- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Aneteczka super zakupy czyli wyprawka prawie skompletowana
U nas też już powoli zbliżamy się do końca, mam nadzieję, że w połowie stycznia będziemy mielili już wszystko, łącznie ze spakowaną torbą i zakupionym wózkiem
Tweety tak jak Marudka wspomniała, nie powinnaś odstawiać sobie od tak tabletek, lepiej wybierz się do lekarza pierwszego kontaktu, może on Ci coś pomoże
Myszko, niestety każda z nas już zaczyna mieć powoli dość, brzuszki coraz większe, coraz więcej dolegliwości, ale to już niedługo Damy radę A po to jesteśmy, żeby sobie pomarudzić nawzajem
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
nie chce mi się tyle razy dnia się kłóć jak wyniki mam dobre. rozumiem 4 razy ale aż 6!! chyba nie bede zawsze 6 razy może mnie nie opierniczy jak pójde do kontroli?
dziś rano sie wystraszyłam bo godz. po sniadaniu wyszło mi 137 i po jakimś czasie skapłam się że zażyłam w międzyczasie nospe max i czytam skład a tam laktoza i pisze żeby zgłosić lekarzowi przy cukrzycy jak się stosuje, więc dlatego mi wzrósł.
a dziewczyny czy macie problemy z ketonami w moczu? bo ja miałam i wtorek, środa wyszły mi śladowe ilości a wczoraj jadłam jeszcze przed 24 i już nie było dziś rano, czyli chyba muszę tak późno jeszcze jeść żeby nie miec tych ketonów
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
staram sie was czytać na bieżąco... ale wiecie ciężko jest... co usiądę zeby cos napisać to 1000 innych rzezy do zrobienia i tak ooo... a wiec tak tylko na szybkiego pisze...
ide za chwile pod prysznic, zrobie cieple kakao i do łóżeczka... wyprostować troszkę plecki bo juz ledwo wytrzymuje.. mam wrazenie ze kręgosłup to peknie mi na pół...
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny powiedzcie mi cym się to różni?
allegro.pl/vita-miner-prenatal-60-tablet...azy-i3813603890.html
od
allegro.pl/vita-miner-prenatal-dha-30-ta...aza-i3807994255.html
Nie wiem które kupić mam. Bierze któraś Vitaminer?
ja biorę ten Vita miner z DHA. To jest zestaw witamin a do tego DHA. Z tego co się orientowałam to jest jeden z najtańszych zestawów witamin z DHA, Bo na tym mi zależało żeby zawierał.
tym sie różnią że ten pierwszy to same witaminy bez DHA
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
No a ja wczoraj od 7.30 do 17:00 spedzilam w szpitalu, z godzinna przerwa gdzie wyrwalam sie do domu cos zjesc. Najpierw bylam na oddziale diabetologicznym do 12:oo, dostalam insuline i oprocz diety i pomiarow cukru to doszlo jeszcze wstrzykiwanie, na razie male dawki,a w wigilie rano znowu do kontroli
Pozniej musialam isc na ginekologie zeby zrobic ctg i jak sie okazalo za wysokie tetno u dziecka, bo dochodzilo nawet do 180, to na usg, czy jest wszystko ok- jest ok. Ale na 16 dostalam jeszcze jeden termin na porodowke, zeby sprawdzic czy na pewno wszystko dobrze, to pojechalam zjadlam cos, wrocilam, zbadali i okazalo sie ze to nie bylo potrzebna, ale coz skontrolowac trzeba bylo, a jak wrocilam do domu to doslownie padlam.
A dzisiaj od rano sprzatalam ciasteczka, konczylam....Ojoj juz nie nudze.
Mam nadzieje ze po nastepnych wizytach beda relacje tylko z dobrymi wiadomosciami
Jej dziewczyna wy juz macie wszystko, dla bobasow, a ja przez te badania, nawet nie mam kiedy zagladnac dokladnie czego jeszcze brakuje, ale w sobote do Ikei jedziemy i mysle ze przewijak zakupimy i moze tam cos ciekawego wypatrze dla malej, recznik, podusie jakas cienitka.
Tweety link nie dziala.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wiem wiem - Nigdy nie miałam zdolności plastycznych
Powiem Wam, że martwiłam się, ze Męża nie ma na szkole rodzenia w temacie pielęgnacji Maluszka, a tym czasem po zajęciach tyle samo umiem co i On. Jakoś tak dziwnie... Myślę, że np taka kąpiel to może być wyzwanie...
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Sarenka nie martw sie tym, ze nie dasz rady, az sama sie zdziwisz jakie to wszystko jest proste kapiel, karmienie i cala reszta. A poza tym w szpitalu chyba Ci pokaza jak kapac noworodka.
Tutaj we Wiedniu przez okolo pierwszy tydzien nawet nie zalecaja kapieli malucha tylko przetarcie nawilzona myjka.
Tez mialam obawy, ale to wszystko minie.
A ciasteczka sliczne.
Eh... te swieta, przeskoczylabym najchetniej, tyle pysznosci, slodkosci,a ja nie moge
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja już po wizycie u pani doktor i wiecie co? z moja szyjka jest wszystko DOBRZE!! po prostu taka ją mam ze jest trochę krótsza ale za to bardzo ładnie trzyma i jest jak najbardziej ok ah ale ja się ciesze zaleciła mi jednak leżenie bo mówi ze to już końcówka i lepiej odpoczywać
Następna wizyta tak jak była wcześniej ustalona 3.01.2014
Wybraliśmy dziś z mężem pediatrę dla małego i napisałam oświadczenie odnośnie położnej że przyjdzie do domku po porodzie