BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 tygodni temu #810104 przez tweety1992
Hej hej laski :) Już po wizycie. ALe jestem zawiedziona :/ Nadal muszę mierzyć ciśnienie i brać tabletki. Dostałam skierowanie na mocz i krew. Wizyta za miesiac 16 stycznia. Szyjka utrzymana. USG dopiero za miesiąc :( Na dodatek muszę iść do internisty na osłuchanie serca i skierowanie na EKG. W poniedziałek mam wizytę. Z Adamem się pokłóciłam ten pojechał do pracy. Ja siedzę sama w domu. Kupiłam mu tego e papierosa na święta. A ja chciałam ten sweterek z sówka i nie ma :( Butów które mi się podobały też nie ma :( Jutro jadę do babci to może coś pójdziemy kupić. Teraz zmęczona jestem jak cholera. Spać mi się chce i chyba się walne na godzinkę dwie. A co tam u Was?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #810114 przez Sarenka
A ja już po obiedzie, umyłam okna w "sypialni" - czyli tez w pokoju, w którym będzie łóżeczko i zaraz wychodzę na szkołę rodzenia. Smutno mi, bo akurat dziś Maż jest w pracy, a ma być temat o pielęgnacji Dzidziusia. A My nic nie umiemy, myślałam, że razem się czegoś nauczymy. Cóż - muszę uważnie słuchać i wszystko Mu dokładnie opowiem.
Dziś przyszła do mnie paka z wyprawką dla Małej. Niedługo będę mieć PRAWIE wszystko. Fajnie, że za niczym nie trzeba było chodzić - tylko allegro, jeden sprzedawca i jeden koszt przesyłki. Kupiliśmy przewijak, kocyk, okrycie kąpielowe (super tylko strasznie obłazi, ciekawe jak będzie po praniu), smoczek, proszek, podgrzewacz do butelek, płatki kosmetyczne, ochraniacz na łóżeczko - na materacyk, podkłady poporodowe na łóżko, pieluchy tetrowe i flanelowe, szczotka do włosków.
Oto i one:

Przed Nami jeszcze materacyk do łóżeczka, wózek, termometr, wanienka, pampersy, odebrać łóżeczko i wsio. A resztę kupi się jak Mała się urodzi i będziemy wiedzieć co potrzeba...
Lecę się szkolić...
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #810129 przez aska27
Tweety badaj sobie to ciśnienie... to ważne. Co do zakupów to się nie smutaj.. może kupisz gdzieś taki sam okazyjnie :blink: jak to się mówi: "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" :)

Sarenka ekstra zakupy :) nic tylko rodzić hihi :silly: a na powaznie jeszcze poczekaj,ale fajnie,ze juz przygotowana jestes! :)

11 lata 2 tygodni temu #810166 przez Aneteczka
Witam sie i ja :) Juz po wizycie. Wszystko w porzadku, maly byl grzeczny i pozowal wiec zdjecia i filmik sa :) Wazy juz 2170 :) prawie 500 gram w dwa tygodnie przybral. Mamusia kilo :D Dzis bylo mi ciezko wdrapac sie na ten fotel :) Lekarz sie smial czy polknelam pilke, no urosl brzuszek, urosl juz mi dokucza.

Wspomnialam o skurczach. Kazal kupic Magne b 6 czy jak to sie pisze i jesc po tabletce rano i wieczorem. Mowil, ze im blizej rozwiazania tym czesciej skurcze moga sie pojawiac. Pobral mi sluz do badania, na to GBS jutro musze zawiezc do laboratorium. Drogie jest to badanie?

11 lata 2 tygodni temu #810178 przez andzia90
Aneteczka - to duży chłopak :)ciekawe ile mój już wazy :) za to jutro mam wizytę odnośnie mojej szyjki aż ciekawa jestem i trochę się boje ze może być jeszcze krótsza:( a to dzisiejszy mój zakup no nie mogłam się oprzeć :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #810179 przez andzia90
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #810194 przez aska27
Anteczka to taj jak moja Sara :) 11 grudnia miałam USG i też tyle ważyła :) Rosną nasze szkraby kochane :blink:
ale z brzuszkiem coraz cieżej to się zgadzam hehe jeszcze trochę! :)
Co do badania to nie mam pojęcia.

Tweety śliczne bodziaki .. wyprawka prawie gotowa,co? :)

Miłe są takie przygotowania do narodzin maleństwa,a potem kiedy juz jest na świecie echh :)

11 lata 2 tygodni temu #810207 przez tweety1992
Aska ale to bodziaki andzi90 ;) Ale wyprawka jeszcze nie dikończona. Jeszcze higieniczne rzeczy wanienka i butelki.

Co do tabletek mysle nad odstawieniem bo mam idealne te cisnienie a odkad je biore cos z sercem dziwnego zaczelo sie dziac.

11 lata 2 tygodni temu #810219 przez Marudka
Tweety sama tabletek na nadcisnienie nie mozesz odstawic tak z dnia na dzien, musi być to pod kontrolą lekarza bo jest to niebezpieczne.

11 lata 2 tygodni temu #810227 przez tweety1992
To jest jakaś masakra. Bo mówiłam mu że mam dobrze już z ciśnieniem i że coś z sercem mi się dzieje dziwnego ale on mnie nie słuchał dał tylko receptę i kazał to brać.

Ten lek się Dopegyt nazywa.

11 lata 2 tygodni temu #810232 przez myszka76
Hey dziewczynki, witam się wieczorową porą...
Poczytałam posty, pooglądałam fotki, super wyprawki :) Powiem szczerze że starałam się czytać Was regularnie ;) tylko jakoś nie miałam siły coś napisać. PRZEPRASZAM...
Mam dość już tego glukometru, regularnych, wytyczonych posiłków, za wysokiego ciśnienia i opuchniętych nóg... Wiem wiem nie powinnam narzekać....ale mam doła.
Pozdrawiam Was gorąco
Danka

11 lata 2 tygodni temu #810234 przez tweety1992
Myszka nie martw się mnie też już drażni te wieczne mierzenie ciśnienia brania tych tabletek na nadciśnienie i tylko gorzej mi z sercem jest :/ Bo wszystko było ok a ten mi coś dowalił a dziś jak chciałam żeby mi je odstawł to do internisty mnie wysłał ze niby mam jakieś problemy i mam iść po skierowanie na EKG i osłuuchać mnie ma.

11 lata 2 tygodni temu #810237 przez myszka76
Tweety zrób proszę to EKG, sama mam wrodzoną wadę serca i wiem co to znaczą choroby serca dlatego najlepiej to posprawdzać i to jak najszybciej... Mam nadzieję że obejdzie się tylko na krótkim strachu.

11 lata 2 tygodni temu #810239 przez tweety1992
Dziewczyny powiedzcie mi cym się to różni?

allegro.pl/vita-miner-prenatal-60-tablet...azy-i3813603890.html

od

allegro.pl/vita-miner-prenatal-dha-30-ta...aza-i3807994255.html

Nie wiem które kupić mam. Bierze któraś Vitaminer?

11 lata 2 tygodni temu #810240 przez tweety1992
No w poniedziałek mam wizytę u internisty na 12. Powiem że mnie gin skierował z tymi moimi problemami a dokładnie mam wrażenie guli/jakby mi coś stanęło w gardle/przełyku. Mówił mi że to od nerwów ale lepiej żebym sprawdziła. Także czeka mnie biegania przed świętami.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka