BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #800307 przez zosiaxvx
a ja jutro mam kolejną wizyte u dentysty brr :dry:
a 9 grudnia wizyta u chirurga!

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #800318 przez wola82
Czesc
My juz tez nipamietam kiedy bylismy na imprezie, nawet na wesele, na minionych wakacjach nie pojechalismy :(
Ale dzieci podrosna to sobie odbijemy, jak nam sie bedzie chcialo.

Zosiatrzymam kciuki, ale mnie od wczoraj tez cos zab boli i jak tak dalej bedzie to wizyta nieunikniona.

U nas we Wiedniu slicznie sloneczko swieci i dosc cieplo, a jak sie Lukas obudzi to jedziemy na adwentowy markt, na grzane wino :laugh: oczywiscie dla mnie dzieciecy.

Milej niedzieli :)

11 lata 1 miesiąc temu #800385 przez Lunia
Dentysta brrr. Ja wszystko kompletnie przed zajściem w ciążę wyleczyłam, a teraz to nic mi się nie dzieję, ale pewnie warto byłoby zrobić kontrolę.

Widzę, że coraz więcej rzeczy nam dolega. A te bóle brzucha to pewnie te skurcze przepowiadające. Mnie to jak złapie to max z 5 min boli...

11 lata 1 miesiąc temu #800400 przez Adziaaa
hej dziewczyny :)

też do dentysty mam iść ale zbieram siły jeszcze na tą wizytę ;D
a o bólu mi nie mówcie tak strasznie mnie plecy bolą.. nie mogę się schylać :( czasami mam wrażenie ,że mi kręgosłup pęknie razem z miednicą :( czuję jakby mi ją ktoś łamał, aż przechodzi ten ból na prawą nogę.. ja już chcę koniec !

11 lata 1 miesiąc temu #800434 przez aisod
Witam!

Przed porodem i tak trzeba iść do "sadysty", bo trzeba sprawdzić, czy sie ma wszystkie zęby wyleczone. Także chyba nikogo to nie ominie. ;)

Adziaaa jeszcze tylko "chwilka" i już będziemy po. Później sie nie obejrzysz, a dziecko będzie do szkoły chodzić. Ja ma prawie dwulatka w domu i powiem Ci, że wydaje mi się jakbym jeszcze wczoraj chodziła z nim w brzuchu :P

Na imprezę bym się przeszła... Niestety mój uważa sie za starego, żeby pójść... No i siedzimy w domu :/

Miłego wieczora!

11 lata 1 miesiąc temu #800440 przez Edi28
Witajcie Mamusie,
my powróciliśmy z małych wojaży, byliśmy u teściowej :) przy okazji zrobiliśmy objazd po dziadkach, a wieczorem odwiedziliśmy naszych przyjaciół, wczoraj byłam tak padnięta, że nawet nie wiem, kiedy padłam :D dziś wstaliśmy zjedliśmy obiad i ruszyliśmy w drogę powrotną :) Lubię takie miłe weekendy :) w sumie kolejny też w podróży, tym razem do moich rodziców :)
Przeczytałam ostatnie posty, ale oczywiście już zapomniałam co, kto pisał eh...
Kurczę wiecie co mam taką ochotę na wino, tak bym sobie usiadła z lampką różowego winka pod kocykiem, eh...
Czy Wy też tak macie, że ruchy waszych Dzidziolków to już nie są takie miłe kopniaczki, tylko bolesne przeciąganie, od dwóch dni mam wrażenie, że Hania tak się wyciąga, jakby przez brzuch chciała wyjść...
Miłego wieczorka :)

11 lata 1 miesiąc temu #800458 przez Magda28
Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie waszych brzuszków....gdy stoicie lub chodzicie czy są one twarde w okolicy pępka i nad? a pod pępkiem jest mięciutki? i jak usiądziecie czy leżycie staje się też miękki?bo ja taki mam :dry: wprawdzie we wtorek mam wizytę i się zapytam,ale jestem ciekawa jak u Was :)

11 lata 1 miesiąc temu #800496 przez zosiaxvx
mi sie robi twardy brzuch kilka razy dziennie- głupie uczucie...
brzuch mi sie tak stawiał w pierwszej ciązy ale gdzies od 38 tc a tu jest dopiero 31tc i juz mi sie cos takiego robi! :dry:

w którym miejscu czujecie czkawkę dzieciaczków ??

