BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #794302 przez aska27
Magda28 napisał:

heheheh Aska ale sen!!! :lol: widać że nie jestem sama,ja miałam sen taki że moj pies po suficie chodził :lol:

Ja też nic szczegolnego nie robie snuję sie po domu bez celu...zaraz obiad trzeba zrobić :)
a Wy co dziś gotujecie dobrego????

Aśka zapytaj sie swojego gina o tą glukoze jaka będziesz na wizycie...bo dziwne ze jeszcze Ci nie kazal zrobić

Madziu post chyba skierowany jest do Zosi :blink:

Lunia 11 mam wizytę u lekarza, musze się go zapytać o wszystko.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794310 przez aska27
Zubi śliczny leżaczek :)
Na pczatku nic nie będzie potrzebne oprócz wózka i nosidełka własnie, później leżaczek no i mata z zabawkami póki dziecko lezy sobie jeszcze, nam się przydała :)

ja bym chciała kupić małej fajna karuzelę nad łóżeczko, Mikołaj uwielbiał :)

i przewijaka nie mam,ale taki zwykły kupię.

Kasiu ale bym sobie zjadła krupnik!!!! :P

11 lata 1 miesiąc temu #794325 przez andzia90
A właśnie jaki macie pomysł na obiad??? bo ja kompletnie brak pomysłów :(

11 lata 1 miesiąc temu #794326 przez Lunia
Aska27 jeszcze gin mi powiedział, że od 34 tygodnia powinnam chodzić na KTG co dwa tygodnie, bo przy cukrzycy to jest wymagane. Ja też jestem ciekawa jak to będzie, bratowa męża z cukrzycą urodziła dziecko co ważyło 4900g! Przeraża mnie to.

Zubi przepiękna huśtawka. Ja mam zamiar kupić kojec ( allegro.pl/kojec-drewniany-6-elementow-k...rac-i3728730412.html tego typu ) i do niego matę. Położę go w salonie żeby np z kuchni widzieć co z małą, a nie trzymać jej w wózku.

11 lata 1 miesiąc temu #794333 przez Magda28
Heheh faktycznie to było do Zosi :P

Zubi super ten leżaczek,ja dostalam od siostry elektryczny ale niewiem czy będę go uzywała bo jest troche duży a ja mam mało miejsca w pokoju...juz nie wspomnę o wózku ktory będzie tylko uzywany na spacerki :)

A ja n obiadek ma żurek z kielbaską i jajkiem mniammm,krupnik miałam w tamtym tygodniu też pycha uwielbiam zupy :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #794334 przez aska27
Lunia duze dziecko,ale rodziła naturalnie?
Mój Mikołaj miał 4kg i 60cm
Kiedy masz wizytę u lekarza?

Adzia ja dzisiaj jajko sadzone, bo mam mega ochotę.

11 lata 1 miesiąc temu #794340 przez Magda28
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #794373 przez Sarenka
jeśli chodzi o prasowanie i pranie ciuszków, to planuję też po świętach...Wtedy zacznę szykować torbę do szpitala. Przecież nawet jakbym zaczęła rodzić, to nie wszystko od razu jest potrzebne. Chciałabym, żeby wszystko było jeszcze świeże i pachnące:D Z resztą ja też nie mam jeszcze wielu rzeczy i może jakieś jeszcze dozbieram...
na obiad były pulpeciki w sosie pieczarkowym z kopytkami i kalafiorem.
Zaraz idę po zakupy. Wszystkie owocowe się już skończyły. Potrzebuję chociaż jabłuszek :P
Tych nowych norm na cukier zupełnie nie czaję:/
Podtrzymuje pytanie Kasi - jakie materacyki wybieracie?

11 lata 1 miesiąc temu #794404 przez Aneteczka
Kasiek ja kupuje materac kokos pianka gryka, czytalam ze przez pierwsze 3 miesiaca dziecko powinno spac na kokosowej stronie bo jest twardsza

I jak maluszek bedzie wiekszy to chcialabym mu kupic ta mate edukacyjna :)

11 lata 1 miesiąc temu #794429 przez andzia90
no i na obiad będą łazanki :D mam wielka ochotę na nie :p ja raczej tez kupuje materac kokos-pianka-gryka :) tylko zastanawiam się czy zamówić odrazu na allegro z łóżeczkiem

11 lata 1 miesiąc temu #794442 przez tweety1992
DZiewczyny co porabiacie? Ja dziś cały dzień taka zamulona spać mi się chce. Wy też tak macie?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794455 przez Lunia
Też mam kokos pianka gryka. W szkole rodzenia polecali lateksowe. Ale ja wolałam naturalny.

A na obiad mam racuchy z jabłkami, uwielbiam, a po 4 szt cukier mi nie rośnie :D

Aska i tu jest taka niemiła historia. Lekarze twierdzili, że dziecko ma 4 kg. No i biedna przez 10 godzin leżała ze skurczami itd, ale nie miała w ogóle rozwarcia i w sumie to ją uratowało, bo w końcu zrobili jej cesarkę. Dziwne bo miała brzuch naprawdę bardzo duży! Jakie zdziwienie było lekarzy gdy się okazało, że o prawie kilogram się pomylili :/ Wizytę mam 5.12.

Super są te huśtawki. Ciekawe jak sprawdzają się w codziennym użyciu.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794466 przez wola82
Czesc
Na wynikach badan sie nie znam Myszko, wiem ze moje wyszly w normie, bo jak jakis wynik jest poodwyzszony to zaznaczony jest gwiazdka.

BrawoTweety dzielna dziewczyna :laugh:
Hustawke mamy z Fischer Price jeszcze z Lukasa, dosc dlugo nam sluzyla, tylko troche miejsca zajmuje.
Mate tez polecam bo Lukas godzinami potrafil przelezec na niej i sie bawic, tak samo i karuzela do lozeczka.
Materacyk mamy normylny.
A na obiad zapiekanka ziemniaczana :blink:

A porzadek z ciuszkami to nie mam pojecia kiedy zaczne, poza tym musze dokupic, siostra ma dla mnie 3 pudelka ubranek, ale w Polsce i musze kogos poprosic zeby mi dostarczyl. Takze tez pewnie po swietach sie za to zabiore.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #794491 przez andzia90
Wola - fajna ta huśtawka ale faktycznie dużo miejsca zajmuje. Ja mam od szwagierki mate edukacyjna wiec jedna rzecz mniej do kupienia :) Tylko zastanawiam się kiedy kupić łóżeczko , mąż mówi żeby na początku stycznia kupić i wózek i łóżeczko ;p a ja już bym chciała iść po to i mieć w mieszkaniu eh no nie mogę się doczekać ;p ale fakt faktem mamy trochę małe mieszkanie musimy zrobić małe przemeblowanie :)

11 lata 1 miesiąc temu #794620 przez aisod
Materac też miałam kokos-pianka-gryka i teraz też tego będę używać, bo nie jest zniszczony. TYm bardziej, że Michał się już przeniósł do "dorosłego łóżka". Materac zamawiałam przez allegro i było z nim wszystko ok. Natomiast na dzień dzisiejszy bym kupiła bez warstwy gryki, bo jest niepotrzebna ;) U nas w ogóle się nie sprawdziło to. Grubość materaca nie większa 7-10cm. Ja miałam dychę i stwierdzam, że wcale nie był aż tak gruby potrzebny, a po prostu więcej kasy trzeba dać :P

Na początek potrzebny wózek i łóżeczko. Później (koło 2-3miesiąca) bujaczek, mata, karuzela nad łóżeczko też sie przydaje. Fajna sprawa to chusta do noszenia dziecka (mnie to bardziej przekonuje niż nosidełka). Ale bez tych bajerów też się da przeżyć :P Matę można zrobić ze sznurka przewieszonego przez nogi krzesła i kocyka. Bujaczek też nie jest super potrzebny (niektóre dzieci w ogóle w nich nie lubią siedzieć, mój Michał np. nie lubił wibracji tak zachwalanej w leżaczkach). Zabawek też nie ma sensu za dużo mieć, bo dziecku wystarczy jedna dwie grzechotki i jakaś maskotka, czy gryzaczek. Także nie kupujcie takich rzeczy tym bardziej, że większość gości będzie przynosić takie pierdółki na prezenty.

Ciuszki też zamierzam prać dopiero w styczniu. Nastawiam się, że i tak pewnie dzidzia sie nie będzie spieszyć na świat, więc trochę czasu jest. Najwyżej zrzucę obowiązek na męża ;) Myślę, że maksymalnie 1,5 miesiąca przed terminem porodu to taki czas kiedy można zacząć prać i prasować ciuszki. Najlepiej nie robić tego na hura, tylko rozłożyć sobie i np. prasować po kilka sztuk dziennie. Pamiętajcie, że trzeba się pod koniec ciąży bardziej oszczędzać, żeby mieć siłę na poród. :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka