- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Ja teraz tak na chwilke bo znowu mam ochote coś porobić mimo że pogoda taka sobie. Wyszłam na chwile z psem nawet ciepło jest, tylko pochmurno. Dzisiaj wstałam jak nowo narodzona Wczorajsza pseudo depresyjka chyba mnie oczyściła Dzisiaj wstałam i normalnie jakbym brzucha nie czuła, ostatnie dwa dni to była mordęga Rozciągał sie, swędział, bolał, był napuchnięty a skóra na nim była tak naciągnięta jak strzała, miałam wrażenie ze pęknie, nawet mąż jak wczoraj smarował to mowił że czuc jaka napięta
Co do porodu, ja od poczatku jestem nastawiona na cesarke, jezeli nie bedzie zaleceń że jest potrzebna wezme na życzenie, zanim jeszcze zaszłam w ciąże rozmawialiśmy z mężem o tym i oboje doskonale wiedzieliśmy na co sie decydujemy
Myśle, że moge sie kwalifikowac bo mam uczulenie na znieczulenie miejscowe , na ostatniej wizycie mowiłam o tym lekarzowi ale powiedział że to trzeba z anesatezjologiem juz, no i dodatkowo wrodzona wada serca, ide 17 do kardiologa zobacze czy ta wada wykluczy poród naturalny.
Co do badań to na nastepna wizyte 31 października musze zrobić glukoze i bede miała badania połówkowe bo to juz 23 tydzień bedzie:)
Pozdrawiam i do potem dziewczęta
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- Otrzymane podziękowania: 0
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Słuchajcie u mnie pojawia się słońce
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Może dlatego że już wiem jak to wygląda a pierwszy poród też miałam ciężki.
Byłam na bazarku po chleb i weszlam do ciuchacza i trafiłam jeansowe ciazowki
w sam raz na mnie. Nie muszę skracać, nigdzie nie piją i napewno starcza do końca ciąży.
Jak na warszawskie ceny to tanie- całe 24zł. Już się kręcą w pralce.
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kojka współczuje gronkowca nawet nie wiedziałam że on pociąga za sobą takie konsekwencje ja jutro prawdopodobnie odbiorę swoje badania ciekawe co tam u mnie się wykluło
Co do porodu to ja chciałam naturalnie i za pierwszym razem gdy się okazało że prawdopodobnie muszę mieć cesarkę byłam załamana bo w ogóle takiej opcji nie brałam pod uwagę później jednak urodziłam naturalnie trochę się namęczyłam bo miałam bóle krzyżowe a rodziłam bez znieczulenia i jakichkolwiek leków przeciw bólowych ale widok małego wynagradza wszystko
po porodzie doszłam bardzo szybko do siebie nie miałam problemów z siadaniem Teraz też chce rodzić naturalnie a co
Loca śpij póki możesz ale skoro jesteś taki śpioch to może i dziecko pójdzie w twoje ślady
Ja wizytę mam dopiero 5.11 i wtedy też będę miała połówkowe USG i być może dowiem się kto jest moim lokatorem
kojka to super że udało ci się zakupić spodnie i to naprawdę tanio
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiec co, od paru dni mysle o wlosach, bo caly czas farbowalam sie na blond, to moj kolor w ktorym sie czuje, ze tak powiem, w wakacje juz mialam odrost i stwierdzilam ze w ciazy moze warto przefarbowac na naturalny braz, tak tez uczynilam, ale strasznie sie z tym mecze, czuje sie taka szara bez wyrazu, jak myslicie jak to jest z farbowaniem wlosow na blond, czytalam rozne fora i sa rozne opinnie ale pytam was,moze wiecie z doswiadczenia swojego lub znajomych jak to jest.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anita, natura sama wie co robi, nie?
Darmag, moja mama sobie robiła z brązowego na rudy ostatnio i najpierw miała ściągany swój kolor ciemny i dopiero na to miała nakładany rudy. A Ty chcesz zrobić sama, czy u fryzjera? Bo może warto się przejść i popytać?
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale mam lenia.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Poza tym, tez mam lenia. Ide spac za niedlugo..jutro juz puatek i kolejny tydzien za nami:) lubie jak te tygodnie tak leca.
W przyszla srode wizyta i podgladanie malucha. Wczoraj posluchalam serducha chociaz skubaniec sie chowal i nie udalo sie ustalic dokladnie ilosci uderzen na minute, lekarka wpisala w ksiazeczke ze miedzy 150 a 160 na maszynce pokazywalo, juz widze ze to bedzie indywidualista, nie lubi jak sie go podglada ani jak sie go podsluchuje. canisobie prywatnosc
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Musialalabym zrobić korektę pita i zwrócić do urzędu skarbowego cały zwrot z ulgi na dziecko
Wtedy chyba nie przekrocze 725 zł na osobę. Ale muszę najpierw iść do us żeby mi to dobrze wyliczyli.
Zobaczymy jutro...