BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #798438 przez zosiaxvx
witam się i ja :)
przed chwilą własnie wstałam B) mój Tobi jeszcze spi :)
Aneteczka ja też mam mega mdlosci na wieczór ale to moze trwa pół godziny i słyszałam ze to normalne jesli objawy z pierwszego trymestru wlasnie tez teraz zaczeły nam dokuczac :)

ale na polu zimno brrr... i ile sniegu :) prawdziwa zima :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #798463 przez Lysy
Cześć,

Dawno mnie tu nie było. Czasami czytam Wasze wypowiedzi. Ja już na zwolnieniu - niestety mam anemię, która mimo brania żelaza nie spada. Ponadto mam zbyt często skurcze. Jak na razie lekkie ale jednak takie napinanie brzucha nie jest dobre. Tym sposobem (przy ogromnym niezadowoleniu rodziców dzieciaków) nie chodzę do szkoły. Staram się jak najwięcej pracować naukowo - tak więc zawalona książkami siedzę po nocach i piszę artykuły.

Wybrałam imię dla córeczki. Mój mąż uparł się na Amelkę, babcie chciały inaczej, dziadkowie też mieli swoje zdanie aż moja pani doktor mi doradziła: "Ty rodzisz Ty wybierasz. Wybierz imię, całkowicie inne niż bliscy doradzają i poinformuj, że Córka którą nosisz pod sercem ma tak na imię." Którejś nocy nie mogłam spać. Myślałam o imieniu dla córki. Wpadło mi Oleńka (bardzo lubię imiona, które można odmieniać na parę sposobów). Sama jestem Joanna a każdy woła na mnie inaczej (koleżanki Asiok albo Asik, na uczelni Joasia, koledzy Aśka itd). Rano wstałam (i całkowicie nie wierząc, że się uda) poinformowałam męża o imieniu ;-) I tak zostało :-)

Jeśli chodzi o wyprawkę, to ostatnio poszłam do piwnicy i przyniosłam dwa kartony ubranek po mojej starszej córce. Agniesia była naszą pierwszą córką i pierwszą dziewczynką w rodzinie więc mam tyle ubranek, że nie wiem czy uda się Oleńce we wszystkich chodzić ;-)Teraz czeka nas pranie i prasowanie. Ponadto, jako że Agusia jest chora (miała obustronne, bezobjawowe zapalenie płuc) i nie może chodzić do przedszkola ale już powoli może wychodzić z domu, to zabrałam ją do sklepu w której się kompletuje wyprawkę (taki cudowny sklep jest pod Warszawą). Agniesia wybierała rzeczy dla siostrzyczki (smoczki, myjki, ręczniczki z kapturkiem itp.)

Jeśli chodzi o rytm dnia naszych maluszków, to różnie z tym bywa. Agniesia jak była w brzuchu, to co noc budziła mnie o 2 i kopała. O tej samej godzinie rozpoczął się też poród. Po porodzie w ciągu dnia cudownie spała a w nocy od 2 miałam pobudki. Byłam załamana i nawet rozmawiałam z pielęgniarkami na ten temat - podobno często tak jest, trzeba dziecko przestawić (nie zapalać zbyt dużo światła w nocy jak Maleństwo się budzi itp).

11 lata 1 miesiąc temu #798476 przez zubi
zosiaxvx napisał:

witam się i ja :)
przed chwilą własnie wstałam B) mój Tobi jeszcze spi :)
Aneteczka ja też mam mega mdlosci na wieczór ale to moze trwa pół godziny i słyszałam ze to normalne jesli objawy z pierwszego trymestru wlasnie tez teraz zaczeły nam dokuczac :)

ale na polu zimno brrr... i ile sniegu :) prawdziwa zima :)

Dziewczyny co do tych waszych mdłości ja nie mam ale podczas pierwszego trymestru radziłam sobie z nimi pijąc pół szklanki wody ciepłe przegotowanej z cytryną- co prawda ja to stosowałam zaraz po wstaniu ale możecie sprawdzić czy u was by to nie zadziałało popołudniu.

A teraz podrzucę temat inny, w sprzedaży jest dużo wózków dla dzieci i ich ceny wahają się od 800 do 2000 tys. złotych ( wszystkie są wielofunkcyjne, na pompowanych kołach i z aluminiowymi częściami. Jak uważacie skąd ta różnica ceny? Ile wy zamierzacie przeznaczyć kasy na wózek i czy warto zakupić tańszy? Podpowiedzcie bo ja już głupieje w tym temacie :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #798488 przez Magda28
Dzień Dobry :laugh: wrrr zimno jak nie wiem co....u nas śniegu brak :) a teraz muszę zawiesc teściową na cmentarz...

Muszę się pochwalić że wczoraj zrobiłam ostatnie zakupy dla małej
kosmetyki ,pieluchy,rożek jeszcze dokupiłam,dla siebie do szpitala,butelki antykolkowe,smoczki itp.i najważniejsze kupiliśmy wózek :lol: i jeszcze do wózka dostałam kołderkę i podusię gratis :lol:

a wózek taki w takich kolorach :lol:

www.iv.pl/images/46643291095816591213.jpg

Miłego dnia życzę :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #798496 przez kasiek21
witam sie i ja..
moje dziecie nadal jakos malo aktywne... za to po 1 w nocy dalo mi troche popalic jak juz lezalam w lozeczku...

zubi
ja niestety nie bardzo pomoge bo ja dostalam wozek od siostry tak wiec ani grosza na niego nie wydalam. po pludniu zrobie zdjecie to wam pokaze...

Magda
gratuluje udanych zakupow... ciesza takie zakupy jak nie wiem coo... ja czekam na pieniazki z zusu i tez mam zamiar dokonczyc juz cala wyprwke.. zamknac ten temat i czekac na mojego syna...

Ide wlasnie z mama robic liste zakupow swiatecznych... bo jest tego troche a i rozplanowac jakos je trzeba...
pozniej szkola rodzienia... mialam nadzieje ze moj G ze mna pojdzie... ale chyba nie mam co na to liczyc... ehh a wiec coz... pojde sama :(

Milego dnia Mamusie :)

wlasnie zjadlam pol litra budyniu czekoladowego :D

11 lata 1 miesiąc temu #798512 przez Edi28
Witam się i ja :)
jejku jej jakiego mam lenia, próbuję się zmobilizować myślami do ruchu, ale strasznie słabo mi idzie :laugh:
Od wczoraj mamy już rozłożone łóżeczko dla Małej, jejku jakie to wszystko staje się realne :) jeszcze tylko materacyk i kołderka i miejsce do spania będzie gotowe :) a z tym muszę zaczekać do wypłaty :) W grudniu planuję zakup kosmetyków dla Młodej oraz wyprawkę do szpitala dla mnie, a na początek stycznia zakup wózka i ewentualnie brakujących ubranek :) Do połowy stycznia, chcę mieć wszystko, powolutku, ale sukcesywnie :)
Zubi, ja zakup wózka zrzuciłam na barki mojego W., ja wybieram tylko kolor :) On ma potrzebę prześledzenia jakiś testów, opinii, wyszukania wszystkich informacji, zanim się zdecyduje na zakup, więc niech się chłopak wyżyje i szuka :P Ma określoną kwotę i ma w niej znaleźć najlepszy wózek :)
Miłego dnia kobietki :)

11 lata 1 miesiąc temu #798524 przez Aneteczka
zubi
Ja patrzylam na wozki wielofunkcyjne i kierowalam sie glownie cena...
allegro.pl/fun-baby-zestaw-wozek-dziecie...lik-i3672909093.html
nie wiem od czego zalezo az takie rozbieznosci, napewno marka, design i rodzaje materialow. Wozek z tego linku jak patrzylam w sklepach to jest nawet o 300 zl drozszy niz na allegro.

Mi akurat sie udalo, bo szwagierka zaproponowala ze da nam wozek po jej synku, tez wielofunkcyjny, a potem na wiosne kupie sabie jakas spacerowke fajna dla malego, bo z tym wielofunkcyjnymi jest taki problem, ze po zlozeni wcale male nie sa... a my mamy stara corse i cieko by mi bylo go wpakowac...

11 lata 1 miesiąc temu #798534 przez wola82
myszka76 napisał:

Dzień dobry :)
Mamuśki kochane, może mi któraś powiedzieć dlaczego mi się dziś nic nie chce, jestem tak padnięta jakbym cały tydzień pracowała w kopalni przy wydobyciu węgla, a to dopiero poranek... Mam nadzieję że to minie, pozdrawiam Was wszystkie, Buziaki :kiss:

Ja chyba tam z Toba pracowalam w twj kopalni, bo tez juz od poniedzialku zadnej checi do czego kolwiek i mdlosci, niestety i rano i po poludniu, a do tego zawroty glowy wrr...

Ale musialam dzisiaj pojechac i odebrac okulary mojego synka, a ze po drodze sklepy, to zaczynam konczyc i ja wyprawke,no i zostaly male kosmetyczne rzeczy dla dzidzi i jeszcze moje wyposazenie, ale to jeszcze przyjdzie odpowiedni czas na to, a teraz blogie lenistwo :woohoo:

Zubi to patrz tak po miedzy cena, ktora podalas :)
Ja kupilam uzywany za okolo 420 zl.

11 lata 1 miesiąc temu #798543 przez kasiek21

11 lata 1 miesiąc temu #798557 przez aska27
Zosiek masz racje,macica coraz wieksza, wieć coraz bardziej uciska na nasze narzady, dlatego powróciły niedogodności jakie miałysmy na poczatku ciazy.

Madziua na mdłości coś Ci pomaga?
Wózej wygląda na solidny :)

Lysyw tabelce dopisałam Aleksandra :) co do imianie Joanna to zgadzam się,ze jest piękne :laugh:

Zubi moze taka róznica w cenach,bo różne firmy. To też ma znaczenie. Kiedy szykaliśmy wózka dla Mikusia oglądałam Graco i jeszcze jednej firmy, kupilimy duzo tańszy z identycznymi funkcjami... a jakosć tez ok!

Kasiu zrobiłas mi apetyt na budyń :silly:

Edi pierwsze kroki na przyjęcie Hani juz zrobione :) Super!
Co do lenia to u mnie sa chęci,ale sił brak.

11 lata 1 miesiąc temu #798570 przez Lysy
My mebelki i wózek mamy po Agnieszce. Mebelki, czyli łóżeczko, komodę i podwójną półeczkę nad komodą mamy z tej serii:
www.meblik.pl/kolekcja/32/ksiezniczka/

A wózek: EMMALJUNGA - NITRO CITY PRO RED

EMMALJUNGA - NITRO CITY głęboko-spacerowy - PRO RED - See more at: cokupic.pl/produkt/EMMALJUNGA-NITRO-CITY...sthash.luh1UFPb.dpuf

11 lata 1 miesiąc temu #798583 przez andzia90
Hejka, pogoda za oknem paskudna aż nie chce się wychodzić z domku. I myślę co tu robić jak na razie nie mam żadnego pomysłu. Co do wózków ja już wybrałam Bebetto Luca :) jego plusem jest to ze jest w miarę lekki a minusem mały koszyk pod wózkiem, ale nie będę tam pchała nie wiadomo czego :D a wole mieć lżejszy wózek bo na 4 pietra jakoś będę musiała go wynieść :) w hurtowni jednej kosztuje on 1300 a zestaw 3w1 :)
Miłego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #798591 przez zosiaxvx
dziewczyny ja chyba z Wami pracowałam w tej kopalni!! normalnie ogarnełam mieszkanie a teraz taki len mnie dopadł ze mi sie nie chce nawet wstac :dry:
piękne mebelki :)
i wózeczki :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #798607 przez kasiek21
a to nasz wozeczek... trzeba go tylko wyprac :) no i kolory sa bardziej zywe... ale tak sloneczko swieci ze ladniej zdjec nie dalo sie zrobic :)

11 lata 1 miesiąc temu #798608 przez kasiek21
oczywiscie pod spodem jest kosz na zakupy.. ale jest juz sciagniety do prania :) jest dosyc sporo...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka