BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #797300 przez Lunia
hehe no jasne! Wcześniej bym się bała ;) To cisza na forum będzie straszna jak się wszystkie weźmiemy ostro za sprzątanie :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #797302 przez Marudka
no i nastał ten czas- pierwszy dzien na L4.
Bylam dzis na wizycie, z małą ok. dalej jest dziewczynką nic jej nie wyrosło :) heheh
16 grudnia idziemy znow na dokładne usg narządów 4d, znów bedzie fajna pamiątka w postaci zdjęć.
Wrocław przywitał mnie dziś sniegowo, moja Labradorka bardzo ucieszyła się z białego puchu na dworze :) to jest dopiero wariatka mówie wam.
teraz siedze i pichce obiadek dla mojego chłopa, ale niech za bardzo się nie przyzyczaja, że jak na zwolnieniu to tak bedzie codziennie :)

W mojej szkole rodzenia są tez cwiczenia i masaze dla Kobiet w ciązy dostałam dziś zaświadczenie od lekarza, że mogę chodzic wiec w grudniu mam zamiar chodzic z kolezanka ktora ma termin na marzec.

Jedyne co lekarka mi kazała to pić minimum 2 litry wody dziennie bo mam malo wód płodowych i Marysi moze być coraz bardziej ciasno.

11 lata 1 miesiąc temu #797303 przez kasiek21
hahah o tak :D ciekawe ktora pierwsza sie rozpakuje :D

11 lata 1 miesiąc temu #797304 przez Marudka
ja dzis znalazlam moja ksiązeczkę zdrowia dziecka i w ogole urodziłam się w 40 tygodniu ale byłam maluteńka 2200 i 49cm, matko kruszynka taka nie dziwie sie teraz ze kazdy bał się mnie na ręce wziać :P

11 lata 1 miesiąc temu #797308 przez Lunia
Mnie też strasznie ciekawi, która będzie pierwsza. Obstawia, że to nie będziemy my z samego początku :P

Marudka a tak z ciekawości ile Twoja mała waży?

11 lata 1 miesiąc temu #797309 przez kasiek21
heheh marudka faltycznie kruszynka bylas :)
ja nie wiem w ktorym tygodniu sie urodzilam ale mialam 3500 i 53 dluga :P
moj G za to mial 2900 i 58 dlugi...

11 lata 1 miesiąc temu #797315 przez Marudka
Lunia własnie nie wiem ile mala waży bo jak robiła mi tak szybko usg zeby serduszko sprawdzić,głowkę to zapatrzyłam sie na nia i nie spytalam o wage, ale ide 9 grudnia na wizyte za to do drugiego mojego doktora to on mi daje zawsze wydruk z wizyty i tam jest waga :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797333 przez wola82
Powiem wam z doswiadczenia, ze sprzatanie, mycie okien czy chodzenie po schodach w moim przypadku nie przyspieszylo porodu ale za to
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

A ja nie wiem ile wazylam i miezylam, ale moj maz dokladnie tak jak Ty Kasia :)

11 lata 1 miesiąc temu #797360 przez aska27
oj, żeby tak mozna było sobie zaplanować poród :blink:

Mikołajka nic nie ruszało, mozje wygibasy - tylko zakwasów się dorobiłam... seks nie działał, oksytocyna również, piłki schody, herbatka malinowa .. wszystko to nie podziałało na mojego uparciuszka :) Czasem chcieć to nie znaczy móc.

ale Wam życzę jak najlepiej... sama ciekawa jestem jak tym razem będzie u mnie, z drugim porodem.

11 lata 1 miesiąc temu #797362 przez kasiek21
a wlasnie.... mialam sie was pytac... bo kurcze chcialam uzywac wszystkich kosmetykow dla malego z ziaji ale ziajka nie ma kremu na kazda pogoda (tzn. na mrozy) od pierwszego dnia zycia... tylko od 3 miesiac... (strasznie mnie to wkuzylo|) no i tak sie zastanawiam w zwiazkuz tym z jakiej firmy kupic... NIVEA mi nie odpowiad :(

11 lata 1 miesiąc temu #797423 przez andzia90
Ja już po USG :) Wszystko jest w porządku mały nie zmienił się w mała :D mam zdjęcia jajek hi hi :D Maciek wazy już 1400 i jest odwrócony główka w dół , zaskoczyło mnie to bo jeszcze nie dawno główkę miał pod żebrem :p Niestety nie mam zdjęcia buźki jego bo nie chciał się pokazać tylko wypiął się dupka do nas :) Najważniejsze ze jest wszystko ok :)

11 lata 1 miesiąc temu #797434 przez zosiaxvx
to pochwal się zdjeciami jajuszek :lol:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #797575 przez Marudka
Kasiu od pierwszych dni życia na zime jest Mustela bebe cold cream lub chicco. U mnie w aptece bardzo dobrze zawsze schodzą mamuśki zadowolone :)

11 lata 1 miesiąc temu #797650 przez aska27
Andzia to najważniejsze,ze u Maćka wszystko ok :)

kasiu co do kremu to nie doradze,bo Mikołaj z lata wiec kremików nie szukałam...ale Marudka juz napisała... tez dziekuje, dobrze wiedzieć :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #797664 przez kasiek21
ahh no wlasnie... wkurzyla sie troszke na ta ziaje :D:D ale coz poradzic... cos bedzie trzeba wybrac :)

byla dzis moja siostrzyczka :D
przywiozla wuzek :D ahh cudownie jest go juz miec... nie moge sie napatrzec :D
do tego dostalam 2 kocyki, rekawiczusie dla Igora, taki pojemniczek na mleko... zeby odmierzac porcjie ... cos takiego bawibobas.pl/karmienie-niemowlat/10435-pojemnik-.html ahh
w niedziele przywiezi jeszcze wanienke i walizke dla mnie do szpitala... ale ma dla mnie jeszcze krzeselko do karmienia, skoczek, mate edukacyjna i cos tam jeszcze :D nie pamietam juz sama cooo... jej cudowna ona jest :D sama sobie jej zazdroszcze :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka