BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #796869 przez kasiek21
tweety
to powiedz mu że skoro jest z tobą tylko dla dziecka to niech coś dla tego dziecka zrobi albo sie wyprowadzi do mamusi ale wtedy niech zapomi o dziecku... bo dziecko potrzebuje ojca a nie młodszego brata... a podejrzewam że ty litości nie potrzebujesz... jestes na tyle ladna i zapadną dziewczyna że na miejsce jego jestes w stanie znaleźć sobie kogoś lepszego... tak wiem jesteście po ślubie... a tak właściwie to dlaczego ten ślub braliście??? bo dziecko??? a ciążą... no wiesz... to nie tylko twoja "wina" bez niego ciazy by nie bylo bo wiatropylna raczej nie jestes... ja jestem zdania takiego że nie ważne kto spłodzil ważne kto wychował!! pokaz mu że sama też sobie poradzisz...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #796882 przez tweety1992
Zagroziłam mu że albo się ogarnie albo ma się wyprowadzić i dziecka nie zobaczy to mi zaczął grozić ze mi je odbierze i zobaczę co jeszcze mi zrobi. Bralismy z milosci... jemu od momentu przeprowadzki cos odwalilo. My slub mielismy w maju a o dzieku sie w czerwcu dowiedzialam.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797083 przez aska27
hej Mamusie :)

No i zrobiło się zimowo :) Mikołajek zachwycony śniegiem :) jeszcze w piżamce jak tylko zobaczył za oknem śnieg, wołał "ubierz mnie, idziemy "łobaczyć" :laugh:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #797096 przez andzia90
Witam wszystkie mamusie :) u mnie jeszcze śniegu nie ma ale za to słońce jest :) dziś mam USG i podglądnę moje dziecko nie mogę się doczekać jak go zobaczę :) Dam wam znać po wizycie :)

11 lata 1 miesiąc temu #797099 przez zosiaxvx
hej :)

u nas też biało za oknem :)

a teraz musze znów ponarzekac bo inaczej byc nie może :silly:
kłuje was w okolicy pępka?? mnie tak kłuje jakby mi ktos igly wbijał !!

Tweety mam nadzieje ze wkoncu dojdziecia z mężem do porozumienia :kiss:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797101 przez aska27
Andzia no to ściskam kciuki i czekamy na widomosć :)

Tweety myślę,ze lepiej wyjaśnić raz a dobrze. Jesteście dorośli. Nic na siłę. Twój mąż niech Cię nie straszy tylko niech się ogarnie. Ale juz o tym nie raz pisałyśmy, wszystko w Twoich rękach. Dasz radę!

Idę po jakies jabłko,czy coś...

Zosia nie mam takich kłująych dolegliwości ... ale zapomniałam Ci napisać,ze piersi,sutki swędzą mnie często, niefajne to jest.

11 lata 1 miesiąc temu #797134 przez kasiek21
dzien dobry mamusie :-)

u nas śnieżek też był ale juz stopniał prawie cały :-D

ja od rana dosc aktywnie. poprzatałam pokój, ogarnęłam konned dla igora, wstawiłam kolejne pranie i poprasowalam troszke ciuszkow... teraz prasowanie przejęła mama :-D bo mnie to juz kręgosłup boli... jutro poprasuje kolejne ciuszki. jej stwierdzam że wszystkich ciuszkow mam chyba troche za dużo :-D

jej tak strasznie chcialabym juz urodzić... żeby te moje malenstwo bylo juz na świecie...

11 lata 1 miesiąc temu #797170 przez myszka76
Witajcie dziewczynki :)
Która lubi "kapuśniaczek" lub spaghetti to zapraszam :) Właśnie skończyłam przygotowywać obiadek... U nas śnieg leży, no ale jak się mieszka "w górach" to trzeba się przyzwyczaić.

Tweety sorki ale ja bym tak nie wytrzymała, ile można? te "przepychanki" trwają stanowczo za długo i jest to ze szkodą dla Ciebie i maleństwa.

Asia znam ten ból, najchętniej wzięłabym wtedy pumeks do ręki i tarła nim piersi ;)
Pozdrawiam wszystkie mamuśki :)

11 lata 1 miesiąc temu #797216 przez Lunia
Hej, śnieg spadł tylko jak zimno brrr.

Zosia mnie kłuje! Koło pępka po lewej stronie.Sprawdzali mi na usg czy wszystko w porządku i to ponoć macica się rozszerza ;/ Ale ból jest okropny, na szczęście nie jest stale.

Z facetami źle... bez nich jeszcze gorzej.Mi się też ostatnio zdarzają kłótnie, ale widzę, że to chyba powód hormonów, bo jest miło i mnie nagle straszna złość dopada, kompletnie bez przyczyny...

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797229 przez wola82
Czesc
Myszkozjadla bym kapusniaczek :silly: u mnie dzisiaj lasagnie po bolonsku.
U nas tez sypie, bylam dzisiaj u lekarza po zwolnienie i chyba do konca tygodnia posiedze w domku, a co...

Tweetyto juz sa jakies chore wachania emocjonalne u niego- raz tak raz tak w koncu to Ty jestes w ciazy czy on :ohmy: zadne z was nie chce ustapic, ale faktycznie musicie sie dogadac bo jak sie dziecko urodzi to chyba juz sie nie chcesz tak klocic. U nas tez dochodzi do spiec ale to bardziej
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

i tego nie widzi :dry: Ale wiem ze damy rade bo jestesmy rodzina :)

U mnie oprocz ostatnich mdlosci i zawrotow glowy to nic mnie nie swedzie i niee kluje na szczescie, ale mala tak mocno kopie ze az boli, ale to fajne uczucie :blink:

Kasiujeszcze troche i bedziesz miec Igorka po drugiej stronie brzuszka
:)

11 lata 1 miesiąc temu #797247 przez Edi28
Dzień Dobry Mamusie :)
ja po odwiedzinach w pracy, jakoś tak dziwnie mi z myślą, że tak pracują, a ja siedzę w domu, trochę jednak tęsknię za tymi moimi ludkami z pracy :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Przyszło łóżeczko dla Hani i już najchętniej bym je sama rozłożyła i ustawiła w kąciku :) eh no nic zaczekam na W., bo znowu będzie marudził, że nic o siebie nie dbam :)
Mnie piersi nie szczypią, ale tak mi żyły na nich powychodził i gdzieniegdzie naczynka popękały i aż takie zaczerwienione są, nie podoba mi się to ;) plus, że nie bolą :) pępek też nie ciągnie, jedyny dyskomfort mam jak siedzę, Mała mi chyba stópki pod żebra ciska :laugh:
Myszko, Wola ale mi narobiłyście smaka tym spaghetii i lasagnią :) eh.. muszę chyba w tygodniu zrobić :)
Toruń nadal bez śniegu, tzn. rano coś tam było, ale odrobinkę i szybko znikło...
Andzia powodzenia u lekarza, daj znać po :)
Dziś pierwsza szkoła rodzenia :)

11 lata 1 miesiąc temu #797263 przez kasiek21
Wola
aby czas zlecial jak najszybcie :D od 38 tygodia robie wszystko by urodzic :D heheh nie chce czasem przenosic mego malenstwa bo nie wytrzyam tego napiecia i czekania :D

do mnie dzis przybedzie wozek wanienka i walizka do szpitala :D ohh jakze ja juz czuje ze to tak blisko... a jednoczesnie doczekac sie nie moge...

mnie czasem pempek tak ciagnie, szcypi czy jak to tam nazwc.. takie dziwaczne uczucie strasznie... ale mija zazwyczaj po jakims czasie :) cycry wielkie... nabrzmiale i cieknace na szczescie rozstepow nie mam nigdze pozA brzuszkiem... i cholera jasna... tak strasznie swedzi mnie to brzuchooo mimo ze smaruje po kilka razy dziennie...

moj kochany braciszek wreszcie zrobil mi laptopa... i FIFI RIFI :D
a wiec skoncza sie me meki na telefonie :)

11 lata 1 miesiąc temu #797282 przez kasiek21
czy wasze dzieci tez tak czesto maja czkawke ??

moj sy to chyba odziedziczyl to po mnie :D bo ja jak byla mala to tez zawsze chodzilam z czkawka :d i mama na mnie krzyczala "kaska idz sie napij" a ja na to - zaraz...
"kaska napij sie tej wody" - no przeciez zaraz...
"kaska do jasnej anili idz sie napij bo zaraz nie wytrzymam" - mamo ale juz mi przeszlo :D

11 lata 1 miesiąc temu #797286 przez Lunia
Moja mała też ma czkawkę, a jeszcze niedawno zastanawiałam się jak to można czuć, ale nie da się tego przeoczyć.
W ogóle jak za długo śpię to mnie już "wykopuje" z łóżka :P

Ja też mam nadzieję, że najpóźniej urodzę w 40 tyg, tak bym ją chciała mieć w lutym, bo ja jestem z 8.02 a mój mąż z 9.02, moja mama z 6.02 więc cała rodzinka by obchodziła urodzinki w jednym czasie. Ja się śmieję, że zacznę myć okna, bo chyba się nie doczekam tego z męża strony ;) :P

11 lata 1 miesiąc temu #797297 przez kasiek21
lunia
ale poczekaj z tym tak do 38 tygodnia :D ja juz zapowiedzialam mamie ze nawet umyje jej wszystkie drzwi w domu :D byle by tylko to cos pomoglo :D:D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka