BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #792443 przez Aneteczka
Lunia
moj na pewno kopie w dole nozkami, bo tydzien temu na usg jak bylam i mierzyl glowke to nad pepkiem ta glowica z usg mi jezdzil.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #792474 przez Sarenka
Jeśli chodzi o Nas (pisałam już wchodząc w to forum po raz pierwszy) to Dziecko było planowane. Postanowiliśmy się starać o Dziecko zaraz po ślubie. I po ślubie już rano (z wyliczeń pani dr) się udało:D
Natomiast jeśli chodzi o samopoczucie - takiej ciąży jaką mam ja - życzę każdemu.
I trymestr jedyny objaw to sen. Wbrew wszystkiemu całkiem przyjemny objaw.
II trymestr - rewelacja, energia, szał:)
III się zaczyna - trochę mi ciężej, dziecko się rozpycha ale nie mam na co narzekać. Że ciężko się obrócić z boku na bok? Już mam swoją metodę - odbijam się od ściany i jestem na drugim boku:)
Ale ogólnie nie miałam żadnych mdłości, dolegliwości, zgagi, cudów - nic...
Gdyby nie brzuch i kopniaczki - nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Mam ucisk na wątrobę dość silny, ale odkąd wiem, że nic nie dzieje się dziecku to też mi to jakoś aż tak nie przeszkadza....
Idziemy na spacer z Natalką. Zobaczymy czy są jakieś promocje w rossmanie lub aptece dla dzidziusiów.
A potem kupię jabłek i marchewek na świeży soczek:)

11 lata 1 miesiąc temu #792566 przez wola82
Sarenka tak samo dobrze sie czulam w pierwszej ciazy i nawet mowilam ze mogla bym caly czas byc w ciazy, a ta ciaz ato calkowite przeciiwienstwo, chociaz od paru dni bardzo dobrze sie czuje :)

Aska ja Lukasowi po prostu sciagnelam pampersa i tak go zaprowadzilam do przedszkola, wolal siku, ale czasami mu sie zdarzylo zapomniec, problem byl z kupa, bo albo nie wolal wogole, albo chcial w pampersa robic. A jak juz wolal pampers, to ja go wtedy na kibelek i czytalam mu ksiazeczke o krolewiczu kibelka i pomoglo, juz prawie rok nie mamy pampersa, no w nocy mu zakladam, bo nie zawsze sie budzi i wola. Ale nadejdzie taki dzien ze sam zrozumie ze lepiej zawolacc niz nosic pampersa.

Tweetyale za co Twoja mama Cie tak traktuje, o co jej chodzi i jak tak mozna swoje dziecko traktowac, jak oczywiscie nie chcesz to nie pisz.

Lunia ja tez narzekam, ale chyba jak wiekszosc ludzi :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #792579 przez tweety1992
wiesz co ja Ci powiem że sama nawet nie wiem. Nie wiem wgl po co mnie urodziła jak na 6 lat mnie oddała do babci bo mnie nie chciała. Potem se o mnie przypomniała i zgotowała mi do 18 lat istne piekło. Przez nią w domu dziecka byłam,przed sądem się znalazłam,co jakiś czas policje przez nią na głowie miałam,biła mnie,dreczyła psychicznie i przez nią kuratorów się dorobiłam bo zaczęłam uciekać z domu,zaszłam w ciąże z moim facetem żebym mogła mieć normalną rodzinę(on sam chciał i proponował)po 18 mnie wyrzuciła z domu. 2 lata się nie odzywała do mnie a jak zaczeła potrzebować pomocy przy bracie moim rocznym to zarudniła mnie za 500 zł miesięcznie na 13 godz dziennie,zabroniła mi jeść tam i pełno różnych dziwactw. Jak jej się znudziłam czy coś oskarżyła mnie o znęcanie nad małym. Dowiedziałam się że kamery na mnie założyła. Najbardziej mnie zabolało jak kiedyś miałam zapalenie płuc i gardła pojechałam do lekarza i miała mi tylko przywieść 200 zł na leki które babcia mi pożyczyła a ona mi że "najlepiej dla wszystkich byłoby żebyś zdechła,ja będę miała nowe dziecko ktore będę kochać a nie jak Ciebie wyrzutku,Adam to nieudacznik i nierób powinniście zdechnąć gdzieś w rowie"
A ost jak byłam u babci i moja siostra przyjechała dowieddziałam się przypadkiem że ona mi życzy żeby mi dziecko umarło bo ja te dziecko tylko będę krzywdzić.

Możecie mi nie wierzyć ale to czysta prawda. To jeszcze i tak nie wszytsko ale nie chce Wam lektur na wieczór robić. Mój mąż potwierdził by Wam to i powiedział co o niej myśli.

11 lata 1 miesiąc temu #792595 przez wola82
Tweety wspolczuje, jak mozna byc takim zimnym czlowiekiem.A najwazniejsze zebys Ty byla dobra matka dla swojego malenstwa. A po czyms takim raczej kontaktu bym nie chcaila miec z taka osoba. Mimo wszystko :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #792605 przez zosiaxvx
Tweety ja ci wierze bo znam taka podobną osobe!! niestety sa tacy ludzie na swiecie ! najlepiej nie miec z takimi dziwnymi stworzeniami kontaktu :)

ale mała mi sie rozpycha w brzuchu :) Asiu ja mam drugie imie :) tak wiec dopisz do tabelki ze bedzie albo Zosia albo Marysia :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #792689 przez Adziaaa
tweety założyłabym się, że Twoja mama też ma problemy z alkoholem :) tacy ludzie są chorzy to nie jest normalne znam takie przypadki :) czasami chciałoby się pomóc, ale nie ma jak, a ta osoba i tak zwali winne na Ciebie :) bo ona nigdy niczemu nie jest winna :) a świat jest zły i ona tylko cierpi :)

11 lata 1 miesiąc temu #792739 przez tweety1992
Dziewczyny i tu Was zdziwię. Moja matka jest po studiach wyższych i ma 3 fakultety. Ma dobrą pracę dobrze zarabia i obraca się wiecie w takim towarzystwie "ą-ę"
Ja nie chcę z nią kontaktu żadnego. Odcięłam się dawno. Jak już mówiłam kiedyś mąż ma matkę alkoholiczkę a ja jakąś kopniętą. żadna nie umie szanować i kochac tylko krzywdę robią innym. Przez moja mój tata umarł w wieku 32 lat. Wykończyła go psychicznie bo on ją kochał a ona go zostawiła i zabrała mnie nie pozwalając na kontakt. Załamał się psychicznie.

Wybaczcie mi za takie przykre tematy na wieczór ale mam przynajmniej osoby które mnie wysłuchaja. Mąż juz tez ma dość.

11 lata 1 miesiąc temu #792769 przez Marudka
Zosiaxvx Marysia super imie :P heheh :)

11 lata 1 miesiąc temu #792796 przez Adziaaa
tweety współczuję Ci.. jedynym rozwiązaniem nie utrzymać z nią kontaktu jeżeli tak jak mówisz jest :) nie ma sensu żeby wchodziła w Twoje życie i je zatruwała.. lepiej z daleka się trzymać od tak toksycznych osób..

11 lata 1 miesiąc temu #792799 przez kasiek21
zjadłabym te czekoladki z kalendarza adwentowego...
albo mikołaja marcepanowego

11 lata 1 miesiąc temu #792802 przez tweety1992
No i tak będzie Adziaa. Nie chcę z Nią kontaktu. Wiem że ciężko w to uwierzyć ale niestety to prawda :(

Kasiu ja Ci mogę dać bo mam 2 :)

11 lata 1 miesiąc temu #792813 przez kasiek21
ale mikołaje czy kalendarze masz 2?? :-D gdybym miala bliżej to bym przyszła :-D

11 lata 1 miesiąc temu #792824 przez aska27
Zosiu Marysia super imię, dopisze :)

Tweety przykro mi, że masz taką sytuacje.Sama za chwilę będziesz miała dzidziusia, swoją rodzinę, dbaj o nią i pokaz wbrew wszystkiemu,ze będziesz super mamą :) Trudno czasu nie cofniesz, na siłę nikogo nie zmusisz,nie zmienisz,ale mysl teraz o sobie i swoim dziecku.

Kasiek hehehe ale musza być z kalendarza adwentowego? :blink: świąteczne smaki Ci isę załączyły :)

11 lata 1 miesiąc temu #792830 przez kasiek21
tak asiu :-D muszą :-D i to najlepiej takie tanie :-P bo uwielbiam czekolade czekoladopodobna :-D i te wszystkie kształty ... nigdy nie wiesz na co trafisz :-D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka