- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- andzia90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Deta1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- zubi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Hej dziewczyny z ta kapusta to bardzo dobry sposob pomogla mi
wczoraj mialam temp 37,1 tylko a dzis juz temp nie mam :-)i piersi tez mniej bola:-)
deta widzisz czasem sposoby babci są najlepsze, nie jakieś tam leki i specyfiki a zwykła kapusta ( dobrze wiedzieć na przyszłość) pozdrawiam.
A my dziewczyny dalej 2 w 1, mała się wierci i kopie na boki ( kierunek nieodpowiedni), ciągle telefony i eski ( i jak tam? już, zaczęło się). Mąż wrócił do pracy po wspólnie spędzonym weekndzie i mi się trochę nudzi, chyba dziś kuchnię wysprzątam).
Miłego dnia, mamuśki

- Asia09
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Ewo84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Próbuje czytać na bieżąco ale kiepsko mi to wychodzi.
Tweety gratuluje i życzę szybkiego powrotu do domu.
Deta też miałam problemy z piersiami i mi kapusta pomogła.
Aktualnie walczę z ponadgryzanymi sutkami. Karmię jedną piersią a z drugiej ściągam. Tośka do ospałych nie należy, więc czasu niewiele. śpi około 15 godz na dobę, resztę je albo marudzi.Ogólnie przy cycu mogła spędzać dzień. We czwartek wizyta lekarza i położnej, zobaczymy co powiedzą.
Któraś pisała o laktatorze- nie ściąga pokarmu, spróbuj przed ściągnięciem wymasować piersi albo zrób ciepły okład mi pomaga:) Powodzenie życzę.
Trzymajcie się ciepło! Miłego dnia.
- Lysy
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Sarenka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie

Sarenka jak trzeba to trzeba, nie wszystkie matki moga karmic swoim mlekiem,bo np. jest malowartosciowy, a dokarmianie to dla dobra malej, trzymaj sie i glowa do gory.
Tweety jak sie czujesz mamusiu

Ja tez mam jakies zalamanie nerwowe bo od trzech dni nie potrafie sie powstrzymac od placzu, masakra jakas,a wszystko w sumie jest w porzadku,

- Edi28
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Sarenko ale Cię rozumiem, u nas też trwa zacięta walka o pokarm, w szpitalu Mała spadła na wadze bardzo dużo ponad 400 gram, musiałam ją dokarmiać butlą, położna poleciła mi ściągać pokarm, po pół godziny przystawiać Małą do piersi, następnie dokarmiać tym ściągniętym z kieliszka ( bo tylko tyle udawało mi się ściągnąć na początku

Lysy powodzenia, myślami jestem przy was, oby wszytko szybko się potoczyło, żeby z Maleństwem było wszystko dobrze

Tweety Gratulacje, to wam Nikolka zrobiła psikusa

Ewo współczuję ponadgryzanych sutków, też miałam tak na początku, ból masakryczny

Wola życzę lepszego humoru, mam nadzieję, że szybko się poprawi, a teściową się nie przejmuj, nie ma co się nie potrzebnie stresować

Miłego dnia Mamusie

- zubi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 4
sarenka spokojnie, skoro trzeba małą dokarmiać to trzeba, ważne aby zaczęła przybierać na wadze, moja bliska znajoma też bardzo była nastawiona na karmienie piersią ale mała się nie najadała wiec po długiej walce dali za wygrana i przestawili się na MM i teraz malutka ma trzy miesiące i jest słodziutkim grubaskiem. Wszystko będzie dobrze.
wola nie daj się teściowej, pamiętaj to ty jesteś świeżo upieczona mamą która już ma doświadczenie przecież

A ja dziewczyny coraz bardziej się martwię bo termin w karcie ciąży na 27, ale za cholerę nie wychodzą mi obliczenia i z USG i z poczęcia to 22.02. powinien być terminem a to już dwa dni po i wiem że lekarze nie zareagują do 27 i pewnie potem parę dni też nie, a ja się boję że będą komplikacje z powodu przenoszenia, całej tej smółki itp. A tu żadnych skurczy, bóli, czopu ani niczego ( cisza i spokój). Powoli zaczynam łapać doła

- Aneteczka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Wola mi sie wydawalo, ze mam fajna tesciowa, dopoki nie zaszlam w ciaze. Naprawde duzo mnie to 8 miesiecy zdrowia kosztowalo, a ona zero zrozumienia. Mam do niej zal, za ta znieczulice i teraz dziala mi na nerwy, czegokolwiek by nie zrobila. Ma teraz troje wnukow Kube 2,5 roku, Lucje 7 miesiecy i Maksia. Denerwuje mnie to ze faworyzuje tylko najstarszego wnuka. O Maksia sie nie zapyta jak wizyty u specjalistow, jak przybiera na wadze. W sobote mielismy chrzciny. Poprzednim wnukom sponsorowala ciasto, nie zeby mi na tym zalezalo, ale mogla zapytac czy by i nam cos nie trzeba bylo, to dostalam maila z zapytaniem jake bedzie menu.
Mezowi slowa na nia nie moge powiedziec, bo zaraz sie klocimy. Wszystko musze dusic w sobie, czasem nie wytrzymam i cos powiem, ale cierpi na tym nasz zwiazek a obrazek najwspanialszej mamuni nie ulega zmianie.
- Sarenka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Godzinę temu dostała pierwszą butlę i śpi. Pierwszy raz mam wolną godzinę za dnia. Szok! pozmywała, poogarniałam z grubsza mieszkanie, zjadłam obiad, nawet spokojnie mogłam pójść do łazienki... Teraz zastanawiam się jak będzie wyglądało budzenie Małej do karmienia:) z plusów widzę to, że Mąż będzie mógł się mocniej zaangażować w Dziecko, bo wcześniej piersi dać nie mógł, a butelką chętnie karmi:)
Lysy - obserwuję Twój wątek i jestem w szoku. Sporo przeszłaś w tej ciąży, a już na pewno na jej końcówce. Postawa Naszej SŁUŻBY ZDROWIA po prostu powala. Ja jestem do nich wyjątkowo kiepsko nastawiona, przeżywałam swoją sytuację i różne akcje, ale nie byłam traktowana aż tak. Wiem, że nie macie na to siły, ale ktoś to powinien jakoś załatwić, żeby sytuacja się nie powtórzyła! Tak nie wolno. Nie mniej jednak życzę Ci siły! Już końcówka i ostatnia prosta. Oby Maleństwo dało Ci zapomnieć o wszystkim. Trzymam mocno kciuki za Was, informuj jak się macie. POWODZENIA Kochana!!
Tweety - gratulacje

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Sarenka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Magda28
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Lysy powodzenia

Sarenka ja też dokarmiam w nocy butlą,nie dałabym rady cycem...w dzień caly czas jest na cycu pomimo że mam pokarm to i tak jest głodna