- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Magda28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Oj zjadłabym pączka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Wy tak mówicie że macie takie grzeczne dzieci a ja tak myślę jakie będzie moje
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Jak to u was było z tymi majtkami poporodowymi?
- czy używałyście jednorazowych czy wielorazowych
- jaka ilość waszym zdaniem jest potrzebna
- oraz firma która polecacie, bo wam dobrze posłużyły
Mam nadzieję że podzielcie się doświadczeniem
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a propos słodkości kg tak ładnie mi spadały a teraz stop... hmmm boję się jednak odchudzac, mocniej ograniczyć z jedzeniem bo może melczka zabraknąć, sama nie wiem. Tylko słońca potrzeba to i spacerki się zaczną. oczywiście jak Sara wyzdrowieje,a mi te kilometry też zrobią dobrze (taką mam nadzieję)
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Magda28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zubi ja wziełam sobie zwykłe i te jednorazowe i nie zużyłam ani jednej pary...po pierwsze nie wolno, po drugie rana po cieciu mnie bolała i majtki były ostanoia rzecza o ktorej marzylam nie wiem jak jest po porodzie SN
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wszytskie kilogramy z ciąży straciłaś prawie ? Super mam nadzieje że też u mnie tak będzie
- Magda28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
no niby straciłam,ale i tak się czuję jak słoń ale pociesza mnie fakt ,ze mam piękną,zdrową córunie
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Wasze dieciaczki też prześliczne, a Wola to zdjecie Twojej dwójki jest swietne
i gratuluję nowej mamusi
moją małą bolał brzuszek dwa dni płakała i o różnych porach, ale wczoraj maz kupił espumisan dla dzieci w kropelkach i ja sobie łykam i póki co spokój, tak mi jej zal było jak tak płakała bidulka...
Ale mi piersi urosły !!! ja pitolę... a małą coś napadło i non stop cyca, aż jej się ulewa i za chwilę znowu chce, a co cyc to kupsko
dlatego,że tak je dzisiaj to ja po prostu taka głodna się zrobiłam, ze szok!
mi jak wróciłam ze szpitala to został tylko 1 kg do zrzucenia, ale wolałabym troszkę schudnać więcej jak by dało radę i ważyc chociaż tyle co przed ślubem...
A propo gatek, ja miałam dwa rodzaje, takie z takiej siatki, co można prać i takie jak lekarze czeppki mają i te z siatki są zajebiste, miałam 3 pary siatkowych do prania, nic nie uciskają, nawet po cc, i oddycha broszka a te takie czepki to beznadzieja, ich miała z 6 par i tylko jedną zużyłam, a te z siatki to piorę i na noc uzywam.
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
przepraszam ze tak zadko do was pisze ale jakos mimo ze mam bardzo grzeczne dziecie to czasu jakos brak...
co do gatek po porodowych... miałam swoje 2 pary takich siateczkowych i bylo ok.. ja tez po cesarce no i jakos tak bardzo mi nie przeszkadzaly no bo mialam je podciagniete sporo powyzej rany ale dostałam tez od poloznych takie jedne "spodenkowe" i byly zajebiaszcze.. bo te siateczkowe no to zsuwaly sie troche z brzucha a tamte trzymaly sie jak nie wiem... a poza tym były duzo wygodniejsze... nie były to takie jak pisała isska te takie "czepkowe" nie wiem jak wam powiedziec co to bylo hehe ale były super
co do słodkosci no to nie zazdroszcze wam mamom karmiacym cyckiem juz 27 lutego mamy tlusty czwartek chociaz wiecie, ja karmiac piersia zjadłam 1 paczka z budyniem i małemu nic nie było...
a co do kilogramow... ja wrocilam do wagi sprzed ciazy... i jakies raptem pare ponizej... no i waga sie zatrzymała :/ usz... a po tej casarce boje sie jeszcze cwiczyc... niby wszystko juz ładnie zagojone no i krwawienie ustało.. no ale mimo wszystko jeszcze sie boje... 17 marca mam wizyte u Gina a wiec wtedy sie zapytam kiedy moge zaczac cwiczyc... na chwile obecna ograniczam sie do prac domowych no i spacerowania z Igorem
ehh wiecie jak strasznie chce mi sie "poprzytulac" z moim G... normalnie uszzz... mimo ze nie moge na siebie patrzec bo ten brzuch taki flak i te rozstepy no i w ogole... to i tak jakos tak bardzo mocno mi sie chce i dzis jak juz małego polozymy spać to chyba go zgwałce ahhh
chociaz... troszke sie boje... bo podczas połogu duzo szybciej mozna zajsc w ciaze... no a my prezerwatyw nie uznajemy :/ czekam na wizyte u gina z niecierpliwoscia kiedy wreszcie przepisze mi tabletki ahh bedzie sie działo
moj maluszek juz ladny klocek w walentynki byla połozna, mały wazył 4200 niestety byla to jej ostatnia wizyta... ahh szkoda
ogolnie Igorek juz taki fajny, zaczyna sie swiadomie usmiechac i minki ma takie słodkie ze szko... zaczyna tez juz "rozmawiac" z nami guga sobie troszke po swojemu no i odkryl do czego słuzy placz wykozystuje to na potege, czasem w takich momentach ze po prostu smiać sie człowiekowi chce ahh no i trzyma juz sztywno głowke jak sie go trzyma na reku np do odbicia dzwigac tez juz chce chce do siadania no ale jeszcze nic z tego
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
My dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacerek byliśmy tez u położnej Maciuś ładnie przybiera na wadze za to ja tracę zostało mi jeszcze 8 kilo, ale ciesze się bo od wyjścia ze szpitala (środa) do dzisiaj poszło 2 kilo wiec nie jest źle
Moje maleństwo jest tak spokojne ze czasami nie wiem ze mam dziecko, a czasem lubi sobie popłakać.
eh a ja mam dalej problem z tym sutkiem ;/ lekko mi pękł i jak mały ma jeść z tego cyc ta aż się boje, dziś jak się przyssał to z bólu mi łzy poleciały mam nadzieje ze dam rade i szybko się zregenerują może maść pomoże i wietrzenie.
Jutro wizyta u położnej
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
zamiast mascia smaruj swoim mleczkiem i zostaw do wietrzenia, szybciej sie goi... ja jak odciagalam też mi pękł i smarowałam tylko moim mleczkiem i zagoiło sie w ciągu 2 dni... oczywiscie duzo wietrz
- Asia09
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do majtasów to ja tez polecam te siateczkowe. Nawet po cc byly ok bo one siegaja za pępek wiec nic nie przeszkadzaja ranie po cięciu.
Dziewczyny karmiące piersia: powiedzcie z czego ewidentnie rezygnujecie z menu? Co z cytrusami, drożdzowkami, miodem czy czekolada? Ja przy Zosia jadlam prawie wszystko bez ograniczen i bylo ok, ale teraz jak Ola zareagowala nieprzespana noca na lekka kawe - zalecana z reszta przez położna na ból głowy- to boje sie zjesc surowego jablka choc uwielbiem wszelkie owoce.Dzis na kolacje zjadlam bułke z powidłem śliwkowym i tez mialam dylemat czy powinnam. Co z surowymi warzywami?
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania