- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Ja nie mogę coś spać , kości mnie bolą więc wstałam dzisiaj o 5.00 , w dodatku mąż jechał rano do pracy na cały tydzień , mała chora więc siedzimy we dwie w domu
W prawdzie jest po 6.00 ,a ciemno szok....
Moni nie martw się wrócisz do swojej wagi na pewno jesteś młoda i organizm inaczej toleruje nadmiar tłuszczu ja po pierwszym dziecku też prawie wróciłam zostało mi 3 kg, teraz to mogę mieć z tym problem
Claudi fajnie ,że sobie coś kupiłaś zaraz się humor poprawia
Miłego Dnia
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Po raz trzeci piszę post. Najpierw mnie samo wyrzucilo, później zadzwonił mi telefon i też mnie wyrzuciło
Jak mi teraz nie wyjdzie to chyba rzucę telefonem o ścianę.
Jak Wam minął weekend? Mi fatalnie. Złapałam od młodego jelitowke.
Bóle żołądka, wymioty, biegunka. Jeszcze mnie muli w żołądku.
Spałam dzisiaj całe dwie godziny. Ledwo na oczy patrzę.
Glodna jestem jak diabli a nic mi przez gardło nie przechodzi.
Idę młodego dokończyć szykować do szkoły. Do później.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Ja po weekendzie oki, dosc fajny, o snie juz nie wspominam,bo poki co to mecze sie kazdej nocy.
Moni, figura sie nie przejmuj, ja mam kolezanke co po ciazy nawet wazyla mniej niz przed zajsciem w ciaze,mysle tez ze to indywidualna sprawa, ja z Kacperm przytylam 20 kg, specjalnie sie nie odchudzalam, samo poszlo w miesiac i mialam tylko 3 kg na plusie, ale w moim przypadku to na dobre wyszlo bo mialam 47 kg. Teraz za tydzien sprawdze swoja wage jak bd u lekarza, ostatnio bylo na plusie 5 kg, ale w koncu dzidzie rosna i bardzo dobrze, wazne zeby byly byly zdrowe.
Claudi, gratuluje udanych zakupow.
Tweety, jak zdrowko, polepszylo sie ?
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Co do spania to dzisiaj spałam normalnie, wczoraj to był koszmar, może ze dwie godziny, za to dzisiaj właśnie nowy tydzień zaczełam od spotkania z miska po raz kolejny. Mąż wyjechał do pracy o 5.30 a mnie 1.5 godziny męczyło az pozwoliło mi usnąć, teraz troche lepiej.
Kojka współczuje wyobrażam sobie jak musi Cie poniewierać.
Monia nie martw się wszystkie damy sobie rade z ciążowymi kiligramamy
U mnie wekeend jak zwykle minął za szybko i męża już nie ma:( w sobote popołudniu odwiedziła mnie przyjaciółka z córeczka, żywe srebro ma 19 miesięcy więc juz chodzi i była normalnie wszędzie Dopóki mąż nie poszedł na mecz zatrudniłyśmy go do roli niańiki z czego bardzo sie ucieszył i zajmował się małą aż miło Ta wizyta po raz kolejny uświadomiła mi ze mamy za dużo kabli, szyflad, szafek, kwiatków i generalnie wszystkiego czego trzeba będzie się pozbyć albo porządnie pozabezpieczać.
W niedziele pojechaliśmy do tesco po pyszne mandarynki:) i byłam na dziale niemowlaków, dziewczyny polecam się wybrać jak macie niedaleko, przeceny -30 i 50%. Jeszcze nie jest tego jakoś strasznie dużo ale są rozmiary w większości ze wszystkiego
Kupiliśmy 5-cio pack body, dwa dwupaki półśpiochów i dwupak leginsów. Dodatkowo mąż wybrał buciki i skarpetki. Rzeczy są prześliczne, już nie mogę się doczekać kiedy więcej wejdzie na przecene Przyjaciółka mówiła ze dobrze się piorą te ubranka z f&f. Aha chusteczki nawilżane pampers sa po 24 zł za 6 szt tez wziełam
Kupiłam też proszek do prania ubranek. Wybrałam lovele. Czy bardziej doświadczone mamy mogą polecić jakieś sprawdzone proszki lub płyny do prania.
I mam pytanie jeszcze o kosmetyki dla maluszków, stawiacie na drogeryjne typu nivea baby itp czy raczej coś aptecznego. Powiem szczerze, ze mam ogromny dylemat co wybrać ale myślę, ze jednak postawie na kosmetyki apteczne. Z dermokosmetyków zainteresowało mnie oilatum.
Miłego dnia mamusie
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Zachwile jak sie ogarne wskocze na komputer i podrzuce wam zdjecie wozka
Moni, ja tez ma lekkie obawy co do powrotu do wagi sprzed ciazy, poki co ciagle mam bilans ujemny, ciagle waze mniej niz przed zajsciem w ciaze, ale pomalu wage gonie i poki co przytylam 3,5 kg (w tym miesiacu pobilam rekord bo przytylam 2 kg), ale tak jak darmag napisala, tez znam mase dziewczn ktore po urodzeniu dziecka wazyly mniej niz przed zajsciem w ciaze . Malo tego, podobno na dzien dobry mozna stracic do 10 kg! A w nastepnych tygodniach tez te kg leca, wiec bedzie dobrze .
Co do spania, to u mnie zalezy od dnia, czasem przespie cala noc bez obudzenia sie na siku, a czasem wstaje co 5minut i ulozyc sie nie moge. Ja mam inny problem, straszmie mnie miesnie bola, miesnie ud i lydek, zawsze bylam bardzo aktywna, pokonywalam dziennie mase km, to spacery dlugie, to po kilkadziesiat km na rowerze, a teraz 2 h spacer odbija sie u mnie bolem pachwin, brzucha i zakwasami na nogach...mezowi powiedzialam, ze w tym tyg chce isc na basen, bo oszaleje z powodu braku aktywnosci.
Ah mam do was pytanie, czy wy tez zauwazylyscie ze musicie jesc mniej? Bo ja juz na raz nie jestem wstanie pochlonac tyle co kiedys, bo mam wrazenie ze zaczyna mi sie jedzonko pomalu cofac...a maluszek chyba jeszcze zoladka nie siega, wiec troche nie rozumiem tej mojej przypadlosci.
Pala, co do ciuszkow z f&f mama mi kupila ostatnio duzo, w ogole...ona kupuje wszystko pod chlopca, a my plci jeszcze nie znamy ale, przyznam ze ciuszki sa fajne i wydaja sie byc bd jakosciowo (lepsze od tych h&m)
Jesli chodzi o pielegnacje maluszka, to ja kupie pyn do kapieli dla maluszka Oilatum, bratowa (co ja bym bez niej zrobila ) powiedziala, ze jest swietny, ma trojke dzieci to chyba wie o czym mowi troche kosztuje ale podobno na pol roku czy tam 10 ms starcza ladnie nawilza itd. Podobno dobra jest jeszcze Ziajka, najwiekszym dziadostwem sa (podobno) nivea i johnson`s baby, ja dzieci nie mam wiec polegam na opinii doswiadczonych mam .
Jutro mam wizyte u lekarza zobaczymy co tam na morfologii wyjdzie.
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
U mnie tez spokojnie i bez nowosci. Gratuluje udanych zakupow:) ladne rzeczy napewno sa wszedzie i ciezko sie oprzec. Ja tez c orzechodze przez dzieciecy to sie rozplywam.
Dzisiaj zapowiada sie dzien nie za bardzo...szaro i pada deszcz i w dodatku zrobilo sie zimno..takze nie mam zamiaru nigdzie wychodzic.
Moni, wszytsko zalezy od czlowieka...ale schudnac sie da zawsze, czasem latwiej czasem trudniej ale zawsze sie da. Mozliwe ze kg same nie zejda trzeba bedzie diete i aktywnosc fizyczna, ale to przeciez samo zdrowie. Ja jak mialam 17 lat to mialam spora nadwage i zapisalam sie na siatkowke i squasha plus zdrowe jedzenie bez slodyczy i tluszczu ( tylko oliwa z oliwek) i schudlam 20 kg w ciagu niecalego roku. Takze da sie tylko potrzeba samozaparcia i checi. Ja teraz sie waga nie przejmuje, jem generalnie zdrowo ale jak mi sie czegos zachce to tez sobie nie odmawiam od czasu do czasu. W sobote naprzyklad mialam taka ochote na kanapke z subway ze musialam pojechac ja kupic. Ae wybralam wersje z chudym miesem i olbrzymia iloscia warzyw.takze kalorii to tyle co w chlebie. Zamiast soku woda...bedzie dobrze, teraz mysl o dziecku i ze musi rosnac.
Ahh dziewczyny w sobite glupote zrobilam bezwiednie. Obejrzalam jakis serial w ktorym akurat babka w ciazy byla i chyba w 6 miesiacu sie okazalo ze serducho nie bilo...raz ze sie poryczalam jak glupia, dwa ze juz od dwoch dni mi sie koszmary snia, a trzy ze nie wiedzialam ze w tym serialu to tak bedzie i potem sobie plulam w twarz po co ja t ogladalam. Masakra...
Darmag co tam o siostry szawgierki? Byla juz na tych badaniach? Co tam wyszlo?
Kojka wspolczuje....nie dosc ze juz sie nalezalas w szpitalu to teraz jeszcze cie dopadlo to paskudztwo. Trzymaj sie jakos.
Jak komus nie odpisalam to przepraszam tyle mi sie przypomnialo.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nie też weekend bez rewelacji minął. Sobota u teściów a niedziela zleciała na leniuchowaniu
Właśnie wróciłam z krzywej cukrowej. Nic strasznego Tylko dobrze wsiąść ze sobą cytrynkę jak ktoś za bardzo za słodkim nie przepada ale da się przeżyć
Loca mam podobnie z jedzeniem. Muszę jeść mniejsze porcje bo jak zjem za dużo to czuję, że mi się cofnie. Nie wiem od czego to zależy. Może dzidzia faktycznie coś tam uciska.
Ja już zakupy ciuszkowe mam za sobą. Jutro jedziemy zamówić wózeczek i łóżeczko Już się nie mogę doczekać
A jak tam spałyście? Spora część z Was pisała, że ma problemy ze snem.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mąż nosem kręcił, bo czarny... mnie się bardzo podobają jasne wózki, coś jak Domi wybrała, ale jak sobie wyobraziłam wtarta w spacerówkę ziemie, trawę, wylany soczek, wtartą czekoladę itd. to stwierdziłam, a niech będzie ciemny, a smutny znowu nie jest, bo pomarańczowy kolor dodaje wesołego klimatu, a szare obszycie rozświetla
Agness, bardzo dziękuję za namiary na sklep :)teraz czekamy na wyklucie się maluszka, żeby sprawdzić funkcjonalność wózeczka. To jest najnowsza kolekcja, której nie znajdziecie na stronie. Pełne koła w ogóle mi się nie podobają, ale będzie jedna zaleta, błoto, śnieg nie będą wbijać się w szprychy .
Oby służył dobrze i mam nadzieje, że będziemy z niego zadowoleni...mąż póki co zachwycony jest zwrotnością, test na mieszkaniu i przed sklepem
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)