- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tak czytam i czytam i się zastanawiam jakie u mnie są te normy..
U mnie na wyniku pisze tak:
Glukoza na czczo: 5,1 norma:3,6-5,6
po 1 godz 11,4
po 2 godz 8,2 norma 3,6-5,6
Już nic z tego nie rozumiem
Pomocy!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Adziaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzien dobry mamusie
tweety
a widzisz... dałas rade. nie taki diabeł straszny pomyśl sobie że takie pobranie krwi to nic takiego :-D bo przeciez poród dużo bardziej boli i w ogole :-D ale silne babki z nas wiec sobie z tym poradzimy...
kurcze dziewczyny jak sie zastanawiam kiedy zaczac prac ciuszki... w przyszłym tygodniu siostra przywiezie mi wózek. wiec myślę że tak jakoś zacznę prac. bo kurcze jest tego tyle a miejsca do suszenia nie jest wiele... bo mam tylko 1 suszarke... a tu do prania posciel, ciuszki, pieluchy których jest 12 szt :-D kombinezon, kocyk, reczniczki. usz. naprawde jest tego masa. pranie jak pranie ale wez to wyprasuj :-D a wy kiedy zaczynacie ?
Kasiek Magda juz pytała o to samo wcześniej... ja planuję na poczatku stycznia, żeby tak na świeżo wszystko było Teraz w grudniu zapytam jendak lekarza o mój poród, dzisia była położna,wg niej ok 19 mogę juz spodziewać się porodu /wywoływany lub CC/ bo dzidzia duza.. do tego dochodzi moj pierwszy poród przec cięcie i problemy z cukrem. Trzeba się dowiedziec co i jak i kiedy się szykowac. Poza tym nie mam jeszcze wszystkiego .. hmm pare sztuk ciuszków tylko i moje trzy koszule.
Myszko chętnie bym pomogła,ale nie rozumiem... u mnie wyniki były inne.
Tweety no i po bólu
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
ja wlasnide gotuje obiadek
wpadlam wam powiedziec swoj sen ... snilo mi sie ze mi oko samo wypadlo
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Jakie plany na dziś???
- Magda28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Twetty nie bylo tak strasznie co nie?
Kasiek ja zaczynam od przyszlego tygodnia prać bo ja też mam tego mnóstwo,chyba z tydzień mi zejdzie to pranie.....i jeszcze prasowanie także ja zabieram się póki mam sile bo jak będzie za miesiąc to niewiem.....
Myszka ja miałam takie wyniki:
czczo na -74,2 norma 70-107
po godzinie 160.5 norma 70-105
po dwóch godz. 135.9 norma 70-105
i ja tez nic nierozumiem tych odczytów,ginka mi mówiła ze ledwo w normie sie mieszczę
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Andzia ja na dziś nie mam nic szczególnego zaplanowane, nie za bardzo moge ruszać się z domu,bo Mikołaj bez pieluszki,a pogoda jaka jest widac. Mam nadzieję,ze dam rade i nie "wymięknę", szkoda,bo juz kiedy ładnie robił siusiu na nocniczek.
A jak Wasze samopoczucie?
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Glukoza mi strasznie smakowała z cytrynką
Mnie przez tą kijowa pogodę łapie senność i cały czas spac mi się chce.
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
ja nadal nie dostalam skierowanie na tą glukoze
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasiek dostałam film i informacje o wymiarach dzidzi, a w domu dopiero się zorientowałam, że nie dostałam zdjęcia ale spróbuję jakoś z tego filmu print screena zrobić, jeśli tak można w ogóle.
Aska a już masz zapowiedziane, że cesarka będzie? Kurde, bo jak mówisz, że nasze dzieci mają podobną wagę to nie wiem co myśleć. Mi lekarz powiedział, że teraz ten miesiąc jest bardzo ważny, bo dziecko może bardzo dużo przybrać na wadzę więc trzeba się szczególnie pilnować z dietą. Mała w ogóle jest miednicowo ułożona i ma miesiąc żeby się odwrócić. Także ten miesiąc będzie decydujący. A termin porodu nie uległ zmianie, cały czas mam na 1.02.
Zosia hehe chyba Cię pobiję. Mi się śniło, że wszyscy moi koledzy spotkali się na jakiejś łące, rozebrani i stawali w parach i się
Ja też myślę, że zacznę w styczniu wielkie szykowania. Tak mi się wydaje, że jeszcze się wszystko zakurzy choć nie powiem kusi mnie Prasuję ostatnio na siedzącą, zmniejszając deskę do prasowania do najmniejszych szczebelków także nie jest źle.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
z tych norm co napisalas to wynika że wlasnie nie miescisz sie w normach a wręcz jestes dużo ponad normy... no ale moze ja sie nie znam...
no wlasnie kurcze ja juz mam właściwie wszystko z rzeczy dla mlodego. dla siebie zresztą też. a ja to ja. moge założyć koszule taka nowa kupiona nie muszę spac dla siebie. ale dzidziulek to co innego. zostalo mi tylko kupic przescieradlo... ale kupie je jak bede szła z siostra kupic materac. ona jako chrzestna kupuje materac do lozeczka :-D no wlasnie... jakie materace kupujecie. mamusie juz sprawdzone moze coś doradzicie a moze i odradzicie ??
- Magda28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja też nic szczegolnego nie robie snuję sie po domu bez celu...zaraz obiad trzeba zrobić
a Wy co dziś gotujecie dobrego????
Aśka zapytaj sie swojego gina o tą glukoze jaka będziesz na wizycie...bo dziwne ze jeszcze Ci nie kazal zrobić
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Też mam dzisiaj lenia, ale niestety muszę się podnieść i zrobić obiadek bo za chwilę dzieciaki wrócą ze szkoły i będzie zadyma typu "mamuś co do jedzenia, mamuś jaki głodny jestem". Pozdrowionka
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
A co wy zamierzacie małym kupić na początek oprócz wózka i łóżeczka ( doświadczone mamy może coś podpowiedzą)
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3