11 lata 1 miesiąc temu #800500 przez tweety1992
Witajcie ;)

Mój się rozciąga i czuję go w dziwnych miejscach. Raz jest ok ale niekiedy zaboli.

Wgl mam już choinkę bo dziś byliśmy kupić. Miała zostać do przed wigilii nie rozłożona ale Ada się uparł i już stoi i świeci

11 lata 1 miesiąc temu #800510 przez anjaa18
Hej dziewczyny!
Trochę się nie odzywałam, ale podczytywałam Was czasem, u nas wszystko w porządku, miałam anemie brałam żelazo i już wyniki są ok :)
Co do ruchów to mały strasznie się rozpycha po bokach najczęściej.
Właśnie mam do Was pytanie , kupiłam dziś kombinezon rozmiar 62 i zastanawiam się czy przypadkiem nie za duży, sama nie wiem, jaki Wy macie dla swoich maluszków;)??
Zosia ja czuję ostatnio z lewej strony czkawkę :)

11 lata 1 miesiąc temu #800532 przez tweety1992
Ja też mam rozmiar 62 kombinezonków. Także lepiej mieć większy niż mniejszy

11 lata 1 miesiąc temu #800533 przez Sarenka
Hej Dziewczynki brzuchate
Anja - Ja mam kombinezon-śpiworek 62. Mam nadzieję, że będzie do wiosny. A potem dół się odpina i pozostaje kurteczka, więc może na wiosnę akurat.
Czy to możliwe, że moje Dziecko nie ma czkawki, albo jest nieodczuwalna? Albo ja nie potrafię rozróżnić...
Magda28 - myślę, że ten twardy brzuszek w okolicy pępka to po prostu jakaś część ciałka Twojej Dzidzi... Może pupa albo plecki. A jak siadasz, to się przesuwa i juz jest brzuszek miękki.

11 lata 1 miesiąc temu #800565 przez zosiaxvx
SAarenka napewno ma ale moze jest dzidzia tak ułozona ze nie czujesz :) to jest cos takiego jakby ci ktos w brzuch pukał od srodka :) mi sie czasem zdaje ze ona biedulka za szybko czka :) hehe
ja czkawkę odczuwam w dole brzucha pon lewej stronie :) moe malutka już jet głową w dół :)

11 lata 1 miesiąc temu #800594 przez zubi
Witam się i jak :)

czkawka moja mała jej chyba nie ma lub ja nie zauważam jej ponieważ wymienionych przez was objawów czkawki nie zaobserwowałam

twardnienie brzucha ja też czasami mam taki twardy brzuch głownie na wysokości pępka lub nad kością łonową- to zależy od tego jak mała się ułoży ( teraz nawet na stojąco mogę określić gdzie się wypchnęła bo czuć stwardnienie.
Natomiast czasami też mam takie uczucie jakby macica dosłownie mi rosła, skóra na maksa napięta i ciągnie - ale to chyba własnie objaw rozciągania macicy często powtarzający się w ostatnich dniach kolejnego mijającego tygodnia.

ból żeber od paru dni pobolewają mnie żebra, ale jest to chyba wynikiem powiększania macicy, wczoraj bolały mnie nawet przy dotyku

A teraz burza mózgów:
1. jakiej grubości i jakiej firmy macie materac do łóżeczka, wszędzie są dostępne takie ok 9 cm- myślicie że tyle wystarczy?

2. Jakiej firmy kupujecie wkładki laktacyjne, może doświadczone mamy się wypowiedzą?

pozdrawiam,

11 lata 1 miesiąc temu #800613 przez wola82
Dzien dobry.
Twardnienie brzucha mam ostatnio czesto, nie pamietam zebym tak miala w pierwszej ciazy, ale przewaznie jak sie nachodze i musze ostatnio uwazac zeby za szybko nie wstawac, bo mi sie slabo robi, ale jutro mam wizyte u lekarza, mam nadzieje ze w koncu lekarz potwierdzi plec w 100% :)
Czkawke czuje przewaznie po lewej stronie na wysokosci pepka, ale rzadko ostatnio ma.

Zubi materacyk mam z Ikei i ma okolo 15 cm.
A co do wkladek, to uzywalam z Penatena, www.aptekadziecka.pl/product-pol-6859-Pe...miacych-50-szt-.html sa wygodne i cienkie i nie przesuwaja sie tak jak niektore, a kupilam raz w Polsce z Bella ale nie bylam z nich zadowolona, ale kjest taki wwybor w sklepach ze tak naprawde niewiadomo , ktore wybrac.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka