- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
lysy
trzymam kciuki!!! już nie długo! :-* silna babka jesteś
POWIEDZCIE DZIEWCZYNY KTO MA DAC RADĘ JAK NIE MY! W KOŃCU JESTEŚMY MAMAMI... A mama jak cyborg :-D siły czerpie nie wiadomo skąd :-D
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jdyne co to strasznie się skończył poród bo 5 razy próżnociągiem ją mi wyciągali naciskali mi brzuch i wgl ... bo się okazało że mam na kości krzyżowej jakieś zgrubienie i główka nie umiała przejść. Prawie ze mała by mi umarła ALe dzięki mojemu ost wysiłkowi nacięciu i próznociagowi malutka zyje i ma się dobrze. Jedyne co to ma siną główke...
Teraz zjadla przebrala ja i sobie w lozeczku pokrzykuje... ale szybko zasnie ...
Ja mam nacięte krocze boli jak cholera ale juz powoli umiem siadac chodzic szybciej i wgl .. musze przemywac je i dbac zeby sie nie wdalo zakazenie ... szwy mam rozpuszczalne
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Tweety- super ze jesteście już w domku, a Nikola słodziutka opowiadaj jak po porodzie co to za komplikacje miałaś??
Lysy- trzymam kciuki za ciebie aby wszystko szybko poszło i żebyś się już tyle nie męczyła
Dziś po raz pierwszy mój syn miał kolkę tak strasznie płakał a ja nie wiedziałam jak mam mu pomoc płakałam razem z nim ehh okropne to jest naprawdę. Ale na szczęście po cieplutkiej kąpieli mu przeszło , baczki puszcza i już pojedzony śpi. A wszystko chyba przez to ze zjadłam chipsy paprykowe ;/ kurde jak mogłam nie pomyśleć przynajmniej teraz już wiem na co mam uważać.
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziś w nocy odpadł mi czop. O 5:20 obudziły mnie pierwsze bóle. Wydaje mi się, że jak na razie nie są to takie prawdziwe skurcze, ale macica coraz mocniej się napina. Właśnie była położna na obchodzie, powiedziałam jej wszystko i zapytała, czy chcę ktg ale ja wolę jeszcze poczekać, może się rozkręci. Teraz czekam na obchód lekarzy a przede wszystkim na swoją panią doktor. Trzymajcie kciuki!!!
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wgl powiedzcie mi co z myszką? Urodziła już ? Bo miałyśmy taki sam termin porodu i nie wiem co u niej.
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
witamy się po miłej nocy Hania dała mi nawet pospać prawie 4h, co właściwie nigdy jej się nie zdarza ale żeby tak różowo nie było Mała ma od kilku dni maratony, potrafi wisieć mi na piersi 4h, normalnie jest tak, że się najada tak w 40 minut z obu piersi, a przychodzi taki moment, przeważnie popołudniu lub wieczorem, że 4h to jej mało i cały czas się męczymy z tym brzuszkiem w piątek mamy pediatrę, muszę podpytać Najprawdopodobniej Hania ma wiotkość krtani, zobaczymy czy pediatra potwierdzi...
Tweety faktycznie miałaś ciężki poród, życzę byś szybko wracała do sił A Nikolka oby pozostała takim Aniołkiem mój niestety jak odespał trudy porodu, przestał nim być Myszka nie odzywała się od dawna i nie wiemy, czy urodziła, też się nad tym zastanawiam... Przystawiaj Małą do piersi, może pokarm się rozkręci
Lysy trzymam kciuki by akcja się rozkręciła, oby poród był szybki i bezbolesny, bo tyle się ostatnio nacierpiałaś i jesteś tak osłabiona, że mam nadzieję, że szybko będziesz tulić Maleństwo
Andzia współczuję kolki ale ja też już miałam moment, że płakałam razem z Hanią, nie mogę patrzeć jak cierpi.
Mam pytanie, czy któraś po porodzie ma lub miała anemię? Czy poza lekami stosowałyście jakąś dietę np. bogatą w żelazo?
Miłego dnia Mamusie
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
edi
ja po porodzie miałby anemie... ale ani nie brałam żadnych tabletek ani nie stosowałam żadnej diety... jadłam zupełnie normalnie i z ogóle. a w miesiąc po porodzie zrobiłam sobie morfologie no i już hemoglobina była 12,1 a po porodzie 10.5.
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja po moim porodzie mialam hemoglobine 4 jak wychodzilam 7 i dostalam zelazo w tabl na anemie hemofer, dzis odbieram wyniki morfologii zobaczymy
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Sorki że mnie tyle nie było ale wynikł problem ze szpitalem. Opowiem wam innym razem.Dziękuję Wam za pamięć o mnie. Jesteście kochane.
A dzisiaj donoszę że o 8.30 urodziłam syna. 55cm, 3600 waga.
Jest słodki dostał 10 punktów. Pozdrawiam was gorąco. Obiecuję wszystko nadrobić, wszystkie posty jak tylko będę w domu.:-P
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Nie mam czasu jakos siedziec i czytac, ale tez mysle ze nadejdzie moment ze poczytam posty.
A mala spi mi od wczoraj jak zajac w kapuscie.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Cześć mamuśki:-)
Sorki że mnie tyle nie było ale wynikł problem ze szpitalem. Opowiem wam innym razem.Dziękuję Wam za pamięć o mnie. Jesteście kochane.
A dzisiaj donoszę że o 8.30 urodziłam syna. 55cm, 3600 waga.
Jest słodki dostał 10 punktów. Pozdrawiam was gorąco. Obiecuję wszystko nadrobić, wszystkie posty jak tylko będę w domu.:-P
no to gratki kochana, buziaki dla synka i nie zapominaj o nas
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Marudka, o matko ale niską tą hemoglobinę miałaś ja jak wychodziłam ze szpitala miałam 7.9 i też dostałam żelazo, ale ciągle się czuję jakaś taka słaba, eh... muszę wybrać je do końca i powtórzyć badanie, ciekawe...