BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #792832 przez tweety1992
Mam te mikołajki marcepanowe i mikolaje te czekoladowe 2 kalendarze :) i sopelki takie cukrowe

Aska ja w zyciu bym nie stworzyla takiego zycia mojemu synusiowi. Ja sie postaram zeby mial wszytsko i cudowna kochajaca rodzine.

Wgl pytanie za 100 punktow. Czy potrzebuje kartke z grupa krwi mojej i meza czy wystarczy tylko to ze wpisane jest w karte?Bo mnie kiedys tam na poczatku ciazy robili ale nie dstalam takiej kartki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #792844 przez aska27
kasiek21 napisał:

tak asiu :-D muszą :-D i to najlepiej takie tanie :-P bo uwielbiam czekolade czekoladopodobna :-D i te wszystkie kształty ... nigdy nie wiesz na co trafisz :-D

hehe no to taki gust samkowy rzadko się zdarza :)

Ja dzis musiałam podjechać do teściów po kurtkę i w poszukiwaniu czegoś tam w swojej szafie znalazłam zajączka wielkanocnego :laugh:
Jaj jak mam tam jechac to robi mi się jeszcze bardziej słabo, dobrze,ze sie wyprowadziłam od nich.

W sumie z milszych rzeczy to musze Wam napisac,ze chyba pora na skompletowanie wyprawki.. skoro teraz tak narzekam, stękam.. i już nie mam sił na spacery to trzeba być gotowym i oszczędzić siebie w styczniu :) no i spokojnie spać, czekac i liczyć dni :blink: :)

11 lata 1 miesiąc temu #792847 przez kasiek21
tweety
z tego co wiem to potrzebny jest ten "papierek " musisz mieć to na dokumencie a nie w karcie ciazy. bo tam tak naprawdę mozesz wpisać sobie wszystko. ja potrzebuje tylko swojej grupy krwi...

11 lata 1 miesiąc temu #792853 przez aska27
Tweety Kasia ma racje,musisz mieć "papierek", podstemplowany z laboratorium. Twoja grupa krwi wystarczy.

11 lata 1 miesiąc temu #792859 przez tweety1992
Dzięki wielkie :) Będę musiała zadzwonić zapytać czy mi wydadzą bo to u tamtego starego lekarza zostało. A jak nie to poproszę nowego gina żeby mi dał skierowanie i zrobię jeszcze raz na nfz

11 lata 1 miesiąc temu #792869 przez kasiek21
tweety
ale w ogole jakim prawem twój lekarz ten stary zatrzymał to dla siebie?? przeciez to powinno zostać u ciebie i to bez gadania...

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792876 przez tweety1992
Hmm ... musiałabyś zapytać jego. Ja myślałam że te wyniki badań powinny u Niego być. Każda jak widziałam to wchodziła z badaniami a wychodziły bez. Wydało mi się to normalne. Także zadzwonić muszę albo iść zrobić jeszcze raz

Wgl mam taki problemik malutki. Bo co jakiś czas mam tak ze krew mi z nosa leci tzn jak smarkam i wytrę się to w smarkach mam krew i "kozy" tez są skrzepniętą krwią. Czy to normalne czy mam się obawiać?

11 lata 1 miesiąc temu #792890 przez kasiek21
kochana... wszystkie badania są tylko do ich wglądu... mogą sobie ewentualnie wpisać w kartę swoją.. po to wpisują w kartę ciazy abys nie musiala wszystkiego ze soba nosić.lekarz je widział zapoznał sie a polozna zapewne wpisale je do karty tej ktora zostaje w przychodni. bo po to jest wlasnie lekarz prowadzący... tylko wlasnie na porodówke potrzebujesz te wyniki i dlatego one są u ciebie. i to one są najwazniejsze wlasnie w tym ważnym dniu...

11 lata 1 miesiąc temu #792895 przez tweety1992
Kużwa muszę tam zadzwonić i pojechac po to ;/ Dzięki że mi powiedziałyście bo nawet bym nie wiedziała. Masakra ale się wkurzyłam teraz. wrrr ... mam ochotę na coś słodkiego jak się zdenerwuję. Idę mikołajowi głowe ugryść :D

11 lata 1 miesiąc temu #792908 przez kasiek21
tweety
nie stresuj sie :-) przeciez nie wszystko musisz wiedziec a od tego tu jesteśmy żeby sobie pomagać... przeciez juz nie raz któraś z nas ci o tym mowila :-)
stres nie współgra dobrze z twoim dzieciem :-)

11 lata 1 miesiąc temu #792914 przez Sarenka
A ja dziś jestem po małych zakupach:
wkłady poporodowe 2x,
majtki poporodowe
wkładki laktacyjne,
bepanten,
nożyczki do paznokietek dziecięcych,
aspirator do noska,
chusteczki pampers z rossmana (dobra była promocja).
I poszło kupe kasy;/
I dostałam dziś piękniutkie skarpetki dla Natalki. Takie malusieńkie i żółtą delikatną sukieneczkę....

:D

11 lata 1 miesiąc temu #792921 przez zosiaxvx
Sarenka super ze zakupy udane :) same potrzebne rzeczy :)

wy piszecie o czekoladkach a mi sie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

mój Tobi tak mi dal popalic przed spaniem ze szok ale wkoncu usnął :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #792933 przez tweety1992
No ja wiem że stres jest nie dobry ale jak ja słysze że jestem naiwna i mnie lekarz w ciula zrobil to mnie szlag jasny trafia. Zjadlam mikolajowi glowe i juz mi lepiej :) Zaraz jeszcze sobie walne mleko z nowymi chocapicami (czekoladowo-orzechowe) PYCHA. Polecam w Biedronce mają na nie promocje 2.99 zl. Poza tym polecam też winogronki 3zl z hakiem za kilogram. Ja dzis zakupilam chocapiki i 2 kilo tych super winogron.
Poza tym pochwale sie ide w piatek na badania :) Dzis bylam kupic glukoze cytryne kubek wode :) Mąż zobowiazal sie ze pojdzie ze mna i nie bedzie narzekal :)
Przyznam sie ze zadziwia mnie po ostatniej klotni wyjasnilismy sobie wszytsko i jest na prawde super. Oby juz tak bylo i zostalo.
Dogadujemy sie a jak jakis problem jest to mowimy.
Wygralam tez walke o palenie w domu. Wychodzi na klatke i juz mnie nie truje.
30 listopada jade odebrac te cudenko tablica.pl/oferta/dres-zielony-z-misia-6...KkRZ.html#04268e805a i tez bedziemy zamawiac kolderke z podusia lozeczko i pare jeszcze rzeczy dla maluszka.
Dowiedzialm sie tez cos wiecej o wybranym przeze mnie szpitalu. I jestem pewna ze tam bede rodzic i bedzie super. Opinie sa na wysokim poziomie i wgl widzialam zdjecia szpitala nie dawno wyremontowali oddzial ginekologiczny. Takze ja moge isc rodzic :)
W weekend jedziemy z Adamem do jego babc. Takze od rana czeka mnie jezdzenie. Ale ciesze sie bo juz dawno nigdzie nie bylismy.

11 lata 1 miesiąc temu #792956 przez andzia90
Witam późną pora :) Tweety ciesze się ze z mężem zaczyna się układać i tak trzymać :) Mi dzisiaj mąż zrobił niespodziankę i kupił komodę dla małego a jutro będzie ja składał :) ciesze się bo nie mogłam znaleźć odpowiedniej a tu proszę mąż znalazł. Jutro na 16.15 jadę do dermatologa bo coś zrobiło mi się na brzuszku i troche to mam ;/ i nie chce zejść a najgorzej jest jak swędzi ;/ przynajmniej dowiem się co to za dziadostwo się mnie trzyma

11 lata 1 miesiąc temu #792957 przez kasiek21
tweety
super że z mężem juz jest lepiej. że z końcu sie ogarnal. miejmy tylko nadzieję że to tak juz na dobre a nie chwilowe :-)
co do tej głowy mikołaja to u mnie zapewne nie bylo by juz całego zestawu o którym pisałas że posiadasz :-D ja jak sie dorwe do slodkiego to nie ma zmiłuj... zjem wszystko, tyle ile mam :-D hahahaha
ja za to zjadlam kisiel frugo pomaranczowe :-D smacznie bylo :-D
za chwile
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

a potem czas spac...
jutro szkola rodzenia :-D i idziemy na porodowke :-D alez cudownie :-) ale przed tym musze isc na poczte wyslac zwolnienie... ciekawe czy odbieze... po drodze kupie sobie cos slodkiego albo jakiegos kebaba :-D a ogolnie zjadlabym bigos i budyn smietankowy :-D usz.
tyle jem a nie tyje. ot to cudowna ciaza hahaha.
me dziecie probuje chyba przedostac sie wlasnie na swiat przez powloki brzuszne :-D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka