oznaczało cukrzycę, na czczo wynik też ok. a w moczu brak glukozy.

aska a co tobie lekarz powiedział?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #785585 przez Edi28
Aneteczka ja jeszcze rozstępów nie mam, ale pewnie wszystko przede mną, choć po cichu mam nadzieję, że uda mi się ich uniknąć, na razie smaruje się kremami, zobaczymy co będzie dalej...
Kasiu super, że zakupy się udały :)
Zosiu ja też będę mieć łóżeczko turystyczne, mam już jedno na oko, ale jeszcze się będę rozglądać, mamy jeszcze czas :) planuję kupić takie z przewijakiem :)
Ale dziś mam problemy ze skoncentrowaniem się na pracy :)

11 lata 1 miesiąc temu #785592 przez zosiaxvx
ale sie dzis nachodziłam ! tak mnie nogi bolą :dry:

co do bodów też jestem za :) nie bede nawet kaftaników do szpitala kupowac bo tak jak Kasiek pisala brzuch sie czesto odkrywa :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #785608 przez Sarenka
Fajne te Wasze łóżeczka. My myślimy o jakimś tradycyjnym, szczebelkowym. Jakbyśmy mieli taki pokoik bardziej dziecięcy, to pewnie zdecydowałabym się na jakieś takie z motywem. Są super. Muszę się porozglądać za pościelami. Macie jakieś fajne linki? Któraś z Was pokazywała super pościel, ale jej rozmiar to 120x90, a łóżeczka są raczej 120x60? Czy dobrze się orientuję?
Kasiek, fajnie że zakupy udane, oby służyły jak najdłużej.
Jeśli chodzi o rozstępy, to na brzuchu nic, ale wydaje mi się, że na pośladkach się pojawiły.
Też smaruję się kremami...
Aska i w ogóle dziewczyny, co Wy na pomysł dodatkowe kolumny w Naszej tabelce??

Jutro mam umówione USG jamy brzusznej. Wariuję...

11 lata 1 miesiąc temu #785612 przez Lunia
Zubi ja na czczo też mam wynik bardzo dobry a mimo to niestety cukrzyca ;/ Obciążenie glukozą po 1 godzinie jest do 180 a po dwóch do 140. Nie wiem jak w przypadku 50 g. Ale spokojnie, nie taki diabeł straszny. A tak jak wcześniej pisałaś, że nie jesz dużo słodkiego to niestety nie zależy od diety ;/

Rozstępów na szczęście "jeszcze" nie mam. Ale widzę, że brzuch mi się szybko wysusza i muszę dużo smarować. Ale myślę, że to od kremów nie zależy, tylko od skłonności skóry. Ja się cieszę tylko, że nie puchnę. Czasem widzę kobiety w ciąży z taką dużą buźką, napuchniętą i się modlę żeby mnie to nie spotkało.

Ja muszę sobie jakieś leginsy ciążowe kupić. Bo w jeansach jakoś siebie nie widzę, nie wygodnie troszkę.
Ubranek macie duuużo! Ja mam na razie tylko 4 pajacyki. Czekam na ubranka po bratanicy męża. Mam zamiar kupić jeszcze tylko cosik na wyjście ze szpitala. A tak to liczę na prezenty od odwiedzających :P Najwyżej mąż później będzie biegał i kupował jeśli się przeliczę ;)

Kasiek powodzenia z zusem! Dobrze, że masz sytuację jaką masz. Bo faktycznie gdybyś musiała się sama utrzymywać.. to jest niewyobrażalne!

11 lata 1 miesiąc temu #785632 przez zubi
co do łóżeczek nam się bardzo podoba
allegro.pl/arus-solidne-lozeczko-z-szufl...zja-i3670631942.html kolor wenge

Zdecydowaliśmy się na takie ze szczebelkami dookoła a nie płytą przy nogach i główce ponieważ jednym bokiem łóżeczko będzie stało do ściany przysunięte i mała miałaby tylko jedną ściankę widoku ( może na początku to nie ma znaczenia ale potem myślę że tak).

Lunia ostatnio w H&M na dziale ciężarnych widziałam fajne leginsy ciążowe bardzo wygodne - mierzyłam ale nie było mojego rozmiaru koszt chyba 79,99 możesz sobie zobaczyć.

Co do rozstępów ja też nie zaobserwowałam codziennie masuje brzuch i uda oliwką Bambino- mam nadzieję że zadziała.

Dziękuje wszystkim za info o cukrzycy, buziaki :)

11 lata 1 miesiąc temu #785635 przez tweety1992
Sarenka a jakie inne kolumny proponujesz ?

11 lata 1 miesiąc temu #785641 przez kasiek21
usz... wlasnie sortuje ciuszki jakim juz mam. i jestem w szoku :-D mam ich tak dużo że nie wiem czy zmieszczą mi sie do komody :-D a mówię tylko o ciuszkach 56-62 ewentualnie takie mniejsze 68... jak dosortuje do konca to napisze wam lacznie ile czego mam :-D szok.

11 lata 1 miesiąc temu #785653 przez Sarenka
Pisałam wcześniej coś takiego:
mam taką propozycję. Dorzuć do tabelki jeszcze jedną kolumnę "data porodu" czy "data narodzin". Mam nadzieję, że to forum będzie trwać dłużej niż do lutego, więc potem będziemy podawać daty, kiedy urodziłyśmy Nasze Maluszki. Porównamy planowane terminy z datami realnymi. Strasznie jestem ciekawa jak to będzie wyglądać... Co Wy na to?[/quote]

11 lata 1 miesiąc temu #785664 przez tweety1992
No ciekawa propozycja Sarenka :) Zobaczymy co Aska powie :)

11 lata 1 miesiąc temu #785670 przez Majowka
Czesc dziewczyny,
Dawno mnie tu nie bylo. Zniknelam na jakis czas. Wyjazd do Pl, pozniej ciezko nadrobic... :(

U nas wszystko dobrze. Rosniemy! :laugh:
Kupilam juz kilka ciuszkow, posegregowalam lucaskowe, ale jeszcze duzo czasu zostalo!

Duzo nowych mamus! Super! Wszystkim zycze zdrowka I spokojnej ciazy!

11 lata 1 miesiąc temu #785671 przez kasiek21
ja jestem jak najbardziej za. ciekawe ile nas urodzi w terminie a ile przed albo przenosi. :-D skończyłam układać ciuszki. tylko te w przedziale na 0-3 m :-) i jest tego jak
pajace 18 szt
body dlugi rekaw 20 szt
body krotkie 23 szt
bluzki 14 szt
kaftaniki 3 szt
spiochy 3 szt
bluzy grube 4 szt
sweterki 2 szt
spodenki 19 szt
ogrodniczki 3 szt :-D
usz!!

11 lata 1 miesiąc temu #785676 przez tweety1992
Dziewczyny co mogę na gardło wziąć bo umieram?

Mam w domu cholinex. Moge wziąć ?

Nie wychodzę bo nie chcę się jeszcze gorzej czuć a mojego nie ma

11 lata 1 miesiąc temu #785684 przez zosiaxvx
cholinexu ponoc nie wolno :) polecam wode z sola :lol:

Sarenka oprócz daty narodzin to jescze proponuje waga wzrost i czy siłami natury czy cesarka :) ale Asia pewnie tez o tym myslala :silly:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #785686 przez tweety1992
Ehh szkoda że nie można bo ja tu do głowy dostaje ;/

Spróbuję tę wodę z solą chociaż zwykle to jeszcze gorzej jest ze mną. Rumianek też może będę płukać. A jak nie to jutro będę u babci to ją poproszę aby coś mi kupiła bo umrę.

Migdał po prawej stronie to wielki mam a po lewej jeszcz jest ok.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka