- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Koślawe stópki charakteryzują się tym, że jak spojrzysz na stopę od spodu to jest w kształcie literki C - paluszki idą do środka. U nas na badaniu bioderek lekarz bardzo szczegółowo badał Oleńkę - sprawdzał, nogi, szyję itd.
Niestety nie jestem w stanie wgrać zdjęcia Małej, bo mój telefon robi zdjęcia dużej rozdzielczości i nie jestem w stanie ich wgrać
Ja cały dzień jeżdżę po lekarzach i ryczeć mi się chce. Dziś mijają dwa tygodnie od zabiegu. 14 dnia miałam zgłosić się do szpitala po wyniki histopatologiczne i ewentualnie do lekarza.Niestety wyników nie ma, żaden lekarz mnie nie zbadał - mam się zgłosić do swojego lekarza prowadzącego ciążę - Szok! Lekarz prowadzący mnie nie chciał przyjąć, powiedział, że ma urwanie głowy. Zadzwoniłam do Luxmedu i poszłam na pierwszą wolną wizytę (do "obcego" lekarza), bo coś mnie niepokoiło. Niestety okazało się, że kanał szyjki się nie zamyka! Cały czas mam plamienia i źle się czuję. Lekarz mnie nastraszył, że w każdej chwili mogę znowu mieć krwotok i dla niego to jest wielka niewiadoma. Mam bardzo na siebie uważać, dziś wieczorem mam jeszcze USG bo muszą sprawdzić co się w macicy dzieje. Ponadto mam skierowania na badania typu morfologia, krzepliwość itd. Dostałam kolejne leki! Kiedy to się skończy????
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
My byliśmy wczoraj na usg bioderek i u ortopedy i wszystko jest super
Kasia ja się z Tobą nie zgodzę że słoiczki nie zdrowe bo są w nich sprawdzone nie pryskane warzywa. a gotując zupę w domu z warzyw na nawozem w których jest sama chemia będzie zdrowiej? nie sądzę.
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
MAGDA z lezaczka jesteśmy bardzo zadowoleni przy wyborze kierowałam się tym by na jak najdłużej mógł służyć ten model można zamienić później na krzesełko dla maluszka
ANIA ELMIRKA super ze z bioderkami wszystko dobrze a co do solarium to szczerze mówiąc nie wiem wiec nie pomogę
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mamy na mleku mm jestem ciekawa ile wydajecie miesiecznie na mleczko?
mamy co myslicie o chustonoszeniu? mamy grupe na fb mam z wrocławia i mnie dziewczyny zaraziły:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja jeszcze nie pokazywałam Wam mojej Marysi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Lysy
- Wylogowany
- gaworzenie
A z samego rana mieliśmy jechać w góry. Trzeba rozpakować walizki ;(
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My zgłosiliśmy sprawe do prokuratury odnośnie mojego pobytu w szpitalu i zbagatelizowania objawów moja tesciowa byla dzis przesłuchiwana, powiedzieli ze sprawa moze ciagnac się 2-3 lata wiec musimy uzbroic się w cierpliwosc na dniach ja bede wzywana na zeznania, ale nie popuszcze im, mi juz nie pomoga ale moze innej kobiety ktora lezac na patologii zgłosi na obchodzie bol brzucha i mocne napięcie nie zostanie zbagatelizowana słowami " jest pani w końcówce ciązy to boli"
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Eh pewnie nie popuszczajcie, ja dzisiaj napisałam skargę na panią pediatrę z Centrum Zdrowia Dziecka-przereklamowanego z resztą...
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Maluszki sa przeslodkie. Fakt Maksiu drobina trzy tygodnie temu wazyl 4,7. A jest zaraz po Igorku najstarszym dzieciaczkiem. Wyniki sa ok, po niedzieli ide na wazenie jezeli za malo przybierze ide prywatnie do jakiegosc dobrego pediatry, bo w osrodku lekarka nic mi nie doradzila co robic by jadl wiecej.
Co do zupek zamierzam zarowno kupowac jak i gotowac. Deserki natomiast bede kupowac, bo tam multum kombinacji jest
Jesli chodzi o lezaczek to strzal w dziesiatke. Maksiu go uwielbia, moge wywiesic pranie czy zjesc obiad jak czlowiek a nie czyhac kiedy tylka zmruzy slepka
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Isska - moja Mała chyba najdrobniejsza na tym forum. Ciągle rozmiar 56, waży ok 4kg i ma pieluchy rozmiar 1 na jeszcze jakieś dwa dni, a potem w końcu wchodzi w "2".
Lysy- jak czytam co piszesz to po prostu niedowierzam. Nawet nie wiem co Ci napisać, by chociaż trochę podnieść Cię na duchu. Pamiętaj, że My tu wszystkie mocno trzymamy za Ciebie kciuki. Oby to były dobrego złe początki a potem wszystko szło jak z płatka. Tego Ci szczerze życzę. I niech Mąż faktycznie nie odpuści im tego wszystkiego! Jak tak można?
Elmirka, Anja - fajnie, że bioderka są ok! A co do solarium, to przed ślubem i studniówką korzystałam, by kolor skóry był zdrowszy, ale teraz mimo 3 wesel w najbliższym czasie - nie wybieram się. Jakoś mi teraz nie zależy, a poza tym ciągle jednak przystawiam Małą do cysia i chyba bym się bała.
Co do chustonoszenia - mnie nie ma kto zarazić, dlatego zupełnie nie mam zdania. Póki co bardziej stawiam na nosidełka, ale to ew w przypadku jakiś "wycieczek" czy zakupów? Nie wiem...
Co do mleka modyfikowanego to zakupiłam ostatnio 5 puszek z apteki internetowej. Za 800g (duża puszka) wyszło 43zł (ENFAMIL) (przesyłka była za free). Taka puszka wystarczała ostatnio na 10 dni, obecnie przy zwiększonej dawce na 120ml starcza na tydzień. Wiec wychodzi 170 zł na miesiąc?
Edi - fajna ta Twoja śmieszka. Widać, że leżaczek Jej pasuje
Zubi - zaproszenie super, rozumiem, że chrzciny w święta? Bo takie świąteczne elementy. Podobają mi się bardzo zaproszenia za zdjęciem Dziecka.
Poruszyłam temat słoiczków i do niego wracam. Ja również zamierzam na miarę możliwości i własnych umiejętności przygotowywać Małej jedzonko sama, ale chciałabym też nauczyć jeść słoiczki, bo różnie bywa - łatwiej tak nakarmić np na wyjeździe, a wiadomo, ze tam nie zawsze masz jak ugotować lub samemu zrobione nie przetrzyma. Albo jak zostawię u rodziców czy teściów Małą to też łatwiej... Z resztą nie oszukujmy się - nie pracujemy, siedzimy w domu, a jednak niekiedy sama nie mam kiedy zjeść czy coś ugotować dla Męża.
Za sobą mam drugi dzień w pasie "pani Teresa". Jest bardzo wygodny, w niczym mi nie przeszkadza. Tak bardzo bym chciała by dał jakieś efekty, chociaż trochę. Tylko mam wrażenie że z tyłu nieco odstaje i że to może brzydko odznaczać się na ciuchach. Mimo wszystko noszę i w nim wychodzę na miasto:) No i milej spojrzeć na siebie w lustrze jak na bluzce nie widać oponki.
Dziś zostawiłam Mężowi Córę na 3 godzinki. Wróciłam godzinę temu, a Ona ciągle śpi. A podobno przez cały ten czas Marudziła, a zasnęła chwilę przed moim powrotem
Wybaczcie, że się tak rozpisałam, ale może ktoś się nie znudzi i przeczyta
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marudka super niunia
Sarenko nie wiem czy jest sens wydawać kasę, wszystko masz w necie, m.in. tutaj www.przepisy-dla-dzieci.pl/Receipe
Ja nie wiem jak będę dawać, poradzę się pediatry na szczepieniu w maju, ale pewnie zacznę od słoków a potem własna robota...
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa