BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #834392 przez andzia90
Elmirka, miliaa- dzięki dziewczyny za wsparcie :) ale ja już mam naprawdę dość czekania i jeszcze te telefony "dzieje się coś?, urodziłaś już" nawet już ich nie odbieram bo nie chce się bardziej denerwować.

Sarenka- wszystko będzie dobrze przynajmniej jesteś pod stała opieka a pewnie lada dzień z Natalka będzie już z wami :)

Asia09- a powiedz mi jeśli mogę wiedzieć czemu na wtorek zapisali Cie na cesarkę?? z jakiś konkretnych przyczyn?

Tweety- taka jest własnie nasza służba zdrowia... ale nie martw się już bliżej masz niż dalej :) głowa do góry :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #834409 przez w.monia
Edi kochana serdeczne gratulacje :) ale Ci kochana zazdroszczę, że Ty już po :)

Sarenka dasz radę, ważne, że będziesz miała opiekę i ktoś będzie czuwał a co do tej sytuacji ze szpitala to niestety chyba nie mamy wpływu :pinch:

My dzisiaj wyspaliśmy się :) ale wczoraj dałam czadu, najpierw spacer z teściową długiii a potem jeszcze mężuś nam zrobił niespodziankę i nic nie powiedział, że do nas przyjeżdża i przyjechał :D i się tak strasznie ucieszyłam :) i poszliśmy wieczorkiem, spokojnie i spacerkiem na dobrą kolekcję póki jesteśmy jeszcze w pakiecie a małego Filipka zabieramy ze sobą :laugh:

A dzisiaj w ramach spacerku to poszłam do MOPS-u zapytać się o becikowe, bo nie wiedziałam, czy mam po co zawracać sobie głowę tym tematem a tu miła niespodzianka bo Pani powiedziała mi, że podstawą jest dochód z 2012 roku, który wtedy był jaki był i dzięki temu się łapiemy :) i bardzo się cieszę, zawsze to pieniążki a na ulicy ich nie znajdę :)

Obiadek zjadła, piję herbatkę i będę się zabierać za sprzątanie :)

andzia90 wiem o czym mówisz, bo ja mam po wyżej uszu smsów i pytań czy urodziłam, lub "to Pani jeszcze chodzi..." a w sumie to już chyba to olewam, i tak wpływu na to żadnego nie mam :whistle:

buziaki kochane :)

10 lata 11 miesiąc temu #834471 przez aska27
Edi28 napisał:

Witam się i ja ale tylko na chwileczkę :-) pisze z tel. wiec przepraszam za błędy Wczoraj o 14:29 przyszła na świat Hania:-) poród był dosyć ciężki bo po pełnym rozwaciu i dwugodzinnej akcji porodowej Mała nie mogła się ustawić i zdecydowano o cięciu. Teraz dochodzimy do siebie:-) A nasza Hania to Maly klocuszek :-D 58 cm i 4090:-D jest po prostu cudna:-) jak się ogarnę to wstawię fotke:-)

GRATULACJE!!!! :kiss: A mała Hania wcale nie taka mała :blink:
Buziaki dla Was!
Wracaj szybko do sił :)

10 lata 11 miesiąc temu #834482 przez Sarenka
Aska ja teraz w szpitalu odswiezam forum co chwile i czuwam, a wiec przypominam,ze Marudka tez urodzila. Wpisz ja prosze do Naszej tabelki :)

10 lata 11 miesiąc temu #834497 przez Avo_cado
Asia09 u mnie w szpitalu nie pozwalali dawac podpasek kupowanych tylko jakies wkłady swoje dawali a co do prysznicu to cesarke mialam o 21:45 a prysznic o 7 rano ale zemdlalam ;]i sie przeciagneło

10 lata 11 miesiąc temu #834557 przez myszka76
Witajcie mamuśki,
Edi gratulacje :) Trzymajcie się zdrowo i wracajcie szybko do nas :kiss:
Sarenka będzie dobrze, wiem dobrze się mówi ale zobaczysz, że mamy rację :)
w.monia jasne że tak, zawsze na coś kasa się przyda, a jak z 2012 to ja może też się załapię :laugh:
Buziaki dla wszystkich dwupaków jak i rozpakowanych ;)

10 lata 11 miesiąc temu #834559 przez issska1986
Ja po usg, małą waży 3057 g nic prawie nie było widać... ale była grzeczna, nie kopała Pani tym razem w głowicę od usg :lol: :lol: :lol: strasznie nie lubi jak się na niej coś stawia albo kładzie, np talerzyk, albo herbatę od razu kopie w to miejsce :) Z tą wagą to powiedziała,ze nie wiadomo do końca bo jest +/-500 g błędu no ale to już wiemy ;) a tak to ok wszystko :)

I zakupiłam właśnie sokowirówkę jupi :lol: :lol: :lol: teraz zbieram na tablet ;)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #834562 przez tweety1992
Laseczki co tam ciekawego wieczorkiem porabiacie? Ja zjadłam sobie kolację i popijam herbatke z cytrynką :)
Moje kochane dziecko mi się kręci i jak nie nóżkę to dupcie wypina tak ze czuć i widać wybrzuszenia :P

Isskaa to super wiadomości :) Gratulacje dużej dziewczynki i spokojnej :) I powodzenia w polowaniu na tableta :P Myślę że teraz na soczek zaprosisz, hmm ? :p Ja też chcę sokowirówkę ale to nie spieszy mi się chociaż ost widziałam fajną na przecenie.
Wgl ja jestem jakaś ślepota ruska chyba ale dopiero teraz zauważyłam że Twoja córeczka będzie się jak ja nazywała :D

10 lata 11 miesiąc temu #834598 przez aska27
Sarenka napisał:

Aska ja teraz w szpitalu odświeżam forum co chwile i czuwam, a wiec przypominam,ze Marudka tez urodzila. Wpisz ja prosze do Naszej tabelki :)

Pewnie,ze wpisze, potrzebuję tylko dane :)

a jak się czujesz??

Issska juz niedługo przekonasz się jakie duze jest maleństwo :)
Sokowirówka dobra rzecz :blink:

Będąc na wizycie kontrolnej u pediatry okazało się,ze Sra ma przyrośnięty za bardzo języczek , wiec dziś byliśmy na podcięciu tej błonki... chwilkę trwało,ale przyznam,że bardzo się denerwowałam.
Dziwi mnie tylko ,że w szpitalu nie zauważyli.

Przepraszam,ze rzadko zaglądam,ale jakos czasu na komputer brak,jak ie Mikołaj to Sara.. wieczorami chodze z nimi spać, dziś wyjątkowo postanowiłam zajrzeć co u Was. Ściskam wszystkie Was mocno!

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #834619 przez issska1986
Tweety no Marcelinka będzie -Twoja imienniczka to fajnie, Marceliny to fajne dziewczyny ;)
Na soczek zapraszam, tylko w następnym tyg bo 11/02 mają dopiero wysłać ;)

Asia właśnie nie wiem co o tym myśleć, w sumie wymiarów jakiś wielkich, oprócz kości udowej nie ma, nóżki długie ma, nie wiem czy nie wziąć jeszcze jednego pajaca na 62 cm do szpitala... mam 3x56 cm i jeden 62 cm, a jak się urodzi 60 cm? Chyba,ze mi dowiozą... Wymienię ten jeden 56 na 62 i tyle :S

Ja mam jakieś przeczucie,ze przenoszę ciążę :dry: jakoś nie wydaje mi się, ze urodzę wcześniej... jeszcze mąż nie chce pomóc ;)

10 lata 11 miesiąc temu #834620 przez aska27
Własnie doczytałam.. Marudka zdrówka dla Marysi!! :kiss: Trzymajcie się ciepło :kiss:

do tabelki juz Marysię dopisałam.. tylko napiszcie mi proszę kiedy dokładnie Marudka urodziła?

10 lata 11 miesiąc temu #834628 przez Asia09
Andzia - We wtorek moja lekarka prowadzaca ma dyzur wiec tak nam pasuje. A na cesarke sama sie zdecydowalam bo 4 lata temu tez mialam, poniewaz kiedy odeszły mi wody nie mialam akcji przez kolejne 12 godzin pomimo kroplówek na wywołanie...Po tych godzinach bylam juz ledwo żywa. Teraz miałam prawo wyboru, choc nie ukrywam ze zawsze jakies obawy pozostaja i czasem zastanawiam sie czy to dobra decyzja...Tak czy inaczej nie pozostaje mi nic innego jak czekac na wtorek :) Kto wie, moze zdążysz zwolnic mi łóżko ;)

Avo_cado , dzieki za informacje. Faktycznie moze było za wczesnie na samodzielne 'spacery' ;)

10 lata 11 miesiąc temu #834632 przez tweety1992
Z czego robić będziesz soczek ? Ja kocham z pomarańczy byle były kwaśne bo słodkie mnie obrzydzają to samo z mandarykami :P

Ja też myslę że donoszę tym bardziej że mnie lekarz w tym dziś utwierdził tą moją utrzymaną twardą szyjką

10 lata 11 miesiąc temu #834652 przez Sarenka
Dziewczyny ciezko mi... Masakrycznie mi sie teskni za domem. A to pierwsza doba. Wiem ze jeszcze duzo przede mna. Od poczatku 2 trymestru a juz na pewno odkad poszlam na zwolnienie nie zdazylo mi sie lezec w ciagu dnia,a teraz co ja mam robic? Tak sie mecze...
A poza tym dowiedzialam sie,ze w szpitalu panune wsrod dzieciakow bakteria Coli lub zapalenie pluc. 95% dzieci lapie ktores z tych... A potem sie lezy ok 14dni,bo dzieci musza miec antybiotyk. Masakra!!!!
wiem,ze Mala najwazniensza, ale naprawde cholernie mi zle...

10 lata 11 miesiąc temu #834653 przez Sarenka
I teraz po ostatnich akcjach tak sie boja,ze co chwila decyduja o cieciu. W tamtym tyg wykonali 20 ciec i 6 naturalnych.
W domu czlowiek spokojniejszy a tu sie naslucha...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka