- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Asia09
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Po piewrsze Lysy - bidulko wspolczuje Ci bardzo! Życze zeby to był Twoj ostatni pobyt w szpitalu i teraz było juz ok. Trzymaj sie dzielnie. Jestesmy z Toba!
Dziewczyny ale Wam zazdroszcze ze Wasze dzieciaczki tak lubią leżaczki, karuzelki itp.Moja Olusie jak zainteresuje sie czymś 10-15 minut to juz sukces. Najwieksza cierpliwosc ma rano jak jest wyspana i w dobrym humorze.
Co do słoiczków to ja tez jestem na tak. Na pewno tez cos sama ugotuje ale tylko z warzyw od tesciowej bo jak mam kupic marchew czy ziemniaki w markecie to juz wole słoik.
Chuste mam od szwagierki i na razie opanowalam jedno wiazanie ktore niestety Olusi nie przypada do gustu. Musze poszperac w necie i znaleac inny sposob. W sumie fajna sprawa bo i w domu mozna cos zrobic jak ma sie wolne rece.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magda28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Mała ok 5:00 chciała zrobić kupkę i tak się prężyła płakała i nic, dopiero teraz na max wypełniła pampera ( prawie się nie zmieściło ) Wiem że poruszałyście temat że miałyście podobny problem i nie mogę go odszukać, czy udałyście się z tym do pediatry i co wam kazała zastosować.
ogólnie to nie wiem czy to nie są kolki, co drugi dzień pręży się i płacze od 18:30-20:00,a drugi w nocy od 5:00- 6:30, ale skoro widać że chodzi tu też o kupkę to liczę że to nie kolki. Czekam na bardzo potrzebne info bo aż mi się "serce kraja" jak patrzę na nią gdy ma te ataki .
Dzieciaczki wasze śliczne- rosną jak na drożdżach.
Deta u nas problem z pobudkami po zaśnięciu i tym nadmiernym machaniem rączkami i nóżkami powoli zanika, mała chyba zaczyna być świadoma że ma rączki. Mam nadzieję że u ciebie podobnie
U nas Chrzciny 25.05- ale zaproszenia rozwozimy w Wielkanoc, stąd ten "zajączkowy" motyw.
Miłej niedzieli mamusie, pogoda za oknem na razie bura i ponura u nas, ale mam nadzieję że się rozpogodzi.
- Asia09
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas noc super jesli chodzi o Olusie bo jadla o 22, 3:30 i 6:00. Niestety troche gorzej było z Zosia bo przy tej paskudnej ospie ma gorączke i budzi sie w nocy z placzem. Tak wiec nie bylo wesoło
Zubi u nas tez nadal Oleńka wywija rączkami, ale chwala Marudce za podpowiedz z zawijaniem! Marudka dzieki wielkie, bo chyba Ty pierwsza o tym pisalas. Na poczatku wydawalo mi sie to straszne tak krępowac maluchy ale jak widze ze Ola wcale nie cierpi z tego powodu a co lepsze potrafi spac 4,5 godziny bez przerwy to jest sukces. Tak czy inaczej fajnie byloby gdyby po prostu przestala tak sie wiercic
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Asia nie musisz się martwić tym zawijaniem, nam na szkolenie rodzenia mówili, że takie maluszki lubią być ciasno owinięte, bo to przypomina im życie w brzuszku dlatego też lubią np. szum suszarki
Miłej niedzieli
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ewo84
- Wylogowany
- gaworzenie
Przepraszam że tak rzadko piszę, ale od trzech tygodni jeżdżę z młodą po szpitalach i pediatrach. Na szczęście okazuje się że wszystko w porządku. Komplikacja po szczepionce na gruźlice okazałą się niegroźna, próba tuberkulinowa wyszła pozytywnie. USG ciemieniowe i brzuszka też w porządku. Nie znaleziono przyczyny słabego tycia Tośki. Młoda waży zaledwie 4400:( Od dziś mleko mleko modyfikowane a potem cyc. Jak na razie rekord bo do tej pory wypiła 180 ml:)
Lysy Trzymam kciuki i powodzenia życzę.
Zubi u mnie Tośka robi kupę raz na pięć dni. Pręży się już dzień wcześniej, śpi niespokojnie, ale lekarze orzekli że taki jej urok i już. Zabronili dawać czopki. Zalecili ćwiczenia nóżkami- rowerek i masaże brzuszka.
Edi ja w domu młodej zakładam body dł rękaw i śpiochy/półśpochy. A na dwór w taki dzień jak dziś(pochmurno ok. 10 stopni) bluzka z dł rękawem i spodnie no i kombinezon. Do wózka kocyk. Na nóżkach skarpety, czapka wiosenna i chusta po szyję.
Pozdrawiam.
- Ewo84
- Wylogowany
- gaworzenie
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja w domu ubieram w body z krotkim lub z dlugim i rajstopki albo leginsy.
- Ewo84
- Wylogowany
- gaworzenie
Mi pediatra nagaduje cały czas że to za mało i każe biegać po specjalistach. Ale koniec z tym. Od teraz cieszymy się ładną pogodą na dworze anie w przychodniach:)
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja dzis zostawilam mała na ponad 3 h pod opieką babci i pojechalismy na meczu zuzlowy
Babcia poradzila sobie super, Mania byla grzeczna, ale mama miała problem ja nakarmic, sciągnełam mleko, ale ona nie chciala butelki:P
Najpierw meczylysmy sie miesiac zeby zaczela ssac piers a teraz juz nie chce butli
musze jej dawac raz dziennie wode w butelce troszke popic bo bede miala problem zeby ja zostawic
- Asia09
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ewa - Tosia śliczna i taka juz poważna dziewczynka
- Asia09
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
allegro.pl/z-szafy-maksia-modne-firmowe-...msc-i4149257223.html
Wszystkiego dobrego pozdrawiam!