- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Asia09
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja wlasnie sama upomnialam sie o położna - dostalam do niej numer. Była zdziwiona ze tak pozno do niej dzwonie...Ma przyjechac w poniedzialek. Co do lekarza to tez sama musze sie wybrac do ośrodka, bo Mahomet do góry u nas nie chodzi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Deta1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

A mam pyt czy wasze malenstwa tez tak maja ze jak spia to sobie poplakuja moj tak dzis zaplakal i taka smutna minke zrobil ze serce mi pekalo

- Sarenka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Co do mycia cipki - Nam polozna i panie w szpotalu na oddziale noworodkow mowily,zeby nie myc chusteczkami,bo to nawilzanie to zawsze jakas chemia. Zeby ich uzywac na wyjazdach lub w sytuacjach wyjatkowych... A tak wacik zmoczony przegotowana woda,a potem osuszyc. Ja tak robie. A ten sluz/maz z pochwy w szpitalu wycierali miekkim wacikiem nasaczonym linomagiem... I podobno nie bac sie rozchylic warg,byle dobrze uczyscic. My teraz walczymy z takim suchym bialym nalotem...
Deta moja Mala to potrafi przez sen jakby pokrzyyczec,jakby czegos sie bala/wystraszyla...
A jesli chodzi o kupki to jak mowilam czekalismy 5dni, potem 3dni,teraz 2dni. I dzis kupa na dwa pampersy. Ale Nam ich duzo jak na razie nie idzie...
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikola mój największy skarb :**
Ja strasznie się emocjonalna zrobiłam po porodzie jak małą mam. Oglądam jakiś filmik z tym jak dziecko chcieli wziąć od mamy a one się kurczowo trzymało czy nawet patrzę na moją niunię i potrafię się popłakać. Jakby jej coś się stało ja bym tego sobie nie wybaczyła. Ona lekko zapłacze a ja się budzę i lecę czy coś się jej nie dzieje z łęgo
- carloska30
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
dawno nie pisałam ale starałam sie być na bieżąco.
Myszka,Tweety serdeczne gratulacje!!!
U nas ostatnio ciężko ogarniam Dawidka i tego starszego.Mój narzeczony ma angine i od 2 dni leży w sypialni i wychodzi tylko do wc zeby nas nie zarazić. Jestem wykończona....;/
Ja już nie karmię piersią chyba troche z mojej winy;-(ale i pokarm chyba nie był treściwy.Położna przychodzi co tydzień i waży małego raz w jeden tydzień przybrał tylko 80gram karmiłam go w ciagu dnia piersią a na noc MM(3porcje). Zaczęłam odciągać pokarm laktatorem żeby widzieć ile wypija i tak coraz mniej i mniej aż mi wychodziło po 30ml;-/
MM wypija teraz miedzy 60-100 i przybrał na wadze 310gr w tydzień chyba nadrobił troszeczke.
Mój też się przebudza i popłakuje jakby mi sie coś śniło.
Po jedzeniu u nas tak samo pręży się i stęka. Podobno po jedzeniu tak dzieci maja bo im jelitka jeszcze nie pracują prawidłowo.
Któraś z Was pisała (przepraszam nie pamiętam) że się śniło. Ja tez tak miałam,że chyba ze dwa tygodnie nic aż tu którejś nocy sen się pojawił.Miłe uczucie.
Dziewczyny a jakie wybieracie szczepienia???Czy tylko te z NFZ czy coś więcej czy 5w1??Bo ja się właśnie zastanawiam za 3 tyg zaczynamy. Myślę żeby dokupić tylko pneumokoki. Położna mówiła żeby wziąć komplet to trzeba 2,5tys wydać.
Teraz przy modyfikowanym robi 3-4 kupi na dobę.A przy piersi no normalnie każde karmienie i kupka.
Łysy trzymam kciuki pewnie już po ale myślami jestem z Tobą wiele przeszłaś, te nasze szpitale to jakaś farsa.
Pozdrawiam Was Kochane!!!
Miłego wieczorku i spokojnej nocy. Oby dzieciątka dały nam pospać pełne 3h miedzy karmieniami;-)
- Aneteczka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Lysy
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- carloska30
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
tu macie FB lysy i zdjecie malutkiej

- Deta1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- issska1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Lysy gratulacje

Tweety ja znowu nie widzę tgeo zdjecia

Co do niespokojnego snu to moja mała też tak śpi niespokojnie, nie raz popłacze przez sen,ale szybko ją uspokajam, a wczoraj nie spała od 16 do 21...generalnie dziwi mnie to, takie dziecko to powinno cały czas spać....

- issska1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Hej
U mnie moje małe kochanie sobie ustaliło tryb co 3 godzinki na jedzenie i troszkę przysypiam bo nie wyspałam się. Czekamy na położną bo po 11 ma być. Adam pojechał po wypisy do szpitala i co USC zarejestrować Nikolkę. Dziś moje cyce przeszły same siebie :o 160 ml na raz z nich zeszło aż w szoku byłam,. Teraz są takie miękkie a wcześniej to kamienie dosłownie.
Na razie masz nawał, ale spoko unormuje się....