BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #798139 przez kasiek21
a My wlasnie idziemy robie budyn czekoladowy :)
ktos ochote ma ?? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #798141 przez andzia90
Hejka dziewczyny , ja dzisiaj byłam na zakupach z mama. Zimno jak nie wiem co pasuje mi czapkę kupic. Jedynie z czego się cieszę to że mama kupiła dla maćka komplet pościeli :) poduszkę, koldre, poszewke na podusie, koldre,, ochraniacz na lozeczko, przescieradlo na gumce, ręcznik kapielowy:) jestem zadowolona z zakupu :) kurde chciałabym kupić już lozeczko a babcia mi mówi żeby poczekać bo jest czas. Eh nie lubię jak ktoś mi tak gada a wiecie jak to babcię starej daty...

11 lata 1 miesiąc temu #798143 przez Adziaaa
Hej dziewczyny :)
widzę ,że u Was wszystko w porządku :)ja się wczoraj przestraszyłam miałam się kłaść już spać ,ale jakoś dziwnie się czułam.. aż nagle mnie cała połowa brzucha zaczęła boleć.. zdrętwiała.. nie mogłam się ruszyć tak jakby mnie sparaliżowało.. położyłam się.. tylko jak się nie ruszałam nie bolało.. usnęłam nie wiem co to było ale przeszło..
a dziś mała w brzuszku się przesuwa :)
co do tematu kibelka ja na szczęście w nocy nie muszę chodzić :)

11 lata 1 miesiąc temu #798146 przez Marudka
ja chodze dosłownie co 2h albo i czesciej, teraz jeszcze kazala mi pic 2l wody dziennie to w ogole juz chodze co chwile

11 lata 1 miesiąc temu #798155 przez wola82
Dobry wieczor :)
Ja to dopiero mam lenia, coraz gorzej ze mna, a juz sie cieszylam ze mi energii przybylo.
Kasiek ja sie lapie na budyn, tez ide robic, dla Lukasa i przy okazji sama zjem.
Asia nie martw sie wszystko si jakos ulozy, badz dobrej mysli, trzymamy kciuki za mame.
Lunia tez nie znosze odwiedzin tesciowej, a tym bardziej nie zgadzam sie zeby nam cokolwiek kupowala, bo czy tak czy tak to pozniej wszystko wypomni, albo musimy jej byc wdzieczni do konca zycia i robic co ona chce, a ja nie mam ochoty na takie cos.

Moje malenstwo czuje doslownie w kazdej czesci brzucha i sie zastanawiam jak ona jestt ulozona.

11 lata 1 miesiąc temu #798157 przez Adziaaa
Marudka
ja bardzo dużo pije wody od zawsze.. a nie narzekam na wizyty w toalecie :) woda raczej też mi się nie zatrzymuje w organizmie bo nie jestem spuchnięta :) wyniki miałam bardzo dobre krwi i moczu:)

11 lata 1 miesiąc temu #798162 przez zosiaxvx
Magda28 napisał:

Dziewczyny tez tak macie że w dzień czujecie się super aktywne i pełne energi...a w nocy to was wszystko ciągnie że z boku na bok nie można się obrócić :dry: i oczywiście standardowo co 2h do kibelka?

Madziu ja mam dokładnie tak samo! w nocy czuję sie jakbym miała 100lat , najmniejsza kosteczka mnie normalnie boli :lol: :lol: :cheer:
Asiu ja też pierwszą ciąże super znosilam teraz to masakra B)
zastanawia mnie to ,że jeszcze ok. miesiąc temu wstawałam na siusiu z 3 razy w nocy a teraz to jak jeden raz ide to jest maks! :silly: dla mnie to fajnie :) tylko myslalam ze bede musiala jeszcze wiecej razy wstawac jak bedzie "bardziej zaawansowana ciąża" a tu takie zaskoczenie ... pogmatwałam to troszkę :huh:
Adziaa a ten Twój ból to bylo cos takiego jakby ci ktos szpilki wbijał w brzuch?? B) B) bo ja prawie codziennie mam taki ból i tylko wtedy własnie przestaje kłuc jak sie przez jakis czas nie ruszam :blink:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #798174 przez Adziaaa
kochana zosiaxvx
taką jedną wielką wielkości połowy brzucha.. taki ucisk jakby polowa brzucha cała zdrętwiała pod wpływem czegoś.. nie mogłam wykonać żadnego ruchu.. i w sumie do tej pory jakoś czuję bardziej tą stronę brzucha niż lewa :) dziwne uczucie ale nie boli.. już myślałam, że może mi się łożysko odkleja.. jakieś głupie myśli

11 lata 1 miesiąc temu #798178 przez zosiaxvx
a to u mnie inaczej to wygląda :)
moj synek już zasnął :) alee cisza w domu B)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #798331 przez aska27
Marudka dobrze, ze piesek daje odetchnać :blink:

Andzia babcie to najchętniej czekałyby z zakupami,az się dzidzia urodzi.

Adziaa fajnie,ze wszystko juz dobrze,moze z przemęczenia, moze się przeforsowałas?

Wola dziekuję! :kiss: Co do ruchów to tez tak mam.. kiedyś myslłam,ze moze bliźniaki mam :silly:

Zosiu w dzien chodzę często do WC,a w nocy moze raz,a moze tylko nad ranem, nie jest źle. Co ciaza to inaczej :)

hehe mój Mikuś tez zasnął,a ja razem z nim ;) jak juz się obudziłam to mysląłam czy jest rano,czy to drzemka popołudniowa ... echh :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #798341 przez kasiek21
ehhh zazdroszcze wam tego nie sikania :D ja w nocy musze wstawac co GODZINE ! doslownie...

11 lata 1 miesiąc temu #798343 przez Aneteczka
Nie wiem czy to normalne, ale od niedzieli powrocily mdlosci. Przez caly dzien nic a na wieczor masakra tak mi jest niedobrze. Im pozniejsza godzina tym gorzej...

11 lata 1 miesiąc temu #798358 przez Sarenka
Aneteczka w III trymestrze może tak być. Niczym się nie przejmuj.
Ja już kiedyś pisałam, że w ciąży jeszcze ani razu sikanie mnie nie obudziło. To zawsze pierwsza czynność jaką mam po przebudzeniu się, ale to bywa zarówno o 5 (gdy Męża do pracy wyprawiam)i o 11 w południe, w zależności o której wstaję.

11 lata 1 miesiąc temu #798394 przez myszka76
Dzień dobry :)
Mamuśki kochane, może mi któraś powiedzieć dlaczego mi się dziś nic nie chce, jestem tak padnięta jakbym cały tydzień pracowała w kopalni przy wydobyciu węgla, a to dopiero poranek... Mam nadzieję że to minie, pozdrawiam Was wszystkie, Buziaki :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #798435 przez aska27
Dzień dobry

a kto wczoraj miał badanie i nie napisał jak było?
Czy mi się przyśniło coś? :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka