BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #799511 przez zubi
aska27 napisał:

Zubi takich bolesnych skurczy nie mam. A u Ciebie czesto się zdarzają ?

Nie to był pierwszy raz, ale szok cały brzuch mi stwardniał i zabolał, aż mnie do parteru sprowadziło. Ale z małą wszystko dobrze wierci się cały czas.

kasia dobrze że już w domu i uważaj na siebie

myszka ty to masz powera!! Dwa ciasta- ja nie piekę bo u mnie nie ma kto jeść :) no chyba że spodziewam się gości :)

aska mały super słodki był, a teraz to już mały mężczyzna :)

Ja czekam na męża bo wraca o 17:00 z pracy, może po niego wyjdę wtedy zaliczę 0,5 h spaceru. Na obiadek dziś u mnie rybka, buziaki mamuśki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #799512 przez aska27
Lunia tak to jest Mikołajek :) Do wózka nie miałam podusi,potem położyłam na długość tą z kompletu,tak,ze lezał na niej cały, a ze zima była jak z nim spacerowałam to cieplutki kombinezon i koc gruby+ taki ochraniacz :) Teraz będzie inaczej,ale mysle ,ze poduszka nie jest konieczna.

tutaj masz trochę zdjeć: ja z Mikusiem pierwszy dzień w domku, z łóżeczka, wózka, nasz leżaczek,który długo nam służył :) i mata... teraz czekają na Sarę :)

Myszka no to będzie niespodzianka :) Imion nie wpisuję, poczekamy.Co do ciasta to ja musze jedno umieć i mi się zwyczajnie nie chce!!!

zubi pewnie takie skurcze przepowiadające będa się powtarzac, obyś juz nie miała takich bolesnych.

11 lata 1 miesiąc temu #799549 przez Aneteczka
ska przeslodki brzdac z tego Twojego synusia :) i jaki byl duuuzy :)

11 lata 1 miesiąc temu #799557 przez Sarenka
Kasiek, dobrze, że wszystko ok - jeszcze macie czas na szpital i rozpakowywanie się.
Może właśnie dlatego ja nie mówię słów typu "chciałabym już być z Maleństwem", "nie mogę się doczekać" itd. Czekam cierpliwie - wszystko ma swój czas. Piękne są chwile, gdy Maluch jest na świecie, ale i piękny czas jest w trakcie ciąży. Taki czas oczekiwania. Wszystko trzeba wytrwać... Z każdego etapu się bardzo cieszę. I bardzo bym nie chciała, żeby Natalce się spieszyło - niech zdrowo sobie rośnie do lutego.
Jeśli chodzi o pościel, to myślę, że na pewno się przyda... Wiadomo, że będzie korzystać się zarówno z kołderki jak i kocyka, czy rożka. Kurcze, nastraszyli Was na tej szkole rodzenia tymi kołderkami. Nie dajmy się jednak zwariować. Można zaobserwować, czy dziecko bardzo się wierci, czy się rozkopuje, przecież nie trzeba przykrywać po szyję czy nosek.
Jejku - ja za godzinę mam wizytę. Niedługo będę się zbierać. Maż w pracy, myślami z Nami... Strasznie jestem ciekawa co tam i jak tam...
Trzymajcie kciuki...

11 lata 1 miesiąc temu #799563 przez aska27
Aneteczka napisał:

ska przeslodki brzdac z tego Twojego synusia :) i jaki byl duuuzy :)

Aneteczka Mikuś duzy się urodził, 4 kg i 60cm hehe a teraz chydzielec z niego, wazy zaledwie 13kg

Sarenka trzymam kciuki!!!!!
Pięknie npisałas... własnie tez tak czuję,juz bym chciała Sare wycałowac,a z drugiej strony ząl,że ciąża minie :blink: My kobiety, tak cięzko nam dogodzić :P

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #799571 przez kasiek21
Asienko
mikolaj to byl chyba czysta Ty jak sie urodzil coo ?? bardzo do Ciebie podobny :)no i sliczny.. a po Tobie to nawet nie widac bylo ze kilka dni temu urodzilas :D slicznie wygladalas, NAPRAWDE!!

my kolderke urzywac bedziemy... siostra od poczatku uzywala... rozka nie mam zamiaru uzywac... nie wiem jakos ich nie lubie, ale to kwestia gustu tak jak z bodami :)

ja to sie zastanawiam kiedy taki pierwszy spacer z malenstwem zrobic... i mysle ze tak po 2 tygodniach bedzie ok... wczeniej "wystawie na balkon" :D:D a jak ubierac.. hmmm mysle ze napewno body na dlugi rekac jakis cieplejszy pajac skarpety, kombinezon, kocyk no i wiadomo ochraniacz na lozeczko... mysle ze powinno byc ok... jesli jeste w bledzie poprawcie mnie :)

a co myslicie o uzywaniu rajstop dla takiego malenstwa ?

11 lata 1 miesiąc temu #799615 przez Sarenka
Uwielbiam dzieciece rajstopki. Mam nawet juz jedne na poczatek. Przetestowalam u Chrzesnicy,ze latwo sie naklada, Dziecko w body ma cieplo w pupke i nozki, ladnie podtrzymuje pieluszke i nie sciska brzuszka. Na pewno bede stosowac u mojej Malej.
Siedze w poczekalni... Niedlugo My... Jak na razie wiem tyle ze od poczatku przytylam prawie 8 kg... Masakra :(

11 lata 1 miesiąc temu #799618 przez andzia90
Sarenka- trzymam kciuki jak na wizycie, koniecznie napisz jak z malutka :)

Aska- Cudny ten twój Mikuś jak był malutki :)

Kasiek- ja mam jedne rajstopki jak na razie ale mam zamiar używać ich nawet jak mały się urodzi :) ale może być rożnie :P

Ja dzisiaj byłam w Rossmannie i jest promocja na pampersy te najmniejsze za 26 zł z karta Rossne, ale co się okazało jak przyszłam do domu ze były one za 39 zł i nie wiem o co tu chodzi? tam pisze taka cena a kupiłam za inna heh no nic nie będę robić awantury o paczkę pieluch ale i tak się opłaca moim zdaniem za 78 szt

11 lata 1 miesiąc temu #799657 przez Edi28
Asiu, słodziachny ten Twój Mikuś :)
Sarenka trzymam kciuki, daj znać po wizycie :)
Kasiu, czytałam, że dobrze takie maleństwo urodzone zimą najpierw werandować, a dopiero potem zabierać na minispacerki i z każdym dniem zwiększać czas spędzony na dworze :)
Co do rajstopek jeszcze nie wiem, myślę, że jak już nabiorę wprawy to tak, ale chwilowo lękam się właśnie tego ubierania :)
Andzia, dzięki za przypomnienie o tej promocji z karta, dostałąm info na maila, miałam iść i kupić i zapomniałam :)

11 lata 1 miesiąc temu #799726 przez makapaka
Drogie mamusie zapraszam Was do sklepu makapaka.com.pl - ubranka w normalnych cenach :)

11 lata 1 miesiąc temu #799750 przez aska27
Kasiu masz racje, wszystko jest kwestią gustu.
Co do rajstopek to lubię :) i pewnie tez będę małej ubierać.

A jesli chodzi o wspólne wyprawy to zgadzam się z Edi :)

Z Mikołajem miałam o tyle fajnie,ze cieplutko było i juz po tygodniu jak doszłam do siebie wychodziliśmy na dwór,ale to lato to inne zasady. Tutaj trzeba będzie na spokojnie :blink:

Sarenka i jak??? Nadal ściskam kciuki! :kiss: :)

11 lata 1 miesiąc temu #799756 przez kasiek21
ehhh.. wlasnie pozarlam opakowanie "kamyczkow" i m&m`sy czekoladowe... do tego 3 mandaryni... i ide sie polozyc :D

nie wiem dlaczego wiecznie sie mecze i siedze w duzy pokoju na niewygodniej kanapie w pozycji siedzacej przy laptopie... zamiast wziac go sobie do lozeczka i ulozyc sie wygodnie... no ale coz... ewentualnie mam jeszcze telefon... ale po coo.. lepije siedziec niewygodnie :D:D

11 lata 1 miesiąc temu #799760 przez aska27
kasiek21 napisał:

ehhh.. wlasnie pozarlam opakowanie "kamyczkow" i m&m`sy czekoladowe... do tego 3 mandaryni... i ide sie polozyc :D

nie wiem dlaczego wiecznie sie mecze i siedze w duzy pokoju na niewygodniej kanapie w pozycji siedzacej przy laptopie... zamiast wziac go sobie do lozeczka i ulozyc sie wygodnie... no ale coz... ewentualnie mam jeszcze telefon... ale po coo.. lepije siedziec niewygodnie :D:D

:laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #799778 przez Sarenka
Aska - wszystko pieknie:) Nasze szczescie ma juz 1474g :) pani powiedziala,ze rosnie idealnie. Roznica w pomiarze miedzy terminem z miesiaczki a wielkoscia z wyliczen jest 4 dni,ale to podobno granica bledu i jest tak jak ma byc.
Wyniki morfologii sie podniosly i przy nastepnej wizycie nie musze robic morfologii tylko mocz, tsh i crp.
Jeszcze Natalka sie nie obrocila,ale ma 5 tyg na fikolka. Szyjka zamknieta 3,5cm, wody w normie :) jest dobrze. Tak sie ciesze...

11 lata 1 miesiąc temu #799782 przez aska27
Super!!!! :) Najważniejsze,ze wszystko jest ok :) Natalka jeszcze się odwróci odpowiednio.

Zapomniałam napisać Kasiu ze z Igorka to juz spory chłopiec :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka