BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #833470 przez kasiek21
witam się wczesną pora z nad butli małego... właśnie kończyny karmienie no i lecę dalej spać...

kurcze próbuje czytać was na bierzaco i jakoś mi to nie wychodzi. tak dużo piszecie :-(

z niecierpliwością czekam aż się rozpakujecie... wszystko po kolei. ale mimo że już luty to wam jakoś się nie spieszy... no cóż... poczekam :-P

u nas na szczęście (nie zapeszajac) wszystko u porządku... mlody rośnie jak nie wiem... czasem nie mam siły nosić go na rękach... ale jest kochany :-)

właśnie odłożyłam go do łożeczka no i sama uciekam spać...

dziewczyny szybkich i bezbolesnych rozwiązań. trzymamy kciuki :-)

ah... u nas dziś kolęda... ot to będą pytania od księdza... no cóż jakośt to wytrzymam :-D i tak jakoś na dniach musimy iść do kościoła załatwić chrzest :-) zdecydowaliśmy się że chcemy robić na wielkanoc :-) tylko ciekawe czy proboszcz w mojej parafi się zgodzi jak zobaczy że ani ja ani mój G nie mamy biezmowania :-D jak coś mam jeszcze wyjscie awaryjne... mam wujka księdza w innym kościele... więc on napewno nie odmówi :-D

odebralismy dzisiaj pesel :-)

dobranoc. a właściwie to powinno być już dzień dobry :-D ale że idziemy dalej spać... no cóż...

dużo zdrowka :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #833504 przez Elmirka85
Miliaa napisał:

Issska właśnie zauważyłam, że u nas suwaczki co do dnia takie same ;)

JA CHYBA też mam taki sam suwaczek ja Wy :) :) :)

mnie się poród po nocach śni, budzę się co chwilę i się zastanawiam czy mi wody nie odeszły :laugh:
Edi daj znać co u Ciebie po nocy :)
Kasia Twój synek jest słodziutki i taki grzeczny.tylko pozazdrościć :)

Lunia może i u Ciebie coś się zacznie dziać w końcu

10 lata 11 miesiąc temu #833513 przez tweety1992
Czesc dziewczyny :) u mnie bole ok 23-1 byly ale przeszlo nie wiem co to bylo ale polaczylo sie z bólem w klatce bólem brzucha i kopniakami/rozciaganiem mojego dziecka. Ale noc spokojna przespana bez zgagi. Juz jutra nie umiem sie doczekac bo wizyta i ciekawe co lekarz powie :)

10 lata 11 miesiąc temu #833546 przez andzia90
Dzień dobry :) witamy się ze słonecznego krakowa :)
U mnie noc koszmarna ale odziwo wyspana jestem.
Dziś mam w planach leniuchowac cały dzień i odpoczywać , cierpliwie czekać aż coś się zacznie :)
Miłego dnia :)

10 lata 11 miesiąc temu #833547 przez andzia90
Suwaczek mi się skończył :d a tu małego nie ma :) czekamy :)

10 lata 11 miesiąc temu #833557 przez zubi
witam się i ja :)

Andzia rzeczywiście wg suwaczka jesteście szczęśliwymi rodzicami , ale nie martw się to tylko kwestia dni :)

Co do nocek u mnie też coraz gorzej ze snem, dziś mi się śnił poród że nie czułam bólu, ale jak miałam wypchnąć małą na świat nie miałam siły i nie wychodziła ( ale to tylko sen). a toaletę już teraz odwiedzam z 2-3 razy.

Ciekawe co u Edi? czekamy na info.

Miłego dnia brzuchatki :)

10 lata 11 miesiąc temu #833576 przez Sarenka
Cześć - ależ słonecznie za oknem. Aż miło. Tylko ciągle otwieram okna i szukam chłodu, bo w mieszkaniu zrobiło się 21,2°C. Czuję się jak na ognisku. Zaraz wystawię wózek na balkon by się wietrzył, bo ciągle utrzymuje się w nim specyficzny, nieprzyjemny zapach nowości...
Orientujecie się może, czy witaminy dla kobiet w ciąży oraz inne przepisane przez dr gin trzeba brać również po porodzie? Jedne mi się już skończyły a najmniejsze opakowanie to 100 tabl, a drugie mam tylko do jutra i nie wiem czy wydawać kasę by je kupić, bo rozwiązanie tuż tuż. W sumie dziś zapytam pani dr, ale może się orientujecie?
Jak wspominałam dziś po 15 wyjeżdżamy z Mężem do mojej dr na "wizytę kontrolną" na Izbę Przyjęć do Szpitala, gdzie dziś będzie mieć dyżur. Ma Nas zbadać i ocenić co i jak. Obstawiam, że wrócimy do domu, ale gdyby coś było nie tak - na pewno Nas zostawi...
Pierwszy raz zabierzemy ze sobą torbę - 60 km, więc nie ma kto podrzucić ot tak. Wieczorem powinnam dać znać co u Nas...
Trzymajcie kciukasy...

10 lata 11 miesiąc temu #833577 przez Sarenka
Cześć - ależ słonecznie za oknem. Aż miło. Tylko ciągle otwieram okna i szukam chłodu, bo w mieszkaniu zrobiło się 21,2°C. Czuję się jak na ognisku. Zaraz wystawię wózek na balkon by się wietrzył, bo ciągle utrzymuje się w nim specyficzny, nieprzyjemny zapach nowości...
Orientujecie się może, czy witaminy dla kobiet w ciąży oraz inne przepisane przez dr gin trzeba brać również po porodzie? Jedne mi się już skończyły a najmniejsze opakowanie to 100 tabl, a drugie mam tylko do jutra i nie wiem czy wydawać kasę by je kupić, bo rozwiązanie tuż tuż. W sumie dziś zapytam pani dr, ale może się orientujecie?
Jak wspominałam dziś po 15 wyjeżdżamy z Mężem do mojej dr na "wizytę kontrolną" na Izbę Przyjęć do Szpitala, gdzie dziś będzie mieć dyżur. Ma Nas zbadać i ocenić co i jak. Obstawiam, że wrócimy do domu, ale gdyby coś było nie tak - na pewno Nas zostawi...
Pierwszy raz zabierzemy ze sobą torbę - 60 km, więc nie ma kto podrzucić ot tak. Wieczorem powinnam dać znać co u Nas...
Trzymajcie kciukasy...

10 lata 11 miesiąc temu #833598 przez issska1986
witam,

niop dziewczyny mamy ten sam termin na 19 :lol: :lol: :lol:

Ja sie zastanawiam czy urodzę w terminie czy po, a może przed?

10 lata 11 miesiąc temu #833600 przez Avo_cado
Najwazniejsze zeby witamini brac na poczatku ciazy :) ja biore je sporadycznie co 2-3 dzien :P i wszystko jest ok z poprzednim dzieckiem tez tak bralam nie wydaje mi sie zebys musiala kupowac nowe opakowanie a jesli juz to powinni sprzedawac na listki

10 lata 11 miesiąc temu #833617 przez Lunia
Hej wszystkim.
Coraz wiecej nas, ktorym sie suwaczek skonczyl ;)

U mnie sie dalej nie ruszylo nic. Noc nie przespana. Fizycznie wszystko dobrze tylko to czekanie jest okropne. I nie lubie pytan cos sie zaczyna? A co tu robic w ogole? Pojechalabym na jakies zakupy mam ochote kupic sobie cos ladnego, a znow soe boje ze mi tan wody odejda. Ja jestem straszna. Sorki ze tak nazekam.

Jak tam dziewczyny? Caly czas mysle czy u was sie zaczelo i 3mam kciuki :)

W szkole rodzenia polozna nam radzila zeby brac koniecznie witaminy w okresie karmienia. Ze karmienie jeszcze bardziej wykancza nas organizm niz ciaza. Ja juz sie zaopatrzylam w wit na pol roku :P

Taka piekna pogoda juz bysmy mogly chodzic na spacery z naszymi malenstwami.

10 lata 11 miesiąc temu #833627 przez zubi
sarenka co do witamin ja brałam całą ciążę i po też będę brać jeśli będę miała mleko, bo jak nie to wtedy chyba nie ma sensu.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #833655 przez tweety1992
Ja sobie wcinam mleczko zagęszczone :D

No ja biorę całą ciąże witaminy i po też będę brała o ile będę naturalnie karmić tzn o ile mleko będe miała :)

Oto domek mojego maluszka 37 tydzień :D
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #833776 przez issska1986
Ja w ogóle nie brałam witamin w ciąży, jak się pytałam to powiedziała,ze po co, lepiej jeść dużo warzyw i owoców... od witamin nieraz dzieci duże rosną ... przy karmieniu to na pewno bedę brała te omega med DHA. Ale jeszcze nie kupiłam...

wkurzyłam się :( już dawno chciała sobie kupić sokowirówkę, czekałam na karty do empiku z pracy i mi zjadło 100 zł :( muszę czekać do jutra, powinni mi zwrócić :angry: wkurzyłam się strasznie :dry: jak już się napalę to muszę już mieć.... :ohmy:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #833780 przez w.monia
Dzień doberek :)

Rzeszów w słońcu skąpany, aż normalnie wiosna w powietrzu :)

U nas noc okropna, wieczorem byłam strasznie zmęczona a jak przyszło do spania to nie mogłam zasnąć :( więc oglądałam telewizję, potem czytałam książkę a tu już się sprawie 2:30 zrobiła i w końcu jakoś zasnęłam, ale rano wstałam z bólem głowy :/

My już po spacerku :) prawie 2,5 godziny :D dzielna teściowa spaceruje ze mną, bo powiedziała, że samej mnie ie puści :lol: a teraz to normalnie jak się dotleniłam i ta nieprzespana noc to tylko się położyć i zasnąć :laugh: nawet rozmawiałyśmy o pogodzie, że z jednej strony to szkoda mi trochę, bo ja narciarka zapalona tu przy takiej pogodzie to pewno nawet w marcu nie uda się nigdzie wyskoczyć na stok a z drugiej strony z punktu widzenia mamy :P to fajna pogoda bo szybciej z domu wyjdziemy na spacerek :)

Ja również nie brałam witamin w ciąży, ale generalnie jadłam bardzo dużo owoców i warzyw i wyniki miałam fajne przez całą ciążę :)

tweety1992 śliczny ten Twój brzuszek :lol: uśmiechu więcej kobitko :silly:

Mój suwaczek również się skończył, a mały Filipek dalej w brzuchu :side: oj powiem Wam, że to czekanie to masakra :blink: a telefony i smsy z hasłem "urodziłaś" zaczynają mnie dobijać :whistle: .... urodziłam, urodziłam, tylko nikomu nic nie powiedziałam i trzymam małego w domu w wielkiej tajemnicy... no kurde jak urodzę to przecież i tak się wszyscy dowiedzą :angry:

issska1986 kochana kupisz tą sokowirówkę :laugh: zobaczysz <luzik> moja teściowa kupiła nową gdy zaszłam w ciążę i powiem Wam, że bardzo często robiłyśmy soki i bardzo dużo właśnie takich świeżych piłam przez całą ciążę :)

Sarenka moja torba jechała ze mną w poniedziałek do szpitala, bo stwierdziłam, że jakby coś to przecież mama nie będzie się wracać do domu, no ale jak widać na załączonym obrazku torba objechała i wróciła do domu :) i dalej sobie czeka ... :woohoo:

...oj wena twórcza przyszła.... żebym jeszcze dostałą taką do sprzątnięcia mieszkania :evil:

zmykam kochane :) spokojnego popołudnia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka