BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 tygodni temu #810870 przez Elmirka85
Sarenka napisał:

też właśnie mam heviran. Długo go brałaś? Ja mam przez tydzień 4xdziennie

ja brałam dużą dawkę 800, chyba też 4 razy dziennie choć nie na pewno bo już nie pamiętam. chyba brałam 2 tygodnie. Nie sądze żeby ten lek w jakikolwiek sposób Ci zaszkodził, bo gdzieś tam czytałam że podobno teraz zalecenie Towarzystwa Ginekologicznego jest takie żeby przy każdej opryszcze w ciąży brać heviran, nawet kolejnej. Nie martw się będzie ok :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #810873 przez Sarenka
Dzięki Dziewczyny - trochę mnie uspokoiłyście. Dr mówiła, że przez tydzień brania leku może się zahamować wzrost Małej, czyli Jej waga...

11 lata 2 tygodni temu #810932 przez zosiaxvx
czesc :)

nawet nie mam ochoty pisać ! męczą mnie mdłosci odd rana!
wczoraj wieczor bylo to samo do tego zgaga !

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 2 tygodni temu #810933 przez Marudka
hej Kobitki :) wczesniej mialam optimum xido teraz nam dali onetouche masakra.Ja wczoraj jak wyszłam do lekarza po 10 to wróciłam o 18 masakra sie nalatałam, po pracodawcach bo mam 2 i jeszcze prezenty dla dzieciaków w rodzinie, miala byc jeszcze poczta ale jechałam autobusem 1.5h takie korki we wrocławiu, że juz mi sie odechciało pojde w poniedziałek :P

Dostałam zestaw do badania GBS bo nastepna wizyte mam w 37 tyg a powiedzała zebym zrobiła jak skonczy się 35 tydzien zeby na wizyte miec wynik.
Troche boje sie to robic sama no ale cóż.
Któras z Was pobierała sobie juz to chyba sama z tego co pamiętam?

Ale dziewczyny na styczniówkach zaczeły się już rozpakowywać jedna za drugą :) ciekawe kiedy u nas pierwsza będzie :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #810946 przez Elmirka85
a to badanie GBS robi się w którym tygodniu? bo mi lekarz kazał zrobić przed wizytą która mam 8 stycznia i powiedział że na wynik czeka się tydzień. u mnie robią to u niego bo jest prywatne laboratorium w pon i czwartki i robi to położna. Ale mnie zastanawia, bo jak pójdę 30 grudnia to będę w 33 tc (chociaż on mi mierzy według miesiączki a jest tydzień różnicy czyli w 34) czy to nie będzie za wcześnie???

Edit: właśnie przeczytałam że można to badanie robić między 33 a 37tc

11 lata 2 tygodni temu #810975 przez Marudka
mi mówiła zeby był ukończony 35 tydzien żeby pozniej sie w szpitalu nie czepiali, że za wczesnie. Mi dała ten osprzęt do pobrania mam zawiezc do laboratorium :) i na fundusz więc nie bede płacic nic :)

11 lata 2 tygodni temu #810982 przez andzia90
Hej dziewczyny :) jej ale mnie już plecy bolą :( przejdę jakiś kawałek i ból :( no nic dobrze ze to tylko ból pleców niż miało by być coś innego :)
Ja w poniedziałek idę na badania mocz ,morfologia i ten GBS.
Wczoraj odebraliśmy wózek i nosidełko :) tylko myślałam ze przyjdzie on po nowym roku bo czas na czekanie na nowy wózek to od 2-4 tygodni a my już po tygodniu mieliśmy :) No nic zawieźliśmy go do mamy bo u nas jak na razie miejsca nie ma :)
Dziewczyny macie jakiś pomysł na obiad ???

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #811010 przez aska27
Marudka napisał:

Ale dziewczyny na styczniówkach zaczeły się już rozpakowywać jedna za drugą :) ciekawe kiedy u nas pierwsza będzie :)

:cheer: oj, już?!!!

Zosiu możemy sobie rękę podać,mdłości i zgaga nie opuszczą mnie też ostatnio.

andzia chętnie bym podratowała Cie pomysłem na pyszny obiad,ale jak juz wyżej wspomniałam mdłości robią swoje i jakos apetytu nie mam.

11 lata 2 tygodni temu #811011 przez Aneteczka
Mi probke pobtral lekarz podczas wizyty czwartkowej. W karcie mam 34 tc, kazal zaniesc do laboratorium. Wizyta kolejna tez mi wypada w 37 tygodniu. Ja juz nie wiem jak te tygodnie sie liczy 33w2d to jest 33 czy 34 tydzien. Teoretycznie skonczone 33 tygodnie, dwa dni 34 tygodnia...Nie wiem

11 lata 2 tygodni temu #811026 przez zosiaxvx
u mnie do godziny 13:00 była masakra !! biegunka i takie mdłosci ze myslalam zezejde z tego swiata... narazie nic sie nie dzieje . Obiecałam sobie ze jeżeli jeszcze raz trafie na kibelek to pojade do szpitala

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #811056 przez tweety1992
Witajcie mamusie :) Zapewne wszytskie zajęte i nie będę miała z kim pokonwersować :( Mnie się tym razem upiekło bo u mnie Wigilii nie ma i nie mam co szykować. Jedynie co posprzątać ale niestety mam to utrudnione bo 16 godzinne zmęczone zwłoki mojego męża nadal okupują łóżko i nie da się ich przesunąć. Także muszę czekać aż szanowny Pan ruszy swe szanowne zwłoki i złoży łóżko (ja już nie mam sił na szarpanie się z ta kanapą. Na dodatek przedłużacz się spalił (mam za krótki kabel do pralki) i nie mogę prania zrobić :/ Nie wiem co zrobić bo Adam się nie obudzi choćby się waliło i paliło taki zmęczony. Na razie posiedzę na kompie i zobaczę co dalej.

Mały coś protestuje od wczoraj bo mało co się rusza chociaż nic się złego nie działo. Mam nadzieje że przejdzie mu bo się zacznę martwić :(

Wgl idę dziś po mój prezent z Adamem bo on dupa nie wie które chcę chociaż mu podawałam jaki model i firma :P Ci faceci. Do tego żeby pasowało do telefonu zamówiłam sobie tylni panel :) allegro.pl/nokia-lumia-520-kolorowe-etui...lia-i3788327034.html nr,3 wzięłam :D

11 lata 2 tygodni temu #811069 przez Edi28
Witajcie Kobietki :)
wczoraj sąsiedzi zalali nam łazienkę, zdenerwowałam się i zaczęłam się czuć fatalnie, tak mnie kuło w boku, że aż myślałam, czy nie jechać na IP, wzięłam nospę poleżałam i mi przeszło, na szczęście czułam Małą, więc uznałam, że chyba nie jest tak źle :) Wczorajszy dzień nie należał jednak do udanych :angry:
Dziś na szczęście już lepiej :) byliśmy rano na ostatnich zakupach świątecznych :) masakra ile ludzi, ciężko gdzieś się przedostać, a kasy z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży to jakiś żart, prędzej bym tam urodziła, niż by mi ktoś miejsce ustąpił :P
Kupiliśmy sobie z W. prezenty świąteczne, w tym roku oszukujemy, poszliśmy razem i każde wybrało, co chce :) czyli bez większych niespodzianek :) ale przynajmniej dostałam moje ulubione perfumy :)
Miłego sobotniego wieczorka :)

11 lata 2 tygodni temu #811074 przez andzia90
Jak ja nie lubię sama siedzieć w domu a zwłaszcza w weekend ;/ dobrze ze mały za niedługo będzie to już sama nie będę i zajęcie na non stopie będzie :)

11 lata 2 tygodni temu #811078 przez zubi
Meldujemy się i my.

U nas też ostatnie przygotowania do świąt, co prawda wyjeżdżamy w rodzinne strony, ale zawsze tam coś upichcę bo głupio jechać z pustymi rekami.

Właśnie skończyłam robić faworki, pychotka :) jutro sernik, pojutrze sałatka jarzynowa ( śledzie już zrobione)i tyle z mojego wkładu w święta.

Dziś trochę na mieście spędziliśmy i 3 godz. chodzenia- powiem wam że to już dla mnie za dużo- teraz mnie ciągnie dół brzucha i trochę pobolewa wiec idę się położyć.

Buziaki i miłego wieczoru :)

11 lata 2 tygodni temu #811128 przez tweety1992
To będą chyba moje najgorsze święta :( Tak się cieszyłam że nie będziemy sami tylko u babci a w ostatniej chwili okazuje się że b edzie tam i matka mojego męża :/ Nie wiem co robić bo ja z Nią świąt nie chcę spędzać i ani sekundy widzieć. A z drugiej strony nie chcę żeby babci było przykro a Adam czuł się rozdarty. Mieliśmy na 3 dni jechać świąt a w takim wypadku zostaniemy tu. A nie mam nic. Nastaewiłam się że pojedziemy więc w lodóce nic nie mam żadnych rzeczy na święta ani nic. Mamy tylko chleb i coś do niego. Nie mam nawet się komu wygadaĆ. Adam też rozdarty. On proponuje żebyśmy pojechali na wigilię tylko i na drugi dzień wrócili. Ale z nią pod jednym dachem ?! Boję się o moje i małego zdrowie. Ona jest nieprzewidywalna. Najgorsze jest jeszcze to że u babci jest pokój kuchnia i łazienka więc non stop będę musiała na nią patrzeć słuchać itd. Normalnie mam łzy w oczach bi się cieszyłąm bardzo na te święta.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka