BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #834662 przez Lunia
Witam wieczorowa pora ;)

Ja leze juz w lozku i czytam ksiazke. Zmeczona jestem bo narobilam dzis 14 krokietow i salatke.

Godzine dzis przeplakalam z tej bezsilnosci. Ate ciagle pyt czy cos sie dzieje tak dobijaja. Juz rozumiem pyt jak sie czujesz a nie ciagle i to wszyscy zaczelo sie? Ehhhhhhh
Wiem wiem, ze to jest w dobrej wierze.

U mnie pewnie bez kroplowek sie nie obejdzie. A juz jestem tak tym zmeczona. Jutro bedzie 6 dni po terminie ja nie wiem na co to dziecko czeka.

A z ta szyjka to lekarz mi mowil ze to moze sie zaczac z godziny na godzine. Takze spokojnie. Mojej kolezance mowili ze duzo wczesniej urodzi bo jej sie skracala i miala rozwarcie a w ostatecznosci urodzila tydzien po terminie. Takze roznie bywa.

Zycze wam wszystkim z calego serca zebysmy rodzily najpozniej w dniu terminu i ani dnia dluzej ;_

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #834676 przez Ewo84
Witam!
Edi gratulacje, czekamy na zdjęcie Hani:)
Sarenka ja w szpitalu póki co nie wytrzymywałam dłużej niż dwa dni. Taka wizyta wcale nie podnosi na duchu. Jedyny plus to to że poznałam wszystkie położne, pielęgniarki i lekarzy. Ale czego się nie robi dla dobra dzieci. Trzymaj się:)
Co za dzień! Mimo wielu alarmów- skurczy i bóli nic się nie podziało:(
Mama dzwoni, brat się pyta, teściowie też a ona wszystkim wystawia język i mówi NIE TERAZ!
Dziewczyny od poniedziałku w Lidlu ubranka dla maluszków. Mi ma kupić mama w prezencie. Ceny atrakcyjne za 3- pak bluzeczek 25 zł. Pierworodnego ubierałam w Lidlu i byłam zadowolona z jakości ubranek.Ale trzeba uważać na rozmiarówkę bo jest zaniżona.

10 lata 11 miesiąc temu #834677 przez Miliaa
Hej

Sarenka bardzo współczuje tego, że musisz leżeć w szpitalu i dodatkowo słuchać o tych różnych chorobach. Każda z nas pewnie w takiej sytuacji też by łapała doła i miała takie samopoczucie jak Ty. Jednak może to i lepiej, że jesteś pod ciągłą opieką i obserwacją. Jak pisała Marudka jej to bardzo pomogło. Pocieszać się jedynie możemy tym ze za kilka dni będziesz już w domu ze swoim maleństwem.

Lunia myślę, że teraz każda z nas siedzi już jak na szpilkach. Niedługo i Ty będziesz już z dzidziusiem, a my dalej będziemy czekać i Wam zazdrościć.

Tweety zgadzam się z Lunią, że równie to bywa i może się okazać, że dzidziuś za kilka dni będzie chciał już wyjść na świat.

10 lata 11 miesiąc temu #834678 przez Ewo84

10 lata 11 miesiąc temu #834706 przez w.monia
Witam Was kochane :) O 19 Dostałam Pierwsze Skurcze A 22.50 Siłami Natury Urodził Się Filipek. Waży 3430 I Jest Długo Na 61 Centymetrów :laugh: Dostał 10 :-)

10 lata 11 miesiąc temu #834707 przez zubi
To ja pierwsza pogratuluje w.moniu, witamy Filipa na świecie ;)

No to teraz co nam zostało, trzeba zacząć się rozpakowywać :)

10 lata 11 miesiąc temu #834723 przez Asia09
w.monia - gratuluje! Poszło Ci naprawde sprawnie ;)
Dużo zdrówka dla Ciebie i małego koszykarza ;)

10 lata 11 miesiąc temu #834728 przez Sarenka
Gratulacje w.monia szybkiego i sprawnego porodu. Czekamy na zdjecia

10 lata 11 miesiąc temu #834748 przez myszka76
Gratulacje w.monia, bardzo się cieszę, że tak szybciutko a jeszcze bardziej że wszystko w porządku :) Trzymajcie się zdrowo :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #834750 przez myszka76
Sarenka jak się dzisiaj czujesz :unsure:

10 lata 11 miesiąc temu #834766 przez Elmirka85
W Monia Gratuluję. nie wiem co mi się podziała ale jak czytam o kolejnej pojawiającej się dzidzi na forum to się wzruszam i płaczę.
Przez te hormony zrobiłam się sentymentalna. Potrafię nawet na reklamie mleczka, co pokazany jest brzuch jak dzidzia kopie, potem go kąpią i dają mamie a ja mam łzy w oczach. Albo "... z dumą wspieramy mamy" to ona nauczyła Cię że po upadku wstaje się silniejszym. Myslę że jak urodzę to znowu stanę się normalna ;) ;)

Asia
wydaję mi się że Marudka urodziła Marysię 31 stycznia. Bo z tego co pamiętam to pisała że w nocy z czwartku na piątek ok 4tej?

domyślam się jak Was muszą wkurzać pytania czy urodziłyście bo ja jeszcze przed terminem a ciągle mnie pytają, dzwonią do mojego męża czy uż urodziłam albo do mnie z pytaniem czy już jestem w szpitalu. a moja koleżanka , co mieszka w domu obok przeszła samą siebie. Zobaczyła na ulicy karetkę (nie wiem do kogo) i do mnie sms ta karetka co stoi na ulicy to do Ciebie? tak bo jakby coś mi się działo i bym wzywała karetkę to w między czasie ym smsowała :P :P :P :angry: :angry: :angry:

0

10 lata 11 miesiąc temu #834776 przez issska1986
Witam mamusie :lol:

Proszę proszę jakie wieści z rana :lol: :lol: :lol:
w.monia gratuluję szybkiego rozwiązania, jak ja bym chciała tak za przeproszeniem "pierdnąć" i mieć małą za 2,3 godz przy sobie... :woohoo:
Boję się,że będzie trwało to 20 godzin. :angry:

Tweety, zrobię jaki chcesz... ja lubie bardzo pół na pół pomarańcze z grejpfrutem :lol: :lol: :lol: mniam :side:

Lunia może masz źle ten termin porodu wyliczony... moja siostra przenosiła 10 dni, wcześniej jej wywoływali kilka razy i miała takie skurcze,że powiedzieli jej żeby poszła się położyć :lol: a poza tym leżała z m-c wcześniej w szpitalu bo mała w ogóle nie ruchliwa była tętno niskie i musiała być non stop pod ktg. Po prostu małego śpioszka i leniuszka miała ;) W końcu przyszedł ten dzień,że mała sama chciała wyjść (spanie już jej się chyba znudziło) i bach , o 10 skurcze, o 15 mała już na świecie była :silly: nie znasz dnia ani godziny tak na prawdę :side:

10 lata 11 miesiąc temu #834778 przez myszka76
Elmirka super koleżanka :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #834790 przez Lunia
Witam :)

No jaka super wiadomosc! W.monia ogromne gratulacje : D

Elmirka hehe to sie usmialam. Ale kolezanka. No ale sama znam takie :P

Isska no nie znamy dnia ani godziny, moze cos sie ruszy. Codziennie sobie tak wmawiam i codziennie sie rozczarowuje :P dzis to juz mi sie chce smiac z tego. Atam pojde do szpitala niech robia co chca byle ten maly uparciuch byl zdrowy ;)

Ale swoja droga taki szybki porod to marzenie. Ja tez sie boje ze pewnie z 15 godz sie namecze a potem sie skonczy jeszcze cesarka :P

Milego dnia wszystkim :D

10 lata 11 miesiąc temu #834791 przez andzia90
Witam się z rana :)

W.monia- gratuluję :) szybkiego powrotu do domku :)
Noc u mnie przespana aż milo normalnie :p zaraz zbieram się do szpitala na kto ciekawa jestem czy coś wyjdzie. Dam znać jak wrócę :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka