- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- issska1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Myszka gratulacje

Tweety szybkiego powrotu do sił życzę... wszystko bedzie ok, główka małej się szybko wygoi...MArcelinie już znika ten guz poporodowy

My też wyszłyśmy w drugiej dobie ze szpitala... za granica wypuszczają tego samego dnia...
Ja już jutro idę na dłuższy spacer, wczoraj na rękach na 5 min na podwórko,dzisiaj w wózeczku na 15 min i jutro planuję tak na godzinke wyjść... mała od razu na powietrzu odpływa...tylko mam problem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anjaa18
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Myszka serdecznie gratuluje!!!
Tweety słodka ta Twoja córunia

Ja też miałam anemie, oprócz żelaza to jem buraczki gotowane.
U nas jakiś kryzys, mały spać nie chce, płaczliwy jest bardzo napina się i pręży

teraz dałam mu mm i w końcu zasnął oby na dłużej...
- Deta1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

myszko gratulacje
tweety sliczna coreczka :-*
moj Kubus wczoraj byl na zabiegu i juz nie ma tych dodatkowych paluszkow

dzis bylismy na usg bioderek i wszystko ok tylko profilaktycznie pieluszke musze wkladac malemu i masazyk robic i na nastepne w czwartym jego miesuacu

- Deta1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

dziewczyny ja jeazcze morfologii nie robilam po porodzie bylam u normalnego lekarza a on mi powiedzial ze gin. Nie jest i nie wystawi mi skierowania na morfologie taki jakis burak zwykle skierowanie a on problem robi stwierdzilam ze zaplace za morfologie i bez priblemu
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Sarenka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Lysy jak sytuacja?
Myszko - gratulacje...
Dziewczyny po moim dokarmianiu Niuni - przez dwa dni przybrała 70g. Ale to nawet jeszcze nie jest waga, z którą wyszła ze szpitala... /najważniejsze, że przybiera! W piatek wizyta u pediatry to znow zwazymy... Oby się Malutka postarala. A dokarmiana jest mlekiem Emfamil Premium 1. Pani doktor powiedziala, ze najbardziej zblizone do mleka matki...
Powiem Wam, ze przezywam strasznie to wszystko - W głowie mi siedzi, ze nie dosc, ze nie dalam rady urodzic Jej naturalnie, to jeszcze nie moge Jej wykarmic naturalnie...
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
nam dziś doktor powiedziała a właściwie to tak jakby delikatnie zasugerowała że przekarmiam małego... od momentu urodzenia mały do tej pory przybrał już ponad 2 kilo.... a więc czuje się trochę jak tucznik!

w każdym bądź razie od dziś podaje małemu mniejsze ilości mleka...
i mam nadzieję że będzie mu to wystarczało... na chwilę obecna jest spoko... tylko nie wiem czy to znaczy że tyle mu naprawdę wystarczy czy to sprawa szczepienia...
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikola mój największy skarb :**

- Lunia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jakoś nie mam czasu na czytanie forum. A nawet jakoś mi się nie chcę bo dalej mężuś jest na urlopie do końca tygodnia i szkoda czasu. Od poniedziałku zacznę zaglądać. Muszę koniecznie przeczytać co u was.
A tak w ogóle kolejnym mamuśką gratuluję serdecznie!
Tweety toż to szok!

Napiszę tylko, że nam malutka (odpukać) daje pospać. Ładnie przybiera na wadze bo ma już 4190

Życzę wszystkiego dobrego

- Deta1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ogolnie to bylo tak ze pojechalismy i ten lekarz do mnie ze znieczulenie ogolne musi byc i jak bedzie miec druga szczepionke czyli pod koniec marca dal skierowanie do szpitala i zebysmy z ordynatorka ustalili termin no to my odrazu do nie poszlismy ona zobaczyla Kubusia i powiedziala ze we wtorek i zniecz. Miejscowe bedzie. Kubus mial dodatkowe paluszki na takich zylkach i balismy sie ze moga sie oderwac przy przebieraniu albo sam sobie mogl je oderwac
- Deta1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
sarrnka ja tez do teraz sie obwiniam ze nie urodzilam naturalnie :-(bsrdzo ale to bardzk sie nastawilam na sn a tu nagle decyzja o cc. Ale najwaznijsze ze mamy nasze dzieci kolo siebie i nic im powaznego nie jest
- Sarenka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Milia - to samo pytanie zadaławałam Tobie, jak Nas podczytujesz - napisz proszę
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
karnie mlekiem gerber co 3-4 godziny wcześniej robiłam 120 ml wody i 4 miarki mleka (wychodzi 130 mleka)no ale całego nie zawsze zjadal. teraz robię 90 wody i 3 miarki mleka (wychodzi 100 mleka) specjalnie żeby nie dawać częściej mleka ściągnęłam sobie na telefon taki dzienniczek malucha i tam zaznaczam każde karmienie więc mam kontrolę dokładnie ile czasu temu jadł... czasem zdarzało się że dostawał wcześniej jakie 2,45 h przerwy ale to rzadko... na dobę wychodzi ok 7-8 karmien... zażyczaj mamy w miarę stale godziny tj. 7,10,13,16,19,22,1,4 wiadome czasem się godziny trochę przesunął w zależności czy robi sobie 3 czy 4 godziny przerwy..
date
z tymi paluszkami to szok... dobrze że macie to za sobą

wiecie ja nie mam żadnych wyrzutów że nie urodziłam sn. a wręcz przeciwnie... cieszę się że nie musiałam znosić tego bólu mimo że na początku chciałam bardzo urodzić naturalnie to jakoś tak z czasem im bliżej porodu to chciałam mieć ta cesarke... kochane nie martwcie się! nie wszystko stracone... kto wie a nóż za parę lat zaś będziecie w ciąży i wtedy urodzicie naturalnie... przecież nikt nie powiedział że jak teraz cc to przy kolejnym już nie będzie sn

- Marudka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
my dzis mialysmy objazdowy dzien.Bylysmy na usg bioder - wszystko ok,pozniej wizyta patronazona w rodzinnego tez ok,myslałam ze mala ma moze katar bo charczy tak czasem ale okazalo sie ze to od kaloryferów ma sucho w nosie i trzeba uzywac wody morskiej albo soli fizjologicznej.
Mała 3600 a urodzeniowa 3350g.
Pózniej jeszcze była wizyta połoznej.
Od rana Marysia niespokojna, nie chciała spać,jadła troche i przysypiala a po 15min pobódka i krzyk i do 14 prawie ciagle ja nosiłam, po 19 zjadła i wkońcu zasneła na mojej poduszce.
Jak tam dzis ciagle płakała to mialam kryzys - miałam jej dosc i zaczełam płakać jeszcze sama w domu nie ma kto pomoc z drugiej strony codziennie ktos z rodziny u nas jest a to moja mama a to tesciowa tesc jacys goscie i powiem szczerze ze mam dosc tych wizyt bo nie moge sobie nic zaplanowac jak sa goscie niby chca pomoc ale i tak wole wszystko sama zrobic.
Chyba hormony dalej mi szaleja
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikola mój największy skarb :**