BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 tygodni temu #810241 przez myszka76
aaaaaa ja też mam Dopegyt 250 mg. Ale "dość dobrze go znoszę"

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #810242 przez Edi28
Andzia słodkie te bodziaki :) w ogóle to ubranka malutkie wszystkie są takie śliczne :)
Aneteczka super zakupy :) czyli wyprawka prawie skompletowana :)
U nas też już powoli zbliżamy się do końca, mam nadzieję, że w połowie stycznia będziemy mielili już wszystko, łącznie ze spakowaną torbą i zakupionym wózkiem :)
Tweety tak jak Marudka wspomniała, nie powinnaś odstawiać sobie od tak tabletek, lepiej wybierz się do lekarza pierwszego kontaktu, może on Ci coś pomoże :)
Myszko, niestety każda z nas już zaczyna mieć powoli dość, brzuszki coraz większe, coraz więcej dolegliwości, ale to już niedługo :) Damy radę :) A po to jesteśmy, żeby sobie pomarudzić nawzajem :)

11 lata 2 tygodni temu #810244 przez myszka76
Bieganina bieganiną ale to trzeba sprawdzić dla własnego spokoju w święta i nie tylko.... bo później też Ci się to przyda. Lepiej dmuchać na zimne.

11 lata 2 tygodni temu #810247 przez myszka76
Dzięki Edi nawet nie wiesz jak dobrze usłyszeć parę słów pociechy :)

11 lata 2 tygodni temu #810248 przez Elmirka85
myszka ja Cie rozumiem. Ja w pon. byłam w Krakowie w tej poradni diabetologicznej dla kobiet ciężarnych w Centrum Leczenia Chorób Metabolicznych na Kopernika. Miałam wykład z diety , z samokontroli, dostałam glukometr i mam mierzyć aż 6 razy dziennie!!! a do tego rano mocz na ketony i glukozę. Lekarka to się ze mnie smiała że przekroczone miałam tak mało to badanie glukozy bo bo norma jest do 7,8 a ja miałam 7,89. i powiedziała że nie będe się bardzo męczyć tylko dietka wystarczy. Wkurza mnie już to mierzenie. wyniki mam dobre, po posiłkach od 86 do najwięcej 113 więc jestem ciekawa czy ja mam tą cukrzycę czy nie??
nie chce mi się tyle razy dnia się kłóć jak wyniki mam dobre. rozumiem 4 razy ale aż 6!! chyba nie bede zawsze 6 razy może mnie nie opierniczy jak pójde do kontroli?
dziś rano sie wystraszyłam bo godz. po sniadaniu wyszło mi 137 i po jakimś czasie skapłam się że zażyłam w międzyczasie nospe max i czytam skład a tam laktoza i pisze żeby zgłosić lekarzowi przy cukrzycy jak się stosuje, więc dlatego mi wzrósł.
a dziewczyny czy macie problemy z ketonami w moczu? bo ja miałam i wtorek, środa wyszły mi śladowe ilości a wczoraj jadłam jeszcze przed 24 i już nie było dziś rano, czyli chyba muszę tak późno jeszcze jeść żeby nie miec tych ketonów

11 lata 2 tygodni temu #810255 przez tweety1992
No właśnie w poniedziałek jak pójdę pogadam z lekarką i powiem co i jak. Zapytam czy muszę nadal brać i wgl. Może ona coś poleci.

11 lata 2 tygodni temu #810256 przez myszka76
Elmirka ja też mierzę 6 razy dziennie cukier, codziennie rano mocz i co tydzień mam dzwonić do diabetologa i podawać wyniki z tygodnia a wizytę mam na 30 grudnia. Gdy ketony mi wyszły wyższe miałam 2 plusy przez 3 dni to doktorka kazała mi zwiększyć ilość pieczywa na podwieczorek i kolację. Mamy przerąbane :(

11 lata 2 tygodni temu #810258 przez kasiek21
jej dziewczyny ale jestem padnięta... niby wstałam o tej 11 ale normalnie padam na pyszczek... od samego rana w ciągłym ruchy... najpierw cmentarz, potem zakupy z mama... prawie 3 godziny :O jej takie kolejki wszędzie ze oszaleć idzie... a na wieczór jeszcze spacer z moim G.... nie miałam już co prawda siły ale nie chciałam mu odmawiać... i tak mało czasu spędzamy razem a wiec każda jedna wspólna chwila razem jest dla mnie na wage zlota prawie ze... a wiec zmęczona nie zmęczona poszłam. no i nie żałuje... ale jutro od rana tez latanie... musze odebrać wreszcie wyniki... mam nadzieje ze wymaz juz jest... potem do lekarza rodzinnego (bo moj gin nie przyjmuje) bo kurcze martwi mnie ten mój wynik tarczycy... no i te cale przygotowania do świat... ehh wymęczą mnie... nie mam czasu na odpoczynek...
staram sie was czytać na bieżąco... ale wiecie ciężko jest... co usiądę zeby cos napisać to 1000 innych rzezy do zrobienia i tak ooo... a wiec tak tylko na szybkiego pisze...

ide za chwile pod prysznic, zrobie cieple kakao i do łóżeczka... wyprostować troszkę plecki bo juz ledwo wytrzymuje.. mam wrazenie ze kręgosłup to peknie mi na pół...

11 lata 2 tygodni temu #810275 przez Elmirka85
tweety1992 napisał:

Dziewczyny powiedzcie mi cym się to różni?

allegro.pl/vita-miner-prenatal-60-tablet...azy-i3813603890.html

od

allegro.pl/vita-miner-prenatal-dha-30-ta...aza-i3807994255.html

Nie wiem które kupić mam. Bierze któraś Vitaminer?

ja biorę ten Vita miner z DHA. To jest zestaw witamin a do tego DHA. Z tego co się orientowałam to jest jeden z najtańszych zestawów witamin z DHA, Bo na tym mi zależało żeby zawierał.
tym sie różnią że ten pierwszy to same witaminy bez DHA

11 lata 2 tygodni temu #810279 przez tweety1992
Paytzcie dziewczyny co się teraz na świecie dzieje wiadomosci.wp.tv/i,13-latka-urodzila-trojaczki ... To chore jest !!

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #810282 przez wola82
Czesc dziewczyny, noski do gory dla tych zalamanych juz niedlugo i bedziemy narzekac na nieprzespane noce- bo kolki, bo placza malenstwa itd... a mysle ze te nasze problemy z cukrzycami, cisnieniem i cala reszta pojda sobie...oby :dry:

No a ja wczoraj od 7.30 do 17:00 spedzilam w szpitalu, z godzinna przerwa gdzie wyrwalam sie do domu cos zjesc. Najpierw bylam na oddziale diabetologicznym do 12:oo, dostalam insuline i oprocz diety i pomiarow cukru to doszlo jeszcze wstrzykiwanie, na razie male dawki,a w wigilie rano znowu do kontroli :angry:
Pozniej musialam isc na ginekologie zeby zrobic ctg i jak sie okazalo za wysokie tetno u dziecka, bo dochodzilo nawet do 180, to na usg, czy jest wszystko ok- jest ok. Ale na 16 dostalam jeszcze jeden termin na porodowke, zeby sprawdzic czy na pewno wszystko dobrze, to pojechalam zjadlam cos, wrocilam, zbadali i okazalo sie ze to nie bylo potrzebna, ale coz skontrolowac trzeba bylo, a jak wrocilam do domu to doslownie padlam.
A dzisiaj od rano sprzatalam ciasteczka, konczylam....Ojoj juz nie nudze.

Mam nadzieje ze po nastepnych wizytach beda relacje tylko z dobrymi wiadomosciami :)

Jej dziewczyna wy juz macie wszystko, dla bobasow, a ja przez te badania, nawet nie mam kiedy zagladnac dokladnie czego jeszcze brakuje, ale w sobote do Ikei jedziemy i mysle ze przewijak zakupimy i moze tam cos ciekawego wypatrze dla malej, recznik, podusie jakas cienitka.

Tweety link nie dziala.

11 lata 2 tygodni temu #810288 przez tweety1992

11 lata 2 tygodni temu #810332 przez Sarenka
Dobry wieczór... I mi brak czasu na wszystko. Jak wcześniej się nudziłam, to teraz dni mi lecą jak nie wiem. Ajjj święta... A to moje dzisiejsze dzieło:

Wiem wiem - Nigdy nie miałam zdolności plastycznych :)
Powiem Wam, że martwiłam się, ze Męża nie ma na szkole rodzenia w temacie pielęgnacji Maluszka, a tym czasem po zajęciach tyle samo umiem co i On. Jakoś tak dziwnie... Myślę, że np taka kąpiel to może być wyzwanie...
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #810390 przez wola82
Dzien doberek.

Sarenka nie martw sie tym, ze nie dasz rady, az sama sie zdziwisz jakie to wszystko jest proste kapiel, karmienie i cala reszta. A poza tym w szpitalu chyba Ci pokaza jak kapac noworodka.
Tutaj we Wiedniu przez okolo pierwszy tydzien nawet nie zalecaja kapieli malucha tylko przetarcie nawilzona myjka.
Tez mialam obawy, ale to wszystko minie.
A ciasteczka sliczne.
Eh... te swieta, przeskoczylabym najchetniej, tyle pysznosci, slodkosci,a ja nie moge :dry:

11 lata 2 tygodni temu #810438 przez andzia90
Witam mamusie :)
Ja już po wizycie u pani doktor i wiecie co? z moja szyjka jest wszystko DOBRZE!! po prostu taka ją mam ze jest trochę krótsza ale za to bardzo ładnie trzyma i jest jak najbardziej ok :) ah ale ja się ciesze :) zaleciła mi jednak leżenie bo mówi ze to już końcówka i lepiej odpoczywać :)
Następna wizyta tak jak była wcześniej ustalona 3.01.2014 :)
Wybraliśmy dziś z mężem pediatrę dla małego i napisałam oświadczenie odnośnie położnej że przyjdzie do domku po porodzie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka