- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
no nie ma tragedii... nie takie drogie te badanie... gdyby kosztowało ok 40 zl to owszem no ale tak no to można jeszcze przeżyć... a tu jednak szybciej... na tego 13 będziesz miała już wynik gotowy
ahh no właśnie nie wiem czy wam pisałam ale odebrałam wyniki no i ten GBS mam ujemny a wiec żadnego "grzyba" nie wyhodowałam nie urażając oczywiście tych które mają GBS dodatnie :*
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
kurde a mi nie dała zlecenia na ten GBS a mam wizytę 7 stycznia czyli początek 37 tygodnia :/
Mi też coś leci z pipy ale to tak wygląda, jak kiedyś brałam globulki bo miałam jakieś zapalenie i ten lek tak jakby wylatywał. Gdzieś czytałam, że to normalne, że coraz więcej tego będzie.
Ja też coraz więcej marudzę, już tak ciężko się ruszyć... Mała kopie jak szalona, że aż boli czasem. I ta zgaga!
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Andzia współczuję, kurczę nie dość że się płaci i to nie mało, to teraz musisz sama kombinować, ale tak jak pisała Kasia, może spróbuj ten wymaz pobrać sama przynajmniej będziesz miała z głowy
Marudka mój gin też powiedział, że to są skurcze przepowiadające i żebym się nimi niepokoiła, chyba że przybiorą na sile i będą naprawdę bolesne, to wtedy na IP, więc się staram nie martwić
Lunia dziwne, że nie dostałaś skierowania na to badanie, wydaje mi się, że ono należy do tych obowiązkowych, może zadzwoń zapytaj?
Niech żyje moja niezgrabność kupiłam sobie komplet ślicznych filiżanek i podczas odkładania umytego talerzyka odszczypał mi się fragment
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dziś byłam na wizycie i z malutką wszystko w porządku. Waga już około 2600 g. Także spora rośnie
Lunia ja się pytałam o ten wymaz dziś mojego lekarza. Powiedział, że on robi na 2 tygodnie przed porodem, bo jak sie za wcześnie zrobi to później można złapać tego paciorkowca, a sie go nie wykryje. Ja sie nie znam, ale najważniejsze, żeby zrobić. Może Twój lekarz też ma podejście.
Wesołych Świąt już Wam życzę, bo nie wiem czy będę miała jeszcze czas tu wejść
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Od rana w biegu przy przygotowaniach świątecznych. Jeśli chodzi o sen, to ja teraz śpię jak w I trymestrze. Jakby mnie nikt nie budził, to pewnie bym nie wiedziała, że jest dzień. Sen jak kamień. Jak kładłam się spać, Mąż odkładał mój tel, a jak się obudziłam był na łóżku. Nie wiem jak to się stało;/
Od godz 10 do 13 biegałam z ostatnimi zakupami, w tym zakupiłam światełka na choinkę. Wczoraj właśnie upolowaliśmy jedną z mężem i przydźwigał do domu Nasze pierwsze drzewko.
Teraz kończę ciasto i robię pranie. Później zabieram się za warzywa do ryby po grecku i smażę tony naleśników na wigilię, bo mam ok 4kg kapuściano-grzybowego farszu. Może część zamrożę na czarną godzinę?
Wieczorem ostatnie sprzątanie i ubieramy choinkę. Ciekawa jestem jak będzie wyglądać, ale na pewno będzie śliczna, bo to Nasza pierwsza.
Od razu wstawiam baterie od aparatu do ładowania, żeby potem uwiecznić te wspomnienia:)
Trzymajcie się dziewczyny, udanych wypieków i wszelkich smakowitości:P
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Właśnie skończyłam robić chatkę baby jagi powiem wam ze wygląda smakowicie ;p oczywiście musiałam dwie zrobić bo jedna specjalnie dla męża tak lubi
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
życzcie mi powodzenia żeby moje obawy nie stały się rzeczywistością.
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A propo mąki ziemniaczanej, mojej mamy siostra uzywała jej swoim dzieciaką na pupe zamiast pudru, moja babcia mówiła ze to najlepsze co może być i zawsze się smiałam bo mamy siostra miała w torbie malucha paczkę mąki ziemniaczanej na pupe ale jak sie mały odparzyl zdziałała cuda
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale szczerze wam powiem, że mam już dość chodzenia po lekarzach. Kurde w ciąży nigdy nic nie wiadomo, czy to normalny objaw czy jednak coś się dzieje.
A wiecie co mnie zaczęło wkurzać? Pytania jak się czujesz? No i mówię, że mała strasznie mi na pochwę jakby naciska i jest to bardzo nie przyjemne, to oczywiście tekst atam jeszcze trochę to przeżyjesz. A jak kogoś boli ząb to co mam powiedzieć poczekaj jeszcze 1,5 miesiąca, przeżyjesz?! Ajj albo ktoś chce wiedzieć jak jest albo nie...