BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #809782 przez kojka-waw
Loca 41mm to piękna szyjka. Ja taką szyjkę miałam w pierwszej ciąży w 12tygodniu.
Dobrze że nie musisz się z krążkiem męczyć. Moja szyjka miała 13mm. I to był w sumie ostatni dzwonek na krążek.

Agnesss szkoda, że lekarka nie powiedziała Ci jaka jest długość szyjki. Myślę, że jakby było zagrożenie to skierowałaby Cię do szpitala . Leż, bierz leki będzie wszystko ok. Szyjkę mierzyla usg czy palcem?

Pala super, że babcia przeszczęśliwa.

Porto bijesz ostatnio rekordy w długości postow :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 dni temu #809806 przez moni91
Dobranoc Mamusie :)

11 lata 4 dni temu #809826 przez kojka-waw
Ja coś usnąć nie mogę.

Próbowałam zreanimowac mojego starego laptopa ale niestety net w nim nie działa.
Muszę dalej męczyć się z komórki. Nowego laptopa pewnie na raty wezmę jak do pracy wrócę
Czyli nie prędko. Echhhhh

11 lata 4 dni temu #809851 przez moni91
Witam z rana mamusie ja juz mojego wygoniłam z wyrka:) kładę sie jeszcze :)do potem mamusie:)

11 lata 4 dni temu #809867 przez roma4
Też się witam :) :)

Pala fajnie ,że uszczęśliwiłaś babcię :) no i dobrze ,że z małą wszystko ok.Ja nie mam 160 tylko 104 cm ale to i tak strasznie dużo

Kojka wyobraz sobie ,że nam też padł laptop,był w naprawie i się okazało,że nie świeci monitor, a sam komputer niby ok więc mąż odłączył dział monitora przywiózł z pracy inny używany i go podłączył i komputer idzie jak burza,a też się martwiłam ,że siadł mam nadzieję,że jeszcze trochę pochodzi

U nas ponur , -1 ,i jakoś nijak

Miłego Dnia :) :)

11 lata 4 dni temu #809869 przez agnesss
Witam porankiem :)

Kojka, najpierw badała mnie normalnie, a potem usg dowcipkowe i przez brzuszne.

Najbardziej to mnie wystraszyła chyba mina i podejście lekarki wczoraj. 4razy zaznaczała ,że od razu mam do niej dzwonić jakby coś i że przez święta ma dyżur w szpitalu często więc jak co to od razu mam jechać i powtarzała to z poważną miną kilkakrotnie, tak ,jakby rzeczywiście coś miało się niedługo wydarzyć...

Zbieram się na śniadanko, bo ostatnio budzę się głodna jakbym rok nie jadła :)

11 lata 4 dni temu #809882 przez kojka-waw
Agnesss nie nastawiaj się, że coś może być nie tak. Napewno wszystko będzie dobrze.
Dbaj o siebie, leniuchuj ile się da.

Roma mój komp to już z rok nie działa. I nawet nie opłaca się go reperować.
U mnie jest 3,5 roku a kupiłam go używanego.

Dzisiaj młody ma występ w klasie na 17.30. Bardzo bym chciała iść ale jak będzie mi się tak brzuch stawiał jak wczoraj to chyba nie dam rady. :-(((

11 lata 4 dni temu #809883 przez darmag21
Wcielo mi posta i sie wkurzylam.

:angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Napisze pozniej bo juz mi sie odechcialo produkowac to samo.

11 lata 4 dni temu #809888 przez agnesss
Nie nastawiam się... Po prostu się zmartwiłam. Ale dziś już jest lepiej. Co ma być to i tak będzie choćby nie wiem co.Ile mogę ,tyle zrobię :)

Darmag,oddychaj... raz...dwa...trzyyy..... :):):)

11 lata 4 dni temu #809896 przez darmag21
Agnesss oddycham spokojnie w innym razie moj laptop nalezal by juz do tych nadajacych sie na smieci bo bym nim zaraz trzasela.

Chcialam powiedziec ze chyba odpoczynek dziala czasem cuda, dzis czuje sie lepiej i mam nadzieje ze tak zostanie bo dzis ide na wigilie klasowa do mojego Kacperka, rodzice sa zaproszeni, beda odgrywac dla nas jaselka wiec musze byc.

Musze jeszcze z nim odwiedzic fryzjera bo zaroslo to moje dziecko nieziemsko.

Agnesss- pewnie nie mamy wplywu na wszytsko ale myslec pozytywnie trzeba, psychika to polowa sukcesu,duzo odpoczywaj, swiat sie nie zawali jak cos sobie odpuscisz.

11 lata 4 dni temu #809907 przez pala813
Witam ze słonecznego ale mroźnego Rzeszowa:)

Dzisiaj jest -4 więc nawet na chwile nie wyjde z psem na spacer:P Niestey mojej pchle natura poskąpiła sierści i zanim wyszłaby z klatki to juz musiałybyśmy wracać :laugh: Ot taki to pies :lol: Dzisiaj czeka nas obcinanie pazurów wyobrażam sobie co będzie sie działo :blink:

Kojka znam ten ból, chociaż teraz już opanowalam pisanie z telefonu czasem jeszcze zdarza się ze posta mi zeżre ale zdecydowanie rzadziej niż na początku :)

Roma ja mialam na myśli tą Twoja koleżanke co o niej pisalaś ;) coś mi się ubzdurało, że ona tyle ma ale nie mogłam sobie tego wyobrazić i nie wiem czy jest w ogóle możliwe tyle mieć :laugh: :) Wybacz pomyłke :lol:

Agness dokladnie rob wszystko co możesz, odpoczywaj, nie przemęczaj się, poleż a będzie dobrze :) Mi się wydłużyła ta nieszczęsna szyjka i myślę, że i Tobie leki i odpoczynek pomogą :) Tylko musisz o siebie teraz dbać, mialaś gorący okres w swoim życiu, nerwy, zapewne musiałaś wszystkiego dopilnować sama a teraz jak kojka mówi leniuchuj ile się da :)

Darmag jestem tego samego zdania co do odpoczynku :woohoo:

Milego dnia mamusie :laugh: :)

11 lata 4 dni temu #809916 przez Loca
Witam ze slonecznych Gliwic :)

My sobie lezymy teraz, ale za jakis czas bede musiala troche mieszkanko ogarnac i siebie ;)

Wczoraj mezus zafundowal mi palete cieni z sephory :D z czarna karta klienta jest promocja i paleta z 200 zl przeceniona byla na 129 zl, a ze mialam jeszcze karte podarunkowa zaplacil 79 zl, wiec teraz siedze i podziwiam te czarne pudelko z kolorowymi cieniami :P
Kojka, zainspirowalas mnie i musialam sobie paznokcie pomalowac :D

W ogole po tym szpitalu czuje ogromna potrzebe zadbania o siebie, czuje potrzebe pieknego wygladu itd :silly:

Co do tej szyjki to przez pobyt w szpitalu jest duza poprawa, bo jak przyszlam w czwartek....dobrze nie bylo.

Agness, bardzo podoba mi sie Twoja postawa :) tez jestem zdania ze nie na wszystko mamy wplyw i co ma byc to bedzie :) a dzisiejsza medycyna naprawde potrafi dzialac cuda ;)

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #809934 przez kojka-waw
No powiem Wam że pisanie z telefonu jest koszmarne. Najgorsze jest to że jak napiszę długiego posta i mam zamiar go zaraz wstawić, ktoś zadzwoni i dupa, wywala mnie z forum i od nowa wszystko trzeba pisać.

Tak samo jest z odpisywaniem każdej z Was. W trakcie pisania postu mogę niby przewinać w dół i zerknać co pisałyście ale mi się zaczną coś i znowu mnie wywala.

Także jak komuś nie zawsze odpisze to się nie gniewajcie.

11 lata 4 dni temu #809946 przez Porto1987
Dzień dobry :)

Agnes, musisz być dobrej myśli i uważać na siebie.
Ja też sobie odpoczywam, chociaż dziś muszę coś poprasować sobie ubranka, bo mam jakieś spore zaległości, aż mi się kupka przewraca ;) Ale zaczynam stwierdzać, że mój mąż wiele rzeczy potrafi zrobić za mnie, tylko po prostu się z tym nie ujawnia zbytnio, bo mu tak wygodnie :S Teraz jest ten czas, kiedy muszę dbać o to żeby malutka jak najdłużej siedziała sobie w ciepłej chatce :D
Wczoraj wynalazłam na vod program "Historie z porodówki" i mąż oglądał, ale był przejęty i pytał czy mnie to nie rusza :P Faceci, to są jednak ciency B)
Nastawiłam chleb wczoraj na noc, dziś będę po południu piekła, ciekawe jaki wyjdzie :S

Loca, ale mąż Ci prezent zrobił :) to kiedy dostaniemy fotkę z Twoim makijażem :unsure: Ja się nie mogę doczekać :P Ja też ostatnio mam potrzebę zadbania o siebie, bo czasami mam wrażenie, że wyglądam jak jakiś kopciuch :dry: dziś chyba sobie pomaluję paznokcie odżywką, bo udało mi się troszkę zapuścić :P pomalowałam pazurki na czerwono i sobie ładnie rosły :P :P

Kojka, może nabierzesz sił, weźmiesz nospę i będziesz się lepiej czuła i pójdziesz do synka do szkoły :) na pewno będzie się cieszył, że mama jest. Ale jak nie będziesz się dobrze czuła, to nie ma co iść na siłę :)

Ale mi znowu długaśny post wyszedł :) Kojka, to z dedykacją dla Ciebie :)

A Darmag, znowu mamy słoneczko dziś :P

11 lata 4 dni temu #809995 przez darmag21
To prawda Porto, ze pogoda u Nas dzis piekna.

Ja tez musze paznokcie pomalowac ale to przy samych swietach, bo wiem ze jeszcze sie zetra a przy stopach w moim przypadku to jest juz nie wykonalne.

Loca, super prezent dostalas.

Ide sie ogarnac bo nie dlugo po maleego musze jechac, mam nadzieje ze gdzies dostaniemy sie do fryzjera a na 16ej idziemy na spotkanie wigilijne i juz od jutra wolne :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka